Przetargi.pl
Usługa wytwarzania i dowozu posiłków dla podopiecznych Dziennego Domu Pomocy Społecznej „Bezpieczna Przystań” w Słupsku i wychowanków Placówek Socjalizacyjnych „Mój Dom ― Moja Przyszłość” w Słupsku

Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie ogłasza przetarg

  • Adres: 76-200 Słupsk, ul.Słoneczna
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 598 428 126 , fax. 598 428 126
  • Data zamieszczenia: 2019-12-06
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie
    ul.Słoneczna
    76-200 Słupsk, woj. pomorskie
    tel. 598 428 126, fax. 598 428 126
    REGON: 53107800000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://bip.mopr.slupsk.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługa wytwarzania i dowozu posiłków dla podopiecznych Dziennego Domu Pomocy Społecznej „Bezpieczna Przystań” w Słupsku i wychowanków Placówek Socjalizacyjnych „Mój Dom ― Moja Przyszłość” w Słupsku
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    CZĘŚĆ I Usługa przygotowania i dowozu posiłków (śniadań i obiadów) dla podopiecznych Dziennego Domu Pomocy Społecznej ,,Bezpieczna Przystań" w Słupsku przy ul. Jaracza 9. Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania posiłków (śniadanie, obiad) dla podopiecznych Dziennego Domu Pomocy Społecznej „Bezpieczna Przystań” w Słupsku przy ul. Jaracza 9 w średniej ilości dziennej 6 zestawów śniadaniowych i 64 zestawów obiadowych na 2020 rok z wyjątkiem sobót, niedziel i świąt (średnia ilość liczona jest w stosunku do okresu trwania umowy). Przez święta rozumie się dni ustawowo wolne do pracy.Wykonawca będzie realizował usługi objęte przedmiotem zamówienia we własnych obiektach z użyciem własnych urządzeń, materiałów i produktów oraz będzie dysponować osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. Wykonawca będzie dostarczał posiłki do zamawiającego na własny koszt (w ramach oferowanej ceny jednostkowej) oraz będzie wydawał posiłki w wydzielonym do tego celu pomieszczeniu DDPS w niżej podanych terminach i godzinach posiłków. Posiłki wydawane będą na naczyniach dostarczonych przez wykonawcę i odbieranych po spożyciu posiłku. Nie dopuszcza się podawania posiłków w punktach ich spożywania w naczyniach jednorazowych.Ustala się gramaturę posiłków dla: Śniadanie: chleb 137g, masło 20g,dodatki (wędliny, nabiał i ich przetwory) 100g, owoc lub warzywo 100g, napój(herbata, kakao, kawa inka i In.) 400ml,zupa mleczna 500ml.Śniadania w rozkładzie tygodniowym powinny wyglądać następująco – poniedziałki, środy i piątki to pieczywo z dodatkiem mięsnym z uwzględnieniem ryby, przetworów rybnych lub nabiału, owoc lub warzywo oraz napój. We wtorki i czwartki pieczywo, zupę mleczną, owoc lub warzywo, napój.Obiad: zupa o pojemności nie mniejszej niż 500ml, drugie danie o pojemności: porcja mięsa -100g; ziemniaki, makaron, ryż- 200g; surówka- 100g, napój- 200ml. Obiad w rozkładzie tygodniowym powinien wyglądać następująco – poniedziałek to dania z kurczakiem (np.: porcja kurczaka, pierś, potrawka z kurczaka); wtorek i czwartek dania półmięsne (np.: bigos, łazanki, fasola po bretońsku, gołąbki i in.); środa dania z porcją mięsa; piątek z uwzględnieniem ryby (np.: porcja ryby, kotlet rybny, śledź w śmietanie lub makarony czy ryż z dodatkami). Zabrania się dostarczania gotowych wyrobów garmażeryjnych oraz wyklucza się posiłki na bazie Fastfood, stosowania półproduktów, sosów i zup typu instant.W przypadku zup – nie mogą być za kwaśne i za słone biorąc pod uwagę zaburzenia odczuwania smaku przez osoby starsze. W przypadku drugiego dania – podstawą powinny być potrawy z produktów białkowych np. z mięsa, ryb, podrobów, jaj, sera lub z tzw. Potraw półmięsnych złożonych z mięsa i warzyw lub produktów mącznych albo bezmięsna uzupełniona produktami białkowymi (twarogiem, jajami). Ziemniaki powinny stanowić oddzielną potrawę i nie mogą zastępować potraw z warzyw. Surówki powinny być dobrze rozdrobnione. Posiłki powinny być urozmaicone o dobranej kolorystyce, podawane o temperaturze zupy 750C, drugie dania 650C. Dania nie mogą powtarzać się w okresie 10 dni. CZĘŚĆ II Usługa przygotowania i dowozu posiłków (obiadów) dla wychowanków Placówek Socjalizacyjnych „Mój Dom ― Moja Przyszłość” w Słupsku. Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania posiłków (obiadów) i ich dowozu, dla wychowanków Placówek Socjalizacyjnych „Mój Dom ― Moja Przyszłość” w Słupsku przy: ul. Lutosławskiego 21/2, ul. Mickiewicza 38/7, ul. Tuwima 21A/7 w średniej ilości dziennej 30 zestawów obiadowych w 2020 roku nie wyłączając sobót, niedziel i świąt (średnia ilość liczona jest w stosunku do okresu trwania umowy), przy czym posiłek na niedzielę lub święto może być dostarczany dzień wcześniej. Przez święta rozumie się dni ustawowo wolne do pracy. Wykonawca będzie realizował usługi objęte przedmiotem zamówienia we własnych obiektach z użyciem własnych urządzeń, materiałów i produktów oraz będzie dysponować osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. Zamawiający Zastrzega możliwość zmiany ilości posiłków w stosunku rocznym, w okresie objętym przedmiotem zamówienia ze względu na frekwencję wychowanków przebywających w Placówkach Socjalizacyjnych „Mój Dom ― Moja Przyszłość”. Z racji zmniejszenia liczby przygotowywanych posiłków Wykonawcy nie przysługują roszczenia względem Zamawiającego. Rozliczenia pomiędzy Wykonawcą a Zamawiającym dokonywane będą w oparciu o rzeczywistą liczbę dostarczonych prawidłowo przygotowanych i dostarczonych posiłków po cenie jednostkowej brutto wynikającej z oferty Wykonawcy. Posiłki objęte przedmiotem zamówienia będą przeznaczone dla grupy odbiorców pomiędzy 8 a 20 rokiem życia, celem żywienia jest aktualne pokrycie potrzeb organizmu. Zamawiane posiłki to obiad, który powinien mieć formę dwudaniowego zestawu (zupa+drugie danie) z napojem. Posiłki powinny być przygotowane i wydane zgodnie z wymogami Państwowego Inspektora Sanitarnego, właściwymi przepisami i zasadami systemu HACCP odpowiednimi dla żywienia zbiorowego oraz innych obowiązujących w tym zakresie aktów prawnych. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi wymaganymi prawem dla przedmiotu zamówienia. Posiłki przygotowywane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia. Muszą być zróżnicowane, sporządzone ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności, z pełnowartościowych produktów z uwzględnieniem sezonowości ich występowania, pokrywać 35─40 % dziennego zapotrzebowania kalorycznego dla dzieci i młodzieży przy zapotrzebowaniu od 1850 do 2500 kcal/dzień (obiad nie mniej niż 1100 kcal). Ustala się gramaturę obiadów: zupa o pojemności nie mniejszej niż 500 g, drugie danie o pojemności: porcja mięsa - 100 g; ziemniaki, makaron, kasze, ryż- 200 g, surówka – 100 g, napój – 200 ml. Obiad w rozkładzie tygodniowym powinien wyglądać następująco: poniedziałek to dania z kurczaka (np.: porcja kurczaka, pierś, potrawka z kurczaka), wtorek,czwartek i sobota dania półmięsne (np.: bigos, łazanki, fasolka po bretońsku, gołąbki i in.), środa i niedziela dania z porcją mięsa, piątek z uwzględnieniem ryby (np.:porcja ryby, kotlety rybne) lub makarony, ryż z dodatkami, potrawy mączne np.:naleśniki, racuchy, kopytka i in.). Zabrania się dostarczania gotowych wyrobów garmażeryjnych oraz wyklucza się posiłki typu Fast food, stosowania półproduktów, sosów i zup typu instant. W przypadku zup- nie mogą być za kwaśne i za słone. W przypadku drugiego dania podstawą powinny być potrawy z produktów białkowych np. z mięsa ryb, podrobów, jaj, sera lub tzw. potraw półmięsnych złożonych z mięsa i warzyw lub produktów mącznych albo bezmięsna uzupełniona produktami białkowymi (twarogiem, jajami). Ziemniaki powinny stanowić oddzielną potrawę i nie mogą zastępować potraw z warzyw. Surówki powinny być świeże. Posiłki powinny być urozmaicone, o dobranej kolorystyce, podawane o temperaturze zupy 75º C, drugie dania 65º C. Dania nie mogą się powtarzać w ciągu 10 dni.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Wykonawca spełni ten warunek, jeżeli wykaże, że: - posiada aktualną decyzję podległego organu Państwowego Inspektora Sanitarnego dopuszczającego kuchnię, w której wykonawca będzie przygotowywał posiłki, do produkcji żywności, - posiada aktualną decyzję podległego organu Państwowego Inspektora Sanitarnego dopuszczającą pojazdy do przewożenia żywności (dotyczy środków transportu z których Wykonawca będzie korzystał przy realizacji usługi).

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach