Przetargi.pl
W postępowaniu o udzielenie zamówienia w trybie przetargu nieograniczonego o wartości poniżej 130 000 euro, na sukcesywne różnych artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Chełmie.

Zakład Karny ogłasza przetarg

  • Adres: 22-100 Chełm, ul. Kolejowa 112
  • Województwo: lubelskie
  • Telefon/fax: tel. 082 5653485 , fax. 082 5653557
  • Data zamieszczenia: 2013-01-10
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny
    ul. Kolejowa 112 112
    22-100 Chełm, woj. lubelskie
    tel. 082 5653485, fax. 082 5653557
    REGON: 00032004100000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Podmiot prawa publicznego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    W postępowaniu o udzielenie zamówienia w trybie przetargu nieograniczonego o wartości poniżej 130 000 euro, na sukcesywne różnych artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Chełmie.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia 1. Przedmiotem zamówienia będą powtarzające się sukcesywnie dostawy różnych produktów spożywczych na potrzeby Zakładu Karnego w Chełmie 2. Przedmiot zamówienia należy zrealizować w terminie od dnia podpisania umowy do dnia 25.01.2014r 3. Dostawy realizowane będą w dni robocze (od poniedziałku do piątku) w godz. od 8:00 do 14:00 4. Wykonawca dostarczający przedmiot zamówienia powinien dostosować środek transportu do warunków bramy wjazdowej rozsuwanej do jednostki wg poniższego zestawienia: Wymiary gabarytowe bramy wjazdowej do Zakładu Karnego w Chełmie szerokość 4,20 m wysokość 3,55 m 5. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany całkowitej ilości dostaw poszczególnych produktów zmniejszenia ze względu na wystąpienie okoliczności których nie można było przewidzieć w dacie zawierania umowy, w tym zwłaszcza powodowanych zmniejszeniem lub zwiększenia liczby osadzonych, bądź innymi nadzwyczajnymi zdarzeniami lub sytuacjami 6. Z tytułu zmiany całkowitej szacunkowej ilości dostaw wykonawcy nie przysługuje odszkodowanie 7. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert częściowych 8. Wykonawca winien dostarczać przedmiot zamówienia zgodnie z wymogami i procedurami niezbędnymi dla zapewnienia bezpieczeństwa i żywienia zawartymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2010r. Nr 136, poz. 914 z póź. zm. 9. Opakowania produktów spożywczych powinny zapewniać zachowanie cech istotnych dla danego rodzaju artykułu spożywczego decydujących o jego tożsamości a oznakowanie opakowania wykonane w języku polskim w sposób czytelny, zrozumiały i widoczny bez możliwości ich usuwania 10. Produkty spożywcze dostarczane będą do zamawiającego środkami transportu wykonawcy spełniającymi warunki sanitarne w zakresie przestrzegania zasad i higieny przewozu żywności 11. Zamówienia cząstkowe określające asortyment ilość i termin dostawy cząstkowej składane będą telefonicznie lub faksem 12. Standard jakościowy zamówionych dostaw musi odpowiadać standardom określonym w Polskich Normach 13. Przedmiot zamówienia musi być wytworzony zapakowany oznakowany i dostarczony zgodnie z niżej wymienionymi normami i przepisami: ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz.U. z dnia 27 września 2006r Nr. 171 poz. 1225 oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007r. w sprawie znakowania środków spożywczych Dz. U. Nr 137, poz. 966 14. Oznakowanie w/w wyrobów: metki na każdym opakowaniu powinny zawierać (zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 roku w sprawie znakowania środków spożywczych): nazwę środka spożywczego, składniki występujące w środku spożywczym, datę minimalnej trwałości, dane identyfikujące, zawartość netto, warunki przechowywania, oznaczenie partii produkcyjnej, klasę jakości handlowej albo inny wyróżnik jakości handlowej wymagane na podstawie odrębnych przepisów. l.p Nazwa produktu spożywczego Kod CPV Polska Norma JM Przewidywana całkowita wielkość dostaw kg litr opak, szt. 1. Mąka pszenna typ 500 Opakowanie: worek z polipropylenu lub papierowy o wadze od 1 kg. Wymagania jakościowe: smak mąki powinien być swoisty, lekko słodkawy, barwa mąki powinna być jednolita, bez smug - mąka pszenna powinna być biała, o lekkim kremowym odcieniu. Niepożądane wady organoleptyczne: smak gorzki lub wyraźnie słodki, zanieczyszczenia, odchody gryzoni, zbyt wilgotna, barwa zbyt kremowa. Data ważności produktu co najmniej 6 miesięcy od dnia dostawy 15612100-2PN-A-74022:2003 kg8000 2 Groszek konserwowy Opakowanie: puszka metalowa o gramaturze w przedziale od 0,40 - 3,50 kg, z roślin niemodyfikowanych genetycznie Data ważności produktu co najmniej 6 miesięcy od dnia dostawy 15331462-3 PN-A-77803:2007 kg 2000 3. Mąka ziemniaczana Opakowanie worki papierowe pakowane 1 kg. Wymagania jakościowe proszek o barwie czysto białej i krystalicznie lśniącym połysku, bez śladów obcych zapachów i posmaków Niepożądane wady organoleptyczne: smak gorzki lub wyraźnie słodki, zanieczyszczenia, odchody gryzoni, zbyt wilgotna, barwa kremowa. Data ważności produktu co najmniej 6 miesięcy od dnia dostawy 15612300-4 PN-A-74710:1993 kg 800 4. Chrzan tarty Opakowanie: słoik szklany o gramaturze od 0,50-2,00 kg Data ważności produktu co najmniej 6 miesięcy od dnia dostawy. 15331110-1 PN-R-75520:1993 kg 1000 5. Koncentrat pomidorowy 30 Opakowanie: słoik szklany o gramaturze w przedziale od 0,90-2,00 kg lub puszka metalowa o gramaturze od 1 do 5 kg. Data ważności produktu co najmniej 6 miesięcy od dnia dostawy 15331427-6 PN-A-77601:1975 kg 4000 6. Groch łupany Opakowanie: worki papierowe lub z polipropylenu pakowany od 15-20 kg Wymagania jakościowe suchego ziarna: barwa charakterystyczna, brak zanieczyszczeń, suche, nieuszkodzone przez szkodniki i choroby, ziarno nie może być stęchłe ani spleśniałe, z roślin niemodyfikowanych genetycznie Data ważności produktu co najmniej 3 miesiące od dnia dostawy 03212213-6 PN-A-74600:1973 kg 2000 7. Ocet 10 W opakowaniach szklanych lub butelkach plastikowych o pojemności od 0,50 - 1,00 litra. Ocet powinien być bezbarwny, przezroczysty, bez osadu, o swoistym smaku i zapachu. Data ważności produktu co najmniej 6 miesięcy od dnia dostawy. 15871110-8 PN-EN 13188:2002 litr 400 8. Sól warzona jodowana spożywcza Sól pakowana w worek foliowy w opakowaniach 1 kg. Cechy organoleptyczne soli: śnieżnobiała, miałka, drobnoziarnista, łatwo rozpuszczalna w wodzie. Nie może być niczym zanieczyszczona. Data ważności produktu co najmniej 6 miesięcy od dnia dostawy. 15872400-5 PN-C-84081-2:1998 kg 2700
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 150000008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Wykonawca przystępujący do przetargu nie jest zobowiązany wnieść wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach