Przetargi.pl
Wyłonienie podmiotu oferującego sale szkoleniowe wraz z wyżywieniem na potrzeby projektu pn. Akademia Dobrego Rządzenia

Starostwo Powiatowe ogłasza przetarg

  • Adres: 34-300 Żywiec, ul. Krasińskiego 13
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 033 8612424 , fax. 033 8614623
  • Data zamieszczenia: 2012-05-22
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Starostwo Powiatowe
    ul. Krasińskiego 13 13
    34-300 Żywiec, woj. śląskie
    tel. 033 8612424, fax. 033 8614623
    REGON: 07219804900000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.starostwo.zywiec.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Wyłonienie podmiotu oferującego sale szkoleniowe wraz z wyżywieniem na potrzeby projektu pn. Akademia Dobrego Rządzenia
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest wynajem przez Wykonawcę sal szkoleniowych i/lub zapewnienie wyżywienia dla uczestników szkoleń na potrzeby projektu pn. Akademia Dobrego Rządzenia wg Zakresów A i B, opisanych poniżej. Zakres A 1. Przedmiotem zamówienia w zakresie określonym, jako Zakres A jest wynajem sal szkoleniowych dla uczestników szkoleń, tj. pracowników Starostwa Powiatowego w Żywcu oraz zapewnienie dla nich wyżywienia, na zasadach określonych w niniejszej Specyfikacji. 2. Zakres zamówienia będzie obejmował zorganizowanie pobytu dla uczestników na okres łącznie 42 dni szkoleniowych w terminach wskazanych przez Zamawiającego. W ramach realizacji Zamówienia Wykonawca zapewni wynajem sal szkoleniowych (jedna dla każdej grupy szkoleniowej) oraz wyżywienia tj. zapewni obiad i serwis kawowy dla uczestników szkoleń 3. Każda grupa szkoleniowa składać się będzie z 10 - 12 osób. 4. Jednorazowo, tj. w jednym terminie szkoleniowym Zamawiający przewiduje zakwaterowanie oraz wyżywienie maksymalnie dla 24 osób, tj. maksymalnie dla dwóch grup szkoleniowych 5. Wykonawca zobowiązany jest zapewnić w jednym terminie szkoleniowym maksymalnie 2 oddzielne sale szkoleniowe (każda na 12 osób), do wyłącznej dyspozycji uczestników szkoleń. 6. Sale powinny spełniać wymogi bezpieczeństwa i higieny pracy w odniesieniu do liczby uczestników szkoleń. Każda sala powinna być klimatyzowana, wyposażona w projektor multimedialny, laptop, flipchart z blokiem, markery oraz w krzesła dla wszystkich uczestników szkoleń. Sale muszą mieć zapewniony bezpłatny dostęp do internetu (wi-fi). 7. Każde szkolenie będzie trwać 8 godzin w ciągu jednego dnia szkoleniowego. 8. Przedmiot zamówienia świadczony będzie w dniach pracy Starostwa Powiatowego tj. od poniedziałku do piątku w godzinach pomiędzy 700 a 1500. 9. Godzina szkoleniowa trwać będzie 45 minut. 10. Zamawiający wymaga, aby sale szkoleniowe znajdowały się w odległości do 15 km od siedziby Zamawiającego tj. od Starostwa Powiatowego w Żywcu, ul. Krasińskiego 13, 34-300 Żywiec, jako punktu stanowiącego podstawę wskazań kilometrów na mapach. UWAGA: Zamawiający będzie weryfikował odległość sal szkoleniowych względem siedziby Zamawiającego wg wskazań map samochodowych. Droga, którą można dojechać do danego obiektu winna być drogą najkrótszą. 11. Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia wyżywienia dla uczestników szkoleń, obejmującego: 1. Obiad w formie bufetu szwedzkiego (w ilości adekwatnej do liczby uczestników): a) przystawki (wybór zimnych przekąsek mięsnych, rybnych oraz świeżych sałatek) b) zupa (minimum dwie do wyboru) c) dania na ciepło (cztery do wyboru, w tym jedno wegetariańskie) d) dodatki (ziemniaki, frytki, ryż, makaron) e) surówki (minimum trzy do wyboru) f) desery (minimum dwa do wyboru, np. ciasta, musy, owoce, lody, galaretki) h) napoje: kawa (różnorodna- z expresu, rozpuszczalna, cappuccino, latte) herbata (różnorodna- czarna, zielona, owocowa), woda (gazowana i niegazowana) soki owocowe (minimum trzy rodzaje) napoje bezalkoholowe gazowane (minimum trzy rodzaje) 2. Serwis kawowy Serwis kawowy powinien być dostępny dla uczestników szkoleń od momentu rozpoczęcia danego szkolenia przez cały czas ich trwania. Serwis powinien być uzupełniany na bieżąco. Serwis kawowy obejmuje: a) kawę (różnorodną- z expresu, rozpuszczalną, capuccino, latte), herbatę (różnorodną- czarną, zieloną, owocową), wodę (gazowaną i niegazowaną), napoje bezalkoholowe gazowane (minimum 3 rodzaje), soki owocowe (minimum 3 rodzaje), b) świeżo wypiekane ciastka o charakterze śniadaniowym (np. croissanty, mini bułeczki) c) ciastka deserowe, paluszki / krakersy, d) cukier, mleko, śmietankę, cytrynę. 12. Serwis kawowy powinien być umiejscowiony w salach szkoleniowych lub ich sąsiedztwie. 13. Miejsce wydawania posiłków powinno znajdować się w tym samym obiekcie (kompleksie obiektów), w którym odbywają się szkolenia. 14. Niedopuszczalne jest serwowanie posiłków w naczyniach jednorazowych. 15. Niedopuszczalne jest aby posiłki (za wyjątkiem serwisu kawowego) serwowano w tym samym pomieszczeniu, w którym będą odbywały się szkolenia. Zakres B 1. Przedmiotem zamówienia w zakresie określonych, jako Zakres B jest zapewnienie dla uczestników kursu języka angielskiego wyżywienia tj. obiadu i serwisu kawowego, na zasadach określonych w niniejszej Specyfikacji. 2. Wyżywienie należy dostarczyć każdorazowo do siedziby zamawiającego tj. do Starostwa Powiatowego w Żywcu przy ul. Krasińskiego 13 w Żywcu, I piętro - Sala Narad. 3. Kurs języka angielskiego odbywać się będzie w dni pracy Starostwa tj. od poniedziałku do piątku w godzinach pracy Starostwa tj. pomiędzy godz. 7 a 15. 4. Zamawiający przewiduje, że w ramach kursu zostaną utworzone 4 grupy kursowe każda składająca się z 8 osób (łączna ilość uczestników kursu to 32 osoby). Każda z grup odbędzie kurs obejmujący 120 h po 2 h w tygodniu na grupę. Łącznie kurs językowy obejmuje 480h. 5. Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia wyżywienia dla uczestników kursu, obejmującego: 1. Obiad dostarczony dla każdego uczestnika kursu z osobna w opakowaniu jednorazowym. Obiad odejmuje: a) mięsne danie na ciepło np. kotlet, karczek, rolada. d) dodatki (ziemniaki lub frytki,) c) surówka. 2. Serwis kawowy. Serwis kawowy powinien być dostępny dla uczestników kursu od momentu rozpoczęcia danego kursu przez cały czas jego trwania. Serwis powinien być uzupełniany na bieżąco. Serwis kawowy obejmuje: a) kawę z expresu, herbatę, wodę (gazowaną i niegazowaną), soki owocowe (minimum 2 rodzaje), b) świeżo wypiekane ciastka o charakterze śniadaniowym (np. croissanty, mini bułeczki) c) ciastka deserowe, paluszki / krakersy, d) cukier, mleko, śmietankę, cytrynę. 6. Każdorazowo serwis kawowy należy przygotować przed rozpoczęciem kursu. Zamawiający w niniejszym postępowaniu nie dopuszcza możliwości składania ofert częściowych.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 551000001
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 1. Zamawiający przewiduje obowiązek wniesienia wadium przed upływem terminu składania ofert, w wysokości 2 000,00 PLN (słownie: dwa tysiące złotych). 2. Wadium może być wniesione w jednej lub kilku następujących formach: 1) pieniądzu, 2) poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym, 3) gwarancjach bankowych, 4) gwarancjach ubezpieczeniowych, 5) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. Nr 109, poz. 1158 z późn. zm.). 3. Wadium wnoszone w pieniądzu należy wpłacać przelewem ( w tytule przelewu proszę wskazać numer sprawy ) na rachunek bankowy Starostwa Powiatowego w Żywcu, na konto: Getin Noble Bank Oddział w Bielsku-Białej Filia w Żywcu 37 1560 1023 0000 9140 0000 0253. 4. Wadium wnoszone w innej formie niż wyżej opisanej, należy składać w kasie Starostwa Powiatowego w Żywcu przy ul. Krasińskiego 13, I piętro, pok. nr 31. 5. Terminowe wniesienie wadium w formie pieniężnej oznacza, że żądana przez Zamawiającego kwota została wpłacona w pełnej wysokości przelewem na wskazany przez niego rachunek bankowy. Oznacza to, że wniesienie wadium w tej postaci jest skuteczne dopiero z chwilą uznania rachunku Zamawiającego kwotą wadium przed upływem terminu składania ofert. 6. Wadium wnoszone w innych formach będzie wniesione w terminie, jeżeli stosowny dokument zostanie zdeponowany u Zamawiającego przed upływem terminu składania ofert. 7. Wykonawca, którego oferta nie zostanie zabezpieczona wadium, zostanie wykluczony z postępowania, a jego oferta uznana za odrzuconą.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.starostwo.zywiec.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach