Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Nowym Sączu ogłasza przetarg
- Adres: 33-300 Nowy Sącz, ul. Staszica 1
- Województwo: małopolskie
- Telefon/fax: tel. 018 4434545 , fax. 018 4434545
- Data zamieszczenia: 2014-06-26
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Nowym Sączu
ul. Staszica 1 1
33-300 Nowy Sącz, woj. małopolskie
tel. 018 4434545, fax. 018 4434545
REGON: 49186124000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.pwsz-ns.edu.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Uczelnia publiczna
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Wykonanie usługi zapewnienia miejsc noclegowych, wyżywienia oraz infrastruktury sportowej na potrzeby obozów letnich prowadzonych przez Instytut Kultury Fizycznej Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Nowym Sączu - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1.Przedmiotem zamówienia jest wykonanie usługi zapewnienia miejsc noclegowych, wyżywienia oraz infrastruktury sportowej na potrzeby obozów letnich prowadzonych przez Instytut Kultury Fizycznej Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Nowym Sączu.2.W ramach usługi Wykonawca jest zobowiązany, w szczególności do zapewnienia:2.1.Lokalizacji obozu:a. w odległości max. do 50 km od siedziby Zamawiającego z zastrzeżeniem lit b).b. Uwaga: Zamawiający dopuszcza realizację zamówienia w ośrodku sportów wodnych zlokalizowanym na terenie Polski, w odległości większej niż 50 km, jednak nie większej niż 300 km od siedziby Zamawiającego - w takim przypadku do obowiązków wykonawcy należeć będzie zorganizowanie wliczonego w cenę oferty, transportu uczestników obozów wraz z bagażami koncesjonowanym środkiem transportu posiadającym potwierdzoną sprawność techniczną: na obozy: spod siedziby zamawiającego do miejsca realizacji obozu i z powrotem po ich zakończeniu: z miejsca realizacji obozu pod siedzibę zamawiającego.c)nad akwenem wodnym, w ośrodku sportów wodnych z przystanią jachtową oraz akwenem szkoleniowym; d)na terenie ośrodka: pomost jachtowy, domek dla wachty służbowej z widokiem na akwen szkoleniowy tzw. (oko), teren do realizacji zajęć z atletyki terenowej i obozownictwa (miejsce na ognisko obozowe); boisko do realizacji zajęć z przedmiotu: organizacja czasu wolnego (boisko do piłki siatkowej i koszykówki) 2.Wyposażenia: a)Specjalistycznego sprzętu pływającego niezbędnego do zajęć dydaktycznych i do asekuracji wg zestawienia określonego w specyfikacji b) specjalistycznego sprzętu ratowniczego wg zestawienia określonego w specyfikacji c)miejsca do prowadzenia wykładów (salę wykładową minimum 60 - osobową wraz z wyposażeniem multimedialnym (ekran, rzutnik multimedialny, odtwarzacz DVD). d)Sprzęt, o którym mowa w lit. a) i b) powyżej musi być sprawny technicznie, nieuszkodzony spełniający wszystkie normy bezpieczeństwa.2.3.Warunków mieszkaniowych: a)Zakwaterowanie wszystkich studentów oraz kadry na terenie jednego ośrodka wyposażonego w pełny węzeł sanitarny (MINIMUM 7 UBIKACJI I 14 NATRYSKÓW) oraz monitoring. b)Zakwaterowanie w pokojach:dla studentów 2-6 osobowe, dla kadry 2 osobowe 2.4.Wyżywienia: 1)Całodzienne wyżywienie (śniadanie w formie szwedzkiego stołu, dwudaniowy obiad z zestawem surówek oraz kolację w formie szwedzkiego stołu; do każdego posiłku napoje) w 60 osobowej wentylowanej stołówce znajdującej się na terenie ośrodka. a)Wyżywienie I obozu (studia stacjonarne) rozpocznie się obiadem w dniu 1 sierpnia 2013 roku a zakończy się śniadaniem w dniu 12 sierpnia 2013 roku,b) Wyżywienie II (studia niestacjonarne) obozu rozpocznie się obiadem w dniu 1 sierpnia 2013 roku a zakończy się śniadaniem w dniu 7 sierpnia 2013 roku,2) Pory posiłków dostosowane będą do potrzeb obozu i ustalone z kierownikiem obozu. 3)Posiłki muszą być sporządzane i wydawane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego oraz wykonane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia. Wyklucza się mięso i potrawy (posiłki) gotowe np. z puszek konserwowych, słoików itp. 4)Zamawiający nie dopuszcza podawania i serwowania posiłków w naczyniach jednorazowych.2.5.Paliwa do łodzi motorowych - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 551100004
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.pwsz-ns.edu.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- organizacja konferencji w terminie od 19 października 2016 r. do 21 października 2016 r. związana z realizacją projektu OLAF - 2015-2124: Analiza Kryminalna jako narzędzie zwalczania nielegalnego handlu międzynarodowego oraz walki z przemytem towarów akcyzowych, ukierunkowane na przeciwdziałania przestępstwom i nadużyciom godzącym w interesy ekonomiczne Unii Europejskiej w ramach Programu Hercule III 2014-2020
Dodano: 2016-07-27 - Organizacja seminarium w terminie od 06 września 2016 r. do 09 września 2016 r. związanego z realizacją projektu OLAF - 2015-2124: Analiza Kryminalna jako narzędzie zwalczania nielegalnego handlu międzynarodowego oraz walki z przemytem towarów akcyzowych, ukierunkowane na przeciwdziałania przestępstwom i nadużyciom godzącym w interesy ekonomiczne Unii Europejskiej w ramach Programu Hercule III 2014-2020
Dodano: 2016-07-22 - Usługi hotelarskie dla Filharmonii im. Karola Szymanowskiego w Krakowie świadczone w sezonie koncertowym 2016/2017, znak sprawy: ZA.271.2.2016
Dodano: 2016-07-01 - Świadczenie usług hotelarskich w Krakowie w hotelu kategorii co najmniej cztery gwiazdki w związku z Festiwalem Sacrum Profanum 2016
Dodano: 2016-06-21 - Świadczenie usług hotelarskich w związku z Festiwalem Sacrum Profanum 2016 Część 1 zamówienia Świadczenie usług hotelarskich w Krakowie w hotelu kategorii co najmniej cztery gwiazdki Część 2 zamówienia Świadczenie usług hotelarskich w Krakowie w hotelu kategorii co najmniej trzy gwiazdki
Dodano: 2016-06-06 - Zapewnienie noclegów wraz ze śniadaniem dla 30 prelegentów podczas dwudniowej konferencji Digital Dragon 2016
Dodano: 2016-04-12 - Zapewnienie zaplecza technicznego do przeprowadzenia cyklu szkoleń pn. Doskonalenie zawodowe kadr turystyki wiejskiej w Małopolsce
Dodano: 2016-04-04 - Świadczenie usług hotelarskich na potrzeby Festiwalu Muzyki Filmowej 2016 Część 1 zamówienia Świadczenie usług hotelarskich w Krakowie w hotelu kategorii co najmniej 3 gwiazdki Część 2 zamówienia Świadczenie usług hotelarskich w Krakowie w hotelu kategorii co najmniej 4 gwiazdki Część 3 zamówienia Świadczenie usług hotelarskich w Krakowie w hotelu kategorii 5 gwiazdek
Dodano: 2016-02-25 - Wykonanie usługi zapewnienia wyżywienia, miejsc noclegowych oraz infrastruktury sportowej na potrzeby zimowego obozu szkoleniowego prowadzonego przez Instytut Kultury Fizycznej Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Nowym Sączu
Dodano: 2016-01-28 - Świadczenie usług hotelarskich na potrzeby Festiwalu Misteria Paschalia 2016 Część 1 zamówienia Świadczenie usług hotelarskich w Krakowie w hotelu kategorii co najmniej 3 gwiazdki Część 2 zamówienia Świadczenie usług hotelarskich w Krakowie w hotelu kategorii co najmniej 4 gwiazdki
Dodano: 2016-01-28