Przetargi.pl
Usługa w zakresie żywienia pacjentów szpitala

Specjalistyczny Zespół Gruźlicy i Chorób Płuc w Koszalinie ogłasza przetarg

  • Adres: 75-252 Koszalin, ul. Niepodległości 44-48
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Telefon/fax: tel. 094 3423339 , fax. 094 3423339
  • Data zamieszczenia: 2010-05-06
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Specjalistyczny Zespół Gruźlicy i Chorób Płuc w Koszalinie
    ul. Niepodległości 44-48 44-48
    75-252 Koszalin, woj. zachodniopomorskie
    tel. 094 3423339, fax. 094 3423339
    REGON: 00029075900000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.szgichp.med.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługa w zakresie żywienia pacjentów szpitala
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Przedmiotem zamówienia jest usługa codziennego przygotowania i gotowania posiłków dla pacjentów szpitala w ramach istniejącej kuchni szpitalnej oraz prowadzenie stołówki dla pracowników. 1.1 Zamawiający przejmuje prowadzenie żywienia na bazie istniejącej w szpitalu kuchni bez personelu kuchni.Zamawiający wydzierżawi istniejące zaplecze kuchenne do prowadzenia usługi o pow.180 m2 za które bedzie ponosił koszty zawarte w oddzielnej umowie dzierżawy, obejmujące dzierżawę pomieszczeń za cenę 12 zł. netto za 1m2 bez kosztów mediów ( energii elektrycznej, gazu, wody telefonu) oraz uzgodnione koszty użycia sprzętu i wyposażenia kuchennego przejętego protokołem przez wykonawcę. Koszty zużycia energii, gazu, wody bieżącej ustalone zostaną wg wskazań licznika po cenach dostawy. 1.2 Wykonawca gwarantuje, że przygotowanie posiłków będzie przeprowadzone zgodnie z warunkami określonymi w ustawie z 25 sierpnia 2006r o bezpieczeństwie żywnosci i żywienia ( Dz. U z 2006r Nr 171, poz. 1225) , oraz zasadami racjonalizacji żywienia chorych i przestrzegania norm żywieniowych zalecanych przez Instytut Żywności i Żywienia. 1.3.Każdy posiłek podstawowy ( śniadanie, obiad i kolacja ) z tzw. diety normalnej, oraz innej diety musi zawierać dostateczną ilość produktów białkowych oraz dodatek warzyw lub owoców. Wartość kaloryczna posiłków ogółem powinna się mieścić w granicach 2300 - 2400 kcal, w tym białko ogólem 80g, w tym białko zwierzęce - 45g, tłuszcze - 80g, węglowodany - 325g. 1.4.Realizacja norm żywieniowych według grup produktów przedstawiać się musi następująco średnio: - produkty zbożowe - 400g -mleko i produkty mleczne - 500g - jaja - 15 g - mieso , wędliny i ryby - 140g -masło i śmietana - 30g - innne tłuszcze - 35 g - ziemniaki - 400g - warzywa i owoce z witaminą C- 200g - warzywa z karotenem - 130g - inne warzywa i owoce - 300g - strączkowe suche - 10g - cukier i słodycze - 55g 1.5 Do posiłków : śniadanie - należy przewidzieć kawę mleczną, zupę mleczną, obiad - kompot, kisiel płynny itp, kolacja - należy planować herbatę, przewidzieć napoje zimne dla pacjentów w razie potrzeb ( kawa czarna, herbata, kompot inne) 1.6.Przygotowanie posiłków odbywać się musi z uwzględnieniem diet stosowanych w tutejszym szpitalu, oraz zgodnie ze zleceniami lekarzy, wg zamówień poszczególnych oddziałów. 1.7.Posiłki dla pacjentów muszą być przygotowane o ściśle określonych porach dnia, w związku z ustalonymi godzinami ich podawania. 1.8. Średnia planowana ilość posiłków na rok wyniesie 36 000 w tym miesięcznie 3.000.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 336000000
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: NIE DOTYCZY

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szgichp.med.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach