Regionalny Ośrodek Polityki Społecznej w Krakowie ogłasza przetarg
- Adres: 30-070 Kraków, ul. Piastowska 32
- Województwo: małopolskie
- Telefon/fax: tel. 12 422 06 36 , fax. 12 422 06 36 w. 44
- Data zamieszczenia: 2014-05-27
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Regionalny Ośrodek Polityki Społecznej w Krakowie
ul. Piastowska 32 32
30-070 Kraków, woj. małopolskie
tel. 12 422 06 36, fax. 12 422 06 36 w. 44
REGON: 35161250100000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.rops.krakow.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Usługi restauracyjne i hotelarskie wraz z zapewnieniem sali konferencyjnej - na potrzeby realizacji seminarium w ramach projektu Szkolenie i doskonalenie zawodowe kadr pomocy społecznej - przetarg nr 2 - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług hotelarskich i restauracyjnych, wraz z zapewnieniem sali konferencyjnej - w granicach administracyjnych miasta Krakowa - na potrzeby realizacji seminarium dla grupy maksymalnie 26 osób, zwanych dalej uczestnikami. 2. Usługi hotelarskie obejmują: zapewnienie uczestnikom (maks. 26 osób - ostateczną liczbę uczestników Zamawiający poda na 24 godziny przed planowaną datą rozpoczęcia realizacji usługi) noclegu ze śniadaniem (w formie bufetu: bufet gorący - 2 dania gorące oraz bufet zimny - wędliny, sery, jajka, dżemy, jogurty naturalne, owocowe, mleko, musli, masło, pieczywo, napoje: kawa (i mleczko do kawy), herbata (i cytryna do herbaty), cukier w saszetkach, woda mineralna, soki owocowe), każdy z uczestników musi zostać zakwaterowany w oddzielnym pokoju, każdy z pokoi musi być wyposażony w łazienkę z pełnym węzłem sanitarnym; pobyt uczestników rozpocznie się pierwszego dnia o godz. 10.30, a zakończy drugiego dnia o godz. 15.30. 3. Usługi restauracyjne (dla grupy maks. 26 osób - ostateczną liczbę uczestników, korzystających z usługi restauracyjnej w danym dniu, Zamawiający będzie podawał z jednodniowym wyprzedzeniem) obejmują: 3.1. w pierwszym i drugim dniu seminarium: dwudaniowy obiad z deserem - zgodnie z opisem: zupa, ciepłe danie główne: mięso lub ryba (łosoś, dorsz lub pstrąg) - 150 g, dodatki: ziemniaki lub ryż lub kasza lub frytki - 150 g, surówki - 100 g, kompot - 200 ml i woda mineralna - 200 ml (podana w dzbankach), deser, kawa (i mleko do kawy), herbata (i cytryna do herbaty), cukier w saszetkach; 3.2. w pierwszym dniu seminarium kolację zasiadaną: min. 5 gatunków wędlin, min. 5 gatunków sera (żółtego i pleśniowego), masło, miód, dżemy, min. 3 rodzaje sałatek, dodatki do kanapek (takie jak: warzywa, jaja, majonez), pieczywo mieszane, ciasto, owoce (min. 3 rodzaje) oraz min. 2 dania ciepłe dla każdego uczestnika, w tym jedno wegetariańskie, kawa (i mleko do kawy), herbata (i cytryna do herbaty), cukier w saszetkach, woda mineralna, soki owocowe 100% naturalne; 3.3. serwis kawowy ciągły w trakcie każdego dnia trwania seminarium, obejmujący minimum: kawę (i mleko do kawy), herbatę (i cytrynę do herbaty), cukier w saszetkach, wodę gazowaną i niegazowaną, soki owocowe 100% naturalne (3 rodzaje podawane w szklanych dzbankach) min. 0,5 l na osobę, ciasteczka kruche, ciasto domowe (2 rodzaje), owoce (min. 3 rodzaje). Serwis kawowy pierwszego dnia (minimum na 30 minut przed rozpoczęciem seminarium) ma zawierać dodatkowo: kanapki koktajlowe min. 3 rodzaje (2 rodzaje pieczywa, 3 rodzaje wędlin, 3 rodzaje serów, 3 rodzaje past, łosoś, dodatki do kanapek: warzywa, majonez) min. 6 szt./os. 4. Szczegółowe menu na każdy dzień realizacji zamówienia wymaga akceptacji przedstawiciela Zamawiającego. 5. Realizacja usług restauracyjnych powinna odbywać się zgodnie z harmonogramem stanowiącym załącznik nr 1 do wzoru umowy, stanowiącej Część II SIWZ, zwany dalej harmonogramem. 6. Zamawiający wymaga, aby przy realizacji usług restauracyjnych przestrzegane były następujące zasady: 1) obiad oraz serwis kawowy muszą być zorganizowane w innym pomieszczeniu, niż to, w którym organizowane będzie seminarium, przy czym serwis kawowy będzie zorganizowany w bezpośrednim sąsiedztwie pomieszczenia, w którym organizowane będzie seminarium; 2) brakujące/wyczerpane składniki serwisu kawowego powinny być na bieżąco uzupełniane (nie dotyczy kanapek koktajlowych, zgodnie z treścią pkt 3.3.), 3) w ramach serwisu kawowego należy zapewnić, aby ilość czystych naczyń stale odpowiadała co najmniej liczbie uczestników seminarium. 7. Usługa zapewnienia sali konferencyjnej obejmuje zapewnienie sali konferencyjnej w każdym dniu trwania seminarium (w pierwszym dniu 8 godz., w drugim dniu 6 godz. - zgodnie z harmonogramem) spełniającej co najmniej następujące wymogi: 1) powierzchnia co najmniej 50 m2, 2) ilość miejsc siedzących odpowiadających liczbie uczestników, z układem stołów w podkowę, 3) utrzymanie w czystości, brak przedmiotów niezwiązanych z seminarium, 4) dostęp do zaplecza sanitarnego, 5) dostęp do światła dziennego oraz możliwość zasłonięcia okien, 6) wyposażenie w sprawną klimatyzację oraz sprawne ogrzewanie, 7) wyposażenie w sprzęt do przeprowadzenia seminarium: laptop, nagłośnienie, rzutnik multimedialny oraz ekran do wyświetlania multimediów, 2 flipcharty z kartkami papieru oraz kompletem markerów, bezprzewodowy dostęp do internetu. 8. Realizacja przedmiotu zamówienia powinna przebiegać zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa, w szczególności dotyczącymi wymogów sanitarnych stawianych osobom biorącym udział w realizacji usługi oraz miejscom przygotowania i podawania posiłków. 9. Zamawiający wymaga, aby obiekt, w którym zamówienie będzie realizowane: a) spełniał standard obiektu nie mniejszy niż dla hoteli zaszeregowanych do kategorii 3 gwiazdki (***), zgodnie z rozporządzeniem Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 19 sierpnia 2004 r. w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie (tekst jednolity Dz. U. z 2006 r., Nr 22, poz. 169 ze zm.), zwanym dalej rozporządzeniem, b) bezpośrednio przy obiekcie znajdował się parking strzeżony lub monitorowany z zapewnionymi bezpłatnymi miejscami parkingowymi dla pojazdów wszystkich uczestników seminarium; c) każdy z pokoi był wyposażony w łazienkę z pełnym węzłem sanitarnym, TV, bezprzewodowy internet, telefon; d) w obiekcie znajdowała się restauracja (korzystanie przez uczestników z restauracji nie wchodzi w skład ceny ofertowej, uczestnicy pokryją koszty ewentualnego korzystania z restauracji ze środków własnych); e) wszystkie usługi objęte zamówieniem były realizowane w jednym obiekcie, a dostęp do wszystkich pomieszczeń z których korzystać będą uczestnicy seminarium, musi być zapewniony ciągami komunikacyjnymi znajdującymi się wewnątrz tego obiektu - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 550000000
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: nie dotyczy
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.rops.krakow.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Zakwaterowanie i wyżywienie uczestników 48. Międzynarodowego Festiwalu Folkloru Ziem Górskich
Dodano: 2016-06-28 - Świadczenie usług hotelarsko-restauracyjnych w związku z organizacją konferencji przez Sąd Apelacyjny w Krakowie
Dodano: 2016-06-13 - Świadczenie usług hotelarsko-restauracyjnych w związku z organizacją konferencji przez Sąd Apelacyjny w Krakowie.
Dodano: 2016-05-31 - Organizacja międzynarodowej konferencji 16th International Conference on Theoretical Aspects of Catalysis w Zakopanem w terminie od 19 czerwca do 24 czerwca 2016 r., znak sprawy: KAT-271-1/16
Dodano: 2016-01-14 - Organizacja międzynarodowej konferencji Zakopane Conference on Nuclear Physics w Zakopanem, znak sprawy: DZP-271-67/15
Dodano: 2015-11-10 - Zakwaterowanie i wyżywienie studentów Wydziału Lekarskiego Uniwersytetu Jagiellońskiego - Collegium Medicum, odbywających obowiązkowe zajęcia dydaktyczne w Uniwersyteckim Szpitalu Rehabilitacyjno-Ortopedycznym w Zakopanem. Sprawa znak: 141.2711.78.2015
Dodano: 2015-10-30 - Świadczenie usług hotelarsko-restauracyjnych w związku z organizacją konferencji przez Sąd Apelacyjny w Krakowie
Dodano: 2015-07-22 - Zakwaterowanie i wyżywienie uczestników 47. Międzynarodowego Festiwalu Folkloru Ziem Górskich
Dodano: 2015-07-07 - Zakwaterowanie i wyżywienie uczestników 47. Międzynarodowego Festiwalu Folkloru Ziem Górskich
Dodano: 2015-06-19 - Organizacja wizyty studyjnej w Paryżu w ramach realizacji projektu Akademia Rozwoju Ekonomii Społecznej - Etap I
Dodano: 2015-05-29