Pogotowie Opiekuńcze im. Karola Olgierda Borchardta ogłasza przetarg
- Adres: 80-432 Gdańsk, ul. Leczkowa 1a
- Województwo: pomorskie
- Telefon/fax: tel. 0-58 344 59 16 , fax. 0-58 341-10-42
- Data zamieszczenia: 2014-12-02
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Pogotowie Opiekuńcze im. Karola Olgierda Borchardta
ul. Leczkowa 1a 1a
80-432 Gdańsk, woj. pomorskie
tel. 0-58 344 59 16, fax. 0-58 341-10-42
REGON: 19085862300000 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.pogotowieopiekuncze.gda.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: opieka całkowita dla dzieci i młodzieży
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Wytwarzanie i dostawa posiłków dla wychowanków Pogotowia Opiekuńczego w Gdańsku - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług związanych z wytwarzaniem i dostawą posiłków dla wychowanków Pogotowia Opiekuńczego w Gdańsku zgodnie z warunkami zawartymi w SIWZ, według średniego dziennego zapotrzebowania na posiłki. 2. Placówka dysponuje 30 miejscami, w tym przedmiotem zamówienia objęte są 3 Zespoły Opieki Wychowawczej zlokalizowane na dwóch kondygnacjach budynku będącego siedzibą zamawiającego. 3. Z uwagi na charakter interwencyjny placówki- dużą rotacją wychowanków, liczba osób żywionych nie jest stała. Zapotrzebowanie na ilość posiłków może ulegać zmianie co oznacza, że nie stanowi ostatecznego wymiaru zamówienia i nie może być podstawą do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych (przygotowywanych) posiłków lub podstawą wykonania zamówienia. Wykonawcy będzie przysługiwało wynagrodzenie wyłącznie za faktycznie przygotowane i wydane posiłki. 4. Zamawiający zastrzega, iż w okresie przerw świątecznych, wakacyjnych liczba posiłków może być zdecydowanie niższa. 5. W Pogotowiu Opiekuńczym występuje dieta ogólna, dostosowana do dzieci i młodzieży w wieku od 6 do 18 lat. Zamawiający w sytuacjach wyjątkowych, zastrzega sobie prawo do zamówienia diety innej niż ogólna. 6. Przewidywany okres wykonywania zamówienia: 01.01.2015r. do 31.12.2015r. 7. Zapotrzebowanie na okres od 01.01.2015r. do 31.12.2015r., w systemie nie feryjnym,(365 dni)-przez wszystkie dni tygodnia wynosi: śniadanie i II śniadanie to ok. 9125 porcji;obiad (porcja obiadowa winna składać się z dwóch dań). i podwieczorek to ok. 9125 porcji;kolacja to ok. 9125 porcji. 8.Zestaw dzienny przypadający na 1 osobę to: śniadanie, drugie śniadanie ( w dni szkolne od poniedziałku do piątku. bułka lub drożdżówka , w weekend np.(batonik lub owoc) , obiad dwudaniowy (zupa, drugie danie z surówką i sok lub napój lub kompot), podwieczorek(batonik lub owoc lub deser w formie budyniu lub galaretki ) , oraz kolacja np. ciepłe parówki. 9. Opis zamówienia: wykonawca będzie przygotowywał, dostarczał i zajmował się dystrybucją gotowych posiłków do aneksów kuchennych 3 Zespołów Opieki Wychowawczej zlokalizowanych na dwóch kondygnacjach budynku będącego siedzibą zamawiającego;wykonawca będzie przygotowywał posiłki, zachowując wymogi sanitarno -epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie;wykonawca zapewni należytą jakość usługi, a w szczególności, że wszystkie dostarczone w gotowej postaci posiłki wykonane będą z produktów naturalnych,wysokiej jakości i zawsze świeżych posiadających aktualne terminy ważności. Wyklucza się sporządzanie potraw z proszku oraz gotowych półproduktów. Proces produkcji odbywać się będzie zgodnie z wymogami sanitarnymi, zasadami prawidłowego żywienia i systemem HACCP;posiłki dowożone będą w opakowaniach zbiorczych (termosach lub termo portach ) spełniających wymagania sanitarno-higieniczne. Temperatura dostarczonych posiłków powinna wynosić od 65 do 80° C;termosy lub termo porty z odpowiednim wyposażeniem do przewozu posiłków zapewnia wykonawca;samochód do przewozu posiłków musi być przystosowany do przewozu żywności oraz spełniać podstawowe wymagania sanitarno-higieniczne;w przypadku awarii lub innych nieprzewidzianych zdarzeń wykonawca jest zobowiązany zapewnić dostawę posiłków zgodnych z wymogami SIWZ z innych źródeł;wykonawca zobowiązuje się do odbioru i utylizacji odpadów pokonsumpcyjnych;wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność cywilną i finansową za jakość dostarczanych posiłków, oraz skutki wynikające z zaniedbań przy ich przygotowaniu i transporcie, mogące mieć negatywny wpływ na zdrowie żywionych dzieci;wykonawca pobiera i przechowuje próbki wszystkich produktów i potraw przygotowanych dla zamawiającego zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 17.10. 2007 r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek;zamawiający zastrzega sobie prawo dostępu do kopii protokołów pokontrolnych oraz wszystkich atestów na surowce i sprzęt wykorzystany w procesie produkcji kuchennej oraz transportu. 10. Przygotowanie posiłków: posiłki zostaną przygotowane i dostarczone zamawiającemu wyłącznym staraniem i na wyłączny koszt wykonawcy zamówienia;wsad do kotła 1 osobodnia nie może być niższy niż 10,00 zł. netto po cenach zakupu w miesięcznym okresie rozliczeniowym; podstawą sporządzenia posiłków będzie jadłospis dekadowy sporządzony przez wykonawcę cyklicznie na okres 10 dni i dostarczany zamawiającemu (pisemnie, faksem lub drogą elektroniczną).i zatwierdzony przez zamawiającego. Opracowany jadłospis na 5 dni przed wprowadzeniem do realizacji, wykonawca musi przedłożyć zamawiającemu celem zatwierdzenia. O ewentualnych zmianach w jadłospisie należy niezwłocznie powiadomić zamawiającego;jadłospis powinien określać rodzaj posiłku, gramaturę,Posiłki powinny pokrywać odpowiednie zapotrzebowanie na kalorie i podstawowe składniki odżywcze tj. węglowodany, białka, tłuszcze, witaminy oraz sole mineralne;zestawy produktów zawarte w jadłospisach muszą zawierać zróżnicowane menu z uwzględnieniem sezonowych produktów dostępnych na rynku. W ramach jadłospisu dekadowego zasadnicze produkty potraw składające się na poszczególne posiłki nie mogą się powtarzać częściej niż co 5 dni;dostarczane posiłki muszą być świeże, przygotowane przez wykonawcę wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych z bieżącej produkcji dziennej bez konieczności dodatkowej obróbki technologicznej przed dystrybucją w aneksach kuchennych zamawiającego;oferent jest zobowiązany do urozmaicenia posiłków z uwzględnieniem tradycji Świąt Bożego Narodzenia oraz Wielkanocy. 11. Sposób realizacji usługi: posiłki powinny zostać przygotowane i dostarczone tak, aby możliwe było ich wydanie przez zamawiającego w następujących obowiązujących godzinach: Śniadanie i II śniadanie o godz. 6.00, Obiad i Podwieczorek o godz. 13.00, Kolacja o godz. 17. 30, posiłki muszą być pakowane oddzielnie dla każdego Zespołu Opieki Wychowawczej, ZOW I planowane ok. 10 podopiecznych; ZOW II planowane ok 10 podopiecznych;ZOW III planowane ok 10 podopiecznych;dostawy będą realizowane na podstawie codziennych zamówień dokonywanych z jednodniowym wyprzedzeniem przez zamawiającego drogą telefoniczną, faksową lub e-mailem , określających każdorazowo ilość posiłków do godziny 10.00 następnego dnia po złożeniu zamówienia;z uwagi na funkcję interwencyjną placówki w przypadku nagłego przyjęcia podopiecznego zamawiający zastrzega sobie prawo do do prowiantowania w danym dniu drogą telefoniczną, faksową lub e-mailem do godziny 15.00 (domawiane posiłki mogą obejmować obiad, podwieczorek i kolację); dostawa posiłków odbywać się będzie do placówki zamawiającego z dystrybucją do aneksów kuchennych 3 Zespołów Opieki Wychowawczej zlokalizowanych na dwóch kondygnacjach: I piętro są dwa Zespoły Opieki Wychowawczej (ZOW I, ZOW II); II piętro mieści się 1 Zespół Opieki Wychowawczej (ZOW III);mycie oraz dezynfekcja termosów lub termo portów należeć będzie do wykonawcy;organizacja wydawania i konsumpcji dostarczanych do aneksów kuchennych posiłków należy do zamawiającego;rozliczenie między zamawiającym i wykonawcą odbywać się będzie na podstawie faktycznie wydanych posiłków w miesięcznym okresie rozliczeniowym. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.pogotowieopiekuncze.gda.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Usługa przygotowania i dowożenia posiłków do przedszkola gminnego oraz punktu przedszkolnego na terenie Gminy Słupsk w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-07-25 - Usługa cateringowa - przygotowanie i dostarczanie obiadów jednodaniowych dla dzieci i młodzieży szkolnej na terenie Gminy Starogard Gdański
Dodano: 2016-07-15 - Sukcesywne usługi przygotowywania i dostarczania posiłków na potrzeby jednostek organizacyjnych Uniwersytetu Gdańskiego
Dodano: 2016-06-28 - Usługa przygotowania i dowożenia posiłków do przedszkola gminnego oraz punktów przedszkolnych na terenie Gminy Słupsk w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-06-22 - Świadczenie usług żywieniowych dla dzieci szkolnych i osób skierowanych przez Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Słupsku w roku 2016-2017
Dodano: 2016-04-15 - 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług w zakresie przygotowania i dostarczania posiłków dla Szkoły Podstawowej nr 12 w Gdańsku ul. Człuchowska 6 oraz oddziałów przedszkolnych Szkoły Podstawowej nr 12 w Gdańsku ul. Człuchowska 4.
Dodano: 2016-04-13 - PRZETARG NIEOGRANICZONY/oraz art.5 ust 1/ Na przygotowanie, dostarczanie i wydawanie posiłków dla funkcjonariuszy kwaterowanych w obiektach Policji w Gdańsku ul. Harfowa 60
Dodano: 2016-04-05 - PRZETARG NIEOGRANICZONY Na żywienie osób przebywających w PDOZ dla KMP w Słupsku
Dodano: 2016-03-31 - PRZETARG NIEOGRANICZONY na żywienie osób przebywających w PDOZ dla KMP w Słupsku
Dodano: 2016-03-23 - Obsługa pensjonatu myśliwskiego w Ośrodku Hodowli Zwierzyny Nadleśnictwa Trzebielino w miejscowości Wiatrołom 9 wraz z przygotowaniem i podawaniem posiłków oraz zakwaterowania i wyżywienia osób na terenie obwodu łowieckiego nr 107 Nadleśnictwa Trzebielino w sezonie łowieckim 2016/17
Dodano: 2016-02-24