Województwo Małopolskie ogłasza przetarg
- Adres: 31-156 Kraków, ul. Basztowa 22
- Województwo: małopolskie
- Telefon/fax: tel. 012 4300394, 6303408,6303122 , fax. 012 6160144,6303126
- Data zamieszczenia: 2014-08-26
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Województwo Małopolskie
ul. Basztowa 22 22
31-156 Kraków, woj. małopolskie
tel. 012 4300394, 6303408,6303122, fax. 012 6160144,6303126
REGON: 35155428700000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.malopolskie.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Usługi hotelarskie i restauracyjne na potrzeby realizacji: 2-dniowych Warsztatów Liderów Młodzieżowych - Róża Wiatrów dla młodzieży w wieku 15-18 lat z terenu województwa małopolskiego oraz 2-dniowej Narady dla Pełnomocników Gminnych ds. Uzależnień powołanych przez Wójtów (Burmistrzów, Prezydentów Miast) z terenu Województwa Małopolskiego - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia są usługi hotelarskie i restauracyjne na potrzeby realizacji: 2-dniowych Warsztatów Liderów Młodzieżowych - Róża Wiatrów dla młodzieży w wieku 15-18 lat z terenu województwa małopolskiego oraz 2-dniowej Narady dla Pełnomocników Gminnych ds. Uzależnień powołanych przez Wójtów (Burmistrzów, Prezydentów Miast) z terenu Województwa Małopolskiego. 2. Zamówienie składa się z dwóch części: 1) Część 1 obejmuje usługi hotelarskie i restauracyjne na potrzeby realizacji 2-dniowych Warsztatów Liderów Młodzieżowych - Róża Wiatrów dla młodzieży w wieku 15-18 lat z terenu województwa małopolskiego w październiku 2014 r. w hotelu w granicach administracyjnych: gminy Mogilany lub gminy Wieliczka lub gminy Niepołomice lub gminy Myślenice. Usługa obejmuje: a) Usługę noclegową w dniach od 18 do 19 października 2014 r. (tj. 1 nocleg) przy zapewnieniu 7 jednoosobowych pokoi oraz 20 pokoi dwuosobowych. Śniadanie hotelowe ma być wliczone w cenę noclegu. Każdy z pokoi musi być wyposażony w TV, telefon stacjonarny oraz łazienkę z pełnym węzłem sanitarnym. b) Przerwę na herbatę dla 47 osób w dniach 18 i 19 października 2014 r. w trakcie trwania warsztatów w godzinach zgodnych z Ramowym Programem Warsztatów stanowiącym załącznik nr 1 do wzoru umowy. Przerwa na herbatę składać się ma z: herbaty, cytryny - bez ograniczeń, wody mineralnej niegazowanej, mieszanki kruchych ciasteczek (co najmniej 2 rodzaje), w ilości nie mniejszej niż 50 g z każdego rodzaju na osobę, ciasto domowe - (np. szarlotka, sernik, makowiec, ciasto orzechowe, babka piaskowa, ciasto murzynek) po 2 kawałki na osobę, 47 kanapek (np. masło, ser żółty, sałata, pomidor, po jednej kanapce dla każdego uczestnika), soki owocowe (min. 2 rodzaje) w ilości nie mniejszej niż 250 ml na osobę, gorąca kawa rozpuszczalna (dla 7 os. dorosłych) dodatki: mleko, cukier. c) Obiad dwudaniowy dla 47 osób w dniach 18 i 19 października 2014 r. w trakcie trwania warsztatów, w godzinach zgodnych z Ramowym Programem Warsztatów stanowiącym załącznik nr 1 do wzoru umowy, zgodnie z poniższym opisem: zupa - 250 g, ciepłe danie główne (mięso lub ryba) - 120 g, dodatki (ziemniaki gotowane, opiekane lub frytki) - 120 g, 3 rodzaje surówek lub warzywa gotowane - 90 g, 2 rodzaje soków - 200 ml, woda mineralna - 200 ml /podana w dzbankach. Przykładowy zestaw: zupa cebulowa z grzankami - 250 g, filet drobiowy de volaille (120 g), ziemniaki opiekane - 120 g, 3 rodzaje surówek - 90 g, sok - 200 ml, woda mineralna - 200 ml /podana w dzbankach. Podane wagi dotyczą minimalnych ilości dla 1 osoby. Szczegółowe menu na każdy dzień realizacji zamówienia wymaga akceptacji przedstawiciela Zamawiającego. Uzgodnienie szczegółowego menu nastąpi przed podpisaniem umowy. d) Kolację dla 47 osób w dniu 18 października 2014 r. w trakcie trwania warsztatów w godzinach zgodnych z Ramowym Programem Warsztatów stanowiącym załącznik nr 1 do wzoru umowy. Kolacja w formie bufetu (jajka na twardo w majonezie, wędliny różne, sery żółte różne, masło, miód, dżemy, sałatka wielowarzywna, pomidory, ogórki, pieczywo mieszane, herbata (i cytryna do herbaty), woda mineralna, dania ciepłe (min. 2) do wyboru. W sprzyjających warunkach pogodowych kolacja dla 47 osób w formie ogniska lub grilla (np. bigos, kiełbaski pieczone/grillowane, szaszłyki, 3 rodzaje surówek, pieczywo jasne, ciemne, bagietki, napoje ciepłe i zimne: herbata z cytryną, soki owocowe). e) Wynajem 3 sal warsztatowych mieszczących minimum po 12 os. oraz 1 sali wykładowej mieszczącej minimum 45 osób, w dniach 18 i 19 października 2014, w godzinach zgodnych z Ramowym Programem Warsztatów, stanowiącym załącznik nr 1 do wzoru umowy (sala wykładowa ma posłużyć jednocześnie do prowadzenia warsztatów dla jednej z 4 grup 12 osobowych, w godzinach zgodnych z Ramowym Programem Warsztatów, stanowiącym załącznik nr 1 do wzoru umowy oraz ma posiadać wyposażenie wymagane jak dla sal warsztatowych). Sale warsztatowe najlepiej z oknami oraz bez filarów utrudniających kontakt wzrokowy prowadzących z uczestnikami. Ponadto sale warsztatowe mają posiadać minimum po 12 krzeseł ustawionych w kręgu, tablicę flipchart, papier, 4 pisaki/flamastry, taśmę malarską do przyklejania wypracowanych materiałów. Sala wykładowa minimum po 45 krzeseł z nagłośnieniem, rzutnikiem multimedialnym oraz ekranem projekcyjnym. Krzesła mogą być z rozkładaną podkładką. Wymagana jest w hotelu 1 osoba potrzebna do pomocy przy obsłudze technicznej. f) Zapewnienie dla uczestników 44 koszulek, w 4 kolorach z nadrukiem realizowanego przedsięwzięcia (zgodnie z opisem i projektem koszulki zamieszczonym w załączniku nr 2 do wzoru umowy). g) Zapewnienie co najmniej 7 miejsc parkingowych dla organizatorów i szkoleniowców warsztatów w dniach 18 i 19 października 2014 r. 2) Część 2 obejmuje usługi hotelarskie i restauracyjne na potrzeby realizacji 2-dniowej Narady dla Pełnomocników Gminnych ds. Uzależnień powołanych przez Wójtów (Burmistrzów, Prezydentów Miast) z terenu Województwa Małopolskiego w październiku 2014 r. w hotelu w granicach administracyjnych gminy Mogilany lub gminy Wieliczka lub gminy Niepołomice lub gminy Myślenice. Usługa obejmuje: a) Usługę noclegową w dniach od 23 do 24 października 2014 r. (tj. 1 nocleg) przy zapewnieniu 8 jednoosobowych pokoi oraz 20 dwuosobowych pokoi. Śniadanie hotelowe ma być wliczone w cenę noclegu. Każdy z pokoi musi być wyposażony w TV, telefon stacjonarny oraz łazienkę z pełnym węzłem sanitarnym. b) Serwis kawowy dla 48 osób w dniach 23 i 24 października 2014 r. w godzinach zgodnych z ramowym Programem Narady stanowiącym załącznik nr 1 do wzoru umowy. Na serwis kawowy składać się ma: gorąca kawa rozpuszczalna, herbata, woda mineralna niegazowana, dodatki: mleko, cukier, cytryna - bez ograniczeń, mieszanka kruchych ciasteczek (co najmniej 3 rodzaje), w ilości nie mniejszej niż 50 g z każdego rodzaju na osobę, ciasto domowe - po min. 2 kawałki na osobę, soki owocowe (min. 2 rodzaje) w ilości nie mniejszej niż 250 ml na osobę. c) Obiad dwudaniowy dla 48 osób w dniach 23 i 24 października 2014 r. w godzinach zgodnych z ramowym Programem Narady stanowiącym załącznik nr 1 do wzoru umowy, zgodnie z poniższym opisem: zupa - 300 g, ciepłe danie główne (mięso lub ryba) - 150 g, dodatki (ziemniaki gotowane, opiekane lub frytki) - 150 g, 3 rodzaje surówek lub warzywa gotowane - 100 g, 2 rodzaje soków - 200 ml, woda mineralna - 200 ml /podana w dzbankach. Przykładowy zestaw: zupa cebulowa z grzankami - 300 g, filet drobiowy de volaille (150 g), ziemniaki opiekane - 150 g, 3 rodzaje surówek - 100 g, sok - 200 ml, woda mineralna - 200 ml /podana w dzbankach. Podane wagi dotyczą minimalnych ilości dla 1 osoby. Szczegółowe menu na każdy dzień realizacji zamówienia wymaga akceptacji przedstawiciela Zamawiającego. Uzgodnienie szczegółowego menu nastąpi przed podpisaniem umowy. d) Kolację w formie bufetu w stylu regionalnym dla 48 osób w dniu 23 października 2014 r. w godzinach zgodnych z ramowym Programem Narady stanowiącym załącznik nr 1 do wzoru umowy, podczas której Wykonawca zapewni co najmniej dwugodzinną atrakcję regionu w postaci degustacji tradycyjnych miejscowych potraw regionalnych, składających się z: przystawki w postaci przekąsek zimnych - min 30 g/os, gorącego dania głównego z dodatkami - min. 200 g/os, słodkiego deseru - min. 60 g/os, napojów bezalkoholowych - min. 200 ml/os. tj. kawa, herbata, soki. Wraz z oprawą muzyczną lub opcjonalnie w sprzyjających warunkach pogodowych kolacja dla 48 osób w formie ogniska lub grilla (np. bigos, kiełbaski pieczone/grillowane, szaszłyki, 3 rodzaje surówek, pieczywo jasne, ciemne, bagietki, napoje ciepłe i zimne: herbata z cytryną, soki owocowe). Zorganizowanie przez Hotel dodatkowej max 2 godzinnej atrakcji dla uczestników Narady po kolacji w dniu 23 października 2014 r. w postaci do wyboru: zabiegi SPA/ basen /krótkie zwiedzanie okolic z przewodnikiem, wieczór tematyczny związany z regionem, w którym odbywa się narada/ konkursy/ gry zespołowe/ lub inne. e) Wynajem 2 sal warsztatowych mieszczących minimum po 20 os. w dn. 23 i 24 października 2014 r. w godzinach zgodnych z Programem Narady stanowiącym załącznik nr 1 do wzoru umowy oraz wynajem 1 sali wykładowej mieszczącej minimum 45 osób w dniach 23 i 24 października 2014 r. w godzinach zgodnych z Programem Narady stanowiącym załącznik nr 1 do wzoru umowy. Sale warsztatowe oraz sala wykładowa najlepiej z oknami oraz bez filarów utrudniających kontakt wzrokowy prowadzących z uczestnikami. Ponadto sale warsztatowe mają być zaopatrzone w: stół, krzesła, rzutnik multimedialny, ekran projekcyjny, tablicę flipchart z papierem, 4 pisaki/flamastry. Wymagania co do sali wykładowej to: nagłośnienie, rzutnik multimedialny, laptop, ekran projekcyjny, minimum 45 krzeseł oraz prezydium dla wykładowców w postaci stołu z miejscami siedzącymi dla 5 osób ze swobodną możliwością umieszczenia na nim laptopa. Wymagana jest w hotelu 1 osoba potrzebna do pomocy przy obsłudze technicznej. f) Zapewnienie co najmniej 20 miejsc parkingowych dla organizatorów i uczestników Narady w dniach 23 i 24 października 2014 r. 3) Pozostałe postanowienia dla części 1 i 2 zamówienia: a) Usługi objęte niniejszym zamówieniem mają być wykonywane w jednym budynku, czyli sale warsztatowe, sala wykładowa oraz usługi restauracyjne mają być zapewnione w tym samym budynku. b) Obiekt hotelarski usytuowany w odległości nie większej niż 600 m od przystanku linii busowych/autobusowych (odległość liczona nie w linii prostej tylko według drogi przeznaczonej dla pieszych lub samochodów). c) Udostępnienie pokoi w hotelu od godz. 10:00, w przypadku niemożności udostępnienia pokojów uczestnikom w ww. godzinach, hotel musi udostępnić pomieszczenie zamykane na klucz, w którym możliwe będzie pozostawienie bagaży przez osoby, które korzystać będą z noclegu podczas trwania warsztatów czy narady - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 551200007
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.malopolska.pl/umwm
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Obsługa konferencji pt. BEZPIECZEŃSTWO ENERGETYCZNE, JAKO SPÓJNY SYSTEM PROJEKTÓW REALIZOWANYCH W RAMACH POIIŚ organizowanej przez Instytut Nafty i Gazu - Państwowy Instytut Badawczy w dniu 12 października 2016r., polegającej na rezerwacji i udostępnieniu sali konferencyjnej oraz zapewnieniu usługi restauracyjnej/cateringowej w dniu 12 października 2016r. dla nie mniej niż 80 uczestników i nie więcej niż 120 uczestników. Obiekt zlokalizowany w Krakowie na terenie Starego Miasta. Postępowanie powtórzone
Dodano: 2016-07-26 - Obsługa konferencji pt. BEZPIECZEŃSTWO ENERGETYCZNE, JAKO SPÓJNY SYSTEM PROJEKTÓW REALIZOWANYCH W RAMACH POIIŚ organizowanej przez Instytut Nafty i Gazu - Państwowy Instytut Badawczy w dniu 12 października 2016r., polegającej na rezerwacji i udostępnieniu sali konferencyjnej oraz zapewnieniu usługi restauracyjnej/cateringowej w dniu 12 października 2016r. dla nie mniej niż 80 uczestników i nie więcej niż 120 uczestników. Obiekt zlokalizowany w Krakowie na terenie Starego Miasta
Dodano: 2016-07-13 - Przetarg nieograniczony na obsługę VIII Międzynarodowej Konferencji ŚRODKI SMAROWE 2017 organizowanej przez Instytut Nafty i Gazu - PIB w dniach 10-12 maja 2017 r., polegającej na rezerwacji i udostępnieniu sali konferencyjnej, zapewnieniu usługi restauracyjnej/cateringowej oraz zapewnienie bazy noclegowej w dniach 10-12 maja 2017 r. dla nie mniej niż 80 i nie więcej niż 120 uczestników. Hotel, co najmniej 4 gwiazdki, zlokalizowany w miejscowości górskiej i/lub uzdrowiskowej w odległości do 300 km od Krakowa
Dodano: 2016-07-06 - Przetarg nieograniczony na obsługę VII Konferencji Naukowo-Technicznej FUELS ZOOM 2016 pt. Zrównoważony rozwój a jakość paliw organizowanej przez Instytut Nafty i Gazu - PIB w dniach 16-17 listopada 2016 r., polegającej na rezerwacji i udostępnieniu sali konferencyjnej, przystosowaniu jej do potrzeb organizacji uroczystej kolacji oraz zapewnieniu usługi restauracyjnej/cateringowej w dniach 16-17 listopada 2016 r. dla nie mniej niż 50 i nie więcej niż 80 uczestników. Hotel, co najmniej 4 gwiazdki, zlokalizowany w Krakowie. Postępowanie powtórzone.
Dodano: 2016-06-23 - Przetarg nieograniczony na obsługę VII Konferencji Naukowo-Technicznej FUELS ZOOM 2016 pt. Zrównoważony rozwój a jakość paliw organizowanej przez Instytut Nafty i Gazu - PIB w dniach 16-17 listopada 2016 r., polegającej na rezerwacji i udostępnieniu sali konferencyjnej, przystosowaniu jej do potrzeb organizacji uroczystej kolacji oraz zapewnieniu usługi restauracyjnej/cateringowej w dniach 16-17 listopada 2016 r. dla nie mniej niż 50 i nie więcej niż 80 uczestników. Hotel, co najmniej 4 gwiazdki, zlokalizowany w Krakowie
Dodano: 2016-06-10 - Usługa organizacji dwudniowego szkolenia w Krakowie dla przedstawicieli wojewódzkich urzędów pracy.
Dodano: 2016-05-23 - Usługi hotelarskie w dniach 16-17.06.2016 r. dla 30 osób oraz 02-03.06.2016 r. dla 35 osób w 2 częściach.
Dodano: 2016-04-13 - Przedmiotem postępowania jest realizacja zadań w ramach projektu : Profilaktyka chorób nowotworowych układu pokarmowego w celu zmniejszenia zachorowalności i śmiertelności na terenie powiatu suskiego oraz ościennych dofinansowanego ze środków mechanizmu Finansowego EOG 2009-2014 i Norweskiego Mechanizmu Finansowego 2009-2014 CPV - 551200007- usługi hotelarskie w zakresie konferencji 805000009- usługi szkolenia
Dodano: 2016-03-16 - Organizacja trzech dwudniowych szkoleń w ramach Programu Regionalnego Gwarancja 50+.
Dodano: 2016-02-29 - Przetarg nieograniczony na obsługę seminarium technicznego Zastosowanie materiałów wysokoenergetycznych do udostępniania złóż i stymulacji wydobycia węglowodorów - PROPELANTY 2016, organizowanego przez Instytut Nafty i Gazu - PIB w dniach 30 marca-1 kwietnia 2016 r.
Dodano: 2016-02-11