Przetargi.pl
Wykonanie usług przygotowywania posiłków i ich dostarczania do szkół w Inowrocławiu

Miasto Inowrocław ogłasza przetarg

  • Adres: 88-100 Inowrocław, ul. F. D. Roosevelta 36
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 52 3555250 , fax. 52 3555233
  • Data zamieszczenia: 2011-07-29
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miasto Inowrocław
    ul. F. D. Roosevelta 36 36
    88-100 Inowrocław, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 52 3555250, fax. 52 3555233
    REGON: 00059636900000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Wykonanie usług przygotowywania posiłków i ich dostarczania do szkół w Inowrocławiu
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie posiłków śniadaniowych i obiadów jednodaniowych oraz ich dostawa do następujących szkół w Inowrocławiu: 1) Gimnazjum nr 1 przy ul. Toruńskiej 46-48; 2) Gimnazjum nr 2 przy ul. Stanisława Kiełbasiewicza 7; 3) Gimnazjum nr 3 przy ul. Władysława Łokietka 3; 4) Gimnazjum nr 4 przy ul. Ignacego Daszyńskiego 27, 5) Szkoła Podstawowa nr 10 przy ul. Stanisława Przybyszewskiego 119; 6) Szkoła Podstawowa nr 16 przy ul. Kurka 16; w dni nauki szkolnej, 2-krotnie (odrębnie śniadanie i obiad). Dyrektor każdej szkoły, z wyprzedzeniem 1-dniowym, zgłosi wykonawcy (telefonicznie, faksem, drogą elektroniczną - do uzgodnienia) ilość i godziny dostawy posiłków do szkoły w danym dniu. Posiłki powinny być sporządzane zgodnie z wymaganiami dietetycznymi i wartości kalorycznej zaspokajającej zapotrzebowanie dziecka w wieku szkolnym (szkoła podstawowa i gimnazjalna), zgodnie z obowiązującymi normami żywieniowymi wg Instytutu Żywienia i Żywności, z uwzględnieniem zasad Dobrej Praktyki Higienicznej (GHP) dla posiłków szkolnych, jak również przepisami prawa w zakresie higieny żywienia, zgodnie z systemem HCCP. Szacujemy, że minimalna ilość posiłków śniadaniowych będzie nie mniejsza niż 50 i nie większa niż 100 dziennie a obiadów jednodaniowych nie mniejsza niż 150 i nie większa niż 300 dziennie. 2. Zamawiający wymaga: 1) przedstawienia z tygodniowym wyprzedzeniem i uzgodnienia z dyrektorem szkoły jadłospisu na dany miesiąc, 2) odpowiedzialności wykonawcy za uchybienia w przedmiotowym zamówieniu, ujawnione w trakcie kontroli właściwych organów, np. Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej, której następstwem będą np. mandaty, kary; 3) dostarczania posiłków w odpowiednich naczyniach umożliwiających utrzymanie ich w czystości, przeznaczonych do kontaktu z żywnością - (naczynia i sztućce jednorazowego użytku) oraz przewozić środkami transportowymi służącymi do przewożenia posiłków, zgodnie z przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914); w przypadku przewożenia posiłków w termosach, wykonawca będzie odpowiadał za ich dezynfekcję; 4) pobierania i przechowywania próbek potraw w pomieszczeniu, w którym te potrawy zostały wyprodukowane, zgodnie z art. 72 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914); 5) dostarczania posiłków własnym transportem oraz ich załadunku i rozładunku, na własny koszt i ryzyko, w sposób gwarantujący utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw; 6) usuwania na własny koszt z terenu szkoły wszelkich odpadków pokonsumpcyjnych (w tym naczyń jednorazowych). 3. Warunki finansowania zamówienia - płatnikiem będzie dana szkoła, która zapłaci za faktycznie dostarczoną ilość posiłków w danym miesiącu, na podstawie faktury (wystawionej oddzielnie na każdą za szkół, do 5 dnia następnego miesiąca) z załączonym protokołem rozliczeniowym zatwierdzonym przez dyrektora szkoły, w terminie do 14 dni, przelewem na rachunek bankowy wykonawcy
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.inowroclaw.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach