Przetargi.pl
Utrzymanie i funkcjonowanie Żłobka w Staszowie w ramach projektu Wsparcie dla życia zawodowego i rodzinnego w Gminie Staszów współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego w Programie Operacyjnym Kapitał Ludzki Działanie 1.5 Wspieranie rozwiązań na rzecz godzenia życia zawodowego i rodzinnego - dostawa żywności 2013/2014

Żłobek w Staszowie ogłasza przetarg

  • Adres: 28-200 Staszów, ul. Kilińskiego 20
  • Województwo: świętokrzyskie
  • Telefon/fax: tel. 15 864 14 84 , fax. 15 864 14 84
  • Data zamieszczenia: 2013-10-03
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Żłobek w Staszowie
    ul. Kilińskiego 20 20
    28-200 Staszów, woj. świętokrzyskie
    tel. 15 864 14 84, fax. 15 864 14 84
    REGON: 26058820400000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: jednostka opiekuńcza

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Utrzymanie i funkcjonowanie Żłobka w Staszowie w ramach projektu Wsparcie dla życia zawodowego i rodzinnego w Gminie Staszów współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego w Programie Operacyjnym Kapitał Ludzki Działanie 1.5 Wspieranie rozwiązań na rzecz godzenia życia zawodowego i rodzinnego - dostawa żywności 2013/2014
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa żywności dla Żłobka w Staszowie. Zamówienie składa się z ośmiu, następujących części. Część 1 - Przyprawy sypkie i różne produkty spożywcze Na przedmiot zamówienia objęty częścią Nr 1 składa się dostarczanie przypraw sypkich i różnych produktów spożywczych transportem Wykonawcy do siedziby Zamawiającego - ilość i asortyment wg formularza asortymentowo - cenowego dla części Nr 1, stanowiącego załącznik do formularza oferty (w załączeniu do SIWZ) CPV 15800000-6 Różne produkty spożywcze; CPV 15600000-4 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych; CPV 15870000-7 Przyprawy i przyprawy korzenne; CPV 15410000-5 Surowe oleje i tłuszcze zwierzęce, Część 2 - Warzywa, owoce i produkty podobne, ziemniaki Na przedmiot zamówienia objęty częścią Nr 2 składa się dostarczanie warzyw, owoców i produktów podobnych transportem Wykonawcy do siedziby Zamawiającego - ilość i asortyment wg formularza asortymentowo - cenowego dla części Nr 2, stanowiącego załącznik do formularza oferty (w załączeniu do SIWZ) CPV 15300000-1 Owoce, warzywa i produkty podobne; CPV 15310000-4 Ziemniaki i produkty z ziemniaków Część 3 - Pieczywo i świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie Na przedmiot zamówienia objęty częścią Nr 3 składa się dostarczanie pieczywa świeżych wyrobów piekarskich i ciastkarskich transportem Wykonawcy do siedziby Zamawiającego - ilość i asortyment wg formularza asortymentowo - cenowego dla części Nr 3, stanowiącego załącznik do formularza oferty (w załączeniu do SIWZ) CPV 15810000-9 Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie Część 4 - Jogurt i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne Na przedmiot zamówienia objęty częścią Nr 4 składa się dostarczanie jogurtów pozostałych przefermentowanych przetworów mlecznych transportem Wykonawcy do siedziby Zamawiającego - ilość i asortyment wg formularza asortymentowo - cenowego dla części Nr 4, stanowiącego załącznik do formularza oferty (w załączeniu do SIWZ) CPV 15551000-5 Jogurty i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne; CPV 15551300-8 Jogurt; CPV 15551310- 1 Jogurty bez dodatków substancji smakowych; CPV 15551320- 4 Jogurty z dodatkami substancji smakowych, Część 5 - Mleko i jego przetwory, jaja Na przedmiot zamówienia objęty częścią Nr 5 składa się dostarczanie mleka przefermentowanych jego przetworów, jaj transportem Wykonawcy do siedziby Zamawiającego - ilość i asortyment wg formularza asortymentowo - cenowego dla części Nr 5, stanowiącego załącznik do formularza oferty (w załączeniu do SIWZ) CPV 15542200-1 Ser miękki; CPV 15500000-3 Produkty mleczarskie; CPV 15512000-0 śmietana, CPV15530000-2 Masło; CPV 15542000-9 Ser świeży; CPV 03142500-3 Jaja; CPV 15544000-3 Ser twardy; CPV 15545000-0 Pasty serowe do smarowania Część 6 - Mrożonki i ryby Na przedmiot zamówienia objęty częścią Nr 6 składa się dostarczanie mrożonek i ryb transportem Wykonawcy do siedziby Zamawiającego - ilość i asortyment wg formularza asortymentowo - cenowego dla części Nr 6, stanowiącego załącznik do formularza oferty (w załączeniu do SIWZ) CPV 15220000-6 Ryby mrożone, filety, pozostałe mięso ryb; CPV-03311000-2 Ryby; CPV 15331100-8 Warzywa świeże lub mrożone Część 7 - Mięso i jego przetwory Na przedmiot zamówienia objęty częścią Nr 7 składa się dostarczanie mięsa i jego przetworów transportem Wykonawcy do siedziby Zamawiającego - ilość i asortyment wg formularza asortymentowo - cenowego, dla części Nr 7, stanowiącego załącznik do formularza oferty (w załączeniu do SIWZ) CPV 15110000-2 Mięso; CPV 15100000-9 Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne; CPV 15131130-5 Wędliny Część 8 - Produkty żywieniowe dla dzieci Na przedmiot zamówienia objęty częścią Nr 8 składa się dostarczanie produktów żywieniowych dla dzieci transportem Wykonawcy do siedziby Zamawiającego - ilość i asortyment wg formularza asortymentowo - cenowego dla części Nr 8, stanowiącego załącznik do formularza oferty (w załączeniu do SIWZ) CPV 15884000-8 Produkty dla niemowląt Uwaga: Ilość i asortyment artykułów żywnościowych dla poszczególnych części określono w odrębnych formularzach cenowych, stanowiących załącznik do formularza oferty (załącznik Nr 1 SIWZ). a) Ilości poszczególnych artykułów, objęte przedmiotową dostawą wskazane w SIWZ, odrębnie dla każdej z części mogą ulec zarówno zwiększeniu jak i zmniejszeniu z tym że ogólna wartość przedmiotu zamówienia dla danej części nie może przekroczyć kwoty określonej w § 5 ust. 3 umowy. b) Gwarantuje się w trakcie trwania umowy zakup min.75% ilości poszczególnych artykułów, wskazanych we właściwym dla danej części formularzu asortymentowo - cenowym. c) Realizacja rozszerzonego zakresu nie będzie wymagała aneksu do umowy. d) Nazwy własne podane w formularzach asortymentowo - cenowych, które stanowią załączniki do SIWZ należy rozumieć jako preferowanego typu w zakresie określenia minimalnych wymagań jakościowych. Wykonawca może zaproponować produkty równoważne, np. o innej nazwie, jednak muszą one spełniać wymogi tej samej lub wyższej jakości. e) Poszczególne dostawy będą realizowane sukcesywnie w okresie obowiązywania niniejszej umowy, nie później niż w kolejnym dniu roboczym do godz. 9:00, na podstawie bieżących zamówień składanych do godz.10 telefoniczne lub pisemnie (faksem) przez osobę upoważnioną przez Zamawiającego, wskazaną przy podpisaniu umowy, transportem i na koszt Wykonawcy. f) Oferowane produkty żywnościowe muszą być dobrej jakości, spełniać parametry jakościowe i wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu HACCP oraz posiadać oznaczony odpowiednio dla danego produktu termin przydatności do spożycia. g) Zamawiający zastrzega sobie prawo żądania dla zaoferowanego asortymentu przedłożenia pisemnego potwierdzenia dopuszczającego dany produkt do obrotu i spożycia, wydanego przez organ uprawniony do kontroli jakości artykułów spożywczych. h) Dostawy artykułów żywnościowych muszą być realizowane zgodnie z zasadami GHP (Dobrej Praktyki Higienicznej) dotyczy to głównie: - świadectwa jakości przy dostawach mięsa i jego przetworów, mleka i przetworów mlecznych, ryb, - dostawy jaj - aktualne zaświadczenie z Powiatowego Inspektoratu Weterynarii o podleganiu kontroli. i) Dostarczony asortyment dotyczący mięsa i wyrobów wędliniarskich powinien posiadać handlowy dokument identyfikacyjny. j) Przedmiot zamówienia musi być dostarczony odpowiednim środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne, w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i magazynowanie. k) Wykonawca zobowiązany jest do udzielenia gwarancji na dostarczoną żywność w zakresie jakości. Okres gwarancji zgodny z terminem dla tego rodzaju asortymentu określonym stosownymi normami l) Dostarczone produkty winny być dostarczone w opakowaniach, z aktualną datą ważności, nie posiadających oznak uszkodzenia. m) Wykonawca powiadamia pisemnie zamawiającego o wycofaniu produktu ze sprzedaży przez producenta. Wykonawca może zaproponować zamiennik wycofanego produktu o tożsamej lub wyższej jakości za zgodą zamawiającego. Zmiana wymaga formy pisemnej. n) Zamawiający zastrzega sobie, że w okresach zimowych i wakacyjnych oraz przerw wynikających z kalendarza świąt i dni wolnych od zajęć - zamówienia nie będą zgłaszane lub będą zgłaszane w ograniczonym zakresie. 3.Miejscem dostawy będzie Żłobek w Staszowie, ul. Kilińskiego 20, 28 - 200 Staszów. 4.Przedmiotowe zamówienie musi być wykonane zgodnie z obowiązującymi przepisami oraz warunkami zawartymi w SIWZ
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158000006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.pp8.bip.staszow.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach