Gmina Kozielice ogłasza przetarg
- Adres: 74-204 Kozielice, Kozielice 73
- Województwo: zachodniopomorskie
- Telefon/fax: tel. 091 5630377 w. 36, 5630371 , fax. 091 5630365
- Data zamieszczenia: 2009-12-16
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gmina Kozielice
Kozielice 73 73
74-204 Kozielice, woj. zachodniopomorskie
tel. 091 5630377 w. 36, 5630371, fax. 091 5630365
REGON: 00054158100000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: ZESPÓŁ SZKÓŁ W KOZIELICACH
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Wytworzenie, dostawa i wydanie wyżywienia dziennego podopiecznym Zespołu Szkół w Kozielicach - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest wytworzenie, dostawa i wydanie wyżywienia dziennego podopiecznym Zespołu Szkół w Kozielicach pięć razy w tygodniu od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej. Przez wyżywienie rozumie się: * śniadanie * drugie śniadanie * obiad * podwieczorek dla 25 dzieci. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 150000008
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 22 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: nie dotyczy
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. Warunki ogólne: W organizowanym postępowaniu, może wziąć udział każdy Wykonawca, który złoży wszelkie wymagane oświadczenia i dokumenty których wymaga Zamawiający oraz spełnia warunki zawarte w art. 22 ustawy Prawo Zamówień Publicznych: 1.1.posiada uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, 1.2.posiada niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia, 1.3.znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, 1.4.nie podlega wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia w myśl art. 24 ustawy, 1.5. złoży ofertę ważną i nie podlegającą odrzuceniu w myśl art. 89 ustawy; 2. Warunki szczegółowe 2.1. Warunek określony w punkcie 1.1. (posiadanie uprawnień do wykonywania czynności) uznaje się za spełniony gdy wykonawca: 2.1.1. posiada zarejestrowaną działalność gospodarczą; 2.1.2. spełnia wymagania konieczne do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów, zgodnie z art.27 ust. 2 ustawy z dnia 11.05.2001r. O warunkach zdrowotnych żywności i żywienia (Dz.U. z 2005r., Nr 31, poz. 265) 2.2. Warunek określony w punkcie 1.2. uznaje się za spełniony gdy wykonawca: 2.2.1 posiada specjalistyczny środek transportu, o którym mowa w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 19.12.2002r. w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności, substancji pomagających w przetwarzaniu, dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności (Dz.U. z 2003r. Nr 21, poz. 179) 2.2.2. zatrudnia pracowników (za pracowników uważa się także wykonawców będących osobami fizycznymi) posiadających: aktualne badania przeprowadzone dla celów sanitarno-epidemiologicznych;
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: zgodnie z SIWZ
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: bip.kozielice.pl
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawy pieczywa i ciasta
Dodano: 2016-07-27 - Dostawa sukcesywna artykułów spożywczych na potrzeby jednostek organizacyjnych Akademii Morskiej w Szczecinie AG/BZ/272-22/2016
Dodano: 2016-07-21 - DOSTAWY ARTYKUŁÓW OGÓLNOSPOŻYWCZYCH
Dodano: 2016-07-20 - Dostawa żywności i opakowań jednorazowych dla SPZZOZ w Gryficach - powtórzenie
Dodano: 2016-07-14 - Dostawy wędlin
Dodano: 2016-07-12 - Dostawy mięsa
Dodano: 2016-07-12 - Dostawa żywności i opakowań jednorazowych dla SPZZOZ w Gryficach
Dodano: 2016-06-22 - Dostawa produktów żywnościowych.
Dodano: 2016-06-14 - Dostawa produktów mleczarskich dla Domu Pomocy Społecznej w Modrzewcu
Dodano: 2016-05-17 - Dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w Pyrzycach z siedzibą w Żabowie
Dodano: 2016-04-21