Przetargi.pl
wykonanie usług przygotowywania posiłków (cateringu) wraz z dostawą dla Wychowanków Ośrodka Wspierania Dziecka i Rodziny w Drawsku Pomorskim

Ośrodek Wspierania Dziecka i Rodziny ogłasza przetarg

  • Adres: 78-500 Drawsko Pomorskie, Ul. Połczyńska 9
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Telefon/fax: tel. 94 34 106 41 , fax. 94 34 106 41
  • Data zamieszczenia: 2013-11-07
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Wspierania Dziecka i Rodziny
    Ul. Połczyńska 9 9
    78-500 Drawsko Pomorskie, woj. zachodniopomorskie
    tel. 94 34 106 41, fax. 94 34 106 41
    REGON: 32092579900000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: jednostka pomocy społecznej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    wykonanie usług przygotowywania posiłków (cateringu) wraz z dostawą dla Wychowanków Ośrodka Wspierania Dziecka i Rodziny w Drawsku Pomorskim
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest: Wykonanie usług przygotowywania posiłków (cateringu), wraz z dostawą dla wychowanków Ośrodka Wspierania Dziecka i Rodziny w Drawsku Pomorskim. 2. Łączna liczba dzieci: maksymalnie do 14 osób, aktualnie 12. 3. Zamawiający zapłaci wyłącznie za rzeczywistą liczbę dzieci objętych usługą cateringu, to znaczy, że rozliczenia finansowe z Wykonawcą będą odbywały się w miesięcznych okresach rozliczeniowych na podstawie rozliczeń dostarczonych posiłków i złożonych zamówień, co do ilości posiłków na dany dzień. Wykonawca składając ofertę oświadcza, iż nie będzie miał w stosunku do Zamawiającego żadnych roszczeń z tytułu zamówienia przez Zamawiającego w okresie obowiązywania niniejszej Umowy mniejszej ilości posiłków niż wynikałoby to z przyjętego przez Zamawiającego szacunku. 4. Zestaw dzienny przypadający na jedno dziecko to śniadanie, obiad dwudaniowy (zupa, drugie danie z surówką + sok lub napój lub kompot), podwieczorek (batonik lub owoc itp.) oraz kolacja. 5. Posiłki muszą być dostarczane w dniach od poniedziałku do niedzieli. 6. Jadłospis układany będzie przez Wykonawcę cyklicznie na okres najbliższych 10 dni i dostarczany Zamawiającemu (pisemnie, faksem lub drogą elektroniczną) do wcześniejszego zatwierdzenia, przy czym wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Zamawiającego będą uwzględnianie przez Wykonawcę, z tym, że w ciągu 10 dni dania w jadłospisie nie mogą się powtarzać. 7. Wykonawca zobowiązany będzie zapewnić ilość posiłków zgodną z zapotrzebowaniem złożonym na dany dzień przez upoważnionego przedstawiciela Zamawiającego każdego dnia (najlepiej telefonicznie), z uwzględnieniem próbek posiłków przechowywanych przez Wykonawcę. 8. Wykonawca gwarantuje, że przygotowanie posiłków będzie przeprowadzane zgodnie z warunkami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U z 2006 r. Nr 171, poz. 1225). 9. Posiłki Wykonawca dostarczał będzie do Ośrodka na własny koszt, w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości i higieny przewożonych potraw - posiłki mają być dostarczane w pojemnikach przystosowanych do kontaktu z żywnością (posiadających atesty). 10. Posiłki należy dostarczać w pojemnikach zapewniających temperaturę żywności zgodną z wymogami, tzn. minimalna temperatura zupy winna wynosić około 75oC, drugiego dania około 65oC, płynów około 80oC, a maksymalna temperatura produktów zimnych (np. sałatki) około 15 oC. 11. Wykonawca zobowiązany będzie do przechowywania z każdego dnia próbek żywnościowych zgodnie z obwiązującymi przepisami. 12. W ramach zamówienia Wykonawca zobowiązany będzie do świadczenia usług żywienia wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych, zgodnie z normami HACCP. 13. Wymagane jest dostarczanie posiłków w miejscu wskazanym przez Zamawiającego w ustalonych godzinach: O godz. 6.00 - pieczywo (od poniedziałku do soboty, z tym, że pieczywo na niedzielę będzie również dostarczane w sobotę) Między godz. 13.00 a godz. 14.00 - obiad dwudaniowy + podwieczorek + produkty do samodzielnego przygotowania kolacji oraz śniadania w dniu następnym. Zamawiający zobowiązuje Wykonawcę do zabrania resztek pokonsumpcyjnych najpóźniej tego samego dnia, w którym posiłki były dostarczane. Zamawiający dopuszcza przesunięcie godzin dostarczania posiłków w zależności od godzin otwarcia Ośrodka, o czym Wykonawca powiadomiony będzie z odpowiednim wyprzedzeniem. 14. Wykonawca musi dysponować pojazdem posiadającym wymagane zgody na transport produktów żywienia, spełniający wymagane normy sanitarne. 15. Dostarczane posiłki muszą być urozmaicone o wysokiej wartości odżywczej, przygotowane zgodnie z zasadami żywienia dzieci, smaczne i atrakcyjne pod względem organoleptycznym. Urozmaicenie posiłków musi dotyczyć: doboru posiłków, barwy, smaku i zapachu, konsystencji, sposobu przyrządzania potraw. 16. Przy planowaniu posiłków należy uwzględnić zalecaną wartość energetyczną dla wychowanków w wieku podstawowym, gimnazjalnym i ponadgimnazjalnym oraz uwzględnić normy produktów każdej z grup, należy także brać pod uwagę wartość odżywczą przygotowanych posiłków. W razie potrzeb uwzględniane będą diety tj, cukrzycowa, bezglutenowa, etc. 17. Zamawiający zastrzega, że liczba posiłków może być znacznie niższa w okresie Świąt Bożego Narodzenia, Świąt Wielkanocnych, Ferii Zimowych, Wakacji itp. co wynika z organizacji roku szkolnego w myśl przepisów prawa oświatowego. 18. Zamawiający zastrzega sobie prawo do okresowej kontroli realizacji usługi, w tym w szczególności w zakresie zgodności dostarczonych posiłków z wymogami Zamawiającego pod względem wagowym, wartości kalorycznej oraz w zakresie podtrzymania odpowiedniej temperatury dostarczanych posiłków. 19. Planowany termin rozpoczęcia realizacji usługi - od dnia 01.01.2014 r. do dnia 31.12.2014 r., przy założeniu świadczenia usługi cateringu w dniach od poniedziałku do niedzieli.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.wpow.powiatdrawski.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach