Przetargi.pl
Usługi przygotowania i podawania posiłków

Nadleśnictwo Drawno ogłasza przetarg

  • Adres: 73-220 Drawno, ul. Kaliska 5
  • Województwo:
  • Telefon/fax: tel. 095 7682041; 0606328270
  • Data zamieszczenia: 2016-07-12
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Nadleśnictwo Drawno
    ul. Kaliska 5 5
    73-220 Drawno
    tel. 095 7682041; 0606328270
    REGON: 81053909028001
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.drawno.szczecin.lasy.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: państwowa jednostka organizacyjna nie posiadająca osobowości prawnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługi przygotowania i podawania posiłków
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    a) Usługa polega na przygotowywaniu i podawaniu posiłków takich jak: śniadanie, serwis kawowy, obiad, obiadokolacja, kolacja, posiłek w terenie, pieczony prosiak, posiłek na imprezach plenerowych b) Ilość podanych posiłków będzie zależna od długości pobytu gości oraz godzin ich przyjazdu lub wyjazdu. c) Pakiet obejmuje zarówno wyżywienie myśliwych jak i wyżywienie na spotkaniach okolicznościowych organizowanych przez Nadleśnictwo Drawno (szkolenia, narady, imprezy plenerowe itp.) d) Śniadania, serwisy kawowe, obiady, obiadokolacje i kolacje podawane będą w jadalni zlokalizowanej w kwaterze myśliwskiej w Ośrodku Hodowli Zwierzyny Nadleśnictwa Drawno w miejscowości Borowiec. e) Śniadania i kolacje będą podawane w formie bufetu. f) Sposób podawania kawy i herbaty: zaparzoną kawę należy podać w termosach zapewniających odpowiednią temperaturę napoju. Herbata podawana będzie w postaci torebek ekspresowych oraz wrzątku do samodzielnego przygotowania napoju. Mleko podawane będzie w dzbanku lub kartoniku, cytryna pokrojona w plastry na talerzykach. g) W czasie pobytu myśliwych na polowaniach indywidualnych serwowane będą następujące posiłki: śniadanie, obiad, kolacja h) W czasie pobytu myśliwych na polowaniach zbiorowych serwowane będą następujące posiłki: śniadanie, posiłek w terenie, obiadokolacja. Posiłek w terenie dostarczy Wykonawca (własnym kosztem) we wskazane przez Zamawiającego miejsce. Wykonawca zapewni jednorazowe naczynia do podania posiłków w terenie. i) W czasie spotkań okolicznościowych odbywających się w kwaterze myśliwskiej w Borowcu (narady, szkolenia) serwowane będą następujące posiłki: śniadanie, serwis kawowy, obiad (bez deseru), kolacja j) Wykonawca zobowiązany będzie zapewnić wyżywienie na imprezach plenerowych, w których Nadleśnictwo będzie uczestniczyć. Na imprezach plenerowych Wykonawca zapewni posiłek w postaci dań z grilla. Wykonawca będzie uczestniczył w imprezie razem z pracownikami Nadleśnictwa. Usługa obejmować będzie: wydawanie porcji, uprzątnięcie stanowiska. Wykonawca zapewni naczynia jednorazowe (talerze, sztućce) k) W przypadku zamówienia na pieczonego prosiaka usługa obejmować będzie: dowóz pieczonego prosiaka we wskazane przez Zamawiającego miejsce (teren Nadleśnictwa Drawno), wydawanie porcji, uprzątnięcie stanowiska. l) Zawartość przygotowywanych posiłków: Śniadanie: pieczywo (bułki + chleb) bez ograniczeń, masło, jedno danie na ciepło: jajecznica lub naleśniki lub parówki lub kiełbaski itp. (co najmniej 200 g na osobę), 3 rodzaje wędlin (łącznie co najmniej 50 g na osobę), sery: żółty, twaróg, topiony, (łącznie co najmniej 50 g na osobę), ogórki, pomidory (łącznie co najmniej 50g na osobę), dżem, miód ( łącznie co najmniej 50 g na osobę), jogurt (co najmniej 100 g na osobę), kawa, herbata (łącznie co najmniej 300 ml na osobę), cukier, cytryna, mleko do kawy Serwis kawowy: 2 rodzaje ciasta (łącznie co najmniej 100 g na osobę), 2 rodzaje owoców (łącznie co najmniej 100 g na osobę), kawa, herbata (łącznie co najmniej 300 ml na osobę), woda mineralna gazowana i niegazowana w butelkach plastikowych (500 ml na osobę) cukier, cytryna, mleko do kawy Obiad: I danie - zupa (co najmniej 250 ml na osobę), II danie - jeden rodzaj mięsa, ziemniaki lub kasza lub ryż (łącznie co najmniej 400 g na osobę w tym ok. 200 g mięsa), 2 rodzaje surówek (łącznie co najmniej 100 g na osobę), deser: drożdżówki lub pączki itp. (co najmniej 70 g na osobę), napój zimny: sok lub kompot (ok. 250 ml na osobę) Obiadokolacja: I danie - zupa (co najmniej 250 ml na osobę), II danie - jeden rodzaj mięsa, ziemniaki lub kasza lub ryż (łącznie co najmniej 400 g na osobę w tym ok. 200 g mięsa), 2 rodzaje surówek (łącznie co najmniej 100 g na osobę), deser: drożdżówki lub pączki itp. (co najmniej 70 g na osobę), jeden rodzaj sałatki: jarzynowa lub makaronowa itp. (co najmniej 60 g na osobę), 3 rodzaje wędlin (łącznie co najmniej 50 g na osobę), ogórki, pomidory (łącznie co najmniej 50 g na osobę), pieczywo (bułki + chleb) - bez ograniczeń, masło, napój zimny: sok lub kompot (ok. 250 ml na osobę), kawa, herbata (łącznie co najmniej 300 ml na osobę), cukier, cytryna, mleko do kawy Kolacja: jedno danie na ciepło (ok. 200 g na osobę), pieczywo (bułki + chleb) - bez ograniczeń, masło, 3 rodzaje wędlin (łącznie co najmniej 50 g na osobę), ogórki, pomidory (łącznie co najmniej 50 g na osobę), jeden rodzaj sałatki: jarzynowa lub makaronowa itp. (co najmniej 60 g na osobę), 1 danie rybne: śledź w oleju lub ryba po grecku itp. (co najmniej 60 g na osobę), kawa, herbata (łącznie co najmniej 300 ml na osobę), cukier, cytryna, mleko do kawy Posiłek w terenie podczas polowań: ciepłe danie jednogarnkowe: zupa gulaszowa lub żurek z kiełbasą lub pulpety w sosie itp. (co najmniej 350 ml na osobę), pieczywo - bez ograniczeń), kawa, herbata (łącznie co najmniej 300 ml na osobę), cukier, mleko do kawy, woda mineralna gazowana i niegazowana w butelkach plastikowych (500 ml na osobę) Posiłek w terenie na imprezach plenerowych: dania z grilla: kiełbaski lub karkówka lub szaszłyki drobiowe lub wieprzowe itp. (co najmniej 80 g na osobę), pieczywo (co najmniej 25 g na osobę), ketchup, musztarda = 1 porcja. Pieczony prosiak (prosiak o wadze ok. 60 kg) + pieczywo (co najmniej 25 g na osobę) + naczynia jednorazowe (talerze, sztućce), musztarda, ketchup, chrzan - Zamawiający udostępni pomieszczenie znajdujące się w piwnicy kwatery myśliwskiej, wyposażone we wszystkie dostępne media (prąd, woda, kanalizacja). Pomieszczenie nie jest wyposażone w sprzęt kuchenny oraz nie jest umeblowane. - Wykonawca zobowiązany jest utrzymywać czystość w pomieszczeniu znajdującym się w piwnicy kwatery myśliwskiej - Wykonawca będzie ponosił obligatoryjnie niżej wymienione opłaty: za pomieszczenie w piwnicy kwatery myśliwskiej 10 zł brutto, za każdy dzień przygotowywania i podawania posiłków określony w zleceniu pobór wody- na podstawie wystawionych przez nadleśnictwo faktur, wg stawek netto/1m3: woda zimna: 1,59zł, woda ciepła: 9,44 zł, ścieki: 6,25 zł. zużytą energię elektryczną wg. wskazań licznika prądu na podstawie wystawionych przez nadleśnictwo faktur. -Wysokość opłat może ulec zmianie w przypadku zmiany cen podjętych Uchwałą Rady Gminy Drawno, ścieków przyjętych do utylizacji, cen energii elektrycznej, śmieci i kalkulacji kosztów z poprzedniego roku za wodę zimną w Nadleśnictwie Drawno - Wykonawca zobowiązany jest przygotowywać i dostarczać posiłki własnym kosztem i staraniem. Zamawiający nie udostępnia naczyń, sztućców, serwisów obiadowych oraz innych urządzeń. - Wykonawca zobowiązany jest do podawania posiłków i sprzątania zastawy stołowej po skończonych posiłkach. - Usługa przygotowania posiłków będzie odbywała się wg. sukcesywnych zleceń wystawionych przez Zamawiającego. Zlecenie określać będzie zakres usług do wykonania, godziny podawania posiłków, termin realizacji. Wykonawca pokwituje Zamawiającemu przekazanie Zlecenia - zasady wystawiania zleceń we wzorze umowy stanowiącej załącznik nr 7 do SIWZ - Przedmiot zamówienia będzie realizowany w dni robocze oraz dni ustawowo wolne od pracy. Godziny serwowania posiłków będą na bieżąco uzgadniane z Zamawiającym lub z gośćmi przybywającymi na kwaterze (podczas polowań zbiorowych oraz indywidualnych posiłki podawane są we wczesnych godzinach rannych między 4:00 - 6:00 - śniadania oraz między 20:00- 23:00 - kolacje.) - Wykonawca przyrządza potrawy w sposób, by miały oprócz dobrego smaku, estetyczny i apetyczny wygląd. Dba o to aby posiłki wydawane były o określonym czasie wcześniej uzgodnionym z zamawiającym. Zakresy ilościowe: Wyżywienie całodzienne- polowania zbiorowe: 324 osobodni ( w tym śniadania, posiłek w terenie, obiadokolacja), Wyżywienie całodzienne- polowania indywidualne: 54 osobodni (w tym: śniadania, obiady, kolacje), Wyżywienie dla naganki i obsługi podczas polowania zbiorowego (posiłek w terenie): 300 osobodni, Wyżywienie na spotkania okolicznościowe: 255 osobodni ( w tym śniadania, serwis kawowy, obiady, kolacja), dostawa wraz z podaniem prosiaka - szt. 2, posiłek na imprezach plenerowych - 400 osobodni 1. Ilość dni przebywania myśliwych na polowaniach zbiorowych- 27 (w tym 12 dni polowań w Nadleśnictwie Bierzwnik, Głusko). 2. Ilość dni przebywania myśliwych na polowaniach indywidualnych - 18 3. Średnia ilość naganiaczy i obsługi biorących udział w polowaniu zbiorowym - 20 4. Przeciętna ilość myśliwych biorących udział w polowaniu zbiorowym - 12 5. Średnia ilość myśliwych na polowaniach indywidualnych - 3 6. Średnia liczba osób na imprezach okolicznościowych - 17 7. Ilość dni spotkań okolicznościowych (narady, szkolenia) -15 8. Ilość dni imprez plenerowych- 2
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający wymaga wniesienia wadium w wysokości: 1 200 zł w terminie do 20.07.2016 r. do godz. 9:00 Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku następujących formach: 1) pieniądzu, 2) poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym, 3) gwarancjach bankowych, 4) gwarancjach ubezpieczeniowych, 5) poręczeniach udzielonych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt. 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (tekst jednolity: Dz. U. z 2007 r. Nr 42, poz.275 z późniejszymi zmianami). Wadium wpłacane w pieniądzu należy wnieść przelewem na rachunek bankowy Zamawiającego w banku GBS Choszczno oddział Drawno nr rachunku: 238359 0005 0031 3038 2000 0005 z dopiskiem: wadium na: usługi przygotowania i podawania posiłków lub wpłacić w kasie Nadleśnictwa pokój nr 8. Z treści wadium wnoszonego w formie: poręczenia bankowego, gwarancji bankowej, gwarancji ubezpieczeniowej lub poręczeniach udzielonych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt. 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości powinno wynikać bezwarunkowe, na każde pisemne żądanie zgłoszone przez Zamawiającego w terminie związania ofertą, zobowiązanie gwaranta do wypłaty Zamawiającemu pełnej kwoty wadium w okolicznościach określonych w art. 46 ust. 4a oraz art. 46 ust. 5 PZP. Dokument należy złożyć w oryginale. Wniesienie wadium w pieniądzu będzie skuteczne, jeżeli w podanym terminie zostanie zaliczone na rachunku bankowym Zamawiającego. Wadium wnoszone w formie innej niż pieniądz powinno być złożone przed upływem terminu składania ofert. Wykonawca, który nie wniesie wadium lub nie zabezpieczy oferty akceptowalną formą wadium w wyznaczonym terminie, zostanie wykluczony z postępowania, a jego oferta zostanie uznana za odrzuconą.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Termin płatności
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.drawno.szczecin.lasy.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach