Gminne Centrum Edukacji w Igołomi ogłasza przetarg
- Adres: 32-126 Igołomia, Igołomia
- Województwo: małopolskie
- Telefon/fax: tel. 12 287 30 31 , fax. 12 287 30 31
- Data zamieszczenia: 2020-07-09
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gminne Centrum Edukacji w Igołomi
Igołomia 252
32-126 Igołomia, woj. małopolskie
tel. 12 287 30 31, fax. 12 287 30 31
REGON: 12186379900000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpigolomia.com
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Usługa żywienia dzieci w przedszkolu samorządowym w Igołomi w roku szkolnym 2020/2021 - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie oraz dostawa gotowych trzech posiłków: śniadania, obiadu, podwieczorku (catering) i wody źródlanej niegazowanej dla dzieci przedszkolnych w wieku 3-6 lat uczęszczających do przedszkola w Igołomi. Usługa dotyczy dostawy posiłków (śniadania, obiadu i podwieczorku oraz wody źródlanej dostarczonej w opakowaniu zbiorczym do rozlania przez obsługę przedszkola) średnio dla ok. 69 dzieci. W okresie od dnia 01.09.2020 r. do 30.06.2021 r. oraz od 1.08.2021 r. do 31.08.2021 r. co stanowi 230 dni (ok. 15870 osobodni). Posiłki muszą być wydawane przez 5 dni w tygodniu, z wyłączeniem dni wolnych od zajęć przedszkolnych. Liczba dzieci korzystających z posiłków może ulegać wahaniom w ciągu okresu obowiązywania umowy. Ilość posiłków będzie się zmieniać w zależności od frekwencji dzieci lub zmiany deklaracji rodziców zgłaszających chęć żywienia dzieci. Ilość posiłków nie może być większa niż dla 88 dzieci. 2. Przygotowanie śniadania, obiadu i podwieczorku zgodnie z zalecanymi normami żywieniowymi dla grup wiekowych dzieci przedszkolnych (wiek 3-6 lat). Dzienny jadłospis obejmuje: śniadanie – zupa mleczna lub potrawy mleczne i mlekopochodne, kanapka, herbata. Obiad ma być posiłkiem dwudaniowym, mięsnym/rybnym z urozmaiconymi surówkami lub gotowanymi jarzynami. Do mięsa zamiennie mogą być podawane ziemniaki, kasze, ryż, lub makaron. Posiłek mogą też stanowić pierogi, naleśniki, kopytka, makaron z sosem i krokiety itp. Zupa w ilości 200-250 ml. Drugie danie: ok. 150g ziemniaków, ryżu, kaszy, lub makaronu + ok. 70g mięsa lub ryby + ok. 100g surówki lub jarzyn gotowanych. Drugie dania typu łazanki, pierogi, knedle, gołąbki w ilości ok. 200g oraz kompot lub napój. Podwieczorek: kanapka lub słodka bułka (ciasto, ciastka) lub desery mleczne, owoce (w tym sezonowe), kisiel, budyń itp., herbata lub napój mleczny. W ciągu dnia 100 ml wody źródlanej niegazowanej na dziecko dostarczonej w opakowaniu zbiorczym do rozlania przez obsługę przedszkola. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55520000-1
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeśli Wykonawca przedstawi koncesję, zezwolenie lub licencję zezwalającą na prowadzenie działalności gospodarczej w zakresie objętym zamówieniem jeżeli są wymagane oraz stosowny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Formularz oferty 2. W przypadku podpisywania oferty przez osobę nieuprawnioną zgodnie z zapisami w dokumentach rejestrowych do oferty należy dołączyć pełnomocnictwo. Pełnomocnictwo musi być złożone w oryginale lub kopii poświadczonej notarialnie – wzór pełnomocnictwa stanowi załącznik nr 2 do SIWZ. 3. Pisemne zobowiązanie innego podmiotu do oddania do dyspozycji Wykonawcy niezbędnych zasobów na potrzeby wykonania zamówienia – jeżeli dotyczy.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą:
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie usługi cateringowej dla uczniów
Dodano: 2023-12-22 - Świadczenie usługi cateringowej dla uczniów Przedszkola Publicznego w Borku, Publicznej Szkoły Podstawowej im. Św. Kingi w Borku na rok kalendarzowy 2024
Dodano: 2023-12-11 - Usługi cateringowe na potrzeby organizacji wydarzenia – „Wręczenie Księgi Jubileuszowej”
Dodano: 2023-11-10 - Świadczenie usługi cateringowej w zakresie dożywiania dzieci uczęszczających do oddziału przedszkolnego oraz uczniów Szkoły Podstawowej w Nielepicach przy ul. Długiej 17 na rok 2024.
Dodano: 2023-10-26 - Świadczenie usług cateringowych dla pacjentów Miejskiego Ośrodka Opieki w Miejskim Centrum Opieki w Krakowie
Dodano: 2023-10-24 - Przygotowanie i dostarczenie posiłków dla wychowanków internatu w Zespole Szkół im. Wł. Orkana w Marcinkowicach
Dodano: 2023-09-03 - „Usługa żywienia dzieci w przedszkolu samorządowym w Igołomi w roku szkolnym 2023/2024”
Dodano: 2023-07-03 - „Usługa żywienia dzieci w przedszkolu samorządowym w Wawrzeńczycach w roku szkolnym 2023/2024”
Dodano: 2023-07-03 - Usługi cateringowe dla uczestników oraz wykładowców studiów podyplomowych realizowanych w "Centrum" związane z uroczystym zakończeniem studiów
Dodano: 2023-06-15 - „Sukcesywne świadczenie usług cateringowych na potrzeby organizacji wydarzeń w Akademii Ignatianum w Krakowie – 2 części”
Dodano: 2023-06-07