Przetargi.pl
Usługa żywienia pacjentów w systemie cateringu

Szpital w Szczecinku sp. z o.o. ogłasza przetarg

  • Adres: 78-400 Szczecinek, ul. Kościuszki 38
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Telefon/fax: tel. 094 3726720, 3726721 , fax. 094 3726729, 3730886
  • Data zamieszczenia: 2011-12-13
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Szpital w Szczecinku sp. z o.o.
    ul. Kościuszki 38 38
    78-400 Szczecinek, woj. zachodniopomorskie
    tel. 094 3726720, 3726721, fax. 094 3726729, 3730886
    REGON: 32052419000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpital.szczecinek.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: spółka z o.o

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługa żywienia pacjentów w systemie cateringu
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi całodziennego żywienia pacjentów szpitala przez wszystkie dni tygodnia w godzinach ustalonych przez Zamawiającego. Usługą objętych będzie około 80 pacjentów dziennie. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć posiłki zgodnie z zaleceniami Zamawiającego z uwzględnieniem: - trzy podstawowe posiłki: śniadanie, obiad, kolacja wg ustalonego harmonogramu: śniadanie godz. 08:00 - 08:30 obiad godz. 13:00 - 13:30 kolacja godz. 17:30 - 18:00 - dodatkowe II śniadanie i podwieczorek - Oddział Pediatryczny, Oddział Położniczy. - zamówienia diet specjalistycznych: cukrzycowa dla dorosłych i dla dzieci 1-3 lat z uwzględnieniem wymienników węglowodanowych, bezglutenowa, ziemniaczana, nerkowa i innych zleconych przez lekarzy prowadzących. Zamówienia złożone przez Zamawiającego mogą ulec zmianie. Zmiany zostaną zgłoszone przez personel szpitala w dniu wydania posiłków z zastrzeżeniem: zmiany do śniadania - najpóźniej do godz. 06:30 zmiany do obiadu - najpóźniej do godz. 10:30 zmiany do kolacji - najpóźniej do godz. 15:00 Kaloryczność dzienna posiłków powinna wynosić: - osoby dorosłe 2000 kcal - dzieci 1200 kcal Jadłospis sporządzony przez Wykonawcę powinien być dostarczony do Zamawiającego 5 dni przed wprowadzeniem, z podziałem na diety specjalistyczne, określenie wartości energetycznych i odżywczych oraz uwzględniający dietę dla dzieci od 1-3 lat. Sporządzanie posiłków powinno być zgodne z zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie, wg norm oraz składników pokarmowych i produktów spożywczych zalecanych do stosowania w służbie zdrowia. Wykonawca jest zobowiązany świadczyć usługi żywieniowe w sposób zgodny z wymaganiami określonymi w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 10 listopada 2006 r. w sprawie wymagań, jakim powinny odpowiadać pod względem fachowym i sanitarnym pomieszczenia i urządzenia zakładu opieki zdrowotnej (Dz. U. z dnia 24 listopada 2006 r.) ze szczególnym uwzględnieniem załącznika nr 1 rozdział XIII do w/w rozporządzenia oraz zaleceniami wydawanymi przez właściwego Inspektora Sanitarnego. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki we własnej siedzibie i dostarczał własnym transportem w termicznych pojemnikach przeznaczonych do kontaktu z żywnością, w opakowaniach zbiorczych (termosy szczelnie domknięte) zgodnie z wymogami Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. nr 171 poz. 1225 z późn. zm.) Opakowania zbiorcze - termosy muszą posiadać stosowne certyfikaty, atesty bądź deklaracje zgodności z obowiązującymi przepisami. Wykonawca dostarcza i przekłada gotowe posiłki w pomieszczeniu czystym (oddanym w dzierżawę na czas trwania umowy) do wózków bemarowych Zamawiającego, oddanych w dzierżawę Wykonawcy na czas trwania umowy. W trakcie przeładunku posiłków personel Wykonawcy przestrzega zasad reżimu sanitarno-epidemiologicznego.Personel odpowiedzialny za przeładunek posiłków zobowiązany jest do sprawdzenia temperatury przed rozdaniem i potwierdzenie jej pomiaru w dokumentacji. Personel wyznaczony przez Zamawiającego ma prawo do kontroli wagowej posiłków oraz jakości przygotowywanych potraw. Jeden raz na 6 miesięcy - kontrola w trakcie przygotowywania potraw. Wykonawca powinien zapewnić odpowiednią ilość sztućców, naczyń stołowych, łyżek do nalewania zup i sosów, kubków , termosów do herbaty, pojemników do przechowywania i wydawania posiłków w liczbie odpowiadającej ilości posiłków w danym dniu. Personel odpowiadający za wydawanie posiłków zobowiązany jest do nadzoru nad ilością wydawanych naczyń, sztućców oraz sprawdzenia ilości przywiezionych brudnych naczyń. Wykonawca odpowiada za przestrzeganie norm i zasad sanitarno-epidemiologicznych w trakcie przygotowania posiłków oraz ich wydawania zgodnie z zasadami HACCP. Wykonawca zobowiązany jest do odbioru i zagospodarowania resztek pokonsumpcyjnych. Wykonawca odpowiada za mycie i dezynfekcję naczyń po ich użyciu oraz utrzymanie czystości w pomieszczeniach Zamawiającego. Podstawą do rozliczenia finansowego za wykonaną usługę będą zlecenia na posiłki wystawione przez poszczególne oddziały szpitala akceptowane przez pielęgniarkę oddziałową lub osobę upoważnioną. Przy fakturowaniu wykonanej usługi Wykonawca rozliczy wydane posiłki na poszczególne oddziały w oparciu o w/w zlecenia. Ponadto Wykonawca będzie ponosił koszty związane z użytkowaniem pomieszczeń i sprzętu oddanych w dzierżawę na czas trwania umowy (szczegółowy opis zawarto w Załączniku nr 4-wzór umowy).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 18 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający wymaga wniesienia wadium w kwocie 6500,00 zł.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szpital.szczecinek.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach