Przetargi.pl
usługa szkoleniowa Kucharz

Powiatowy Urząd Pracy w Sandomierzu ogłasza przetarg

  • Adres: 27-600 Sandomierz, ul. Mickiewicza 34
  • Województwo: świętokrzyskie
  • Telefon/fax: tel. 015 6441442 , fax. 015 6441505
  • Data zamieszczenia: 2010-08-17
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiatowy Urząd Pracy w Sandomierzu
    ul. Mickiewicza 34 34
    27-600 Sandomierz, woj. świętokrzyskie
    tel. 015 6441442, fax. 015 6441505
    REGON: 29114196000000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    usługa szkoleniowa Kucharz
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    w programie szkolenia zawarte muszą być elementy standardów kwalifikacji zawodowych i modułowych programów szkoleń dostępnych w bazach danych prowadzonych przez Ministra Pracy i Polityki Społecznej znajdujących się na stronie internetowej www.standardyiszkolenia.gov.pl. Program szkolenia powinien obejmować minimum 150 godz. zajęć (w tym liczba godzin zajęć praktycznych minimum 70%) Minimalny zakres programu szkolenia powinien obejmować następujące zagadnienia: - podstawy żywienia człowieka, -samodzielne sporządzanie różnymi technikami potraw napojów i wyrobów garmażeryjnych z różnych grup surowców - organizowanie posiłków zgodnie z wymaganiami sanitarno higienicznymi i zasadami BHP, - przechowywanie magazynowanie, zabezpieczenie przed zepsuciem surowców półproduktów oraz wyrobów kulinarnych - porcjowanie dekorowanie i ekspozycja wyrobów kulinarnych - planowanie posiłków i układanie menu - posługiwanie się narzędziami maszynami i urządzeniami do produkcji potraw i napojów oraz bieżąca konserwacja tych urządzeń -monitorowanie technologii gastronomicznej pod kątem występowania czynników zagrażających życiu i zdrowiu człowieka zgodnie z procedurami systemu HACCP Do przeprowadzenia zajęć praktycznych powinny być udostępnione uczestnikom szkolenia - naczynia kuchenne roboty kuchenne miksery sztućce kuchnie elektryczne lub gazowe urządzenia chłodnicze krajalnice szatkownice itp. 10 osób bezrobotnych z wykształceniem minimum podstawowym, preferowane zawodowe, średnie, kierunkowe lub doświadczenie w zawodzie, z brakiem przeciwwskazań zdrowotnych i sanitarno - epidemiologicznych do wykonywania zawodu. wymaga się aby szkolenie realizowane było według planu nauczania obejmującego nie mniej niż 30 godzin zegarowych w tygodniu (zgodnie z art. 40 ustawy z dnia 20 kwietnia 2004r o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy (Dz. U. z 2008r Nr 69 poz. 415 ze zm) (przez tydzień należy rozumieć 7 kolejnych dni kalendarzowych poczynając od pierwszego dnia szkolenia); za godzinę zegarową kursu należy uznać 60 minut, które obejmują zajęcia edukacyjne liczące 45 minut oraz przerwę liczącą 15 minut (długość przerw może być ustalana w sposób elastyczny) dot. zajęć teoretycznych 60 min w przypadku zajęć praktycznych realizacja zajęć od poniedziałku do piątku (z wyłączeniem sobót, niedziel oraz świąt) godziny organizowania zajęć rozpoczęcie zajęć nie wcześniej niż o 8:00 zakończenie zajęć nie później niż o 18:00 zajęcia teoretyczne: Sandomierz (w przypadku gdy jednostka szkoląca nie posiada własnego lokalu w Sandomierzu, należy dołączyć dokument potwierdzający prawo do dysponowania lokalem umożliwiający przeprowadzenie zajęć) zajęcia praktyczne: Sandomierz Ubezpieczenie uczestników szkolenia od nieszczęśliwych wypadków stanowi wkład własny instytucji szkoleniowej i nie ma wpływu na koszt szkolenia ogółem. Zajęcia powinny być prowadzone przez imiennie wskazanych wykładowców o odpowiednich kwalifikacjach, spełniających wymogi przewidziane w odrębnych przepisach. Szkolenie powinno się zakończyć sprawdzianem nabytej wiedzy i umiejętności i uzyskaniem odpowiedniego dokumentu, zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Edukacji i Nauki z dnia 3 lutego 2006r. w/s uzyskiwania przez osoby dorosłe wiedzy ogólnej, umiejętności, kwalifikacji zawodowych w formach pozaszkolnych. Wykonawca po pozytywnym zakończeniu szkolenia wyda uczestnikom: - zaświadczenie o ukończeniu szkolenia Kucharz - zaświadczenie o ukończeniu seminarium HACCAP - zaświadczenie o ukończeniu seminarium Bezpieczeństwo i higiena pracy na stanowiskach robotniczych sale wykładowe powinny spełniać wymogi bezpieczeństwa, akustyczne, oświetleniowe, grzewcze z odpowiednią liczbą stołów i krzeseł; musi być zaplecze sanitarne; zajęcia powinny być prowadzone w salach dydaktycznych wyposażonych w odpowiednie oprzyrządowanie techniczne; Każdy z uczestników kursu powinien otrzymać długopis, notatnik oraz materiały szkoleniowe, które powinny zawierać niezbędny zakres wiadomości z zakresu programu szkolenia. Materiały dydaktyczne po zakończeniu szkolenia przechodzą na własność uczestników kursu. Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia odbywania szkolenia zgodnie z przepisami bezpieczeństwa i higieny pracy na podstawie Rozporządzenia Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 26 września1997r. w sprawie ogólnych przepisów bezpieczeństwa i higieny pracy (Dz.U. z 2003r. Nr 169 poz.1650 z późn. zm.) Każdy z uczestników kursu powinien mieć zapewnione napoje (kawa, herbata, woda mineralna) oraz ciastka.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805300008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 2 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: doświadczenie wykonawcy w realizacji szkoleń z zakresu odpowiadającego przedmiotowi zamówienia
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.pupsandomierz.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach