Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 77-100 Bytów, ul. Miła 26A
- Województwo: pomorskie
- Telefon/fax: tel. 0-59 8225101 , fax. 0-59 8225101
- Data zamieszczenia: 2012-12-10
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
ul. Miła 26A 26A
77-100 Bytów, woj. pomorskie
tel. 0-59 8225101, fax. 0-59 8225101
REGON: 00531124200000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.mopsbytow.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Usługi przygotowywania i podawania posiłków - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest : Wykonanie usługi polegającej na przygotowywaniu i podawaniu gorących posiłków na rzecz skierowanych z terenu Gminy Bytów osób dorosłych (w tym bezdomnych) oraz dzieci i młodzież nie dożywianych w stołówkach szkolnych na podstawie decyzji administracyjnych wydanych przez Zamawiającego. Wykonawca zobowiązany będzie zapewnić i wskazać miejsce realizacji zamówienia na terenie Bytowa oraz dla osób bezdomnych zapewnić pomieszczenie spełniające warunki do spożycia gorącego posiłku jednocześnie dla około 20 osób. Zamówienie realizowane będzie przez Wykonawcę: 1. w każdy roboczy dzień tygodnia, poza sobotą, niedzielą i świętami - dla osób dorosłych, w tym bezdomnych, oraz dzieci i młodzieży nie dożywianych w stołówkach szkolnych, 2. w każdy dzień tygodnia w okresach: od 0.01.2013 do 31.03.2013 i od 01.10.2013r. do 31.12.2013 r. - dla osób dorosłych bezdomnych. Przygotowany i wydany gorący posiłek na rzecz osób skierowanych przez zamawiającego, tygodniowo powinien się składać z następujących dań : 1. Danie mięsne 3 x w tygodniu (ziemniaki, kasza, ryż -300 g, mięso-100 g, surówka-100 g). 2. Danie jarskie 2 x w tygodniu ( 400g). 3. Zupa na wywarze mięsnym 5 x w tygodniu ( 400 ml z pieczywem). W dni wolne od pracy gorący posiłek powinien się składać z następujących dań: 1. Danie mięsne (ziemniaki, kasza, ryż -300 g, mięso-100 g, surówka-100 g) lub 2. Danie jarskie (400g). Szacuje się, że przedmiotem zamówienia w dni robocze objętych będzie około 60 osób dziennie w tym bezdomnych i około 20 osób bezdomnych w dni wolne od pracy. W okresie trwania umowy wartość zamówienia szacuje się w przedziale od około 15000 do 18640 posiłków. W czasie obowiązywania umowy ilość posiłków może ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu wg faktycznie wydanych) co oznacza, że nie stanowi to ostatecznego wymiaru zamówienia. Wykonawca odpowiada za zgodność jakości przygotowanych i wydanych posiłków z obowiązującymi w kraju normami Instytutu Żywności i Żywienia. Posiłek, sposób jego przygotowania i podania powinien odbywać się z zachowaniem odpowiednich warunków higieniczno - sanitarnych, oraz spełniać warunki określone w powszechnie obowiązujących przepisach prawa. Wykonawca zobowiązany jest do wykonywania przedmiotu zamówienia według zróżnicowanych jadłospisów i podawania go do wiadomości publicznej, poprzez codzienne - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: nie dotyczy
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mopsbytow.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Usługa przygotowania i dowożenia posiłków do przedszkola gminnego oraz punktu przedszkolnego na terenie Gminy Słupsk w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-07-25 - Usługa cateringowa - przygotowanie i dostarczanie obiadów jednodaniowych dla dzieci i młodzieży szkolnej na terenie Gminy Starogard Gdański
Dodano: 2016-07-15 - Sukcesywne usługi przygotowywania i dostarczania posiłków na potrzeby jednostek organizacyjnych Uniwersytetu Gdańskiego
Dodano: 2016-06-28 - Usługa przygotowania i dowożenia posiłków do przedszkola gminnego oraz punktów przedszkolnych na terenie Gminy Słupsk w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-06-22 - Świadczenie usług żywieniowych dla dzieci szkolnych i osób skierowanych przez Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Słupsku w roku 2016-2017
Dodano: 2016-04-15 - 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług w zakresie przygotowania i dostarczania posiłków dla Szkoły Podstawowej nr 12 w Gdańsku ul. Człuchowska 6 oraz oddziałów przedszkolnych Szkoły Podstawowej nr 12 w Gdańsku ul. Człuchowska 4.
Dodano: 2016-04-13 - PRZETARG NIEOGRANICZONY/oraz art.5 ust 1/ Na przygotowanie, dostarczanie i wydawanie posiłków dla funkcjonariuszy kwaterowanych w obiektach Policji w Gdańsku ul. Harfowa 60
Dodano: 2016-04-05 - PRZETARG NIEOGRANICZONY Na żywienie osób przebywających w PDOZ dla KMP w Słupsku
Dodano: 2016-03-31 - PRZETARG NIEOGRANICZONY na żywienie osób przebywających w PDOZ dla KMP w Słupsku
Dodano: 2016-03-23 - Obsługa pensjonatu myśliwskiego w Ośrodku Hodowli Zwierzyny Nadleśnictwa Trzebielino w miejscowości Wiatrołom 9 wraz z przygotowaniem i podawaniem posiłków oraz zakwaterowania i wyżywienia osób na terenie obwodu łowieckiego nr 107 Nadleśnictwa Trzebielino w sezonie łowieckim 2016/17
Dodano: 2016-02-24