Przetargi.pl
Usługi zakwaterowania i wyżywienia dla myśliwych i gości przebywających w OHZ LP nr 51 Nadleśnictwa Podanin w sezonie łowieckim 2024/2025

Skarb Państwa PGL Nadleśnictwo Podanin ogłasza przetarg

  • Adres: 64-800 Chodzież, Podanin 65
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2024-03-18
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Skarb Państwa PGL Nadleśnictwo Podanin
    Podanin 65
    64-800 Chodzież, woj. wielkopolskie
    REGON: 570064464
  • Adres strony internetowej zamawiającego: https://podanin.pila.lasy.gov.pl/

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługi zakwaterowania i wyżywienia dla myśliwych i gości przebywających w OHZ LP nr 51 Nadleśnictwa Podanin w sezonie łowieckim 2024/2025
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    4.1. Zakres rzeczowy przedmiotu zamówienia:1) Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług zakwaterowania i wyżywienia dla myśliwych i gości przebywających w OHZ LP nr 51 Nadleśnictwa Podanin w sezonie łowieckim 2024/2025.2) Przedmiot zamówienia obejmuje:a) świadczenie usług zakwaterowania i wyżywienia dla myśliwych i gości przebywających w OHZ LP nr 51 Nadleśnictwa Podanin w sezonie łowieckim 2024/2025. b) przedmiot zamówienia będzie realizowany według bieżących potrzeb oraz w czasie uzgodnionym przez strony, w zależności od przyjazdów myśliwych i gości w terminie od dnia podpisania umowy do 31.03.2025 r. (OHZ LP obwodu łowieckiego nr 51 Nadleśnictwa Podanin – całość 25.445 ha – mapa w stanowi załącznik nr 7 do SWZ).c) zakwaterowanie myśliwych i gości w hotelu min. kat. ***, zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 19 sierpnia 2004 r. w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie (t.j. Dz.U. z 2017 poz. 2166 z późn. zm.) o minimalnym standardzie:• obiekt całoroczny;• pokoje jednoosobowe lub dwuosobowe – zakwaterowanie 1 osoby w 1 pokoju, lub 2 osób w 1 pokoju, w zależności od ilości gości lub ich preferencji;• bezpłatny parking strzeżony dla osób zakwaterowanych w hotelu;• pokoje wyposażone w wentylację grawitacyjną lub mechaniczną;• instalacja sanitarna: ciepła i zimna woda przez całą dobę;• dostęp do Internetu w jednostkach mieszkalnych lub na odrębnych stanowiskach;• pokoje wyposażone w instalację umożliwiającą odbiór programów radiowych i telewizyjnych;• pokoje wyposażone w zestaw wyposażenia meblowego tj.:- łóżko:w przypadku zakwaterowania 1 osoby w 1 pokoju: łóżko jednoosobowe o wym. min. 90 x 200 cm lub łóżko dwuosobowe o wym. min. 140 x 200 cm w przypadku zakwaterowania 2 osób w 1 pokoju:dwa łóżka jednoosobowe o wym. min. 90 x 200 cm lub łóżko dwuosobowe o wym. min. 140 x 200 cm – Zamawiający poinformuje Wykonawcę o preferencjach z chwilą zgłoszenia noclegu w zamówieniu, o którym mowa w ppkt 3)- nocny stolik lub półka przy każdym miejscu spania wraz z lampką nocną,- biurko lub stół,- krzesło lub inny mebel do siedzenia,- lustro;- wieszak ścienny na wierzchnią odzież,• zestaw do czyszczenia odzieży, obuwia oraz igielnik;• torba na bieliznę gościa zleconą do prania;• woda butelkowana w ilości odpowiadającej liczbie osób w pokoju;• szklanki lub inne naczynia do picia odpowiadające liczbie osób w pokoju;• pokoje z łazienką wyposażoną w: wannę z baterią i natryskiem lub kabinę natryskową, umywalkę z blatem lub półką, z bocznym lub górnym oświetleniem, osłonę wanny lub natrysku, wc, mydelniczkę, wieszaki na ręczniki lub wieszaki ścienne, lustro, gniazdo elektryczne, suszarkę do włosów, pojemnik na śmieci, mydło toaletowe lub dozownik z płynnym mydłem, ręcznik, ręcznik kąpielowy, szklankę lub kubeczek jednorazowy, torbę higieniczną);• obiekt wyposażony w osobną salę do posiłków;• zapewnione budzenie;• akceptacja kart płatniczych;d) Zapewnienie w okresie realizacji zamówienia wstępnie 1000 szt. noclegów (osobodni) ze śniadaniem;e) Zapewnienie w okresie realizacji zamówienia wstępnie 2000 szt. posiłków wg wyszczególnienia:• 1000 szt. obiadów• 1000 szt. kolacjiPosiłki – obiady i kolacje mogą być zamówione przez osoby korzystające z noclegu, zarówno w dzień przyjazdu jak i w dniu wyjazdu. Zamawiający o tym fakcie poinformuje Wykonawcę, najpóźniej z chwilą złożenia zamówienia, o którym mowa w ppkt 3).Zamawiający zastrzega możliwość zamówienia posiłków niezależnie od zamówionych noclegów. Tzn., że Zamawiający w trakcie realizacji umowy dopuszcza możliwość dokonywania zamówień jedynie na posiłki tj. obiady i/lub kolacje, bez rezerwowania noclegów. Fakt skorzystania z zamówienia posiłków zgłoszony zostanie Wykonawcy najpóźniej do 2 (dwóch) dni przed realizacją.f) Wymagania co do wyżywienia:• Śniadania będą podawane w godz. od 4.00 do 10.00, w zależności od pory wyjazdu lub powrotu z polowania. • Obiady będą podawane gościom w godzinach 12.00 – 17.00.• Kolacje będą podawane gościom w godzinach 18.00 – 22.00.• możliwość spożycia kawy, herbaty lub zimnego napoju o każdej porze dnia, szczególnie do każdego z posiłków oraz przed i po polowaniu;• możliwość, po wcześniejszym uzgodnieniu, zorganizowania uroczystej obiadokolacji;• możliwość zmian i ustalania innych godzin posiłków,• nie dopuszcza się serwowania posiłków w naczyniach jednorazowych.• Śniadanie:- serwowane w formie bufetu, w ilości adekwatnej do liczby uczestników, uwzględniające dania mięsne i wegetariańskie, obejmujące: min. 2 dania ciepłe (np. jajka, kiełbaski, naleśniki, parówki itp.), min. 5 przystawek zimnych (np. wędliny, sery, jajka, dżemy, płatki śniadaniowe), min. 3 rodzaje pieczywa, min. 3 rodzaje świeżych warzyw i owoców, napoje ciepłe (kawa z ekspresu ciśnieniowego lub przelewowego, herbata czarna, zielona, owocowa), napoje zimne (woda gazowana i niegazowana, min. 2 rodzaje soków owocowych, mleko), cukier, cytryna, śmietanka do kawy, masło.• Obiad:- zupa np. rosół, pomidorowa, żurek, gulaszowa, grochowa itp. (minimum 2 zupy do wyboru);- drugie danie składające się z mięsa, ryb, ziemniaków lub innych, surówki, napoje, bądź też równoważne zestawy (minimum 2 zestawy do wyboru);- napój zimny lub napój ciepły wg wyboru.• Kolacja:- serwowana w formie bufetu w ilości adekwatnej do liczby uczestników, uwzględniająca potrawy mięsne i wegetariańskie, obejmująca: dania ciepłe (min. 1 danie), min. 5 przystawek zimnych (np. wędliny, sery, jajka, ryby), min. 1 sałatka, min. 3 rodzaje pieczywa, napoje ciepłe (kawa z ekspresu ciśnieniowego lub przelewowego, herbata czarna, zielona, owocowa), napoje zimne (woda gazowana i niegazowana, min. 2 rodzaje soków owocowych), cukier, cytrynę, śmietankę do kawy, masło.g) Wykonawca w okresie od 1 listopada do 31 stycznia winien zapewnić możliwość zakwaterowania grupy myśliwych obejmującej do 50 osób równocześnie. 3) Zamawiający dostarczy (osobiście lub drogą elektroniczną na adres e-mail Wykonawcy wskazany w formularzu oferty) informacje o terminie oraz ilości rezerwacji, a także ewentualne dodatkowe wskazania zgodne z dokumentacją zamówienia, niezwłocznie po uzyskaniu zamówień na polowania, nie później jednak niż 3 dni przed zaplanowanym noclegiem.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55100000-1
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 13.1. Zamawiający wymaga wniesienia wadium w wysokości 3 500,00 złWadium należy wnieść przed upływem terminu składania ofert.13.2. Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku następujących formach:1) pieniądzu,2) gwarancjach bankowych,3) gwarancjach ubezpieczeniowych,4) poręczeniach udzielonych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt. 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (tekst jedn.: Dz. U. z 2023 r. poz. 426).13.3. Wadium wpłacane w pieniądzu należy wnieść przelewem na rachunek bankowy Zamawiającego w banku PKO BANK POLSKI nr rachunku: 25 1020 4027 0000 1302 1922 0480 z dopiskiem: „Wadium _ zakwaterowanie SA.270.2.1.2024”. Wniesienie wadium w pieniądzu będzie skuteczne, jeżeli w podanym terminie zostanie zaliczone na rachunku bankowym Zamawiającego.13.4. Z treści wadium wnoszonego w formie: gwarancji bankowej, gwarancji ubezpieczeniowej lub poręczeniach udzielonych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt. 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości powinno wynikać bezwarunkowe, na pierwsze pisemne żądanie zgłoszone przez Zamawiającego w terminie związania ofertą, zobowiązanie gwaranta do wypłaty Zamawiającemu pełnej kwoty wadium w okolicznościach określonych w art. 98 ust. 6 ustawy Pzp.13.5. Wadium wnoszone w formie gwarancji lub poręczenia należy przekazać Zamawiającemu wraz z Ofertą w oryginale w postaci elektronicznej tj. opatrzonej kwalifikowanym podpisem elektronicznym osób upoważnionych do jego wystawienia. Wadium musi zabezpieczać ofertę przez cały okres związania ofertą. Oferta Wykonawcy, który nie wniesie wadium lub wniesie wadium w sposób nieprawidłowy, lub nie będzie utrzymywał wadium nieprzerwanie do upływu terminu związania ofertą lub złoży wniosek o zwrot wadium w przypadku, o którym mowa w art. 98 ust. 2 pkt 3 PZP zostanie odrzucona z postępowania na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 14 PZP.13.6. Treść gwarancji wadialnej musi zawierać następujące elementy:1) nazwę dającego zlecenie (Wykonawcy), beneficjenta gwarancji/poręczenia (Zamawiającego), gwaranta (banku lub instytucji ubezpieczeniowej udzielających gwarancji/poręczenia) oraz wskazanie ich siedzib,2) określenie wierzytelności, która ma być zabezpieczona gwarancją/poręczeniem – określenie przedmiotu zamówienia3) kwotę gwarancji/poręczenia,4) zobowiązanie gwaranta/poręczyciela do zapłacenia bezwarunkowoi nieodwołalnie kwoty gwarancji/poręczenia na pierwsze pisemne żądanie Zamawiającego w okolicznościach określonych w art. 98 ust. 6 PZP.13.7. Zamawiający zwraca wadium na zasadach uregulowanych w art. 98 ust. 1 - 5 PZP.13.8. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia Zamawiający wymaga, aby w treści wadium wnoszonego w formach, o których mowa w pkt 13.2. ppkt 2)-4) SWZ zostali wymienieni wszyscy Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia albo powinno z niej wynikać, że Wykonawca, na którego gwarancja/poręczenie zostały wystawione działa w imieniu innych Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, bądź w ich treści powinien zostać ujęty szerszy zakres odpowiedzialności gwaranta/poręczyciela niż tylko dotyczący działań/zaniechań odnoszących się do Wykonawcy, na którego gwarancja/poręczenie to zostało wystawione (zob. wyrok Krajowej Izby Odwoławczej z dnia 24 czerwca 2020 r. sygn. akt KIO 662/20; wyrok Krajowej Izby Odwoławczej z dnia 15 czerwca 2020 r., sygn. akt KIO 970/20; wyrok Krajowej Izby Odwoławczej z dnia 31 lipca 2020 r., sygn. akt KIO 1183/20, uchwała Krajowej Izby Odwoławczej z dnia 11 marca 2021 r., sygn. akt KIO/KD 6/21).
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 8.1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału w postępowaniu dotyczące:a) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:Zamawiający nie stawia w tym zakresie żadnych wymagań.b) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:Zamawiający nie stawia w tym zakresie żadnych wymagań.c) sytuacji ekonomicznej lub finansowej:Zamawiający nie stawia w tym zakresie żadnych wymagań.d) zdolności technicznej lub zawodowej:Warunek ten, w zakresie doświadczenia, zostanie uznany za spełniony, jeśli Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich trzech lat liczonych wstecz od dnia, w którym upływa terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie zrealizował lub realizuje (przy czym w tym przypadku będzie liczona wartość oraz zakres zrealizowanej części przedmiotu umowy) co najmniej jedną usługę hotelową (przy czym przez jedną usługę należy rozumieć usługę wykonaną na podstawie jednej umowy), obejmującą zapewnienie noclegów* wraz z wyżywieniem, realizowaną przez co najmniej 6 następujących po sobie miesięcy na wartość nie mniejszą niż 110 000,00 zł brutto.*przez jeden nocleg należy rozumieć pobyt jednego gościa przez jedną dobę hotelową”Warunek ten, w zakresie potencjału Wykonawcy, zostanie uznany za spełniony, jeśli Wykonawca wykaże, że posiada co najmniej jeden obiekt, w którym świadczone są usługi na podstawie decyzji o zaszeregowaniu obiektu hotelarskiego do min. kat. ***, zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 19 sierpnia 2004 r. w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie (Dz. U. z 2017 r. poz. 2166), wydaną przez organ właściwy ze względu na miejsce położenia obiektu. Obiekt ten musi być zlokalizowany w odległości do 20 km od leśniczówki łowieckiej zlokalizowanej przy ul. Kościuszki 51, 64-830 Margonin8.2. W przypadku Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia, warunek udziału w postępowaniu w zakresie doświadczenia określony w pkt 8.1 lit. d) musi spełniać samodzielnie przynajmniej jeden z Wykonawców (członków konsorcjum), który wykonywać będzie usługi, do realizacji których te zdolności są wymagane. Powyższe zapisy stosuje się odpowiednio w przypadku powoływania się na zasoby podmiotu trzeciego. Niedozwolone jest łączenie doświadczenia Wykonawcy oraz podmiotu trzeciego w celu wykazania spełniania warunku doświadczenia.8.3. Wykonawca, powołując się na doświadczenie konsorcjum, którego był członkiem, musi wykazać, że jako uczestnik konsorcjum nabył doświadczenie wymagane przez Zamawiającego. Wykonawca nie może polegać na doświadczeniu grupy Wykonawców, jeżeli bezpośrednio nie uczestniczył w realizacji wymaganego przez Zamawiającego zamówienia.8.4. Wykonawca może w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu, polegać na zdolnościach technicznych lub zawodowych podmiotów udostępniających zasoby, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków prawnych, z zastrzeżeniem, że w przypadku powoływania się na zasoby podmiotu trzeciego celem wykazania spełniania warunku udziału w postępowaniu w zakresie doświadczenia, warunek określony w pkt 8.1. lit. d) SWZ winien spełniać samodzielnie co najmniej podmiot trzeci udostępniający zasoby. W odniesieniu do warunków dotyczących wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia wykonawcy mogą polegać na zdolnościach podmiotów udostępniających zasoby, jeśli podmioty te wykonają usługi, do realizacji, których te zdolności są wymagane.Zamawiający ocenia, czy udostępniane Wykonawcy przez podmioty udostępniające zasoby zdolności techniczne lub zawodowe, pozwalają na wykazanie przez Wykonawcę spełniania warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w pkt 8.1. lit. d) SWZ, a także bada, czy nie zachodzą wobec tego podmiotu podstawy wykluczenia, które zostały przewidziane w SWZ względem Wykonawcy.Jeżeli zdolności techniczne lub zawodowe nie potwierdzają spełniania przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu lub zachodzą wobec tego podmiotu podstawy wykluczenia, Zamawiający żąda, aby Wykonawca w terminie określonym przez Zamawiającego zastąpił ten podmiot innym podmiotem lub podmiotami albo wykazał, że samodzielnie spełnia warunki udziału w postępowaniu.Wykonawca nie może, po upływie terminu składania ofert, powoływać się na zdolności lub sytuację podmiotów udostępniających zasoby, jeżeli na etapie składania ofert nie polegał on w danym zakresie na zdolnościach podmiotów udostępniających zasoby.8.5. Ocena spełniania warunków dokonana zostanie w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach, o których mowa w Rozdziale 9 – 10 SWZ.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2024-03-26

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach