Przedszkole Samorządowe w Rzekuniu ogłasza przetarg
- Adres: 07-411 Rzekuń, ul. Nowa
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. (029) 761 73 79 , fax. (029) 761 73 79
- Data zamieszczenia: 2020-08-07
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Przedszkole Samorządowe w Rzekuniu
ul. Nowa
07-411 Rzekuń, woj. mazowieckie
tel. (029) 761 73 79, fax. (029) 761 73 79
REGON: 91270600000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.rzekun.pl w zakladce (Zakład Obsługi Gminy)
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
„Zakup i dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Przedszkola Samorządowego w Rzekuniu do 31.12.2020 - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywny zakup wraz z dostawą artykułów spożywczych na potrzeby Przedszkola Samorządowego w Rzekuniu do 31.12.2020r, 2. Sukcesywne (w miarę pojawiających się potrzeb) dostawy wraz z transportem artykułów/produktów żywnościowych (z podziałem na sześć części) do siedziby Zamawiającego środkiem transportu zgodnym z wymaganiami ustawy z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz.U. z 2019r. poz. 1252). 3. . Szacunkowe ilości oraz asortyment różnych artykułów/produktów żywnościowych przedstawiono w załączniku do formularza ofertowego zał. nr 1 - 6 do SIWZ. Zamawiający zastrzega sobie prawo do odstąpienia od realizacji części dostaw w każdej z pozycji asortymentowych. Zakres zamówienia może być zmniejszony, odpowiednio do realnych potrzeb Zamawiającego. Wykonawcy nie przysługuje prawo do dochodzenia jakichkolwiek roszczeń z tego tytułu. 4. . Wykonawca zobowiązuje się dostarczać produkty zgodnie z treścią zawartą w SIWZ oraz załącznikami do SIWZ stosownie dla właściwej części, lub produkty równoważne. Pod pojęciem produktu równoważnego Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadające te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja, estetyka) oraz zawierające w swoim składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego, 5. zagwarantować dowóz surowców w pojemnikach oraz opakowaniach posiadających atest PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością, tak, by dostawy realizowane były zgodnie z zasadami „dobrej praktyki higienicznej” W celu zapobiegania zagrożeniu jakim jest ryzyko zakażenia COVID-19 w handlu, rekomenduje się ich zarządcom stosowanie w rygorystyczny sposób wymagań higienicznych. (dotyczy to głównie: stanu higienicznego samochodu, higieny osobistej kierowcy, daty przydatności do spożycia, temperatury przewozu), 6. wnosić przedmiot zamówienia do pomieszczeń wskazanych przez Zamawiającego, znajdujących się w jego siedzibie. Dostawa, rozładunek i wniesienie realizowane będą na koszt dostawcy wkalkulowany w cenę dostarczanych produktów. 7. . Zamawiający, wskazując w opisie poszczególnych produktów określenie: typu (nazwy handlowe), zgodnie z art. 29 ust. 3 oraz art. 30 ust. 4 ustawy Prawo zamówień publicznych (tekst jednolity Dz. U. z 2019r. poz. 1843), dopuszcza zaoferowanie produktów równoważnych, z zachowaniem podanych w opisie wymagań minimalnych dla danego produktu. 9. Przedmiot zamówienia dzieli się na 6 części: Część 1. Dostawa pieczywa Część 2. Dostawa produktów mleczarskich Część 3. Dostawa mięsa, wędlin i drobiu. Część 4. Dostawa artykułów ogólnospożywczych.Część 5 Dostawa ryb i mrożonek Część 6. Dostawa owoców, warzyw i jaj. Dostawy winny być realizowane codziennie, w godzinach od 6.00 do 8.00 ( w zależności od bieżących potrzeb zamawiającego). W asortymencie i ilościach wynikających z zapotrzebowania składanym pisemnie lub telefonicznie przez osoby do tego upoważnione z podaniem godziny dostawy Dostarczany towar winien odpowiadać Polskim Normom. Wyroby winny być oznaczone zgodnie z obowiązującymi przepisami. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik do formularza ofertowego - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15100000-9
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie określa szczegółowego warunku udziału w postępowaniu
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: a. formularz ofertowy sporzadzony wg. wzoru stanowiącego załącznik do SIWZ (wszystkie pozycje formularza muszą zostać wypełnione) b. listę podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej albo informację o tym, że wykonawca nie należy do grupy kapitałowej – (załącznik do SIWZ). c. pełnomocnictwo – w przypadku, gdy oferta została podpisana przez pełnomocnika lub gdy oferta została złożona przez Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie zgodnie z SIWZ
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą:
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- SUKCESYWNA DOSTAWA MIĘSA, WĘDLIN I DROBIU DO ZESPOŁU SZKOLNO-PRZEDSZKOLNEGO NR 2 W WARSZAWIE
Dodano: 2024-03-27 - ZP/06/2024 - „Dostawa produktów spożywczych – konserw mięsnych oraz konserw rybnych w 2024”
Dodano: 2024-03-21 - Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkół im. Integracji Europejskiej w Nowym Mieście w 2024 roku
Dodano: 2024-03-08 - SUKCESYWNA DOSTAWA MIĘSA I WĘDLIN na 2024 r. do Szkoły Podstawowej z Oddziałami Integracyjnymi nr 154 w WARSZAWIE
Dodano: 2024-02-16 - Dostawa mięsa i wędlin na potrzeby Muzeum Romantyzmu w Opinogórze
Dodano: 2024-02-13 - Dostawa mięs, produktów mięsnych do Domu Pomocy Społecznej „Syrena” w 2024 r.
Dodano: 2024-02-08 - Dostawa artykułów mięsnych i wędlin do placówek oświatowych gminy Łochów i SDPS w Ostrówku w 2024 r.
Dodano: 2024-02-01 - Dostawa artykułów żywnościowych w 2024 roku dla Miejskiego Centrum Kultury w Płońsku
Dodano: 2024-01-22 - Zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki Szkoły Podstawowej im. Fryderyka Chopina w Sannikach i Przedszkola Samorządowego w Sannikach w roku szkolnym 2023/2024
Dodano: 2024-01-16 - Dostawa artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej Nr 4 w Mińsku Mazowieckim
Dodano: 2024-01-10