Uniwersytet Warszawski ogłasza przetarg
- Adres: 00-927 Warszawa, Krakowskie Przedmieście 26/28
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel.
- Data zamieszczenia: 2023-05-18
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Uniwersytet Warszawski
Krakowskie Przedmieście 26/28
00-927 Warszawa, woj. mazowieckie
REGON: 000001258 - Adres strony internetowej zamawiającego: https://dzp.uw.edu.pl/postepowania-przetargowe/
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Usługi dostarczania i podawania posiłków (catering) - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia są usługi dostarczania i podawania posiłków (catering).2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określa „Opis przedmiotu zamówienia” stanowiący załącznik nr 2 do SWZ oraz wzór umowy - projektowane postanowienia umowy stanowiące załącznik nr 8 do SWZ.1. Przedmiotem zamówienia są usługi dostarczania i podawania posiłków (catering).2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określa „Opis przedmiotu zamówienia” stanowiący załącznik nr 2 do SWZ oraz wzór umowy - projektowane postanowienia umowy stanowiące załącznik nr 8 do SWZ. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55520000-1
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: 1. Oferta musi być zabezpieczona wadium na cały okres związania ofertą, w wysokości:3.000,00 zł (słownie: trzy tysiące złotych) – część 115.000,00 zł (słownie: trzy tysiące złotych) – część 2Zamawiający nie przewiduje wnoszenia wadium w walucie innej niż PLN.2. Wadium może być wniesione w następujących formach:1) pieniądzu;2) gwarancjach bankowych;3) gwarancjach ubezpieczeniowych;4) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2020 r. poz. 299 oraz z 2022 r. poz. 807 i 1079).3. Wadium wnoszone w pieniądzu wpłaca się przelewem na rachunek bankowy Zamawiającego nr: 12 1160 2202 0000 0001 5249 4191.W tytule przelewu należy wpisać „Wadium”, numer niniejszego postępowania i numer części (na przelewach nr rachunku należy pisać w sposób ciągły - bez spacji).4. Wadium w pieniądzu uznane będzie za wniesione w terminie, jeżeli przed upływem terminu składania ofert rachunek bankowy Zamawiającego będzie uznany kwotą wadium.5. Wykonawca wnoszący wadium w formie gwarancji lub poręczenia, o których mowa w ust. 2 pkt 2-4 przekazuje Zamawiającemu oryginał gwarancji lub poręczenia, w postaci elektronicznej razem z ofertą.6. Gwarancja lub poręczenie musi zawierać w swojej treści nieodwołalnei bezwarunkowe zobowiązanie wystawcy dokumentu do zapłaty na rzecz Zamawiającego kwoty wadium, płatne na pierwsze pisemne żądanie Zamawiającego.
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki określone przez Zamawiającego dotyczące:1) Zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:W niniejszym postępowaniu Zamawiający nie określa warunków w tym zakresie.2) Uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:W niniejszym postępowaniu Zamawiający nie określa warunków w tym zakresie.3) Sytuacji ekonomicznej lub finansowej:W niniejszym postępowaniu Zamawiający nie określa warunków w tym zakresie.4) Zdolności technicznej lub zawodowej:Dotyczy części 1 i części 2Wykonawca spełni warunek, jeżeli skieruje do realizacji zamówienia szefa kuchni mającego co najmniej 3 lata doświadczenia na stanowisku kucharza oraz posiadającego dyplom uzyskania tytułu zawodowego mistrza w zawodzie kucharz/kucharz małej gastronomii uzyskany od komisji egzaminacyjnej izby rzemieślniczej zgodnie z ustawą z dnia 22 marca 1989 r. o rzemiośle (Dz.U. z 2020 r., poz. 2159) lub wydany na podstawie wcześniej obowiązujących przepisów prawa.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-05-26
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Usługa cateringowa - Przygotowanie i dostarczanie wyżywienia/posiłków dla uczestników na pobycie dziennym i całodobowym Centrum Opiekuńczo-Mieszkalnego w Tłuszczu
Dodano: 2024-07-17 - Świadczenie usług cateringowych dla Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie
Dodano: 2024-07-09 - Świadczenie usługi cateringowej dla Centrum Studiów Zaawansowanych
Dodano: 2024-07-03 - Usługa pośrednictwa polegająca na sukcesywnym świadczeniu rezerwacji usług cateringowych i restauracyjnych w kraju i za granicą dla Szkoły Głównej Mikołaja Kopernika w Warszawie
Dodano: 2024-07-02 - Świadczenie usługi cateringowej dla Centrum Studiów Zaawansowanych
Dodano: 2024-06-12 - „Wykonanie usługi cateringowej na warsztaty w ramach projektu Era materiałów - popularyzacja inżynierii materiałowej wśród uczniów szkół średnich”
Dodano: 2024-06-07 - Świadczenie usług cateringowych w trakcie szkoleń organizowanych w ramach interwencji I.14.1 Doskonalenie zawodowe rolników - moduł 1 Szkolenia podstawowe dla rolników (I 14.1.1) – II etap.
Dodano: 2024-05-31 - Usługa cateringowa na potrzeby wydarzenia „zawody robotyczne Jemaro w dniach 8-12 lipca 2024 r.” dla Wydziału Mechanicznego Energetyki i Lotnictwa Politechniki Warszawskiej
Dodano: 2024-05-14 - Catering na wydarzenie „Absolwenci w branży” organizowane przez Biuro Karier Politechniki Warszawskiej
Dodano: 2024-05-11 - Usługi cateringowe w ramach poddziałania 1.2 „Wsparcie dla projektów demonstracyjnych i działań informacyjnych” w zakresie produkcji i wykorzystania krajowych źródeł białka na cele paszowe.
Dodano: 2024-05-09