Przetargi.pl
Usługi restauracyjne i hotelarskie - na potrzeby realizacji seminariów w ramach projektu Szkolenie i doskonalenie zawodowe kadr pomocy społecznej - przetarg nr 2

Regionalny Ośrodek Polityki Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 30-070 Kraków, ul. Piastowska 32
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 0-12 422 06 36 , fax. 0-12 422 06 36 w. 44
  • Data zamieszczenia: 2011-11-08
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Regionalny Ośrodek Polityki Społecznej
    ul. Piastowska 32 32
    30-070 Kraków, woj. małopolskie
    tel. 0-12 422 06 36, fax. 0-12 422 06 36 w. 44
    REGON: 35161250100000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.rops.krakow.pl/
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługi restauracyjne i hotelarskie - na potrzeby realizacji seminariów w ramach projektu Szkolenie i doskonalenie zawodowe kadr pomocy społecznej - przetarg nr 2
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług hotelarskich i restauracyjnych - w granicach administracyjnych jednego z następujących powiatów: nowosądeckiego, nowotarskiego, suskiego, tatrzańskiego, wadowickiego - na potrzeby realizacji seminariów organizowanych przez Zamawiającego w ramach realizacji Projektu pn. |Szkolenie i doskonalenie zawodowe kadr pomocy społecznej|. Przedmiot niniejszego zamówienia został podzielony na dwie części. Część I zamówienia obejmuje świadczenie usług hotelarskich i restauracyjnych na potrzeby realizacji seminarium pn. |Środowiskowy Dom Samopomocy - funkcjonowanie instytucji i formy wsparcia dla uczestników|. Usługi hotelarskie dla części I zamówienia obejmują: zapewnienie uczestnikom noclegów ze śniadaniem (w formie bufetu: bufet gorący - 2 dania gorące oraz bufet zimny - wędliny, sery, jajka, dżemy, jogurty naturalne, owocowe, mleko, musli, masło, pieczywo, napoje: kawa (i mleczko do kawy), herbata (i cytryna do herbaty), woda mineralna, soki owocowe), w pokojach jednoosobowych lub dwuosobowych (co najmniej 4 pokoje jednoosobowe) dla maks. 50 osób (uczestników seminarium oraz przedstawiciela Zamawiającego), w terminie od 28 do 30 listopada 2011 r. (dwa noclegi); pobyt uczestników rozpocznie się zakwaterowaniem o godzinie 10:00 w dniu 28 listopada, a zakończy się wykwaterowaniem o godz. 15:30 w dniu 30 listopada. Zamawiający zaznacza, iż podana liczba uczestników jest liczba maksymalną, ostateczną liczbę uczestników Zamawiający poda Wykonawcy najpóźniej do dnia 27 listopada 2011 r. Zgłoszona ostateczna ilość uczestników, może zostać przez Zamawiającego skorygowana, na każdy kolejny dzień realizacji zamówienia z jednodniowym wyprzedzeniem. Usługi restauracyjne dla części I zamówienia (dla grupy do 50 osób) obejmują: 1) kolację w dniu 28 listopada - zgodnie z poniższym opisem: przystawka ciepłe danie główne (mięso lub ryba (łosoś, dorsz lub sola)) - 150 g, dodatki (ziemniaki lub ryż lub kasza lub frytki) - 150 g, surówki - 100 g deser, napoje (soki owocowe, woda mineralna - 200 ml |podana w dzbankach|, kawa (i mleczko do kawy), herbata (i cytryna do herbaty) 2) obiad dwudaniowy z deserem, w dniach 28, 29 i 30 listopada - zgodnie z poniższym opisem: zupa ciepłe danie główne (mięso lub ryba (łosoś, dorsz lub sola)) - 150 g, dodatki (ziemniaki lub ryż lub kasza lub frytki) - 150 g, surówki - 100 g kompot - 200 ml woda mineralna - 200 ml |podana w dzbankach| deser 3) kolację w dniu 29 listopada w formie bufetu (jajka na twardo w majonezie, wędliny różne, sery żółte różne, masło, miód, dżemy, sałatka wielowarzywna, pomidory, ogórki, pieczywo mieszane, kawa (i mleczko do kawy), herbata (i cytryna do herbaty), woda mineralna), z daniami ciepłymi (min. 2) do wyboru; 4) serwis kawowy ciągły każdego dnia w trakcie trwania seminarium (zgodnie z harmonogramem, stanowiącym załącznik nr 1 do wzoru umowy dla części I zamówienia), obejmujący minimum: kawę (i mleczko do kawy), herbatę (i cytrynę do herbaty), cukier w saszetkach, wodę gazowaną i niegazowaną, soki, mleko, ciasteczka, ciasto |domowe|. Szczegółowe menu na każdy dzień realizacji zamówienia wymaga akceptacji przedstawiciela Zamawiającego. Realizacja przedmiotu zamówienia powinna przebiegać zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa, w szczególności dotyczącymi wymogów sanitarnych stawianych osobom biorącym udział w realizacji usługi oraz miejscom przygotowania i podawania posiłków. Część II zamówienia obejmuje świadczenie usług hotelarskich i restauracyjnych na potrzeby realizacji seminarium pn | Systemowe podejście do pracy z rodziną|. Usługi hotelarskie dla części II zamówienia obejmują: zapewnienie uczestnikom noclegów ze śniadaniem (w formie bufetu: bufet gorący - 2 dania gorące oraz bufet zimny - wędliny, sery, jajka, dżemy, jogurty naturalne, owocowe, mleko, musli, masło, pieczywo, napoje: kawa (i mleczko do kawy), herbata (i cytryna do herbaty), woda mineralna, soki owocowe), w pokojach jednoosobowych lub dwuosobowych (co najmniej 4 pokoje jednoosobowe) dla maks. 30 osób (uczestników seminarium oraz przedstawiciela Zamawiającego), w terminie od 12 do 14 grudnia 2011 r. (dwa noclegi); pobyt uczestników rozpocznie się zakwaterowaniem o godz. 10.00 w dniu 12 grudnia, a zakończy się wykwaterowaniem o godz. 15:30 w dniu 14 grudnia. Zamawiający zaznacza, iż podana liczba uczestników jest liczba maksymalną, ostateczną liczbę uczestników Zamawiający poda Wykonawcy najpóźniej do dnia 11 grudnia 2011 r. Zgłoszona ostateczna ilość uczestników, może zostać przez Zamawiającego skorygowana, na każdy kolejny dzień realizacji zamówienia z jednodniowym wyprzedzeniem. Usługi restauracyjne dla części II zamówienia (dla grupy do 30 osób) obejmują: 5) kolację w dniu 12 grudnia - zgodnie z poniższym opisem: przystawka ciepłe danie główne (mięso lub ryba (łosoś, dorsz lub sola)) - 150 g, dodatki (ziemniaki lub ryż lub kasza lub frytki) - 150 g, surówki - 100 g deser, napoje (soki owocowe, woda mineralna - 200 ml |podana w dzbankach|, kawa (i mleczko do kawy), herbata (i cytryna do herbaty) 6) obiad dwudaniowy z deserem, w dniach 12, 13 i 14 grudnia - zgodnie z poniższym opisem: zupa ciepłe danie główne (mięso lub ryba (łosoś, dorsz lub sola)) - 150 g, dodatki (ziemniaki lub ryż lub kasza lub frytki) - 150 g, surówki - 100 g kompot - 200 ml woda mineralna - 200 ml |podana w dzbankach| deser 7) kolację w dniu 13 grudnia w formie bufetu (jajka na twardo w majonezie, wędliny różne, sery żółte różne, masło, miód, dżemy, sałatka wielowarzywna, pomidory, ogórki, pieczywo mieszane, kawa (i mleczko do kawy), herbata (i cytryna do herbaty), woda mineralna), z daniami ciepłymi (min. 2) do wyboru 8) serwis kawowy ciągły każdego dnia w trakcie trwania seminarium (zgodnie z harmonogramem, stanowiącym załącznik nr 1 do wzoru umowy dla części II zamówienia), obejmujący minimum: kawę (i mleczko do kawy), herbatę (i cytrynę do herbaty), cukier w saszetkach, wodę gazowaną i niegazowaną, soki, mleko, ciasteczka, ciasto |domowe|. Szczegółowe menu na każdy dzień realizacji zamówienia wymaga akceptacji przedstawiciela Zamawiającego. Realizacja przedmiotu zamówienia powinna przebiegać zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa, w szczególności dotyczącymi wymogów sanitarnych stawianych osobom biorącym udział w realizacji usługi oraz miejscom przygotowania i podawania posiłków. Wymagania wspólne dla części I oraz części II zamówienia: Zamawiający wymaga, aby: obiekt, w którym zamówienie będzie realizowane, spełniał standard obiektu nie mniejszy niż dla hoteli zaszeregowanych do kategorii |3 gwiazdki| (***), zgodnie z rozporządzeniem Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 19 sierpnia 2004 r. w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie (tekst jednolity Dz. U. z 2006 r., Nr 22, poz. 169), zwanym dalej rozporządzeniem, oraz dodatkowe wymogi stawiane przez Zamawiającego w treści SIWZ; -każdy z pokoi był wyposażony w łazienkę z pełnym węzłem sanitarnym, TV, Internet, telefon; -bezpośrednio przy obiekcie znajdował się parking strzeżony|monitorowany, z zapewnianymi min. 10 miejscami parkingowymi dla pojazdów uczestników seminarium; -serwis kawowy znajdował się w bezpośrednim sąsiedztwie pomieszczenia, w którym organizowane będzie seminarium; -przedstawiciel Wykonawcy na bieżąco uzupełniał brakujące|wyczerpane składniki serwisu kawowego, zarówno w trakcie trwania przerwy kawowej, jak i po jej zakończeniu, oraz zapewnił na każdą przerwę kawową czyste naczynia co najmniej w liczbie odpowiadającej liczbie uczestników seminarium; -obiekt spełniał wymogi określone w załączniku nr 8 do rozporządzenia, z zastrzeżeniem, iż niezależenie od ilości jednostek mieszkalnych, co najmniej jedna musi być dostosowana do potrzeb osób niepełnosprawnych w sposób określony w tym załączniku (Zamawiający podczas zgłoszenia ostatecznej liczby uczestników, poda również informację, czy powyżej określony pokój należy zarezerwować dla uczestnika seminarium); -obiekt wyposażony był w dźwig osobowy lub platformę schodową w części przeznaczonej dla gości niezależnie od ilości kondygnacji (wymóg ten nie będzie obowiązywał w przypadku, gdy zarówno sala konferencyjna, jak i jednostka mieszkalna dostosowana do potrzeb osób niepełnosprawnych znajdować się będzie na parterze); -Wykonawca zapewnił na czas trwania seminarium salę konferencyjną (pierwszego i drugiego dnia na 7 godz., w ostatnim dniu na 5 godz., zgodnie z harmonogramem, stanowiącym odpowiednio załącznik nr 1 do wzoru umowy dla części I lub II zamówienia), utrzymaną w czystości, z dostępem do zaplecza sanitarnego, o powierzchni co najmniej 60 m2, pozbawioną przedmiotów nie związanych ze szkoleniem, z dostępem do światła dziennego oraz możliwością zasłonięcia okien, wyposażoną w sprawną klimatyzację oraz sprawne ogrzewanie, sprzęt do przeprowadzenia szkoleń: nagłośnienie, ekran do wyświetlania multimediów, flipcharty z kartkami papieru oraz kompletem markerów, dostęp do internetu, z ilością miejsc siedzących odpowiadających liczbie uczestników danego seminarium, z układem miejsc siedzących typu szkolnego lub w formie podkowy; -w obiekcie znajdowała się restauracja|bar (korzystanie przez uczestników z restauracji|baru nie wchodzi w skład ceny ofertowej, uczestnicy pokryją koszty ewentualnego korzystania z restauracji|baru ze środków własnych); -płatności za wszystkie usługi niewchodzące w skład ceny ofertowej mogły zostać dokonane za pomocą kart płatniczych; -wszystkie usługi objęte daną częścią zamówienia realizowane były w jednym obiekcie.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 550000000
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Wadium w niniejszym postępowaniu nie jest wymagane

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.rops.krakow.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach