Gmina Dąbrowa Biskupia ogłasza przetarg
- Adres: 88-133 Dąbrowa Biskupia, Ul. Topolowa
- Województwo: kujawsko-pomorskie
- Telefon/fax: tel. 52 3512170 , fax. 52 5065420
- Data zamieszczenia: 2019-12-03
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gmina Dąbrowa Biskupia
Ul. Topolowa 2
88-133 Dąbrowa Biskupia, woj. kujawsko-pomorskie
tel. 52 3512170, fax. 52 5065420
REGON: 92350731000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: https://gm-dabrowa-biskupia.rbip.mojregion.info
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Usługi przygotowywania i dostarczania obiadów do Środowiskowego Domu Samopomocy w Wonorzu - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiot zamówienia : Usługi przygotowywania i dostarczania obiadów do Środowiskowego Domu Samopomocy w Wonorzu 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia : Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowywania i dostarczania gorących posiłków obiadowych jednodaniowych dla uczestników zajęć w Środowiskowym Domu Samopomocy w Wonorzu . Przewidywana ilość posiłków wynosi dziennie 25 we wszystkie dni robocze w 2020 roku. Łącznie około 6300 obiadów. Podane ilości są szacunkowe. Ilość obiadów w poszczególnych dniach może ulec zmianie. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zakupu mniejszej ilości obiadów, co nie może stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę jakichkolwiek roszczeń. Przez gorące posiłki Zamawiający rozumie obiady jednodaniowe przygotowywane i dostarczane zgodnie ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. 2018r. poz. 1541 z późn. zm. ) Rodzaje obiadów jednodaniowych : Raz w tygodniu zupa z ziemniakami lub produktami zbożowymi ( np. makaron, kasza lub ryż) Co najmniej raz w tygodniu ryba z ziemniakami lub produktami zbożowymi ( np. makaron, kasza lub ryż) oraz z warzywami gotowanymi lub surówką z warzyw ; Dwa razy w tygodniu danie mięsne z ziemniakami lub produktami zbożowymi ( np. makaron, kasza lub ryż) oraz warzywami gotowanymi lub surówką z warzyw; Raz w tygodniu danie jarskie np. - naleśniki z serem - ryż z jabłkiem - pierogi z serem - placki ziemniaczane Do każdego dania jarskiego warzywa gotowane lub surówka z warzyw. Pięć razy w tygodniu do obiadu świeży owoc lub kompot z owoców. Gramatura posiłków ( min) : - ziemniaki lub produkty zbożowe 200 g. - mięso, ryba ( po przygotowaniu ) 120 g. - surówka, warzywa 150 g. - danie jarskie 400 g. - zupa 500 ml. - kompot 200 ml. Obiady nie mogą powtarzać się w okresie 3 tygodni. Posiłki muszą być gorące, gotowe do spożycia po ich dostarczeniu, przygotowywane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego, z artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. Posiłki muszą być dostarczane do Środowiskowego Domu Samopomocy w Wonorzu na godz. 12.00 Pomieszczenia, podawanie posiłków oraz naczynia zapewnia Środowiskowy Dom Samopomocy w Wonorzu. Wartość odżywcza i energetyczna musi być zgodna z określonymi normami i wytycznymi Instytutu Żywności i Żywienia . Wykonawca zobowiązany będzie do codziennego odbioru resztek po posiłkach i zużytych opakowań. Ilość potrzebnych posiłków zgłaszać będzie Wykonawcy osoba wskazana w umowie jako przedstawiciel Zamawiającego pocztą elektroniczną lub telefonicznie do godz. 14.00 dnia poprzedniego. Wykonawca zobowiązany będzie do prowadzenia ewidencji ilościowej wydanych posiłków. 3. Wykonawca dostarczać będzie posiłki własnym transportem. Posiłki muszą być dostarczane środkiem transportu Wykonawcy dopuszczonym decyzją właściwego inspektora sanitarnego do przewozu posiłków dla potrzeb żywienia zbiorowego. 4. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia posiłków w odpowiednich przeznaczonych do tego celu pojemnikach termoizolacyjnych zabezpieczających posiłki przed wylaniem oraz schłodzeniem i umożliwiających łatwe porcjowanie posiłków na miejscu. 5. Wykonawca odpowiada prawnie za dostarczone posiłki przed Powiatowym Państwowym Inspektorem Sanitarnym. Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność cywilną, administracyjną i karną za jakość dostarczonych posiłków oraz skutki wynikające z zaniedbań przy ich przygotowaniu i transporcie, mogące mieć negatywny wpływ na zdrowie żywionych dzieci. 6. Wykonawca ponosi odpowiedzialność za jakość posiłków, ich walory estetyczne i smakowe. 7. Zamawiający zastrzega sobie prawo zwrotu posiłków w przypadku ich złej jakości, tj. niezdatnych do spożycia np. z powodu użycia przeterminowanych lub zanieczyszczonych produktów. 8. Pozostałe warunki realizacji przedmiotu zawiera wzór umowy stanowiący załącznik nr 1 do SIWZ. 9. Rozliczenie finansowe Wykonawcy za usługi z Zamawiającym odbywać się będzie po zakończeniu każdego miesiąca, na podstawie ilości faktycznie dostarczonych posiłków i ich ceny jednostkowej. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Wykonawca spełni warunek jeśli wykaże, że posiada zezwolenie Państwowego Inspektora Sanitarnego w zakresie produkcji ( przygotowywania ) posiłków oraz posiada zezwolenie Państwowego Inspektora Sanitarnego o dopuszczeniu środka transportu do przewozu posiłków dla potrzeb zbiorowego żywienia.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: oświadczenie o przynależności albo braku przynależności do grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy Pzp
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą:
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie usług cateringowych na potrzeby Szkoły Podstawowej Nr 3 im. kpt. Jana Drzewieckiego w Toruniu w okresie od dnia 01 września 2024 r. do 31 lipca 2025 r.
Dodano: 2024-07-11 - SZPiFP-57-24 Przygotowanie i dostarczanie posiłków całodziennych dla osób zatrzymanych w Pomieszczeniu dla Osób Zatrzymanych w KPP w Brodnicy, w KPP w Mogilnie oraz w KPP w Sępólnie Krajeńskim
Dodano: 2024-07-08 - Świadczenie usługi cateringowej w zakresie przygotowania i dostarczenia transportem wykonawcy ciepłych posiłków dla uczestników Dziennego Domu Senior+ w Łąkiem na rok 2024
Dodano: 2024-04-27 - Świadczenie usług cateringowych dla jednostek organizacyjnych Uniwersytetu Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy w ramach organizowanych konferencji naukowych
Dodano: 2024-04-09 - Świadczenie usługi cateringowej dla uczestników Dziennego Domu Pomocy Społecznej przy ul. Rydygiera 30/32 w Toruniu
Dodano: 2024-02-23 - Świadczenie usług cateringowych w związku z organizacją szkoleń przez Centrum Szkolenia Strzeleckiego Lasów Państwowych im. Jana Wendy w 2024 roku
Dodano: 2024-02-23 - Przygotowanie, wydawanie i umożliwienie spożycia obiadów oraz zorganizowanie kolacji wigilijnej na rzecz podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej
Dodano: 2024-01-25 - "Świadczenie usług wyżywienia dla uczestników dla Dziennego Domu Pomocy przy ul. Królowej Bony 2 w Świeciu"
Dodano: 2024-01-18 - Świadczenie usługi cateringowej w zakresie przygotowania i dostarczenia transportem wykonawcy ciepłych posiłków dla uczestników Dziennego Domu Senior+ w Łąkiem na rok 2024
Dodano: 2024-01-15 - Świadczenie usługi cateringowej dla uczestników Dziennego Domu Pobytu prowadzonego przez Toruńskie Centrum Usług Społecznych
Dodano: 2024-01-13