Przetargi.pl
Wyłonienie podmiotu oferującego miejsce do przeprowadzenia szkolenia wraz z wyżywieniem i zakwaterowaniem uczestników dla potrzeb projektu pn. Akademia Dobrego Rządzenia.

Starostwo Powiatowe ogłasza przetarg

  • Adres: 34-300 Żywiec, ul. Krasińskiego 13
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 033 8612424 , fax. 033 8614623
  • Data zamieszczenia: 2012-04-24
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Starostwo Powiatowe
    ul. Krasińskiego 13 13
    34-300 Żywiec, woj. śląskie
    tel. 033 8612424, fax. 033 8614623
    REGON: 07219804900000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.starostwo.zywiec.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Wyłonienie podmiotu oferującego miejsce do przeprowadzenia szkolenia wraz z wyżywieniem i zakwaterowaniem uczestników dla potrzeb projektu pn. Akademia Dobrego Rządzenia.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest wynajem sal szkoleniowych dla uczestników szkoleń, tj. pracowników Starostwa Powiatowego w Żywcu oraz zapewnienie dla nich noclegu i wyżywienia, na zasadach określonych w niniejszej Specyfikacji. 2. Zakres zamówienia będzie obejmował zorganizowanie pobytu dla uczestników łącznie 22 cykli szkoleniowych w terminach wskazanych przez Zamawiającego, gdzie każdy jeden cykl będzie obejmował dwudniowe szkolenie dla jednej grupy szkoleniowej. W ramach realizacji Zamówienia Wykonawca zapewni wynajem sal szkoleniowych (jedna dla każdej grupy szkoleniowej) oraz zapewnienie noclegu oraz całodziennego wyżywienia dla uczestników szkoleń. 3. Każda grupa szkoleniowa składać się będzie z 10 - 12 osób. 4. Jednorazowo, tj. w jednym terminie szkoleniowym Zamawiający przewiduje zakwaterowanie oraz wyżywienie maksymalnie dla 24 osób, tj. maksymalnie dla dwóch grup szkoleniowych 5. Wykonawca zobowiązany jest zapewnić w jednym terminie szkoleniowym maksymalnie 2 oddzielne sale szkoleniowe (każda na 12 osób), do wyłącznej i całodziennej dyspozycji uczestników szkoleń. Sale szkoleniowe powinny znajdować się w tym samym obiekcie (kompleksie obiektów), w którym zakwaterowani są uczestnicy szkoleń. 6. Sale powinny spełniać wymogi bezpieczeństwa i higieny pracy w odniesieniu do liczby uczestników szkoleń. Każda sala powinna być klimatyzowana, wyposażona w projektor multimedialny, laptop, flipchart z blokiem, markery oraz w krzesła dla wszystkich uczestników szkoleń. Sale muszą mieć zapewniony bezpłatny dostęp do internetu (wi-fi). 7. Każde szkolenie będzie trwać 8 godzin w ciągu jednego dnia szkoleniowego. 8. Przedmiot zamówienia świadczony będzie w dniach pracy Starostwa Powiatowego tj od poniedziałku do piątku. 9. Wykonawca zobowiązany jest do zabezpieczenia bazy noclegowej w hotelu o kategorii co najmniej trzech gwiazdek w pokojach 2 osobowych z pojedynczymi łóżkami. Wskazany hotel musi być zaszeregowany do rodzaju i kategorii zgodnie z wymaganiami wynikającymi z ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r., o usługach turystycznych. Zamawiający wymaga aby hotel o którym mowa wyżej znajdował się w odległości do 120 km od siedziby Zamawiającego tj. od Starostwa Powiatowego w Żywcu, ul. Krasińskiego 13, 34-300 Żywiec jako punktu stanowiącego podstawę wskazań kilometrów na mapach. UWAGA: Zamawiający będzie weryfikował odległość obiektu hotelarskiego względem siedziby Zamawiającego wg wskazań map samochodowych. Droga, którą można dojechać do danego obiektu winna być drogą najkrótszą. 10. Zakwaterowanie w pokojach rozpoczyna się od godz. 10.00 pierwszego dnia pobytu i trwa do godz.17.00 drugiego dnia pobytu. 11. Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia wyżywienia dla uczestników szkoleń, obejmującego: Pierwszego dnia: Obiad w formie bufetu szwedzkiego (w ilości adekwatnej do liczby uczestników): a) przystawki (wybór zimnych przekąsek mięsnych, rybnych oraz świeżych sałatek) b) zupa (minimum dwie do wyboru) c) dania na ciepło (cztery do wyboru, w tym jedno wegetariańskie) d) dodatki (ziemniaki, frytki, ryż, makaron) e) surówki (minimum trzy do wyboru) f) desery (minimum dwa do wyboru, np. ciasta, musy, owoce, lody, galaretki) h) napoje: kawa (różnorodna- z expresu, rozpuszczalna, capuccino, latte) herbata (różnorodna- czarna, zielona, owocowa), woda (gazowana i niegazowana) soki owocowe (minimum trzy rodzaje) napoje bezalkoholowe gazowane (minimum trzy rodzaje) Kolacja w formie bufetu szwedzkiego (w ilości adekwatnej do liczby uczestników): a) danie na ciepło (3 rodzaje do wyboru) b) sałatki 3 rodzaje (np. makaronowa, grecka, gyros) c) przystawki (wybór zimnych przekąsek mięsnych i rybnych) d) wędliny (różnorodne, minimum 5 rodzai) e) sery (różnorodne- żółte, pleśniowe, białe) f) warzywa (świeże i konserwowe) g) pieczywo (różnorodne- jasne, ciemne, bagietki) h) napoje: kawa (różnorodna- z expresu, rozpuszczalna, capuccino, latte) herbata (różnorodna- czarna, zielona, owocowa), woda (gazowana i niegazowana) soki owocowe (minimum trzy rodzaje) napoje bezalkoholowe gazowane (minimum trzy rodzaje) Drugiego dnia: Śniadanie w formie bufetu szwedzkiego (w ilości adekwatnej do liczby uczestników) : a) posiłek na ciepło (3 rodzaje do wyboru, np. jajecznica, parówki, kiełbaski) b) wędliny (różnorodne- minimum 5 rodzai) c) sery (różnorodne- żółte, pleśniowe, białe) d) dżemy e) jajka f) płatki śniadaniowe, muesli g) mleko (ciepłe i zimne) h) jogurty i) świeże owoce j) pieczywo (różnorodne- jasne, ciemne, croissanty, bagietki) k) napoje: kawa (różnorodna- z expresu, rozpuszczalna, capuccino, latte) herbata (różnorodna: czarna, zielona, owocowa), woda (gazowana i niegazowana) soki owocowe (minimum trzy rodzaje) napoje bezalkoholowe gazowane (minimum trzy rodzaje). Obiad w formie bufetu szwedzkiego (w ilości adekwatnej do liczby uczestników) : a) przystawki (wybór zimnych przekąsek mięsnych, rybnych) b) zupa (dwie do wyboru) c) dania na ciepło (cztery do wyboru, w tym jedno wegetariańskie) d) dodatki (ziemniaki, frytki, ryż, makaron) e) surówki (minimum trzy do wyboru) f) desery (minimum dwa do wyboru, np. ciasta, musy, owoce, lody, galaretki) g) napoje: kawa (różnorodna- z expresu, rozpuszczalna, capuccino, latte) herbata (różnorodna: czarna, zielona, owocowa), woda (gazowana i niegazowana) soki owocowe (minimum trzy rodzaje) napoje bezalkoholowe gazowane (minimum trzy rodzaje). 12. Serwis kawowy powinien być dostępny dla uczestników szkoleń od momentu rozpoczęcia danego szkolenia przez cały czas ich trwania. Serwis powinien być uzupełniany na bieżąco. Serwis kawowy obejmuje: a) kawę (różnorodną- z expresu, rozpuszczalną, capuccino, latte), herbatę (różnorodną- czarną, zieloną, owocową), wodę (gazowaną i niegazowaną), napoje bezalkoholowe gazowane (minimum 3 rodzaje), soki owocowe (minimum 3 rodzaje), b) świeżo wypiekane ciastka o charakterze śniadaniowym (np. croissanty, mini bułeczki) c) ciastka deserowe, paluszki / krakersy, d) cukier, mleko, śmietankę, cytrynę. 13. Serwis kawowy powinien być umiejscowiony w salach szkoleniowych lub ich sąsiedztwie. 14. Miejsce wydawania posiłków powinno znajdować się w tym samym obiekcie (kompleksie obiektów), w którym zakwaterowani są uczestnicy szkolenia. 15. Niedopuszczalne jest serwowanie posiłków w naczyniach jednorazowych. 16. Niedopuszczalne jest aby posiłki (za wyjątkiem serwisu kawowego) serwowano w tym samym pomieszczeniu, w którym będą odbywały się szkolenia. 17. Zamawiający w niniejszym postępowaniu nie dopuszcza możliwości składania ofert częściowych.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 551000001
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 1. Zamawiający przewiduje obowiązek wniesienia wadium przed upływem terminu składania ofert, w wysokości 2 700,00 PLN (słownie: dwa tysiące siedemset złotych). 2. Wadium może być wniesione w jednej lub kilku następujących formach: 1) pieniądzu, 2) poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym, 3) gwarancjach bankowych, 4) gwarancjach ubezpieczeniowych, 5) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. Nr 109, poz. 1158 z późn. zm.). 3. Wadium wnoszone w pieniądzu należy wpłacać przelewem ( w tytule przelewu proszę wskazać numer sprawy ) na rachunek bankowy Starostwa Powiatowego w Żywcu, na konto: Getin Noble Bank Oddział w Bielsku-Białej Filia w Żywcu 37 1560 1023 0000 9140 0000 0253. 4. Wadium wnoszone w innej formie niż wyżej opisanej, należy składać w kasie Starostwa Powiatowego w Żywcu przy ul. Krasińskiego 13, I piętro, pok. nr 31. 5. Terminowe wniesienie wadium w formie pieniężnej oznacza, że żądana przez Zamawiającego kwota została wpłacona w pełnej wysokości przelewem na wskazany przez niego rachunek bankowy. Oznacza to, że wniesienie wadium w tej postaci jest skuteczne dopiero z chwilą uznania rachunku Zamawiającego kwotą wadium przed upływem terminu składania ofert. 6. Wadium wnoszone w innych formach będzie wniesione w terminie, jeżeli stosowny dokument zostanie zdeponowany u Zamawiającego przed upływem terminu składania ofert. 7. Wykonawca, którego oferta nie zostanie zabezpieczona wadium, zostanie wykluczony z postępowania, a jego oferta uznana za odrzuconą.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.starostwo.zywiec.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach