Przetargi.pl
Wykonanie badań dodatków do żywności

Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie ogłasza przetarg

  • Adres: 70-310 Szczecin, Al. Piastów 17
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Telefon/fax: tel. 0-91 449 4250, 449 4042 , fax. 0-91 449 4690
  • Data zamieszczenia: 2012-03-12
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
    Al. Piastów 17 17
    70-310 Szczecin, woj. zachodniopomorskie
    tel. 0-91 449 4250, 449 4042, fax. 0-91 449 4690
    REGON: 32058816100000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zut.edu.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Uczelnia publiczna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Wykonanie badań dodatków do żywności
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie badania dodatków do żywności w postaci proszków zawierających priobiotyczne bakterie i stabilizowany tran - zwanych dalej Produktem. 2. Badania, o których mowa w ust. 1 niniejszego działu wymagają wykonania analizy Produktu sensoryczną metodą opisową (Metodą testów profilowania sensorycznego), z uwzględnieniem następujących wymagań: 1) Badaniu podlega 20 próbek Produktu 2) Badanie każdej próbki podlega przeprowadzeniu w dwóch etapach: (etap pierwszy) badanie wstępne każdej próbki, etap drugi badanie ponowne każdej próbki podlegające wykonaniu nie wcześniej niż po miesiącu przechowywania próbki licząc od dnia wykonania badania wstępnego; 3) Badanie każdej próbki podlega wykonaniu przez zespół (panel) minimum 5 osobowy w laboratorium akredytowanym. 3. Do obowiązków Wykonawcy należy dobór odpowiednich metod sensorycznych do oceny Produktu zgodnie z jego specyfikacją, w celu wykazania zmian jakościowych Produktu (wraz z jego składnikami) w trakcie przechowywania w określonych warunkach. Specyfikację Produktu Zamawiający przekaże Wykonawcy, z którym zostanie zawarta umowa o wykonanie niniejszego zamówienia. 4. W zakres przedmiotu zamówienia wchodzi również przedstawienie Zamawiającemu sprawozdania (z przekazaniem majątkowych praw autorskich do jego treści) w formie pisemnego raportu, na którego treść składać się będzie minimum: 1) Przedstawienie wyniku badań w formie opisowej, tabelarycznej, jak i graficznej wraz z opinią na temat stabilności badanych prób w oparciu o wykonaną analizę sensoryczną; 2) Jakościowy opis poszczególnych cech (wyróżników jakościowych), składających się na ogólną charakterystykę Produktu. 5. Ilekroć w dalszej części niniejszego ogłoszenia mowa jest o Badaniach należy przez to rozumieć składające się na przedmiot zamówienia czynności, o których mowa w ust. 1 - 3 niniejszego działu 6. Używane powyżej odwołania się do określenia /niniejszy dział/ oznaczają niniejszą sekcję
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 731110003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: W postępowaniu niniejszym wniesienie wadium nie jest wymagane

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zut.edu.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach