Przetargi.pl
Usługi na szkolenia realizowane w ramach projektu - Doskonalenie zawodowe szansą większej konkurencyjności na rynku pracy.

Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego ogłasza przetarg

  • Adres: 25-355 Kielce, ul. Zagórska 14
  • Województwo: świętokrzyskie
  • Telefon/fax: tel. 041 3447769 , fax. 041 3682456
  • Data zamieszczenia: 2010-06-28
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego
    ul. Zagórska 14 14
    25-355 Kielce, woj. świętokrzyskie
    tel. 041 3447769, fax. 041 3682456
    REGON: 29266473600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zsps.edu.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługi na szkolenia realizowane w ramach projektu - Doskonalenie zawodowe szansą większej konkurencyjności na rynku pracy.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Zadanie 1. Organizacja i przeprowadzenie szkolenia - Barista - dla 36 uczniów (1 grupa x 12 uczniów) 1. Celem szkolenia jest zdobycie podstawowej wiedzy i umiejętności związanych z profesjonalnym parzeniem kawy. 2. Program szkolenia powinien obejmować 10h w tym zajęć praktycznych 8 h. a. Coffee culture - historia kawy - gatunki ziaren -zbiór i obróbka ziaren - palenie kawy b. Espresso - definicja - parametry - czynniki wpływające na smak c. Podstawowe techniki baristy - zasada 4 M - espresso - proces - czynności związane z przygotowaniem espresso d. Cappucino - podstawowe parametry - dobór mleka - dobór dzbanków - proces spieniania - teksturowanie mleka 1 godzina dydaktyczna = 45 minut 3. Termin realizacji szkolenia: III kwartał 2010r. ( 2 grupy); I kwartał 2011r. (1 grupa ) 4. Zajęcia odbywać się będą w sobotę i niedzielę. 5. Miejsce realizacji szkolenia: siedziba Zamawiającego 6. Szkolenie zakończy się sprawdzianem teoretycznym oraz praktycznym, po zaliczeniu którego Wykonawca zobowiązany będzie wydać uczestnikom certyfikaty potwierdzające ukończenie szkolenia. Zadanie 2. Organizacja i przeprowadzenie szkolenia cukierniczego dla 36 uczniów (1 grupa x 12 uczniów) 1. Celem szkolenia jest zdobycie podstawowej wiedzy i umiejętności związanych z dekorowaniem wyrobów cukierniczych. 2. Program szkolenia powinien obejmować 10h w tym zajęć praktycznych 8 h. a. Przegląd produktów i półproduktów spożywczych stosowanych w cukiernictwie ze wskazaniem produktów i półproduktów spożywczych używanych do dekorowania wyrobów b. BHP w cukierni, higiena produkcji. c. Innowacyjne metody zdobienia wyrobów cukierniczych d. Nowości przemysłu cukierniczego w zakresie zdobienia wyrobów e. Zasady zdobienia wyrobów cukierniczych f. Przygotowanie surowców służących do sporządzania elementów dekoracyjnych g. Sporządzanie elementów dekoracyjnych z karmelu, czekolady i innych 1 godzina dydaktyczna = 45 minut 3. Termin realizacji szkolenia: IV kwartał 2010r. ( 2 grupy); II kwartał 2011r. (1 grupa ) 4. Zajęcia odbywać się będą w sobotę i niedzielę. 5. Miejsce realizacji szkolenia: siedziba Zamawiającego 6. Wykonawca zobowiązany będzie wydać uczestnikom certyfikaty potwierdzające ukończenie szkolenia po sprawdzeniu nabytych wiadomości i umiejętności. Zadanie 3. Organizacja i przeprowadzenie szkolenia - Moja Firma - dla 30 uczniów (1 grupa x 15 uczniów) 1. Celem szkolenia jest zdobycie podstawowej wiedzy i umiejętności związanych z zakładaniem własnej firmy. 2. Program szkolenia powinien obejmować 16 h w tym zajęć praktycznych 10 h. a. Zakładanie i prowadzenie własnej firmy - biznes plan - wybór formy prawnej - procedura zakładania własnej firmy - akty prawne b. Prawa i obowiązki przedsiębiorcy c. Savoir vivre w biznesie 1 godzina dydaktyczna = 45 minut 3. Termin realizacji szkolenia: IV kwartał 2010r. (1 grupa); II kwartał 2011r. (1 grupa ) 4. Zajęcia odbywać się będą w sobotę i niedzielę. 5. Miejsce realizacji szkolenia: siedziba Zamawiającego 6. Szkolący wystawi uczestnikom szkolenia certyfikat potwierdzający jego ukończenie. Zadanie 4. Organizacja i przeprowadzenie doradztwa zawodowego dla 90 uczniów (1 grupa x 15 uczniów). 1. Celem szkolenia jest zdobycie podstawowej wiedzy i umiejętności związanych z poznawaniem i definiowaniem własnych predyspozycji zawodowych. 2. Program szkolenia powinien obejmować 6 h. a. Kim jestem i dokąd dążę? b. Moja droga zawodowa c. Jak i gdzie szukać pracy d. Ja jako pracownik - autoprezentacja e. Rozmowa kwalifikacyjna f. A gdyby tak zostać przedsiębiorcą 1 godzina dydaktyczna = 45 minut 3. Termin realizacji szkolenia: IV kwartał 2010r. (4 grupy); I kwartał 2011r. (2 grupy ) 4. Zajęcia odbywać się będą w sobotę. 5. Miejsce realizacji szkolenia: siedziba Zamawiającego 6. Szkolący wystawi uczestnikom szkolenia certyfikat potwierdzający jego ukończenie. Zadanie 5. Organizacja i przeprowadzenie szkolenia - Kuchnia molekularna - dla 15 uczniów (1 grupa x 15 osób) 1. Celem szkolenia jest poznanie tajników kuchni molekularnej i możliwości jej zastosowania w gastronomii. 2. Program szkolenia powinien obejmować 10 h a. Przedstawienie produktów używanych w kuchni molekularnej b. Kawior z soków owocowych c. Sferyczne ravioli d. Gotowanie w niskich temperaturach e. Technika wędzenia f. Pianki na ciepło i zimno g. Pianka z espuma h. Gotowanie w azocie i. Wykorzystanie kwiatów jadalnych 1 godzina dydaktyczna = 45 minut 3. Termin realizacji szkolenia: II kwartał 2011r. (1 grupa) 4. Zajęcia odbywać się będą w sobotę i niedzielę 5. Miejsce realizacji kursu: siedziba Zamawiającego 6. Szkolenie zakończy się sprawdzianem nabytych wiadomości i umiejętności, po zaliczeniu którego Wykonawca zobowiązany będzie wydać uczestnikom certyfikaty potwierdzające uczestnictwo w szkoleniu.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805700000
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 14 miesięcy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zsps.edu.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach