Przetargi.pl
WYKONANIE USŁUG GASTRONOMICZNYCH W WYNAJĘTYCH POMIESZCZENIACH KUCHNI Z ZAPLECZEM DLA WYCHOWANKÓW PRZEBYWAJĄCYCH W INTERNACIE ZESPOŁU SZKÓŁ ROLNICZYCH IM. GEN. JÓZEFA WYBICKIEGO W GRABONOGU

Zespół Szkół Rolniczych im. gen. Józefa Wybickiego ogłasza przetarg

  • Adres: 63-820 Piaski, Grabonóg 63
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 65 5739146 , fax. 65 5739153
  • Data zamieszczenia: 2013-06-12
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół Rolniczych im. gen. Józefa Wybickiego
    Grabonóg 63 63
    63-820 Piaski, woj. wielkopolskie
    tel. 65 5739146, fax. 65 5739153
    REGON: 00009591100000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    WYKONANIE USŁUG GASTRONOMICZNYCH W WYNAJĘTYCH POMIESZCZENIACH KUCHNI Z ZAPLECZEM DLA WYCHOWANKÓW PRZEBYWAJĄCYCH W INTERNACIE ZESPOŁU SZKÓŁ ROLNICZYCH IM. GEN. JÓZEFA WYBICKIEGO W GRABONOGU
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest: WYKONANIE USŁUG GASTRONOMICZNYCH W WYNAJĘTYCH POMIESZCZENIACH KUCHNI Z ZAPLECZEM DLA WYCHOWANKÓW PRZEBYWAJĄCYCH W INTERNACIE ZESPOŁU SZKÓŁ ROLNICZYCH IM. GEN. JÓZEFA WYBICKIEGO W GRABONOGU : CPV 55322000-3. Przedmiot zamówienia obejmuje wykonanie usług gastronomicznych w wynajętych pomieszczeniach kuchni z zapleczem dla wychowanków ( WIEK 16-19 ) Zespołu Szkół Rolniczych im. gen. Józefa Wybickiego w Grabonogu w okresie od 01 września 2013 r. do 30 czerwca 2016 r. w każdym roku szkolnym 9 miesięcy żywienia uwzględniając przerwy świąteczne, ferie zimowe, przerwę wakacyjną i inne dni wolne od nauki szkolnej zgodnie z kalendarzem roku szkolnego. Zakres przedmiotu zamówienia : 1.Zadaniem Wykonawcy jest zapewnienie kompleksowego całodziennego żywienia (śniadania pierwsze i drugie, obiady, kolacje ) dla wychowanków ( wiek 16 - 19 lat ) Zespołu Szkół Rolniczych w Grabonogu im. gen. Józefa Wybickiego w Grabonogu mieszkających w internacie. Szacunkowa ilość wychowanków w Internacie spożywających posiłki wynosi 35 osób. 2.Wykonawca przygotowywać będzie posiłki z własnych surowców i materiałów z wykorzystaniem wynajętych pomieszczeń Zamawiającego ( istnieje możliwość dokonania wizji lokalnej w/w pomieszczeń. 3.Żywienie w szczególności obejmuje : a) sporządzanie posiłków w ilościach wynikających z bieżących potrzeb Zamawiającego z uwzględnieniem zaleceń dietetycznych , uwarunkowanych okresem rozwoju młodzieży zgodnie z umową o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dn. 25 sierpnia 2006 r. Dz. U. 2005 nr 171 poz. 1225 oraz z Normami Żywieniowymi opracowanymi przez Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie. b) wydawanie posiłków w systemie zapewniającym właściwą ochronę oraz odpowiednią temperaturę. c) odbiór naczyń po zakończeniu posiłku, d) mycie , dezynfekcję oraz sterylizację naczyń kuchennych zgodnie z przepisami sanitarno epidemiologicznymi obowiązującymi w tym zakresie, e) utylizację odpadów pokonsumpcyjnych zgodnie z zastosowaniem przepisów bezpieczeństwa żywnościowego i sanitarnych, 4. Wykonawca zapewni niezbędne naczynia stołowe i sztućce do spożywania posiłków oraz na własny koszt będzie je uzupełniał. 5. Wykonawca może przygotowywać w kuchni zamawiającego posiłki zamawiane przez pracowników zamawiającego. 6 .Zamawiający przewiduje możliwość wglądu do pomieszczeń : kuchni , stołówki, magazynów po uprzedniej konsultacji i uzgodnieniu terminu z wykonawcą. 7. Zamawiający zastrzega sobie bezpłatną możliwość korzystania z pomieszczenia stołówki w celu prowadzenia zajęć lekcyjnych i organizowania imprez okolicznościowych. 8. Wykonawca przygotowane posiłki dostarczy w ściśle ustalonych porach dnia : I śniadanie 7.00 - 7.30 II śniadanie 10.30 - 10.50 obiad 14.00 - 15.30 kolacja 18.30 - 19.00 9.Koszt surowca potrzebnego do sporządzania posiłków w ramach jednego dnia nie może przekraczać średnio w miesiącu 10,30 na dzień na 1 osobę . 10.Jadłospisy oceniane będą METODĄ PUNKTOWĄ OCENY JADŁOSPISU , która jest załącznikiem do niniejszej specyfikacji ( załącznik nr 15 ) ; ocenie będzie podlegać również zgodność dziennej racji pokarmowej z normami żywieniowym. 11.Zamawiający wymaga , aby wykonawca ubiegający się o zamówienie udzielił 14 dniowego terminu płatności licząc od dnia wystawienia zamawiającemu faktury za wykonanie zadania. 12.Zamawiający wymaga , aby wykonawca wnosił opłatę za wynajęte pomieszczenia kuchni z zapleczem w kwocie 1,60 zł netto za m2 w terminie 14 dni od daty wystawienia faktury/rachunku.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553220003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Ocena jadłospisu dekadowego
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.grabonog.pl;
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach