Powiatowy Publiczny Zakład Opiekuńczo-Leczniczy w Brzesku ogłasza przetarg
- Adres: 32800 Brzesko, ul. Tadeusza Kościuszki
- Województwo: małopolskie
- Telefon/fax: tel. 14 663 01 09
- Data zamieszczenia: 2017-07-18
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Powiatowy Publiczny Zakład Opiekuńczo-Leczniczy w Brzesku
ul. Tadeusza Kościuszki 33
32800 Brzesko, woj. małopolskie
tel. 14 663 01 09
REGON: 12103119400000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: inny: Powiatowy Publiczny zakład opiekuńczo - Leczniczy w Brzesku
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
WYŻYWIENIE DLA PACJENTÓW POWIATOWEGO PUBLICZNEGO ZAKŁADU OPIEKUŃCZO LECZNICZEGO W BRZESKU - II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi stołówkowej polegającej na przygotowaniu i dostarczeniu posiłków dla pacjentów Zamawiającego. Przedmiot zamówienia obejmuje całodzienne wyżywienie (śniadanie, obiad, kolacja wraz z odpowiednimi dietami) o wartości kalorycznej nie mniej niż 2000 kcal. Przedmiot zamówienia będzie przygotowywany dla: 63 pacjentów. Ogółem szacunkowa ilość osobodni będzie wynosiła 45 990. Posiłki przygotowywane będą zgodnie z następującymi wymaganiami: 1. Artykuły spożywcze przeznaczone do produkcji posiłków muszą posiadać aktualne terminy przydatności do spożycia oraz dołączony skład surowcowy, jak również powinny być urozmaicone w warzywa i owoce zgodne z gramaturą posiłku i jego sezonowością. 2. Na Wykonawcy ciąży obowiązek pobierania i przechowywania próbek żywności, które zostały przygotowane przez Wykonawcę 3. Zamawiający wymaga przedstawienia w pierwszym tygodniu każdego miesiąca jadłospisów zgodnych z zestawieniem gramowym posiłku na każdy dzień na okres 28 dni w celu zlikwidowania monotonności przygotowywanych posiłków. 4. Zakres diet dostosowany do wymagań Zamawiającego i zgodny z obowiązującymi normami jak również dostosowany do potrzeb pacjentów w zależności od ich stanu zdrowia zgodny z obowiązującymi normami. 5. Zamawiający zastrzega sobie możliwość dostarczenia przez Wykonawcę kilka razy w miesiącu wody mineralnej oraz produktów poza wyznaczona dietą, a wskazanymi przez dietetyka odpowiedzialnego za diety u Zamawiającego. 6. Ilość dzienna zamawianych posiłków będzie ustalana z jednodniowym wyprzedzeniem do godz. 7:30 w zależności od obłożenia oddziału. Zapotrzebowanie na sobotę, niedzielę i poniedziałek składane będzie w piątek do godz. 8:00. 7. Posiłki będą odbierane: - śniadanie – w godzinach od 7:00 do 7:30 - obiad i kolacja – w godzinach od 11:15 do 11:45 Odbiór posiłków będzie następował na podstawie pisemnego zestawienia gramowego na każdy dzień dostawy. 8. Wykonawca zobowiązany będzie do posiadania środka transportu spełniającego wymogi sanitarno – epidemiologiczne, dostosowanym wyłącznie do przewożenia żywności i artykułów spożywczych. Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia przetransportowania posiłków przez osoby zatrudniane przez Wykonawcę, które są w stanie dostarczyć termosy z żywnością do siedziby Zamawiającego czyli do kuchenek oddziałowych Zakładu bez zaangażowania w przewożenie żywności pracowników Zamawiającego. 9. Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia odpowiednich termosów i pojemników do przewożenia żywności zabezpieczonych przed uszkodzeniem, zabrudzeniem. Żywność powinna być dostarczona w odpowiedniej temperaturze i nadająca się do bezpośredniego spożycia. 10. Żywność przewożona będzie w termosach i pojemnikach zgodnych z systemem HACCP. Zamawiający wymaga termosów do przewożenia żywności w podwójnej ilości na każdy z Oddziałów (ZOL i Hospicjum), które będą własnością Wykonawcy. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie usług mających na celu przygotowanie i dostarczenie gotowych posiłków do Zespołu Placówek Oświatowych w Wiśniowej
Dodano: 2024-04-22 - Świadczenie usług mających na celu przygotowanie i dostarczenie gotowych posiłków do Zespołu Placówek Oświatowych w Lipniku
Dodano: 2024-04-22 - Świadczenie usług cateringowych na rzecz Samorządu Województwa Małopolskiego
Dodano: 2024-04-05 - Zakup i dostawa wyżywienia całodziennego dla dzieci Samorządowego Przedszkola w Zielonkach na zasadach cateringowych w roku 2024r
Dodano: 2024-02-04 - Świadczenie usługi cateringowej dla dzieci przedszkolnych w Szkole Podstawowej Nr 7 im. Jana Pawła II w Bochni
Dodano: 2024-02-02 - Świadczenie usługi cateringowej dla uczniów klas 1-8 w Szkole Podstawowej Nr 7 im. Jana Pawła II w Bochni do końca roku szkolnego 2024
Dodano: 2024-02-02 - Świadczenie usługi cateringowej dla dzieci w Miejskim Przedszkolu nr 1 w Bochni
Dodano: 2024-02-02 - Świadczenie usługi cateringowej dla dzieci w Miejskim Przedszkolu nr 2 w Bochni
Dodano: 2024-02-02 - Świadczenie usługi cateringowej – dostawa całodziennego wyżywienia dla podopiecznych Subregionalnego Centrum Wsparcia Opiekunów Nieformalnych Osób Niesamodzielnych Bezpieczna Przystań
Dodano: 2024-01-10 - Świadczenie usługi cateringowej dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej im. św. Jana Pawła II w lokalizacji al. Modrzewiowa 25 w Krakowie w roku 2024
Dodano: 2024-01-07