Przetargi.pl
Usługi dostarczania i podawania posiłków (catering)

Uniwersytet Warszawski ogłasza przetarg

  • Adres: 00-927 Warszawa, Krakowskie Przedmieście 26/28
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2023-05-18
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Uniwersytet Warszawski
    Krakowskie Przedmieście 26/28
    00-927 Warszawa, woj. mazowieckie
    REGON: 000001258
  • Adres strony internetowej zamawiającego: https://dzp.uw.edu.pl/postepowania-przetargowe/

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługi dostarczania i podawania posiłków (catering)
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia są usługi dostarczania i podawania posiłków (catering).2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określa „Opis przedmiotu zamówienia” stanowiący załącznik nr 2 do SWZ oraz wzór umowy - projektowane postanowienia umowy stanowiące załącznik nr 8 do SWZ.1. Przedmiotem zamówienia są usługi dostarczania i podawania posiłków (catering).2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określa „Opis przedmiotu zamówienia” stanowiący załącznik nr 2 do SWZ oraz wzór umowy - projektowane postanowienia umowy stanowiące załącznik nr 8 do SWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55520000-1
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 1. Oferta musi być zabezpieczona wadium na cały okres związania ofertą, w wysokości:3.000,00 zł (słownie: trzy tysiące złotych) – część 115.000,00 zł (słownie: trzy tysiące złotych) – część 2Zamawiający nie przewiduje wnoszenia wadium w walucie innej niż PLN.2. Wadium może być wniesione w następujących formach:1) pieniądzu;2) gwarancjach bankowych;3) gwarancjach ubezpieczeniowych;4) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2020 r. poz. 299 oraz z 2022 r. poz. 807 i 1079).3. Wadium wnoszone w pieniądzu wpłaca się przelewem na rachunek bankowy Zamawiającego nr: 12 1160 2202 0000 0001 5249 4191.W tytule przelewu należy wpisać „Wadium”, numer niniejszego postępowania i numer części (na przelewach nr rachunku należy pisać w sposób ciągły - bez spacji).4. Wadium w pieniądzu uznane będzie za wniesione w terminie, jeżeli przed upływem terminu składania ofert rachunek bankowy Zamawiającego będzie uznany kwotą wadium.5. Wykonawca wnoszący wadium w formie gwarancji lub poręczenia, o których mowa w ust. 2 pkt 2-4 przekazuje Zamawiającemu oryginał gwarancji lub poręczenia, w postaci elektronicznej razem z ofertą.6. Gwarancja lub poręczenie musi zawierać w swojej treści nieodwołalnei bezwarunkowe zobowiązanie wystawcy dokumentu do zapłaty na rzecz Zamawiającego kwoty wadium, płatne na pierwsze pisemne żądanie Zamawiającego.
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki określone przez Zamawiającego dotyczące:1) Zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:W niniejszym postępowaniu Zamawiający nie określa warunków w tym zakresie.2) Uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:W niniejszym postępowaniu Zamawiający nie określa warunków w tym zakresie.3) Sytuacji ekonomicznej lub finansowej:W niniejszym postępowaniu Zamawiający nie określa warunków w tym zakresie.4) Zdolności technicznej lub zawodowej:Dotyczy części 1 i części 2Wykonawca spełni warunek, jeżeli skieruje do realizacji zamówienia szefa kuchni mającego co najmniej 3 lata doświadczenia na stanowisku kucharza oraz posiadającego dyplom uzyskania tytułu zawodowego mistrza w zawodzie kucharz/kucharz małej gastronomii uzyskany od komisji egzaminacyjnej izby rzemieślniczej zgodnie z ustawą z dnia 22 marca 1989 r. o rzemiośle (Dz.U. z 2020 r., poz. 2159) lub wydany na podstawie wcześniej obowiązujących przepisów prawa.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-05-26

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach