Przetargi.pl
usługa przygotowania i wydania jednodaniowego (drugie danie) gorącego posiłku lub przygotowania i dowiezienia jednodaniowego gorącego posiłku (drugie danie) świadczeniobiorcom Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Rumi

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Rumi ogłasza przetarg

  • Adres: 84-230 Rumia, ul. Ślusarska 2
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 58 6710556 , fax. 58 6710556
  • Data zamieszczenia: 2013-12-03
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Rumi
    ul. Ślusarska 2 2
    84-230 Rumia, woj. pomorskie
    tel. 58 6710556, fax. 58 6710556
    REGON: 19058161800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mops.rumia.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    usługa przygotowania i wydania jednodaniowego (drugie danie) gorącego posiłku lub przygotowania i dowiezienia jednodaniowego gorącego posiłku (drugie danie) świadczeniobiorcom Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Rumi
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    W części A 1.Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania i dowiezienia gorącego posiłku 1) Przy świadczeniu usługi przygotowania i dowiezienia gorącego posiłku mają zastosowanie przepisy: - Ustawa o pomocy społecznej z dnia 12 marca 2004 r. (tj.Dz. U. 2013 poz.182 z późn. zm.) 2. Kod i nazwa wg Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): kod CPV: 55321000-6 nazwa: usługi przygotowania posiłków kod CPV: 55521200-0 nazwa: usługi dowożenia posiłków 3. Opis przedmiotu zamówienia 1) Przygotowanie i dowiezienie do miejsca zamieszkania podopiecznego jednodaniowych gorących posiłków, różnorodnych, sporządzonych zgodnie z zasadami żywienia Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. Posiłek dostarczany w naczyniach jednorazowych. 2) Termin świadczenia usługi - od 1.01.2014 r. do 31.12.2014 r., przez 5 dni w tygodniu od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni świątecznych. 3) Szacunkowa liczba wydawanych posiłków dziennie - średnio 70. Razem w okresie obowiązywania umowy szacunkowo- 17 640 posiłków. 4) Gwarantowany przez wykonawcę czas wydawania gorących posiłków: - od poniedziałku do piątku - w godz. 12.00-15.00 5) Miejsce dowiezienia posiłków - miejsce zamieszkania podopiecznego, na terenie miasta Rumi. 6) Posiłki przywożone będą podopiecznym MOPS na podstawie list przygotowywanych przez Zamawiającego. 7) Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków dobrej jakości, o rzetelnej wadze i wartości odżywczej zgodnej z zasadami żywienia Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. 8) Wykonawca gwarantuje niezmienność ceny netto jednego posiłku w okresie wykonywania usługi. 9) Wykonawca nie może powierzyć wykonania usługi innemu podmiotowi. 10) Wykonawca nie może wydawać osobie równowartości posiłku w gotówce. 11) Rozliczenie między Zamawiającym i Wykonawcą odbywać się będzie raz w miesiącu do 10 dnia następnego miesiąca, na podstawie liczby wydanych posiłków. 12) Płatność będzie dokonywana przelewem na konto wykonawcy, w terminie 14 dni od daty przedłożenia zamawiającemu faktury/rachunku. 13) Zamawiający zastrzega sobie prawo do kontroli jakości przywożonych potraw. 14) Stronom będzie przysługiwać dwumiesięczny okres wypowiedzenia umowy, który będzie upływał wraz z ostatnim dniem miesiąca. 15) Zamawiającemu będzie przysługiwać prawo odstąpienia od płatności za usługi wykonane niezgodnie z umową, a w szczególności: a) zaniżanie jakości wydawanych posiłków, b) nieprzestrzeganie warunków sanitarnych i bhp. 16) W przypadku rażącego naruszenia przez Wykonawcę warunków umowy, a w szczególności zapisów pkt. 10 i 15, Zamawiającemu będzie przysługiwać prawo do rozwiązania umowy bez zachowania okresu wypowiedzenia. W części B 1. Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania i wydania gorącego posiłku. 1) Przy świadczeniu usługi przygotowania i wydania gorącego posiłku mają zastosowanie przepisy: - Ustawa o pomocy społecznej z dnia 12 marca 2004 r. (tj. Dz. U. 2013, poz. 182 z późn. zm.) 2. Kod i nazwa wg Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): kod CPV: 55321000-6 nazwa: usługi przygotowania posiłków kod CPV: 55320000-9 nazwa: usługi podawania posiłków 3. Opis przedmiotu zamówienia 1) Wykonawca przygotowuje jednodaniowe gorące posiłki, różnorodne, sporządzone zgodnie z zasadami żywienia Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. 2) Termin świadczenia usługi - od 1.01.2014 r. do 31.12.2014 r., przez 5 dni w tygodniu od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni świątecznych. 3) Szacunkowa liczba wydawanych posiłków dziennie - średnio 60. Razem w okresie obowiązywania umowy szacunkowo- 15 120 posiłków. 4) Gwarantowany przez wykonawcę czas wydawania gorących posiłków: - od poniedziałku do piątku - w godz. 12.00-14.00, 5) Miejsce wydawania posiłków - lokal którym dysponuje wykonawca na terenie miasta Rumi. Wykonawca powinien dysponować lokalem, w którym zamierza świadczyć usługę, na czas obejmujący co najmniej okres obowiązywania umowy. Minimalny standard lokalu: a) lokal spełniający warunki SANEPID konieczne do prowadzenia zbiorowego żywienia, b) lokal wyposażony w wc. z umywalką dostępny bezpłatnie dla konsumentów. 6) Posiłki wydawane będą podopiecznym Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Rumi na podstawie list przygotowywanych przez Zamawiającego. 7) Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków dobrej jakości, o rzetelnej wadze i wartości odżywczej zgodnej z zasadami żywienia Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. 8) Wykonawca gwarantuje niezmienność ceny netto jednego posiłku w okresie wykonywania usługi. 9) Wykonawca nie może powierzyć wykonania usługi innemu podmiotowi. 10) Wykonawca nie może wydawać osobie równowartości posiłku w gotówce. 11) Rozliczenie między Zamawiającym i Wykonawcą odbywać się będzie raz w miesiącu do 10 dnia następnego miesiąca, na podstawie liczby wydanych obiadów. 12) Płatność będzie dokonywana przelewem na konto wykonawcy, w terminie 14 dni od daty przedłożenia zamawiającemu faktury/rachunku. 13) Zamawiający zastrzega sobie prawo do kontroli jakości wydawanych potraw. 14) Stronom będzie przysługiwać dwumiesięczny okres wypowiedzenia umowy, który będzie upływał wraz z ostatnim dniem miesiąca. 15) Zamawiającemu będzie przysługiwać prawo odstąpienia od płatności za usługi wykonane niezgodnie z umową, a w szczególności: a) zaniżanie jakości wydawanych posiłków, b) nieprzestrzeganie warunków sanitarnych i bhp. 16) W przypadku rażącego naruszenia przez Wykonawcę warunków umowy, a w szczególności zapisów pkt. 10 i 15, Zamawiającemu będzie przysługiwać prawo do rozwiązania umowy bez zachowania okresu wypowiedzenia.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Doświadczenie Wykonawcy
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mops.rumia.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach