Przetargi.pl
USŁUGA W ZAKRESIE ŻYWIENIA PACJENTÓW SZPITALA

Specjalistyczny Zespół Gruźlicy i Chorób Płuc w Koszalinie ogłasza przetarg

  • Adres: 75-252 Koszalin, ul. Niepodległości 44-48
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Telefon/fax: tel. 094 3423339 , fax. 094 3423339
  • Data zamieszczenia: 2011-10-28
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Specjalistyczny Zespół Gruźlicy i Chorób Płuc w Koszalinie
    ul. Niepodległości 44-48 44-48
    75-252 Koszalin, woj. zachodniopomorskie
    tel. 094 3423339, fax. 094 3423339
    REGON: 00029075900000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.szgichp.med.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    USŁUGA W ZAKRESIE ŻYWIENIA PACJENTÓW SZPITALA
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Przedmiotem zamówienia jest usługa codziennego przygotowania i gotowania posiłków dla pacjentów szpitala w ramach istniejącej kuchni szpitalnej oraz prowadzenie stołówki dla pracowników Kod CPV:-6 : 553220003, 55321000-6 1.1 Zamawiający przejmuje prowadzenie żywienia na bazie istniejącej w szpitalu kuchni bez personelu kuchni. Zamawiający wydzierżawi istniejące zaplecze kuchenne do prowadzenia usługi o pow.180m2, za które będzie ponosił koszty zawarte w oddzielnej umowie dzierżawy, obejmujące dzierżawę pomieszczeń za cenę 12,50zł. netto za 1m2 bez kosztów mediów ( energii elektrycznej, gazu, wody, telefonu) oraz uzgodnione koszty użycia sprzętu i wyposażenia kuchennego przejętego protokołem przez wykonawcę. Stan techniczny pomieszczeń i urządzeń ogólnie dobry , brak decyzji Sanepidu. Koszty zużycia energii, gazu, wody bieżącej ustalone zostaną wg. wskazań licznika po cenach dostawy. Oświadczenie w tej sprawie zawiera zał. nr 2 do SIWZ 1.2. Wykonawca gwarantuje, że przygotowanie posiłków będzie przeprowadzane zgodnie z warunkami określonymi w ustawie z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225 ), oraz zasadami racjonalnego żywienia chorych i prozdrowotnego charakteru żywienia , przestrzegania norm żywieniowych zalecanych przez Instytut Żywności i Żywienia dla poszczególnych grup ludności przebywających w szpitalu, wg. wieku, płci i stanu fizjologicznego. 1.3. Każdy posiłek podstawowy (śniadanie, obiad i kolacja) z tzw. diety normalnej, oraz innej diety musi zawierać dostateczną ilość produktów białkowych, dodatek warzyw i owoców. Wartość kaloryczna posiłków ogółem powinna się mieścić w granicach 2300 - 2400 kcal, w tym białko ogółem 80g, w tym białko zwierzęce - 45g, tłuszcze - 80g, węglowodany - 325g. Wartość kaloryczna poszczególnych posiłków winna mieścić się w następujących przedziałach: Śniadanie: 690 - 805 kcal, co stanowi 30-35 % rozdziału całodziennego zapotrzebowania energetycznego na poszczególne posiłki Dla chorych z dietą cukrzycową przyjmujących insulinę - II śniadanie. Obiad: 805 - 920 kcal, co stanowi 35 - 40 % rozdziału całodziennego zapotrzebowania energetycznego na poszczególne posiłki. Kolacja: 575 - 690 kcal, co stanowi 25 - 30 % rozdziału całodziennego zapotrzebowania energetycznego na poszczególne posiłki. Dla chorych z dietą cukrzycową przyjmujących insulinę - II kolację. 1.4. Do posiłków należy przewidzieć: Śniadanie - zupa mleczna (zawsze), herbata lub kawa mleczna, Obiad - kompot lub kisiel płynny itp. Kolacja - herbata lub kawa mleczna lub kawa zbożowa W razie potrzeby napoje dla pacjentów: kawa czarna, herbata, kompot, kisiel itp. Średnia planowana ilość posiłków całodziennych na 1 rok wyniesie 31 200 w tym miesięcznie 2600
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553200003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Wykonawca przystępujący do postępowania jest zobowiązany wnieść wadium w kwocie: - 6 000,00 PLN (sześć tysięcy złotych).

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szgichp.med.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną