Przetargi.pl
Usługi hotelarskie, cateringowe, transportowe i organizacja wycieczek

Zespół Szkół Muzycznych im. I. Paderewskiego w Białymstoku ogłasza przetarg

  • Adres: 15-227 Białystok, ul. Podleśna 2
  • Województwo: podlaskie
  • Telefon/fax: tel. 085 7416507 , fax. 085 7416507
  • Data zamieszczenia: 2014-01-16
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół Muzycznych im. I. Paderewskiego w Białymstoku
    ul. Podleśna 2 2
    15-227 Białystok, woj. podlaskie
    tel. 085 7416507, fax. 085 7416507
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.muzykbial.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: jednostka budżetowa bez osobowości prawnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługi hotelarskie, cateringowe, transportowe i organizacja wycieczek
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług hotelarskich, cateringowych, transportowych i organizacji wycieczek dla uczestników I warsztatów Polsko - Norweskiej orkiestry w projekcie: Polsko-Norweski inkubator muzyczny, programu: Promowanie różnorodności kulturowej i artystycznej w ramach europejskiego dziedzictwa kulturowego (PL09), dofinansowanego ze środków Mechanizmu Finansowego Europejskiego Obszaru Gospodarczego 2009-2014. W warsztatach uczestniczy norweska grupa licząca 46 osób, przylatująca w dniu 15 lutego 2014 roku z Bergen do Warszawy (odlot w dniu 22 lutego z Warszawy do Bergen) oraz grupa 45 osobowa młodzieży polskiej z Zespołu Szkół Muzycznych im. I. Paderewskiego w Białymstoku. Warsztaty będą się odbywały w Białymstoku w obiektach Zespołu Szkół Muzycznych. Każdy uczestnik grupy norweskiej będzie miał bagaż o wadze do 20 kg oraz bagaż podręczny o wadze do 10 kg w tym instrumenty: Skrzypce - 17 szt., Altówki - 2 szt., Wiolonczele - 5 szt., Flety - 4 szt., Klarnety - 2szt., Róg - 1 szt., Trąbki - 2 szt., Puzon - 1 szt., Tuba - 1 szt. Usługi maja być świadczone na terenie Warszawy, Białegostoku oraz okolic Białegostoku. 1. Wykonawca zapewnienia usługi noclegowe ze śniadaniami w dniach od 15 do 21 lutego 2014 roku (6 dni) w Białymstoku wg poniższej specyfikacji: a)Obiekt hotelarski musi zagwarantować miejsca noclegowe dla 46 osób wraz ze śniadaniem, w tym: -40 miejsc w pokojach 2-, 3-, 4-osobowych, które muszą posiadać przynajmniej dostęp do wspólnej łazienki w korytarzu. -6 miejsc w pokojach jednoosobowych, które muszą być wyposażone w łazienkę (z wanną lub prysznicem). b)Obiekt musi znajdować się w odległości nie większej niż w promienieniu 1 km od siedziby Zespołu Szkół Muzycznych im. I. Paderewskiego w Białymstoku-ul.Poleśna 2. c)W pokojach musi być dostęp do bezpłatnego Internetu. Uwaga: 1)Usługa noclegowa oraz śniadania muszą być podczas całego pobytu realizowane przez jeden obiekt hotelarski. Nie dopuszcza się zakwaterowania bądź konsumpcji śniadań na terenie innego obiektu hotelarskiego. 2. Wykonawca zapewnienia usługi cateringowe w dniach od 15 do 21 lutego 2014 roku w Białymstoku wg poniższej specyfikacji: a) w dniu 15 lutego (sobota): -50 dwudaniowych obiadów (zupa, drugie danie, woda oraz soki), w tym około 30% obiadów wegetariańskich (z wyłączeniem mięsa oraz ryb). -uroczystą kolację w formie ciepłego bufetu składającą się z dań mięsnych i wegetariańskich, wody, soków, napojów ciepłych (herbata, kawa), ciasta i owoców w ilości 90 porcji. d)w dniu 16 lutego (niedziela): -90 dwudaniowych obiadów (zupa, drugie danie, woda oraz soki), w tym około 30% obiadów wegetariańskich (z wyłączeniem mięsa oraz ryb). -organizację w godzinach popołudniowych dla grupy 90 osobowej spotkania integracyjnego - ogniska wraz z poczęstunkiem (kiełbasa, ziemniaki, pieczywo, herbata) oraz zapewnienie ciepłego posiłku (zupa mięsna/zupa wegetariańska, deski przysmaków regionalnych: babka ziemniaczana/cepeliny, ciepłe napoje) Uwaga: 1)Ognisko oraz ciepły posiłek powinny zostać przygotowane przez obiekt restauracyjny, oddalony nie więcej niż 15 km od Białegostoku. 2)Ciepły posiłek powinien być podawany w obiekcie restauracyjnym pod dachem. 3)Ognisko oraz podawany ciepły posiłek powinny zostać przygotowane przez jeden obiekt restauracyjny, tak, by uczestnicy mogli korzystać z nich jednocześnie (ognisko na zewnątrz, obok obiektu restauracyjnego). e)W dniu 20 lutego (czwartek): -uroczystą kolację w formie ciepłego bufetu składającą się z dań mięsnych i wegetariańskich, wody, soków, napojów ciepłych (herbata, kawa), ciasta i owoców w ilości 90 porcji. Uwaga do pkt 2.: 1)Każdy z posiłków, serwowanych w Białymstoku (obiad i kolacja 15.02, obiad 16.02, kolacja 20.02 powinien być realizowany przez jeden obiekt restauracyjny. Dopuszcza się, w przypadku realizacji obiadu 16.02 dla 90 osób, podział całej grupy na 2 części, pod warunkiem zamknięcia całego czasu wydawania i konsumpcji posiłków w półtorej godziny. 2)Obiekt musi znajdować się w odległości nie większej niż 1 km od siedziby Zespołu Szkół Muzycznych im. I. Paderewskiego w Białymstoku. 3. Wykonawca w godzinach porannych w dniu 19 lutego 2014 roku (środa) zorganizuje dla grupy 50 osobowej wycieczkę do Supraśla i Kruszynian z programem: -zwiedzanie Muzeum Ikon w Supraślu z przewodnikiem w j. angielskim -zwiedzanie meczetu w Kruszynianach z przewodnikiem w j. angielskim -zapewnienie usługi cateringowej w Kruszynianiach - obiadu dla 50 osób (danie główne, deser, napoje ciepłe i woda), w tym 30% obiadów wegetariańskich (z wyłączeniem mięsa oraz ryb) w jednym obiekcie restauracyjnym. 4. Wykonawca zapewnienia usługę noclegową ze śniadaniem z dnia 21 lutego (piątek) na dzień 22 lutego (sobota) 2014 roku w Warszawie wg poniższej specyfikacji: a)Obiekt hotelarski musi zagwarantować miejsca noclegowe dla 46 osób wraz ze śniadaniem, w tym: -40 miejsc w pokojach 2-, 3-, 4-osobowych, które muszą posiadać przynajmniej dostęp do wspólnej łazienki w korytarzu. 6 miejsc w pokojach jednoosobowych, które muszą być wyposażone w łazienkę (z wanną lub prysznicem). b)Obiekt musi znajdować się w odległości nie większej niż w promienieniu 5 km od Dworca Centralnego w Warszawie lub na trasie na Lotnisko Chopina. c)W pokojach musi być dostęp do bezpłatnego Internetu. Uwaga: 1)Usługa noclegowa oraz śniadania muszą być podczas całego pobytu realizowane przez jeden obiekt hotelarski. Nie dopuszcza się zakwaterowania bądź konsumpcji śniadań na terenie innego obiektu hotelarskiego. 5. Wykonawca zapewnienia usługi cateringowe w dniu 21 lutego 2014 roku w Warszawie wg poniższej specyfikacji: a) 46 dwudaniowych obiadów (zupa, drugie danie, woda oraz soki), w tym około 30% obiadów wegetariańskich. b) kolacja dla 46 osób (ciepłe danie, deser, napoje zimne i ciepłe). 6. Wykonawca zapewni usługi cateringowe w dniu 15 lutego podczas przejazdu autobusem na trasie Warszawa-Białystok i 22 lutego 2014 roku na trasie na lotnisko grupie 46 osób w postaci zestawów: -bułeczki drożdżówki -wody mineralnej 0,5 l -soku w kartonie 0,2 l. 7. Wykonawca zapewni usługi transportowe a)w dniu 15 lutego 2014 ( sobota) roku przejazd na trasie: Warszawa Lotnisko Chopina - Białystok (obiekt hotelarski) grupy 48 osobowej wraz z bagażem i instrumentami ( uwaga: 5 szt. wiolonczel jest przewożonych na miejscach pasażerskich). b)w dniu 16 lutego 2014 roku (niedziela) przejazd grupy 90 osobowej z obiektu hotelowego oraz z ZSM na miejsce ogniska i z powrotem. c)w dniu 19 lutego 2014 roku (środa) przejazd grupy 48 osobowej z obiektu hotelowego do Supraśla, Kruszynian i z powrotem. d)w dniu 21 lutego 2014 roku (piątek) przejazd na trasie Białystok (obiekt hotelowy) - Warszawa (obiekt hotelowy) grupy 48 osobowej wraz z bagażem i instrumentami ( uwaga: 5 szt. wiolonczel jest przewożonych na miejscach pasażerskich). e)w dniu 21 lutego 2014 roku należy uwzględnić przejazdy grupy na terenie Warszawy na trasie o długości max 80 km ( zwiedzanie bez przewodnika ze strony Wykonawcy Starówki, Łazienek, Wilanowa itd.). f)w dniu 22 lutego 2014 roku (sobota) przejazd grupy 48 osobowej wraz z bagażem i instrumentami ( uwaga: 5 szt. wiolonczel jest przewożonych na miejscach pasażerskich) z obiektu hotelowego w Warszawie na Lotnisko Chopina. 8. Wykonawca zobowiązany jest do ubezpieczenia uczestników od nieszczęśliwych wypadków od chwili odbioru grupy w dniu 15 lutego z lotniska do chwili odwiezienia w dniu 22 lutego 2014 roku na lotnisko.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 551100004
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.muzykbial.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach