Ośrodek Wspierania Dziecka i Rodziny ogłasza przetarg
- Adres: 78-500 Drawsko Pomorskie, Ul. Połczyńska 9
- Województwo: zachodniopomorskie
- Telefon/fax: tel. 94 34 106 41 , fax. 94 34 106 41
- Data zamieszczenia: 2013-11-07
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Wspierania Dziecka i Rodziny
Ul. Połczyńska 9 9
78-500 Drawsko Pomorskie, woj. zachodniopomorskie
tel. 94 34 106 41, fax. 94 34 106 41
REGON: 32092579900000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: jednostka pomocy społecznej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
wykonanie usług przygotowywania posiłków (cateringu) wraz z dostawą dla Wychowanków Ośrodka Wspierania Dziecka i Rodziny w Drawsku Pomorskim - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest: Wykonanie usług przygotowywania posiłków (cateringu), wraz z dostawą dla wychowanków Ośrodka Wspierania Dziecka i Rodziny w Drawsku Pomorskim. 2. Łączna liczba dzieci: maksymalnie do 14 osób, aktualnie 12. 3. Zamawiający zapłaci wyłącznie za rzeczywistą liczbę dzieci objętych usługą cateringu, to znaczy, że rozliczenia finansowe z Wykonawcą będą odbywały się w miesięcznych okresach rozliczeniowych na podstawie rozliczeń dostarczonych posiłków i złożonych zamówień, co do ilości posiłków na dany dzień. Wykonawca składając ofertę oświadcza, iż nie będzie miał w stosunku do Zamawiającego żadnych roszczeń z tytułu zamówienia przez Zamawiającego w okresie obowiązywania niniejszej Umowy mniejszej ilości posiłków niż wynikałoby to z przyjętego przez Zamawiającego szacunku. 4. Zestaw dzienny przypadający na jedno dziecko to śniadanie, obiad dwudaniowy (zupa, drugie danie z surówką + sok lub napój lub kompot), podwieczorek (batonik lub owoc itp.) oraz kolacja. 5. Posiłki muszą być dostarczane w dniach od poniedziałku do niedzieli. 6. Jadłospis układany będzie przez Wykonawcę cyklicznie na okres najbliższych 10 dni i dostarczany Zamawiającemu (pisemnie, faksem lub drogą elektroniczną) do wcześniejszego zatwierdzenia, przy czym wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Zamawiającego będą uwzględnianie przez Wykonawcę, z tym, że w ciągu 10 dni dania w jadłospisie nie mogą się powtarzać. 7. Wykonawca zobowiązany będzie zapewnić ilość posiłków zgodną z zapotrzebowaniem złożonym na dany dzień przez upoważnionego przedstawiciela Zamawiającego każdego dnia (najlepiej telefonicznie), z uwzględnieniem próbek posiłków przechowywanych przez Wykonawcę. 8. Wykonawca gwarantuje, że przygotowanie posiłków będzie przeprowadzane zgodnie z warunkami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U z 2006 r. Nr 171, poz. 1225). 9. Posiłki Wykonawca dostarczał będzie do Ośrodka na własny koszt, w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości i higieny przewożonych potraw - posiłki mają być dostarczane w pojemnikach przystosowanych do kontaktu z żywnością (posiadających atesty). 10. Posiłki należy dostarczać w pojemnikach zapewniających temperaturę żywności zgodną z wymogami, tzn. minimalna temperatura zupy winna wynosić około 75oC, drugiego dania około 65oC, płynów około 80oC, a maksymalna temperatura produktów zimnych (np. sałatki) około 15 oC. 11. Wykonawca zobowiązany będzie do przechowywania z każdego dnia próbek żywnościowych zgodnie z obwiązującymi przepisami. 12. W ramach zamówienia Wykonawca zobowiązany będzie do świadczenia usług żywienia wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych, zgodnie z normami HACCP. 13. Wymagane jest dostarczanie posiłków w miejscu wskazanym przez Zamawiającego w ustalonych godzinach: O godz. 6.00 - pieczywo (od poniedziałku do soboty, z tym, że pieczywo na niedzielę będzie również dostarczane w sobotę) Między godz. 13.00 a godz. 14.00 - obiad dwudaniowy + podwieczorek + produkty do samodzielnego przygotowania kolacji oraz śniadania w dniu następnym. Zamawiający zobowiązuje Wykonawcę do zabrania resztek pokonsumpcyjnych najpóźniej tego samego dnia, w którym posiłki były dostarczane. Zamawiający dopuszcza przesunięcie godzin dostarczania posiłków w zależności od godzin otwarcia Ośrodka, o czym Wykonawca powiadomiony będzie z odpowiednim wyprzedzeniem. 14. Wykonawca musi dysponować pojazdem posiadającym wymagane zgody na transport produktów żywienia, spełniający wymagane normy sanitarne. 15. Dostarczane posiłki muszą być urozmaicone o wysokiej wartości odżywczej, przygotowane zgodnie z zasadami żywienia dzieci, smaczne i atrakcyjne pod względem organoleptycznym. Urozmaicenie posiłków musi dotyczyć: doboru posiłków, barwy, smaku i zapachu, konsystencji, sposobu przyrządzania potraw. 16. Przy planowaniu posiłków należy uwzględnić zalecaną wartość energetyczną dla wychowanków w wieku podstawowym, gimnazjalnym i ponadgimnazjalnym oraz uwzględnić normy produktów każdej z grup, należy także brać pod uwagę wartość odżywczą przygotowanych posiłków. W razie potrzeb uwzględniane będą diety tj, cukrzycowa, bezglutenowa, etc. 17. Zamawiający zastrzega, że liczba posiłków może być znacznie niższa w okresie Świąt Bożego Narodzenia, Świąt Wielkanocnych, Ferii Zimowych, Wakacji itp. co wynika z organizacji roku szkolnego w myśl przepisów prawa oświatowego. 18. Zamawiający zastrzega sobie prawo do okresowej kontroli realizacji usługi, w tym w szczególności w zakresie zgodności dostarczonych posiłków z wymogami Zamawiającego pod względem wagowym, wartości kalorycznej oraz w zakresie podtrzymania odpowiedniej temperatury dostarczanych posiłków. 19. Planowany termin rozpoczęcia realizacji usługi - od dnia 01.01.2014 r. do dnia 31.12.2014 r., przy założeniu świadczenia usługi cateringu w dniach od poniedziałku do niedzieli. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.wpow.powiatdrawski.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Usługa dostarczania i podawania posiłków na miejscu w szkole dla uczniów uczęszczających do Szkoły Podstawowej z Oddziałami Integracyjnymi im. Leonida Teligi w Pyrzycach.
Dodano: 2016-07-26 - Świadczenie usług w zakresie żywienia dla SP ZOZ MSWiA w Szczecinie
Dodano: 2016-06-21 - WYNAJEM LOKALU UŻYTKOWEGO I ŚWIADCZENIE USŁUG GASTRONOMICZNYCH I CATERINGOWYCH NA RZECZ PRZEDSZKOLA PUBLICZNEGO NR 1 I NR 2 W BUDYNKU PRZEDSZKOLA PUBLICZNEGO NR 1 W KAMIENIU POMORSKIM UL. WYSOCKIEGO 3A
Dodano: 2016-06-13 - Świadczenie usług wyżywienia w Wojewódzkim Ośrodku Szkolenia PSP w Bornem Sulinowie
Dodano: 2016-05-17 - Przygotowanie, dostarczenie i wydanie osobom uprawnionym posiłku szkolnego
Dodano: 2016-02-18 - Przygotowanie, dostarczenie i wydanie osobom uprawnionym posiłku szkolnego.
Dodano: 2016-02-01 - Świadczenie usług żywienia pacjentów i obsługa kuchenek oddziałowych SPWSZ w Szczecinie
Dodano: 2016-01-22 - PRZYGOTOWANIE I DOWÓZ GORĄCYCH POSIŁKÓW JEDNODANIOWYCH DLA KLIENTÓW MIEJSKIEGO OŚRODKA POMOCY SPOŁECZNEJ W SŁAWNIE
Dodano: 2016-01-12 - Świadczenie usług pomocy kuchennej
Dodano: 2015-12-23 - świadczenie usług gastronomicznych w zakresie całodobowego żywienia pacjentów oraz dostawa kanapek i art. spożywczych
Dodano: 2015-12-15