Przetargi.pl
Zakup i dostawa artykułów spożywczych do placówek oświatowych Gminy Brzozów

Zespół Ekonomiczno - Administracyjny Szkół ogłasza przetarg

  • Adres: 36-200 Brzozów, ul. Armii Krajowej 1
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 13 434 13 44 , fax. 13 434 13 44
  • Data zamieszczenia: 2014-01-16
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Ekonomiczno - Administracyjny Szkół
    ul. Armii Krajowej 1 1
    36-200 Brzozów, woj. podkarpackie
    tel. 13 434 13 44, fax. 13 434 13 44
    REGON: 37026300000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zeas-brzozow.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Zakup i dostawa artykułów spożywczych do placówek oświatowych Gminy Brzozów
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiot zamówienia stanowi sukcesywną dostawę produktów spożywczych do placówek oświatowych Gminy Brzozów tj. 1. Szkoła Podstawowa Nr 1 Brzozów, 2. Gimnazjum Nr 1 Brzozów, 3. Zespół Szkół Grabownica, 4. Zespół Szkół Nr 1 Humniska, 5. Zespół Szkół Nr 1 Przysietnica, 6. Przedszkole Samorządowe Nr 1 Brzozów, 7. Przedszkole Samorządowe Nr 2 Brzozów, 8. Przedszkole Samorządowe Grabownica, 9. Przedszkole Samorządowe Nr 1 Humniska, 10. Przedszkole Samorządowe Nr 2 Humniska, 11. Przedszkole Samorządowe Stara Wieś, Zgodnie z warunkami wynikającymi z obwiązujących przepisów ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U z 2006r. Nr 171 poz.1225 z późn. zm) w tym w szczególności: - artykułów spożywczych( różnych) - artykułów spożywczych mrożonych - ryb - mięsa i przetworów mięsnych - drobiu - warzyw - jaj - owoców - nabiału i przetworów mlecznych - pieczywa - słodyczy Przedmiot zamówienia będzie realizowany w ilościach wynikających z zapotrzebowań składanych bezpośrednia przez Zamawiającego ( intendentki). Dostawy następować będą na podstawie telefonicznego lub pisemnego zamówienia , którego dokona pracownik upoważniony przez Zamawiającego (intendent). Grupy produktów takie jak mięsa, drób, warzywa, owoce, nabiał i przetwory mleczne oraz pieczywo dostarczane będą codziennie w godzinach od 6.30 do 8.30, pozostałe minimum raz w tygodniu w terminie 24 godzin od momentu złożenia zamówienia.Wykonawca dostarczać będzie zamówioną partię towaru własnym staraniem, transportem, na jego koszt oraz ryzyko. Wszystkie oferowane artykuły muszą pochodzić z bieżącej produkcji oraz muszą być pełnowartościowe w pierwszym gatunku, tzn. bez śladów uszkodzenia, opakowane oryginalnie z widocznym terminem przydatności do użytku z okresem co najmniej 2/3 ogólnego terminu przydatności( nie dotyczy pieczywa). Opakowania mają być nienaruszone, posiadać zabezpieczenia zastosowane przez producenta oraz znaki identyfikujące produkt, a w szczególności znak towarowy produktu lub markę producenta artykułu. Jakość oferowanych artykułów powinna być zgodna z Polskimi Normami i obowiązującymi w tym zakresie przepisami. Upoważnieni pracownicy Zamawiającego (intendent i szefowa kuchni) będą dokonywać odbioru towaru pod względem ilościowo-wartościowym oraz obowiązujących norm jakościowych. Zamawiającemu przysługuje prawo odmowy przyjęcia towaru w przypadku wad ilościowych lub jakościowych. W przypadku zakwestionowania przez Zamawiającego dostarczonego towaru Wykonawca zobowiązuje się do jego wymiany na pełnowartościowy, w terminie nie dłuższym niż 24 godziny od zgłoszenia reklamacji. Zakwestionowany towar zostanie zwrócony Wykonawcy i odebrany transportem na koszt Wykonawcy. Zamawiający nie odpowiada za straty poniesione przez Wykonawcę z tytułu zwrotu kwestionowanej partii towaru. Dostarczane produkty spożywcze muszą być odpowiednio posortowane przez Wykonawcę i muszą być najwyższej jakości, w tym przede wszystkim muszą odpowiadać wymaganiom jakościowym stosownie do obowiązujących przepisów oraz muszą spełniać obowiązujące w tym zakresie normy sanitarno-epidemiologiczne, a także muszą być przechowywane i transportowane w warunkach gwarantujących najwyższą jakość. Dostawy mięsa, drobiu i przetworów mięsnych powinny odbywać się w zamkniętych opakowaniach, lub pojemnikach plastikowych z pokrywami, posiadającymi stosowne atesty, pojemnikach plombowanych lub metkowanych, czystych i nieuszkodzonych. Warzywa i owoce powinny być świeże, bez oznak zepsucia i pleśni . Produkty spożywcze powinny być dostarczone w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających oznaczenia fabryczne, tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę przydatności do spożycia, nazwę i adres producenta, oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego. Dostarczane produkty spożywcze w zależności od ich kategorii muszą przy każdej dostawie posiadać wszystkie niezbędne dokumenty wymagane przepisami prawa żywnościowego. Uwaga Ilekroć w niniejszej treści SIWZ lub załączniku, w zakresie dotyczącym opisu przedmiotu, jest mowa o znaku towarowym, patencie, lub pochodzeniu, przyjmuje się, że wskazaniu takiemu towarzyszy wyraz: lub równoważne. Podana ilość towarów jest ilością szacunkową. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmian ilościowych w poszczególnych pozycjach, w tym także zamówienia mniejszej ilości towarów. Zmiany ilości związane są z faktyczną liczbą osób korzystających z dożywiania i mogą się wahać (+- 20%). Rozliczenie finansowe Wykonawcy z Zamawiającym odbywać się będzie na podstawie ilości i rodzaju faktycznie dostarczonych do Zamawiającego produktów spożywczych i ich cen jednostkowych podanych przez Wykonawcę w formularzu ofertowym. Faktury będą wystawiane raz na 2 tygodnie (na podstawie dziennych, potwierdzonych podpisem osoby upoważnionej na dokumencie WZ). Zamawiający dopuszcza możliwość dokonania zmiany w umowie polegającej na zwiększeniu ilości dostarczanych produktów spożywczych ze względu na zwiększenie liczby uczniów uprawnionych do korzystania ze stołówki szkolnej.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 150000008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: wadium nie jest wymagane

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zeas-brzozow.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach