Przetargi.pl
Zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki Szkoły Podstawowej im. Fryderyka Chopina w Sannikach i Przedszkola Samorządowego w Sannikach w roku szkolnym 2023/2024

Miasto i Gmina Sanniki ogłasza przetarg

  • Adres: 09-540 Sanniki, Warszawska 169
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 24 277 78 10 , fax. 24 277 78 15
  • Data zamieszczenia: 2024-01-16
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miasto i Gmina Sanniki
    Warszawska 169
    09-540 Sanniki, woj. mazowieckie
    tel. 24 277 78 10, fax. 24 277 78 15
    REGON: 611015916
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sanniki.bip.org.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki Szkoły Podstawowej im. Fryderyka Chopina w Sannikach i Przedszkola Samorządowego w Sannikach w roku szkolnym 2023/2024
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów wędliniarskich i drobiu. Przewidywane zapotrzebowanie miesięczne na ww. artykuły wynosi:Lp. Nazwa produktu zapotrzebowanie na m-c jednostki1 schab bez kości w klasie I bez tłuszczu zewnętrznego 29 kg2 schab z kością w klasie I bez tłuszczu zewnętrznego 10 kg3 boczek wędzony, parzony 10 kg4 łopatka z kością w klasie I 15 kg5 łopatka bez kości w klasie I 25 kg6 żeberka wieprzowe w klasie I 53 kg7 wołowina rosołowa, w klasie I 4 kg8 golonka tylna w klasie I 2 kg9 mięso mielone z łopatki, min. 88% mięsa wieprzowego 20 kg10 mięso na gulasz w klasie I bez tłuszczu 12 kg11 boczek surowy w klasie I 2 kg12 wołowina bez kości w klasie I 7 kg13 polędwica sopocka, produkt wieprzowy, wędzony, parzony, mięso wieprzowe nie mniej niż 75% 3 kg14 kiełbasa podwawelska, produkt wieprzowo-wołowy, średnio rozdrobniony, wędzony, parzony, mięso wieprzowe nie mniej niż 77%, mieso wołowe nie mniej niż 8% 10 kg15 kiełbasa biała surowa w klasie I 17 kg16 kiełbasa śląska, produkt wieprzowy, średnio rozdrobniony, wędzony, parzony, mięsa wieprzowego nie mniej niż 75% 2 kg17 szynka w klasie I 2 kg18 polędwiczki wieprzowe klasa I 12 kg19 karkówka wieprzowa klasa I 12 kg20 szynka swojska wieprzowa, mięso wędzone, parzone min. 95% mięsa z szynki 1 kg21 polędwica z warzywami z mięsa drobiowo-wieprzowego i warzyw, min. 26% mięsa z kurczaka 2 kg22 kiełbasa krakowska, mięso wieprzowe grubo rozdrobnione, parzone, wędzone, miesa wieprzowego min. 89% 1 kg23 kiełbasa szynkowa wieprzowa, grubo rozdrobniona z dodatkiem mięsa szynki min. 37% 2 kg24 szynka wieprzowa gotowana, min. 57% mięsa z szynki 3 kg25 kiełbasa golonkowa, parzona, wędzona, gruborozdrobiona, min. 20% mięsa z golonki 2 kg26 szynka konserwowa wieprzowa,min. 65% mięsa wieprzowego 2 kg27 parówki delikatesowe wieprzowe w osłonce niejadalnej, min. 71% mięsa wieprzowego 8 kg28 wątróbka drobiowa klasa I 8 kg29 szynka z indyka, produkt parzony, zawartość mięsa z indyka min. 90% 12 kg30 udziec z kurczaka klasa I 45 kg31 porcje rosołowe klasa I 107 kg32 skrzydełka z kurczaka klasa I 30 kg33 filet z kurczaka, bez kości i skóry klasa I 42 kg34 podudzie z kurczaka klasa I 40 kg35 mięso mielone z pierści indyka, min. 95% mięsa z piersi indyka 4 szt36 filet z kurczaka faszerowany indyk z dodatkiem suszonych warzyw, min. 45% filetu z kurczaka i min. 10% filetu z indyka 2 kg37 pierś z kurczaka gotowana, min. 75% mięsa z kurczaka 3 kg38 pasztet drobiowy w puszce 155g zawartość surowców z kurczaka, min. 38% 6 szt39 filet z indyka w klasi I 12 kg40 polędwica z warzywami z mięsa drobiowego, min. 26 % mięsa z kurczaka 3 kgPrzedmiotem zamówienia jest dostawa mleka i produktów mlecznych. Przewidywane zapotrzebowanie miesięczne na ww. artykuły wynosi:Lp. Nazwa produktu zapotrzebowanie na m-c jednostki1 ser biały – półtłusty 45 kg2 mleko UHT 3,2 % 1 litr 20 litr3 mleko świeże w butelce 3,2 % 1 litr 180 litr4 śmietana 30% (0,5l) 81 szt.5 masło śmietankowe kostka 200g, zawartośc tłuszczu min.82% 138 szt.6 serek waniliowy o pojemności od 140-150 g bez syropu glukozowo--fruktozowego, maksymalnie 10g cukru w produkcie 60 szt.7 serek twarogowy typu almette o pojemności 125-135g 6 szt8 twarożek odtłuszczony, puszysty, opakowanie min. 90 g 5 szt.9 ser żółty Gouda niedopuszczalny wyrób seropodobny, podpuszczkowy, dojrzewający z mleka pasteryzowanego o zawartości tłuszczu niewiększej niż 27g/100g produktu 5 kg10 jogurt naturalny z owocami o pojemności od 120-150g bez syropu glukozowo-fruktozowego maksymalnie 10g cukru 20 szt.11 jogurt naturalny typu greckiego opakowanie o pojemności 400g, zawartość tłuszczu 2-2,5% 28 szt.12 jogurt naturalny typu greckiego o smaku waniliowym,opakowanie o pojemności 120g 10 szt.13 deser o smaku truskawkowym z mleka, min. 33% mleka odtłuszczonego, opakowanie 115 g 10 szt.14 masło roślinne w kubku 250 g 37 szt.15 śmietana 18% 400g 40 szt16 serek topiony 100g 13 szt.17 serek feta 270 g 10 szt.18 ser mascarpone 250 g 2 szt.19 maślanka owocowa 1 litr 8 szt20 serek homogenizowany waniliowy 180g 20 szt21 mleczko kokosowe puszka 400 g 1 szt.Przedmiotem zamówienia jest dostawa owoców i przetworów owocowych. Przewidywane zapotrzebowanie miesięczne na ww. artykuły wynosi:1) jabłka 40 kg2) cytryny 12 kg3) banany 47 kg4) dżem truskawkowy, brzoskiwniowy, wiśniowy niemniej niż 80% owoców w dżemie, słoik 280g 50 szt.5) syrop owocowy 400 ml 36 szt6) mandarynki 12 kg7) gruszki 8 kg8) winogrono 4 kg9) kiwi 30 szt10) arbuz 6 kg11) truskawki mrożone 450g 38 szt.12) wiśnie mrożone 450g 33 szt.13) czarna porzeczka mrożona 450g 9 szt.14) lody w kubku 220 ml 15 szt.Przedmiotem zamówienia jest dostawa warzyw i przetworów warzywnych. Przewidywane zapotrzebowanie miesięczne na ww. artykuły wynosi:1 ziemniaki 750 kg2 marchew 22 kg3 pietruszka 13 kg4 por 27 szt5 pieczarki 16 kg6 pomidory 7 kg7 ogórki zielone 10 kg8 koper 26 p9 natka pietruszki 16 p10 cebula 10 kg11 cebula czerwona 2 kg12 kapusta pekińska 13 kg13 kapusta biała 2 kg14 kapusta kwaszona 29 kg15 seler 11 kg16 sałata zwykła 15 szt.17 sałata lodowa 10 szt.18 rzodkiewka 7 p19 kapusta czerwona 5 kg20 ogórki kwaszone 15 kg.21 kapusta włoska 1 szt.22 burak czerwony 14 kg23 brokuł duży 1 szt24 szczypiorek 8 p25 papryka czerwona 1 kg26 papryka żółta 1 27 czosnek 4 szt.28 pomidory koktajlowe cherry 250g 8 szt29 kalafior mrożony 450 g 19 szt.30 szpinak mrożony 450g 1 szt.31 fasola szparagowa mrożona 450g 14 szt.32 mieszanka 7-mio sładnikowa 450g 10 szt33 marcheweczki mini mrożone 450g 10 szt.34 brokuł mrożony 450g 6 szt35 groszek zielony mrożony - 450 g 1 szt.36 barszcz ukraiński mrożony opakowanie 400g 3 szt.37 marchewka z groszkiem mrożona 450g 10 szt38 groch suchy łuskany połówki 400g 8 szt39 fasola biała drobna 500g 2 szt40 koncentrat pomidorowy 30% 190g 44 szt.41 chrzan biały w słoiku 200g 2 szt.42 ogórki konserwowe 0,92 l 16 szt43 przecier szczawiowy siekany w słoiku 200g 18 szt.44 kukurydza w puszce 400g 4 szt45 groszek zielony w puszce 400g 6 szt46 soczewica czerwona 350g 1 kg47 sałatka szwedzka 360g 8 sztPrzedmiotem zamówienia jest dostawa przypraw, makaronów, mąki i kasz. Przewidywane zapotrzebowanie miesięczne na ww. artykuły wynosi:1 mąka typ 480 23 kg2 mąka pszenna typ 500 10 kg3 mąka ziemniaczana 1 kg 1 kg4 ciasto francuskie 5 szt.5 makaron świderki 400g 105 szt.6 makaron rosołowy 400g 52 szt.7 makaron krajanka 400g 51 szt.8 makaron pełnoziarnisty świderki 400g 8 szt.9 makaron spaghetti 400g 21 szt.10 makaron pióra 400g 6 szt11 makaron kokardki mini 400g 18 szt12 makaron gwiazdki 250g 12 szt13 makaron wstążka średnia 500g 11 szt.14 ryż biały w saszetkach 400g 22 szt.15 ryż biały 1kg 16 szt.16 kasza manna błyskawiczna 400g 1 kg17 kasza jęczmienna 400g 17 szt18 kasza gryczana jasna w saszetkach 400g 4 szt.19 kasza bulgur w saszetkach 400g 8 szt20 kasza kus-kus 400 g 4 szt21 płatki owsiane błyskawiczne 400g 3 szt22 cukier 88 kg23 cukier waniliowy 16g 19 szt.24 sól 3 kg25 sól alpejska 9 kg26 kwasek cytrynowy 50g 9 szt.27 liść laurowy opakowanie 20g 9 szt.28 keczup łagodny w tubce o minimalnej zawartości pomidorów 160g/100g opakowania o pojemnośco 480g 4 szt.29 przyprawa warzywna do potraw bez glutaminianu sodu 200g 58 szt30 zupa pieczarkowa w proszku 45g 12 szt31 barszcz biały w proszku 65g 39 szt.32 majeranek 20g 13 szt.33 papryka słodka mielona 20g 9 szt.34 pieprz mielony 20g 16 szt.35 kurkuma 20g 2 szt.36 tymianek 10g 2 szt37 zioła prowansalskie 10g 4 szt.38 rozmaryn 15g 1 szt.39 gałka muszkatułowa mielona 15 g 1 szt.40 oregano 10g 1 szt.41 bazylia 10g 1 szt.42 ziele angielskie 20g 4 szt.43 słonecznik łuskany 100g 1 szt.44 bulion warzywny 120g 1 szt.45 płatki kukurydziane z witaminami i żelazem 600g 5 szt46 jajka klasa A, rozmiar L, waga 50-60g 480 szt.47 smalec wieprzowy 200g 9 szt48 olej rzepakowy, rafinowany 1 l 55 szt.49 oliwa z oliwek 0,5 l 1 szt50 majonez 620g 7 szt.51 Ocet spirytusowy 0,5 l 10% 1 szt52 Żurek zakwas 0,5 litra 3 szt.53 cynamon 15g 1 szt.54 pieprz w ziarnach 20g 11 szt.55 budyń waniliowy i śmietankowy 64g 16 szt56 Kisiel (wiśniowy, truskawkowy, malinowy, agrestowy, cytrynowy, pomarańczowy) 38 g 16 szt57 galaretka 75 g (wiśniowa, truskawkowa, malinowa, agrestowa, cytrynowa, pomarańczowa) 43 szt58 herbata ekspresowa 100 torebek 2 szt59 herbata ekspresowa owocowa 20 torebek 8 szt.60 herbata granulowana 90g 5 szt.61 mięta w saszetkach 30g 10 szt.62 kawa zbożowa inka 150g 4 szt63 kakao granulowane 350g 7 szt64 musztarda sarepska 280g 1 szt65 musztarda francuska 280g 1 szt.66 miód pszczeli wielokwiatowy prawdziwy, opakowanie o pojemności 370g 9 szt.67 sos spaghetti 500 g 30 szt.68 sos sałatkowy 9 g 5 szt.69 koncentrat buraczany 300 g 2 szt.70 sos grzybowy 40 g 8 szt.71 sos pieczarkowy 35 g 3 szt.72 sos słodko-kwaśny 500 g 80 szt.73 fix spaghetti 4 sery z brokułami 48 g 5 szt.74 krem czekoladowy 350g 4 szt75 zacierki babuni 250g 4 szt.76 woda niegazowana 1,5 l 121 sztPrzedmiotem zamówienia jest dostawa ryb.Przewidywane zapotrzebowanie miesięczne na ww. artykuł wynosi:1 ryba mrożona - filet z dorsza b/s SHP 230-280 10-20% glazury 25 kg2 ryba mrożona - filet z miruny ze skórą, SHP 170-227 40 kg3 makrela wędzona klasa I 1 kg4 tuńczyk - puszka 170g, w sosie własnym, kawałki, zawartość ryby w opakowaniu min. 70% 3 sztPrzedmiotem zamówienia jest dostawa pieczywa.Przewidywane zapotrzebowanie miesięczne na ww. artykuł wynosi:1 chleb pełnoziarnisty krojony 0,55 kg 6 szt2 chleb pszenny zwykły krojony 0,60 kg 120 szt3 bułka grahamka 0,06 kg 40 szt.4 bułka poznańska duża 0,09 kg 45 szt.5 bułka kajzerka 0,05 kg 120 szt.6 bułka tarta 0,5 kg 28 szt.7 bułka słodka z kruszonką 0,15 kg 30 szt.8 bułka słodka z budyniem 0,08 kg 25 szt.9 rogale z jabłkiem 0,08 kg 25 szt10 bułeczki mleczne 400g 16 szt11 pączki 0,08 kg 1 szt12 placek drożdżowy mała foremka 0,3 kg 8 szt13 chałka drożdżowa 0,30 kg 16 szt
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15100000-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2024-01-24

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach