Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Nowym Sączu ogłasza przetarg
- Adres: 33-300 Nowy Sącz, ul. Staszica 1
- Województwo: małopolskie
- Telefon/fax: tel. 18 4434545 , fax. 18 4434545
- Data zamieszczenia: 2016-01-18
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Nowym Sączu
ul. Staszica 1 1
33-300 Nowy Sącz, woj. małopolskie
tel. 18 4434545, fax. 18 4434545
REGON: 49186124000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.pwsz-ns.edu.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Uczelnia publiczna
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Wykonanie usługi zapewnienia wyżywienia, miejsc noclegowych oraz infrastruktury sportowej na potrzeby zimowego obozu szkoleniowego prowadzonego przez Instytut Kultury Fizycznej Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Nowym Sączu - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest zapewnienie wyżywienia, miejsc noclegowych oraz infrastruktury sportowej na potrzeby zimowego obozu szkoleniowego prowadzonego przez Instytut Kultury Fizycznej Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Nowym Sączu. 2. W ramach usługi Wykonawca jest zobowiązany, w szczególności do zapewnienia: A. Infrastruktury sportowej w ośrodku narciarskim/stacji narciarskiej położonej na terenie powiatu nowosądeckiego o następującej charakterystyce i następującym minimalnym wyposażeniu: 1) Trasy: Zlokalizowane na stokach o zróżnicowanej ekspozycji, sztucznie naśnieżane, przygotowane przez urządzenia mechaniczne (ratraki): a. minimum jedna trasa (czerwona) o długości minimum 2 000,00 m, różnicy wzniesień min. 300,00 m, sztucznie naśnieżana i sztucznie oświetlona, mechanicznie przygotowana przez ratrak; b. minimum jedna trasa (niebieska) o długości minimum 1000,00 m, różnicy wzniesień min. 150,00 m, sztucznie naśnieżana i sztucznie oświetlona, mechanicznie przygotowana przez ratrak; c. Minimum jedna trasa (niebieska) o długości minimum 900,00 m, różnicy wzniesień min. 100,00 m, sztucznie naśnieżana, mechanicznie przygotowana przez ratrak. 2) Wyciągi: a. minimum jeden wyciąg krzesełkowy min. 4 os. albo kolej gondolowa min. 4 os. o długości min. 1 500,00 m; b. minimum jeden wyciąg orczykowy o długości min. 900,00 m; c. minimum jeden wyciąg orczykowy o długości min. 400,00 m. B. Uwaga: Zamawiający dopuszcza realizację obozu w ośrodku narciarskim/stacji narciarskiej położonej poza terenem powiatu nowosądeckiego jednak w odległości nie większej niż 100 km od siedziby Zamawiającego - w takim przypadku do obowiązków wykonawcy należeć będzie zorganizowanie wliczonego w cenę oferty, transportu uczestników obozów wraz z bagażami koncesjonowanym środkiem transportu posiadającym potwierdzoną sprawność techniczną: a) na obóz: spod siedziby zamawiającego do miejsca realizacji obozu; b) i z powrotem po jego zakończeniu: z miejsca realizacji obozu pod siedzibę zamawiającego. C. Zapewnienia następujących warunków zakwaterowania i wyżywienia: 1) lokalizacji zakwaterowania w odległości nie większej niż 10 km - liczone jako droga autokaru od dolnej stacji narciarskiej ośrodka w którym wykonawca zaoferuje infrastrukturę sportową; 2) zakwaterowania całej grupy studentów oraz wykładowców obozów w jednym z poniższych obiektów: a) ośrodek wczasowy, b) ośrodek sportowy, c) ośrodek szkoleniowo - wypoczynkowy, d) hotel min 2 gwiazdkowy, 3) wymagania do obiektu: cały obiekt monitorowany (jadalnia, korytarze, sala wykładowa, teren zewnętrzny) w celu zapewnienia bezpieczeństwa. 4) zakwaterowanie wszystkich uczestników obozu(studentów i wykładowców) w jednym budynku, w pokojach maksymalnie 3 osobowych z dostępem do WIFI. Każdy pokój wyposażony w niezależny węzeł sanitarny tj. ubikację, natrysk, umywalkę. 5) całodziennego wyżywienie spełniającego wymogi: a) śniadanie w formie szwedzkiego stołu, dwudaniowy obiad, kolacja w formie szwedzkiego stołu w klimatyzowanej stołówce przeznaczonej tylko do spożywania posiłków i znajdującej się w tym samym budynku co zamieszkanie całej grupy uczestników; b) pory posiłków dostosowane do potrzeb obozu i ustalone z kierownikiem obozu; c) posiłki muszą być sporządzane i wydawane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego oraz wykonane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia. Wyklucza się mięso i potrawy (posiłki) z puszek konserwowych, słoików itp.; d) Zamawiający nie dopuszcza podawania i serwowania posiłków w naczyniach jednorazowych, korzystania z jednorazowych sztućców. e) wyżywienie obozu rozpocznie się obiadem w dniu 6 lutego 2016 roku a zakończy się śniadaniem w dniu 13 lutego 2016 roku, 6) nieodpłatnie min. 40 osobowej sali konferencyjnej (wykładowej) wraz z wyposażeniem multimedialnym zamontowanym na stałe (rzutnik, ekran, sprzęt nagłaśniający) znajdującej się w tym samym budynku, co zamieszkanie całej grupy; 7) nieodpłatnie narciarni - pomieszczenia oznaczonego tabliczką informacyjną, zamykanego, ogrzewanego, wyposażonego w stojaki na narty oraz specjalistyczne suszarki do butów narciarskich zlokalizowana w okolicach wyjścia z budynku, znajdująca się w tym samym budynku, co zamieszkanie całej grupy uczestników. 8) Nieodpłatnie 6-8 osobową saunę znajdującą się w tym samym budynku, co zamieszkanie całej grupy uczestników. Sauna przeznaczona do użytku publicznego o minimalnym wewnętrznym wymiarze kabiny sauny na jednym boku nie mniejszym niż 200 cm z piecem grzewczym, zewnętrznym sterowaniem oraz przyciskiem bezpieczeństwa. D. Przewozu wszystkich uczestników (studentów i wykładowców) obozu jednym środkiem transportu, każdego dnia trwania obozu, z miejsca zamieszkania całej grupy studentów pod stację narciarską i ze stacji narciarskiej do miejsca zakwaterowania koncesjonowanym środkiem transportu posiadającym potwierdzoną sprawność techniczną (autokar podstawiany w odległości nie większej niż 20 metrów od wyjścia głównego z budynku, w którym zakwaterowani są uczestnicy obozu) - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 551100004
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Kryterium jakosciowe
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://zp.pwsz-ns.edu.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- organizacja konferencji w terminie od 19 października 2016 r. do 21 października 2016 r. związana z realizacją projektu OLAF - 2015-2124: Analiza Kryminalna jako narzędzie zwalczania nielegalnego handlu międzynarodowego oraz walki z przemytem towarów akcyzowych, ukierunkowane na przeciwdziałania przestępstwom i nadużyciom godzącym w interesy ekonomiczne Unii Europejskiej w ramach Programu Hercule III 2014-2020
Dodano: 2016-07-27 - Organizacja seminarium w terminie od 06 września 2016 r. do 09 września 2016 r. związanego z realizacją projektu OLAF - 2015-2124: Analiza Kryminalna jako narzędzie zwalczania nielegalnego handlu międzynarodowego oraz walki z przemytem towarów akcyzowych, ukierunkowane na przeciwdziałania przestępstwom i nadużyciom godzącym w interesy ekonomiczne Unii Europejskiej w ramach Programu Hercule III 2014-2020
Dodano: 2016-07-22 - Usługi hotelarskie dla Filharmonii im. Karola Szymanowskiego w Krakowie świadczone w sezonie koncertowym 2016/2017, znak sprawy: ZA.271.2.2016
Dodano: 2016-07-01 - Świadczenie usług hotelarskich w Krakowie w hotelu kategorii co najmniej cztery gwiazdki w związku z Festiwalem Sacrum Profanum 2016
Dodano: 2016-06-21 - Świadczenie usług hotelarskich w związku z Festiwalem Sacrum Profanum 2016 Część 1 zamówienia Świadczenie usług hotelarskich w Krakowie w hotelu kategorii co najmniej cztery gwiazdki Część 2 zamówienia Świadczenie usług hotelarskich w Krakowie w hotelu kategorii co najmniej trzy gwiazdki
Dodano: 2016-06-06 - Zapewnienie noclegów wraz ze śniadaniem dla 30 prelegentów podczas dwudniowej konferencji Digital Dragon 2016
Dodano: 2016-04-12 - Zapewnienie zaplecza technicznego do przeprowadzenia cyklu szkoleń pn. Doskonalenie zawodowe kadr turystyki wiejskiej w Małopolsce
Dodano: 2016-04-04 - Świadczenie usług hotelarskich na potrzeby Festiwalu Muzyki Filmowej 2016 Część 1 zamówienia Świadczenie usług hotelarskich w Krakowie w hotelu kategorii co najmniej 3 gwiazdki Część 2 zamówienia Świadczenie usług hotelarskich w Krakowie w hotelu kategorii co najmniej 4 gwiazdki Część 3 zamówienia Świadczenie usług hotelarskich w Krakowie w hotelu kategorii 5 gwiazdek
Dodano: 2016-02-25 - Wykonanie usługi zapewnienia wyżywienia, miejsc noclegowych oraz infrastruktury sportowej na potrzeby zimowego obozu szkoleniowego prowadzonego przez Instytut Kultury Fizycznej Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Nowym Sączu
Dodano: 2016-01-28 - Świadczenie usług hotelarskich na potrzeby Festiwalu Misteria Paschalia 2016 Część 1 zamówienia Świadczenie usług hotelarskich w Krakowie w hotelu kategorii co najmniej 3 gwiazdki Część 2 zamówienia Świadczenie usług hotelarskich w Krakowie w hotelu kategorii co najmniej 4 gwiazdki
Dodano: 2016-01-28