Przetargi.pl
zakup i dostarczanie artykułów żywnościowych dla potrzeb Szpitala (znak sprawy: Szp.Leszcz./PN/62/2014)

Szpital im. Stanisława Leszczyńskiego ogłasza przetarg

  • Adres: 40-074 Katowice, ul. Raciborska 26
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. , fax. 032 2514533
  • Data zamieszczenia: 2014-08-26
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Szpital im. Stanisława Leszczyńskiego
    ul. Raciborska 26 26
    40-074 Katowice, woj. śląskie, fax. 032 2514533
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpital.net.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    zakup i dostarczanie artykułów żywnościowych dla potrzeb Szpitala (znak sprawy: Szp.Leszcz./PN/62/2014)
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostarczanie artykułów żywnościowych w podziale na: Pakiet nr 1 - artykuły spożywcze, Pakiet nr 2 - pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie, Pakiet nr 3 - świeże jaja kurze, Pakiet nr 4 - ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb, których asortyment i szacunkowe ilości przedstawia Załącznik Nr 7 do SIWZ - Formularz Cenowy. 1. Zamawiający rozumie przez zakup i dostarczanie artykułów żywnościowych, sukcesywne dostawy przez cały okres obowiązywania umowy, na wezwanie Zamawiającego. 2. Wykonawca musi zagwarantować niezmienność cen brutto przez cały okres obowiązywania umowy. 3. Oferowana cena musi zawierać wszystkie koszty związane z realizacją umowy w tym koszty transportu, wyładunku i wniesienia towaru do magazynu Kuchni Z-1. 4. Zamówienia będą zgłaszane przez Zamawiającego telefonicznie: - artykuły spożywcze - raz w miesiącu, - pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie - codziennie od poniedziałku do soboty do godziny 11:00, - świeże jaja kurze - raz w tygodniu, - ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb - raz w miesiącu, przez cały okres obowiązywania umowy. 5. Zamawiający wymaga dokonania każdej dostawy towaru: - artykuły spożywcze - do 5 dni kalendarzowych, - pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie - dnia następnego w godzinach od 6:00 do 7:00 rano, - świeże jaja kurze - do 48 godzin, - ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb - do 48 godzin, po zgłoszeniu telefonicznie zamówienia. 6. Wykonawca musi zagwarantować dostępność oferowanego towaru przez cały okres obowiązywania umowy. 7. Ilości zamawianych towarów mogą ulec zmianie w czasie obowiązywania umowy w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego związanych z udzielanymi świadczeniami zdrowotnymi i będą wynikały z zamówień, bez możliwości dochodzenia roszczeń przez Wykonawcę z tytułu zmniejszenia ilości zakupionego towaru. 8. UWAGA dot. Pakietu nr 1 poz. 3, 4, 6, 7, 10, 11, 12, 16, 18, 28, 29, 33, 34, 35, 52, 53, 55, 56 Zamawiający w ww. pozycjach dopuszcza zaoferowanie artykułu o pojemności/gramaturze wskazanej w zakresie. (Przykład: zakres gramatury: a 15-20g, Wykonawca może zaoferować: 15g lub 16g lub 17g lub 18g lub 19g lub 20g). W takim przypadku należy: przeliczyć do najniższej pojemności/gramatury podanej przez Zamawiającego (w zakresie gramatur), następnie podzielić przez wielkość oferowanej pojemności/gramatury i podać ilość zaokrągloną w górę do dwóch miejsc po przecinku - wg wzoru: (najniższa pojemność/gramatura podana przez Zamawiającego w zakresie gramatur x ilość) / (oferowaną pojemność/gramaturę) = ilość oferowana uwzględniająca wielkość opakowania i przeliczona w stosunku do zamawianej ilości. Zamawiający nie dopuszczasz zaoferowanie artykułu o pojemności/gramaturze przekraczającej ten zakresu. (Przykład: zakres gramatury: a 15-20g, Wykonawca nie może zaoferować: 14g i mniej oraz 21g i więcej). Miejsce realizacji dostaw - Kuchnia w Zespole nr 1 - Katowice ul. Raciborska 27. Przewidywane terminy dostawy: - artykuły spożywcze - raz w miesiącu, - pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie - codziennie od poniedziałku do soboty, - świeże jaja kurze - raz w tygodniu, - ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb - raz w miesiącu. Zamówienia będą zgłaszane telefonicznie przez osoby upoważnione przez Zamawiającego
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158000006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: W postępowaniu nie jest wymagane wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szpital.net.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach