Powiatowy Urząd Pracy w Sandomierzu ogłasza przetarg
- Adres: 27-600 Sandomierz, ul. Mickiewicza 34
- Województwo: świętokrzyskie
- Telefon/fax: tel. 015 6441442 , fax. 015 6441505
- Data zamieszczenia: 2010-08-17
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Powiatowy Urząd Pracy w Sandomierzu
ul. Mickiewicza 34 34
27-600 Sandomierz, woj. świętokrzyskie
tel. 015 6441442, fax. 015 6441505
REGON: 29114196000000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
usługa szkoleniowa Kucharz - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
w programie szkolenia zawarte muszą być elementy standardów kwalifikacji zawodowych i modułowych programów szkoleń dostępnych w bazach danych prowadzonych przez Ministra Pracy i Polityki Społecznej znajdujących się na stronie internetowej www.standardyiszkolenia.gov.pl. Program szkolenia powinien obejmować minimum 150 godz. zajęć (w tym liczba godzin zajęć praktycznych minimum 70%) Minimalny zakres programu szkolenia powinien obejmować następujące zagadnienia: - podstawy żywienia człowieka, -samodzielne sporządzanie różnymi technikami potraw napojów i wyrobów garmażeryjnych z różnych grup surowców - organizowanie posiłków zgodnie z wymaganiami sanitarno higienicznymi i zasadami BHP, - przechowywanie magazynowanie, zabezpieczenie przed zepsuciem surowców półproduktów oraz wyrobów kulinarnych - porcjowanie dekorowanie i ekspozycja wyrobów kulinarnych - planowanie posiłków i układanie menu - posługiwanie się narzędziami maszynami i urządzeniami do produkcji potraw i napojów oraz bieżąca konserwacja tych urządzeń -monitorowanie technologii gastronomicznej pod kątem występowania czynników zagrażających życiu i zdrowiu człowieka zgodnie z procedurami systemu HACCP Do przeprowadzenia zajęć praktycznych powinny być udostępnione uczestnikom szkolenia - naczynia kuchenne roboty kuchenne miksery sztućce kuchnie elektryczne lub gazowe urządzenia chłodnicze krajalnice szatkownice itp. 10 osób bezrobotnych z wykształceniem minimum podstawowym, preferowane zawodowe, średnie, kierunkowe lub doświadczenie w zawodzie, z brakiem przeciwwskazań zdrowotnych i sanitarno - epidemiologicznych do wykonywania zawodu. wymaga się aby szkolenie realizowane było według planu nauczania obejmującego nie mniej niż 30 godzin zegarowych w tygodniu (zgodnie z art. 40 ustawy z dnia 20 kwietnia 2004r o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy (Dz. U. z 2008r Nr 69 poz. 415 ze zm) (przez tydzień należy rozumieć 7 kolejnych dni kalendarzowych poczynając od pierwszego dnia szkolenia); za godzinę zegarową kursu należy uznać 60 minut, które obejmują zajęcia edukacyjne liczące 45 minut oraz przerwę liczącą 15 minut (długość przerw może być ustalana w sposób elastyczny) dot. zajęć teoretycznych 60 min w przypadku zajęć praktycznych realizacja zajęć od poniedziałku do piątku (z wyłączeniem sobót, niedziel oraz świąt) godziny organizowania zajęć rozpoczęcie zajęć nie wcześniej niż o 8:00 zakończenie zajęć nie później niż o 18:00 zajęcia teoretyczne: Sandomierz (w przypadku gdy jednostka szkoląca nie posiada własnego lokalu w Sandomierzu, należy dołączyć dokument potwierdzający prawo do dysponowania lokalem umożliwiający przeprowadzenie zajęć) zajęcia praktyczne: Sandomierz Ubezpieczenie uczestników szkolenia od nieszczęśliwych wypadków stanowi wkład własny instytucji szkoleniowej i nie ma wpływu na koszt szkolenia ogółem. Zajęcia powinny być prowadzone przez imiennie wskazanych wykładowców o odpowiednich kwalifikacjach, spełniających wymogi przewidziane w odrębnych przepisach. Szkolenie powinno się zakończyć sprawdzianem nabytej wiedzy i umiejętności i uzyskaniem odpowiedniego dokumentu, zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Edukacji i Nauki z dnia 3 lutego 2006r. w/s uzyskiwania przez osoby dorosłe wiedzy ogólnej, umiejętności, kwalifikacji zawodowych w formach pozaszkolnych. Wykonawca po pozytywnym zakończeniu szkolenia wyda uczestnikom: - zaświadczenie o ukończeniu szkolenia Kucharz - zaświadczenie o ukończeniu seminarium HACCAP - zaświadczenie o ukończeniu seminarium Bezpieczeństwo i higiena pracy na stanowiskach robotniczych sale wykładowe powinny spełniać wymogi bezpieczeństwa, akustyczne, oświetleniowe, grzewcze z odpowiednią liczbą stołów i krzeseł; musi być zaplecze sanitarne; zajęcia powinny być prowadzone w salach dydaktycznych wyposażonych w odpowiednie oprzyrządowanie techniczne; Każdy z uczestników kursu powinien otrzymać długopis, notatnik oraz materiały szkoleniowe, które powinny zawierać niezbędny zakres wiadomości z zakresu programu szkolenia. Materiały dydaktyczne po zakończeniu szkolenia przechodzą na własność uczestników kursu. Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia odbywania szkolenia zgodnie z przepisami bezpieczeństwa i higieny pracy na podstawie Rozporządzenia Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 26 września1997r. w sprawie ogólnych przepisów bezpieczeństwa i higieny pracy (Dz.U. z 2003r. Nr 169 poz.1650 z późn. zm.) Każdy z uczestników kursu powinien mieć zapewnione napoje (kawa, herbata, woda mineralna) oraz ciastka. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805300008
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 2 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: nie dotyczy
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: doświadczenie wykonawcy w realizacji szkoleń z zakresu odpowiadającego przedmiotowi zamówienia
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.pupsandomierz.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Zakup usług szkoleniowych w ramach środków na doskonalenie nauczycieli w 2016 roku na terenie województwa świętokrzyskiego
Dodano: 2016-06-13 - Zorganizowanie i przeprowadzenie grupowych szkoleń zawodowych organizowanych przez Ośrodek Szkolenia Zawodowego w Chęcinach oraz Młodzieżowe Centrum Kariery w Pińczowie, w ramach utrzymania rezultatów projektu OHP jako realizator usług rynku pracy, współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego
Dodano: 2016-04-15 - Zorganizowanie i przeprowadzenie szkoleń zawodowych: operator piły mechanicznej do ścinki drzew; prawo jazdy kat. C+CE; operator maszyn do produkcji sortowania i uszlachetniania kruszyw kl. III; operator koparko - ładowarki; manicure - stylizacja paznokci;, organizowanych przez Ośrodek Szkolenia Zawodowego w Opatowie, w ramach utrzymania rezultatów projektu OHP jako realizator usług rynku pracy, współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego
Dodano: 2016-04-14 - Organizacja szkoleń grupowych osób bezrobotnych i poszukujących pracy zarejestrowanych w Miejski Urzędzie Pracy Kielce
Dodano: 2016-04-13 - Zorganizowanie i przeprowadzenie szkolenia zawodowego: operator piły mechanicznej do ścinki drzew, organizowanego przez Ośrodek Szkolenia Zawodowego w Opatowie, w ramach utrzymania rezultatów projektu OHP jako realizator usług rynku pracy, współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego
Dodano: 2015-12-01 - Zamówienie obejmuje organizację i przeprowadzenie szkolenia zawodowego Profesjonalny sprzedawca z obsługą kasy fiskalnej -CPV- 80530000-8 w wymiarze 100 godzin dydaktycznych dla grupy 10 osób bezrobotnych w wieku pomiędzy 30 a 50 rokiem życia.
Dodano: 2015-11-19 - Zamówienie obejmuje organizację i przeprowadzenie szkolenia zawodowego Sprzedawca-magazynier z obsługą wózka widłowego -CPV- 80530000-8 w wymiarze 150 godzin dydaktycznych dla grupy 10 osób bezrobotnych w wieku pomiędzy 30 a 50 rokiem życia.
Dodano: 2015-11-16 - Zorganizowanie i przeprowadzenie szkoleń zawodowych organizowanych przez Ośrodek Szkolenia Zawodowego w Chęcinach oraz Młodzieżowe Centrum Kariery w Pińczowie, w ramach utrzymania rezultatów projektu OHP jako realizator usług rynku pracy, współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego
Dodano: 2015-11-13 - Organizacja szkoleń grupowych dla osób bezrobotnych i poszukujących pracy zarejestrowanych w Miejskim Urzędzie Pracy w Kielcach finansowanych ze środków Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Świętokrzyskiego oraz Funduszu Pracy
Dodano: 2015-10-14 - Zorganizowanie i przeprowadzenie szkoleń zawodowych organizowanych przez Ośrodek Szkolenia Zawodowego w Opatowie, w ramach utrzymania rezultatów projektu OHP jako realizator usług rynku pracy, współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego
Dodano: 2015-09-25