Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie w Toruniu ogłasza przetarg
- Adres: 87-100 Toruń, ul. Konstytucji 3 Maja
- Województwo: kujawsko-pomorskie
- Telefon/fax: tel. 566 508 565 , fax. 566 486 447
- Data zamieszczenia: 2019-08-27
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie w Toruniu
ul. Konstytucji 3 Maja
87-100 Toruń, woj. kujawsko-pomorskie
tel. 566 508 565, fax. 566 486 447
REGON: 57212820000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.mopr.torun.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
usługa restauracyjna i cateringowa dla uczestników spotkania Komisji Polityki Społecznej Związku Miast Polskich - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest usługa restauracyjna i cateringowa dla uczestników spotkania Komisji Polityki Społecznej Związku Miast Polskich. 2. Usługa obejmuje: 1) zorganizowanie i obsługę przerwy kawowej w Ratuszu Staromiejskim dla max. 45 uczestników spotkania w dniu 16.09.2019 r. od godz. około 12:30, w ramach której Wykonawca zapewni: - urozmaicone kanapki dekoracyjne – w ilości nie mniejszej niż 3 sztuki na osobę, oraz - kawę i herbatę wraz z dodatkami: cytryna, mleko lub śmietanka, cukier, - wodę w dzbankach z cytryną, - zastawę stołową w postaci filiżanek, szklanek, talerzyków, - sztućce metalowe ( łyżeczki, widelczyki), serwetki w ilościach odpowiednich do ilości uczestników, oraz od godziny około 15:00 dodatkowo: - ciasto – minimum 2 rodzaje, - ciastka kruche, - owoce w ilościach odpowiednich do ilości uczestników a) Wszystkie produkty powinny być uzupełniane w zależności od potrzeb. Uwaga: Stoły zapewni Zamawiający, natomiast obrusy do nakrycia stołów zapewni Wykonawca. b) Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia określony w pkt. 1) własnym transportem gwarantującym utrzymanie odpowiedniej jakości przewożonego towaru zgodnie z obowiązującymi normami w tym zakresie. Dostarczanie przedmiotu zamówienia do miejsca przeznaczenia będzie realizowane na koszt Wykonawcy. c) Wykonawca zapewni porządek w trakcie przerwy kawowej oraz po jej zakończeniu. 2) zorganizowanie i obsługę uroczystej kolacji dla max. 45 uczestników spotkania, w sali Wykonawcy, w dniu 16.09.2019 r. od godz. około 19:00, w ramach której Wykonawca zapewni: - zupę - w ilości nie mniejszej niż 250 ml na osobę – minimum dwa rodzaje do wyboru z karty, - drugie danie - minimum dwa dania do wyboru z karty, - deser – minimum dwa do wyboru z karty, - zimne zakąski – minimum 3 rodzaje, - kawę i herbatę wraz z dodatkami: cytryna, mleko lub śmietanka, cukier w ilości odpowiedniej do ilości uczestników, - wodę gazowaną i niegazowaną oraz soki bez ograniczeń, - zastawę stołową porcelanową i szklaną, sztućce metalowe, serwetki – w ilości odpowiedniej do ilości uczestników, - obsługę kelnerską. a) Wykonawca przygotuje jeden stół dla 45 osób, nakryty obrusami i udekorowany co najmniej kwiatami. b) Wykonawca zobowiązany jest zapewnić muzykę podczas uroczystej kolacji. Szczegółowy repertuar zostanie ustalony z wybranym Wykonawcą. Uwaga: Dodatkowo Wykonawca zobowiązany jest zapewnić podczas kolacji minimum jeden występ artystyczny z muzyką na żywo, którego propozycja winna zostać wskazana w formularzu ofertowym. 3) zorganizowanie i obsługę obiadu dla max. 45 uczestników spotkania, w sali Wykonawcy, w dniu 17.09.2019 r. ok. godz. 12:30 do około 14:30, w ramach której Wykonawca zapewni: - zestaw obiadowy (zupa nie mniej niż 250 ml + drugie danie) - minimum dwa do wyboru z karty, - deser – minimum dwa do wyboru z karty, - wodę gazowaną i niegazowaną oraz soki bez ograniczeń oraz - kawę, herbatę wraz z dodatkami: cytryna, mleko lub śmietanka, cukier, - zastawę stołową porcelanową i szklaną, - sztućce metalowe, serwetki, w ilościach odpowiednich do ilości uczestników, - obsługę kelnerską. a) Wykonawca przygotuje jeden stół dla 45 osób, nakryty obrusami i udekorowany co najmniej kwiatami. UWAGA: Dokładne godziny rozpoczęcia i zakończenia poszczególnych usług zostaną uzgodnione szczegółowo z wybranym Wykonawcą. 3. Zamawiający przewiduje, że maksymalna ilość uczestników wyniesie 45 osób, niemniej Zamawiający zastrzega sobie w ramach prawa opcji możliwość zmniejszenia ilości uczestników w odniesieniu do każdej z usług. 4. Jeżeli Zamawiający skorzysta z prawa opcji, o której mowa w pkt. 3, Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia, w tym o zapłatę odszkodowania z tytułu niezrealizowanej części zamówienia, jak również nie może być ono podstawą do odmowy wykonania zamówienia. 5. Wykonawca w celu organizacji kolacji i obiadu zobowiązany jest do dysponowania salą o powierzchni minimum 180m2 wyposażoną w sprzęt nagłaśniający i mikrofon. 6. Zamawiający wymaga aby sala znajdowała w obiekcie przystosowanym dla osób niepełnosprawnych, położonym na terenie miasta Torunia. 7. Wykonawca przygotuje proponowane menu na uroczystą kolację i obiad. 8. Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy opisanych w projekcie istotnych warunków umownych, stanowiących załącznik nr 2 do SIWZ. 9. Wykonawca zobowiązany jest: – do przestrzegania przepisów dotyczących: warunków zdrowotnych zbiorowego żywienia, w tym warunków i wymagań sanitarnych obowiązujących przy przechowywaniu, przygotowaniu żywności, warunków sanitarno - epidemiologicznych stawianych osobom prowadzącym działalność w zakresie zbiorowego żywienia; – przygotowania posiłków zgodnie z warunkami określonymi w ustawie z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz zasadami racjonalnego żywienia i przestrzegania norm żywieniowych zalecanych przez Instytut Żywności i Żywienia. 10. WYMAGANIA ZWIĄZANE Z KLAUZULĄ SPOŁECZNĄ: 1) Zamawiający wymaga aby wśród osób uczestniczących w realizacji przedmiotu zamówienia była zatrudniona co najmniej 1 osoba z grup określonych poniżej: a) bezrobotnych w rozumieniu ustawy z dnia 20 kwietnia 2004 r. o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy lub b) osób niepełnosprawnych w rozumieniu ustawy z dnia 27 sierpnia 1997 r. o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawnych, na czas realizacji zamówienia. 2) Obowiązkiem Wykonawcy jest przedstawienie na żądanie Zamawiającego dokumentów, na podstawie których Zamawiający może stwierdzić spełnienie warunku zatrudnienia, w tym w szczególności kopie umowy, przy zachowaniu anonimowości zgodnie z przepisami ustawy o ochronie danych osobowych lub po uzyskaniu zgody osoby zatrudnionej na przetwarzanie jej danych. 3) Z tytułu niespełnienia przez Wykonawcę wymogu zatrudnienia do realizacji zamówienia osób wskazanych w punkcie 1), Zamawiający przewiduje sankcję w postaci obowiązku zapłaty przez Wykonawcę kary umownej w wysokości określonej w projekcie istotnych warunkach umownych. 4) Wykonawca zobowiązany jest do złożenia wraz z ofertą oświadczenia, że spełnia wymagania związane z realizacją zamówienia dotyczące klauzuli społecznej tj. zapewni, że wśród osób uczestniczących w realizacji przedmiotu zamówienia zatrudniona będzie co najmniej 1 osoba bezrobotna lub niepełnosprawna – według wzoru stanowiącego załącznik nr 10 do SIWZ. 11. Wspólny słownik zamówień CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków 55520000-1 - Usługa dostarczania posiłków 55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków 12. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych. 13. Zamawiający nie przewiduje możliwości udzielenia zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt. 6 ustawy Pzp. 14. Zamawiający nie zastrzega obowiązku osobistego wykonania przedmiotu zamówienia przez Wykonawcę. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Wykonawca spełni warunek, jeżeli posiada zezwolenie na prowadzenie działalności gastronomicznej wydane w drodze decyzji o zatwierdzeniu zakładu przez właściwego Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego wydanego na podstawie ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2019 r. poz. 1252) zezwalającej na prowadzenie działalności w zakresie przygotowywania dań gastronomicznych oraz podawania dań do konsumpcji w naczyniach.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Oferta powinna zawierać następujące oświadczenia i dokumenty: 1) wypełniony Formularz ofertowy sporządzony z wykorzystaniem wzoru stanowiącego załącznik nr 1 do SIWZ wraz z podaniem ; 2) proponowane przez Wykonawcę menu na uroczystą kolację i obiad; 3) zaakceptowany projekt istotnych warunków umownych (załącznik nr 2); 4) oświadczenia wymienione w rozdziale VI pkt. 1.1 niniejszej SIWZ (załączniki nr 3 i 4 do SIWZ); 5) zobowiązanie podmiotów trzecich do oddania Wykonawcy do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia (załącznik nr 5 do SIWZ) – jeżeli dotyczy. 6) oświadczenia, że Wykonawca posiada zezwolenie Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego na prowadzenie przez Wykonawcę działalności gastronomicznej, wydane w drodze decyzji o zatwierdzeniu zakładu przez właściwego Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego wydanego na podstawie ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2019 r. poz. 1252) zezwalającej na prowadzenie działalności w zakresie przygotowywania dań gastronomicznych oraz podawania dań do konsumpcji w naczyniach stołowych – według wzoru stanowiącego załącznik nr 6 do SIWZ; 7) oświadczenia, że usługa spełnia wymagania określone przez Zamawiającego – według wzoru stanowiącego załącznik nr 8 do SIWZ. 8) Oświadczenie Wykonawcy w zakresie wypełniania obowiązków informacyjnych przewidzianych w art. 13 lub art. 14 RODO (załącznik nr 9 do SIWZ); 9) Oświadczenie Wykonawcy dot. klauzuli społecznej (załącznik nr 10 do SIWZ); 10) Upoważnienie do podpisania i złożenia oferty, chyba że wynika ono z odrębnych dokumentów.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą:
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie usług cateringowych dla jednostek organizacyjnych Uniwersytetu Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy w ramach organizowanych konferencji naukowych
Dodano: 2024-04-09 - Świadczenie usługi cateringowej dla uczestników Dziennego Domu Pomocy Społecznej przy ul. Rydygiera 30/32 w Toruniu
Dodano: 2024-02-23 - Świadczenie usług cateringowych w związku z organizacją szkoleń przez Centrum Szkolenia Strzeleckiego Lasów Państwowych im. Jana Wendy w 2024 roku
Dodano: 2024-02-23 - Przygotowanie, wydawanie i umożliwienie spożycia obiadów oraz zorganizowanie kolacji wigilijnej na rzecz podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej
Dodano: 2024-01-25 - "Świadczenie usług wyżywienia dla uczestników dla Dziennego Domu Pomocy przy ul. Królowej Bony 2 w Świeciu"
Dodano: 2024-01-18 - Świadczenie usługi cateringowej w zakresie przygotowania i dostarczenia transportem wykonawcy ciepłych posiłków dla uczestników Dziennego Domu Senior+ w Łąkiem na rok 2024
Dodano: 2024-01-15 - Świadczenie usługi cateringowej dla uczestników Dziennego Domu Pobytu prowadzonego przez Toruńskie Centrum Usług Społecznych
Dodano: 2024-01-13 - Świadczenie usługi cateringowej dla uczestników Dziennego Domu Pobytu prowadzonego przez Toruńskie Centrum Usług Społecznych
Dodano: 2024-01-12 - Świadczenie usługi cateringowej dla uczestników 3 Dziennych Domów Pobytu prowadzonych przez Toruńskie Centrum Usług Społecznych
Dodano: 2024-01-12 - Świadczenie usługi cateringowej dla uczestników Dziennego Domu Pomocy Społecznej przy ul. Rydygiera 30/32 w Toruniu
Dodano: 2024-01-09