Przetargi.pl
Wywóz ubocznych produktów pochodzenia zwierzęcego

Jednostka Wojskowa 4784 ogłasza przetarg

  • Adres: 35-111 Rzeszów, ul. Krakowska 11B
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 17 715 56 59 , fax. 17 715 63 85
  • Data zamieszczenia: 2014-01-08
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Jednostka Wojskowa 4784
    ul. Krakowska 11B 11B
    35-111 Rzeszów, woj. podkarpackie
    tel. 17 715 56 59, fax. 17 715 63 85
    REGON: 18069037300000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: MON Jednostka Wojskowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Wywóz ubocznych produktów pochodzenia zwierzęcego
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest: realizacja odbioru, zagospodarowania, przetworzenia ubocznych produktów pochodzenia zwierzęcego (UPPZ) kategorii 3, z kuchni zlokalizowanych w kompleksach wojskowych będących na zaopatrzeniu JW 4784 Rzeszów: - Jednostka Wojskowa Nr 3841, ul. Lwowska 5, 35 - 301 Rzeszów , budynek nr 33 (stołówka żołnierska) - Jednostka Wojskowa Nr 3538, ul. Sandomierska 20, 37 - 400 Nisko, w budynek nr 100 (stołówka żołnierska), - Jednostka Wojskowa Nr 3957, ul. 3-go Maja 80, 37 - 500 Jarosław, budynek nr 50 (stołówka żołnierska), - Jednostka Wojskowa Nr 3233, ul. Wojska Polskiego 22, 37 - 710 Żurawica, budynek nr 100 (stołówka żołnierska), - Jednostka Wojskowa 3928, ul. 29 Listopada 1, 37 - 700 Przemyśl, budynek nr 12 (stołówka żołnierska). 1.Orientacyjna szacunkowa UPPZ wynosi 30.000 kg. 2.Ze względu na trudności z określeniem dokładnych ilości UPPZ przewidzianych do odbioru Zamawiający zastrzega sobie, że podane ilości służą jedynie do zapoznania się Wykonawców z przybliżonymi ilościami. 3.Ilość odbieranych UPPZ może ulec zmniejszeniu w trakcie trwania umowy. Wykonawca nie będzie rościł żadnych pretensji z tego tytułu od Zamawiającego. Wykonawca dostarczy (użyczy) Zamawiającemu pojemniki, o pojemności od 60 do 120 l. w poszczególnych miejscach wytwarzania UPPZ. 4.Wykonawca dodatkowo zapewni (użyczając Zamawiającemu) odpowiednie pojemniki na ich magazynowanie. Użyczone pojemniki powinny być sprawne technicznie, estetyczne, odporne na działanie czynników zewnętrznych, wykonane z tworzywa sztucznego. 5.Wymagana ilość pojemników zostanie ustalona telefonicznie pomiędzy Zamawiającym a Wykonawcą przed pierwszym odbiorem UPPZ. 6.Ilość pojemników poszczególnych rodzajów użyczonych Zamawiającemu może ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu w trakcie trwania umowy. Wykonawca nie będzie rościł żadnych pretensji z tego tytułu od Zamawiającego. 7.Ilość pojemników ma zapewnić Zamawiającemu swobodne magazynowanie UPPZ do dnia ponownego ich odbioru przez Wykonawcę. 8.Pojazdy i pojemniki wielokrotnego użytku, a także wszystkie pozostałe elementy wyposażenia lub sprzęt wielokrotnego użytku, które stykają się z produktami ubocznymi pochodzenia zwierzęcego lub produktami przetworzonymi, muszą: - zostać wyczyszczone, wymyte i zdezynfekowane po każdym użyciu; - być utrzymane w czystości; - być czyste i suche przed użyciem. 9.Wykonawca zobowiązuje się do odbierania UPPZ od Zamawiającego dwa razy w tygodniu lub w szczególnych przypadkach na telefoniczne wezwanie Zamawiającego. 10.Wykonawca zobowiązuje się do odbierania UPPZ od Zamawiającego w godzinach pracy Zamawiającego tj. od 800 do 1500 od poniedziałku do piątku a jeżeli odbiór przypada na dzień świąteczny, odbiór nastąpi w pierwszy dzień roboczy przypadający po dniu świątecznym. 11.Każdorazowe przekazanie UPPZ odbywać się będzie na podstawie dokumentów handlowych, podpisanych przez Wykonawcę lub osobę upoważnioną do reprezentowania Wykonawcy. 12.Dokładna ilość odbieranych UPPZ kuchennych ulegających biodegradacji zostanie każdorazowo określona w trakcie ich odbioru w wyniku ważenia. 13.Wykonawca zobowiązuje się, że w szczególnie uzasadnionych przypadkach ( m.in. szkolenie rezerw osobowych, osiągnięcia wyższych stanów gotowości bojowej) do odbioru UPPZ z kuchni przy ul. Dąbrowskiego 22 , 35-036 Rzeszów oraz miejsc szkoleń poligonowych w m. Trzcianiec. 14.Za świadczoną usługę Zamawiający zapłaci Wykonawcy kwotę brutto, którą stanowić będzie iloczyn rzeczywistych ilości odebranych przez Wykonawcę kg UPPZ i ceny jednostkowej za każdy kg odebranych UPPZ. 15.Cena jednostkowa brutto za odbiór 1 kg UPPZ obejmuje wszystkie koszty związane z realizacją przedmiotu zamówienia. 16.Wykonawca przed przystąpieniem do realizacji przedmiotu zamówienia przygotuje wykaz samochodów wraz z nr rejestracyjnym, oraz pracowników realizujących przedmiot zamówienia podając ich imiona i nazwiska oraz nr i serie dowodów tożsamości. Zamawiający nie przewiduje zawarcia umowy ramowej. Zamawiający nie przewiduje ustanowienia dynamicznego systemu zakupów.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 905000002
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://przetargi.army.mil.pl/
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach