Przetargi.pl
USŁUGA SZKOLENIOWA W RAMCH 2 CZĘŚCI: I część – „Kurs kulinarny”; II część - „Kurs fryzjerski”;

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Gnieźnie ogłasza przetarg

  • Adres: 62200 Gniezno, ul. Dworcowa
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 61 426-25-82; 426 30 16 , fax. 61 426-25-82 wew. 68
  • Data zamieszczenia: 2017-10-12
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Gnieźnie
    ul. Dworcowa 7
    62200 Gniezno, woj. wielkopolskie
    tel. 61 426-25-82; 426 30 16, fax. 61 426-25-82 wew. 68
    REGON: 00478451800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mops.gniezno.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    USŁUGA SZKOLENIOWA W RAMCH 2 CZĘŚCI: I część – „Kurs kulinarny”; II część - „Kurs fryzjerski”;
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Liczba uczestników szkolenia – minimum 5 a maksymalnie 8 osób. Zamawiający określił minimalną i maksymalną liczbę uczestników szkolenia, na podstawie której Wykonawca może określić wartość zamówienia. Zamawiający gwarantuje skierowanie minimum 5 uczestników z zastrzeżeniem możliwości zwiększenia grupy do maksymalnie 8 osób. PROGRAM KURSU: 1. Struktura organizacyjna zakładu gastronomicznego - układ funkcjonalny zakładu gastronomicznego - nowoczesne urządzenia w gastronomii - wyposażenie stanowiska pracy - organizacja stanowiska pracy 2. Wymogi systemu HACCP i zasady BHP w gastronomii 3. Terminologia stosowana w gastronomii 4. Procesy technologiczne stosowane w produkcji żywności 5. Praktyczne zastosowanie procesów technologicznych w sztuce kulinarnej - sporządzanie potraw z wykorzystaniem warzyw i owoców - sporządzanie dań gorących z wykorzystaniem mięsa zwierząt rzeźnych i drobiu - sporządzanie zup i sosów - sporządzanie potraw z jaj - sporządzanie potraw z wykorzystaniem mąki i kasz - sporządzanie potraw z ciasta ziemniaczanego - sporządzanie zakąsek - sporządzanie deserów Wymagana liczba godzin/osobę: 100 godzin zegarowych., Kurs fryzjerski Liczba uczestników szkolenia – minimum 3 a maksymalnie 6 osób. Zamawiający określił minimalną i maksymalną liczbę uczestników szkolenia, na podstawie której Wykonawca może określić wartość zamówienia. Zamawiający gwarantuje skierowanie minimum 3 uczestników z zastrzeżeniem możliwości zwiększenia grupy do maksymalnie 6 osób. PROGRAM KURSU: 1. Charakteryzowanie rozwoju rzemiosła i sztuki fryzjerskiej, 2. Bezpieczeństwo i higiena pracy w salonie fryzjerskim, 3. Charakterystyka budowy i fizjologii skóry, 4. Organizowanie prac fryzjerskich, 5. Technologia fryzjerstwa i materiały fryzjerskie, 6. Stylizacja– dobór koloru włosów i fryzury do typu urody, 7. Dobieranie preparatów do pielęgnacji włosów, 8. Planowanie i wykonywanie zabiegów pielęgnacyjnych, 9. Projektowanie fryzur, 10. Barwienie włosów, 11. Rozjaśnianie i odbarwianie włosów, 12. Stosowanie form kolorystycznych, 13. Stosowanie różnych form kształtowania fryzur- modelowanie włosów- nawijanie na wałki, układanie fal, modelowanie za pomocą szczotki, suszarki i fenu, prostowanie włosów, 14. Strzyżenie włosów, 15. Wykonywanie wodnej ondulacji, 16. Wykonywanie zabiegów trwałego ondulowania. Wymagana liczba godzin/osobę: 100 godzin zegarowych.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80500000-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Wykonawca spełni warunek posiadania kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej jeżeli posiada aktualny na dzień złożenia oferty wpis do Rejestru Instytucji Szkoleniowych.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach