Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi ogłasza przetarg
- Adres: 00-930 Warszawa, Wspólna 30
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel.
- Data zamieszczenia: 2022-09-02
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi
Wspólna 30
00-930 Warszawa, woj. mazowieckie
REGON: 000063880 - Adres strony internetowej zamawiającego: https://www.gov.pl/web/rolnictwo
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Usługa przygotowania i organizacji 16 wydarzeń na etapie wojewódzkim w ramach rozstrzygnięcia II etapu VII edycji Konkursu dla kół gospodyń wiejskich pn.: „Bitwa Regionów” w podziale na 4 części - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiot zamówienia stanowią usługi przygotowania i organizacji 16 wydarzeń na etapach wojewódzkich w ramach rozstrzygnięcia II etapu Konkursu Kulinarnego skierowanego do Kół Gospodyń Wiejskich pn. „Bitwa Regionów” w podziale na 4 części. 2. Ze względu na specyfikę przedmiotu zamówienia oraz konieczność jego wykonania w ściśle określonych terminach, zamówienie podzielone jest na 4 części, z których każda obejmuje organizację 4 wydarzeń (etapów wojewódzkich) – każde na terenie jednego województwa, tj.:1) Część I (wartość szacunkowa: 289 634,30 zł netto) - Województwo: kujawsko-pomorskie, pomorskie, warmińsko-mazurskie, zachodniopomorskie; 2) Część II (wartość szacunkowa: 289 938,40 zł netto) – Województwo: dolnośląskie, lubuskie, opolskie, wielkopolskie;3) Część III (wartość szacunkowa: 478 102,80 zł netto) – Województwo: lubelskie, łódzkie, mazowieckie, podlaskie; 4) Część IV (wartość szacunkowa: 386 243,00 zł netto) – Województwo: małopolskie, podkarpackie, śląskie, świętokrzyskie.Szczegółowy Opis Przedmiotu Zamówienia (OPZ) dla każdej części zamówienia znajduje się w załącznikach (dla Części I - załącznik nr 1a, dla Części II - załącznik nr 1b, dla części III - załącznik nr 1c, dla Części IV - załącznik nr 1d) do projektu umowy, który stanowi załącznik nr 1 do SWZ. Wydarzenia odbędą się w terminach nie pokrywających się ze sobą zgodnie z harmonogramem zawartym w szczegółowym Opisie Przedmiotu Zamówienia (OPZ) dla każdej z części zamówienia.Wydarzenia (16 wydarzeń – 1 wydarzenie w każdym województwie) zostaną zorganizowane w lokalach wskazanych w Opisie Przedmiotu Zamówienia dla każdej z części zamówienia. Zamawiający udostępni Wykonawcy lokale do organizacji wydarzeń nieodpłatnie. Przewidywana frekwencja podczas każdego z 16 wydarzeń na etapach wojewódzkich została określona w Opisie Przedmiotu Zamówienia. W ramach realizacji każdego z wydarzeń Wykonawca zapewni m.in. infrastrukturę niezbędną do organizacji wydarzenia we wskazanych lokalizacjach oraz catering dla uczestników, na który będą składać się wysokiej jakości rzemieślnicze, regionalne produkty spożywcze oraz wysokiej jakości potrawy z tych produktów podane w formie szwedzkiego stołu.1. Przedmiot zamówienia stanowią usługi przygotowania i organizacji 16 wydarzeń na etapach wojewódzkich w ramach rozstrzygnięcia II etapu Konkursu Kulinarnego skierowanego do Kół Gospodyń Wiejskich pn. „Bitwa Regionów” w podziale na 4 części. 2. Ze względu na specyfikę przedmiotu zamówienia oraz konieczność jego wykonania w ściśle określonych terminach, zamówienie podzielone jest na 4 części, z których każda obejmuje organizację 4 wydarzeń (etapów wojewódzkich) – każde na terenie jednego województwa, tj.:1) Część I (wartość szacunkowa: 289 634,30 zł netto) - Województwo: kujawsko-pomorskie, pomorskie, warmińsko-mazurskie, zachodniopomorskie; 2) Część II (wartość szacunkowa: 289 938,40 zł netto) – Województwo: dolnośląskie, lubuskie, opolskie, wielkopolskie;3) Część III (wartość szacunkowa: 478 102,80 zł netto) – Województwo: lubelskie, łódzkie, mazowieckie, podlaskie; 4) Część IV (wartość szacunkowa: 386 243,00 zł netto) – Województwo: małopolskie, podkarpackie, śląskie, świętokrzyskie.Szczegółowy Opis Przedmiotu Zamówienia (OPZ) dla każdej części zamówienia znajduje się w załącznikach (dla Części I - załącznik nr 1a, dla Części II - załącznik nr 1b, dla części III - załącznik nr 1c, dla Części IV - załącznik nr 1d) do projektu umowy, który stanowi załącznik nr 1 do SWZ. Wydarzenia odbędą się w terminach nie pokrywających się ze sobą zgodnie z harmonogramem zawartym w szczegółowym Opisie Przedmiotu Zamówienia (OPZ) dla każdej z części zamówienia.Wydarzenia (16 wydarzeń – 1 wydarzenie w każdym województwie) zostaną zorganizowane w lokalach wskazanych w Opisie Przedmiotu Zamówienia dla każdej z części zamówienia. Zamawiający udostępni Wykonawcy lokale do organizacji wydarzeń nieodpłatnie. Przewidywana frekwencja podczas każdego z 16 wydarzeń na etapach wojewódzkich została określona w Opisie Przedmiotu Zamówienia. W ramach realizacji każdego z wydarzeń Wykonawca zapewni m.in. infrastrukturę niezbędną do organizacji wydarzenia we wskazanych lokalizacjach oraz catering dla uczestników, na który będą składać się wysokiej jakości rzemieślnicze, regionalne produkty spożywcze oraz wysokiej jakości potrawy z tych produktów podane w formie szwedzkiego stołu.3. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. Wykonawca może złożyć ofertę na jedną lub więcej części zamówienia.4. Zamawiający nie wymaga, ani nie dopuszcza złożenia ofert wariantowych. 5. Zamawiający nie wymaga zatrudnienia przez Wykonawcę lub Podwykonawcę osób wykonujących czynności w zakresie realizacji zamówienia na podstawie stosunku pracy, gdyż wykonanie tych czynności nie polega na wykonywaniu tych czynności w sposób określony w artykule 22 § 1 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. Kodeksu pracy (Dz.U. z 2022 r. poz. 1510 z późn. zm.).6. Zamawiający na podstawie art. 462 ust. 2 ustawy żąda, aby Wykonawca wskazał w ofercie części zamówienia, których wykonanie zamierza powierzyć podwykonawcom oraz podał nazwy podwykonawców (jeżeli są już znani). 7. Zamawiający nie przewiduje możliwości udzielenia zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt 7 ustawy.1. Przedmiot zamówienia stanowią usługi przygotowania i organizacji 16 wydarzeń na etapach wojewódzkich w ramach rozstrzygnięcia II etapu Konkursu Kulinarnego skierowanego do Kół Gospodyń Wiejskich pn. „Bitwa Regionów” w podziale na 4 części. 2. Ze względu na specyfikę przedmiotu zamówienia oraz konieczność jego wykonania w ściśle określonych terminach, zamówienie podzielone jest na 4 części, z których każda obejmuje organizację 4 wydarzeń (etapów wojewódzkich) – każde na terenie jednego województwa, tj.:1) Część I (wartość szacunkowa: 289 634,30 zł netto) - Województwo: kujawsko-pomorskie, pomorskie, warmińsko-mazurskie, zachodniopomorskie; 2) Część II (wartość szacunkowa: 289 938,40 zł netto) – Województwo: dolnośląskie, lubuskie, opolskie, wielkopolskie;3) Część III (wartość szacunkowa: 478 102,80 zł netto) – Województwo: lubelskie, łódzkie, mazowieckie, podlaskie; 4) Część IV (wartość szacunkowa: 386 243,00 zł netto) – Województwo: małopolskie, podkarpackie, śląskie, świętokrzyskie.Szczegółowy Opis Przedmiotu Zamówienia (OPZ) dla każdej części zamówienia znajduje się w załącznikach (dla Części I - załącznik nr 1a, dla Części II - załącznik nr 1b, dla części III - załącznik nr 1c, dla Części IV - załącznik nr 1d) do projektu umowy, który stanowi załącznik nr 1 do SWZ. Wydarzenia odbędą się w terminach nie pokrywających się ze sobą zgodnie z harmonogramem zawartym w szczegółowym Opisie Przedmiotu Zamówienia (OPZ) dla każdej z części zamówienia.Wydarzenia (16 wydarzeń – 1 wydarzenie w każdym województwie) zostaną zorganizowane w lokalach wskazanych w Opisie Przedmiotu Zamówienia dla każdej z części zamówienia. Zamawiający udostępni Wykonawcy lokale do organizacji wydarzeń nieodpłatnie. Przewidywana frekwencja podczas każdego z 16 wydarzeń na etapach wojewódzkich została określona w Opisie Przedmiotu Zamówienia. W ramach realizacji każdego z wydarzeń Wykonawca zapewni m.in. infrastrukturę niezbędną do organizacji wydarzenia we wskazanych lokalizacjach oraz catering dla uczestników, na który będą składać się wysokiej jakości rzemieślnicze, regionalne produkty spożywcze oraz wysokiej jakości potrawy z tych produktów podane w formie szwedzkiego stołu.1. Przedmiot zamówienia stanowią usługi przygotowania i organizacji 16 wydarzeń na etapach wojewódzkich w ramach rozstrzygnięcia II etapu Konkursu Kulinarnego skierowanego do Kół Gospodyń Wiejskich pn. „Bitwa Regionów” w podziale na 4 części. 2. Ze względu na specyfikę przedmiotu zamówienia oraz konieczność jego wykonania w ściśle określonych terminach, zamówienie podzielone jest na 4 części, z których każda obejmuje organizację 4 wydarzeń (etapów wojewódzkich) – każde na terenie jednego województwa, tj.:1) Część I (wartość szacunkowa: 289 634,30 zł netto) - Województwo: kujawsko-pomorskie, pomorskie, warmińsko-mazurskie, zachodniopomorskie; 2) Część II (wartość szacunkowa: 289 938,40 zł netto) – Województwo: dolnośląskie, lubuskie, opolskie, wielkopolskie;3) Część III (wartość szacunkowa: 478 102,80 zł netto) – Województwo: lubelskie, łódzkie, mazowieckie, podlaskie; 4) Część IV (wartość szacunkowa: 386 243,00 zł netto) – Województwo: małopolskie, podkarpackie, śląskie, świętokrzyskie.Szczegółowy Opis Przedmiotu Zamówienia (OPZ) dla każdej części zamówienia znajduje się w załącznikach (dla Części I - załącznik nr 1a, dla Części II - załącznik nr 1b, dla części III - załącznik nr 1c, dla Części IV - załącznik nr 1d) do projektu umowy, który stanowi załącznik nr 1 do SWZ. Wydarzenia odbędą się w terminach nie pokrywających się ze sobą zgodnie z harmonogramem zawartym w szczegółowym Opisie Przedmiotu Zamówienia (OPZ) dla każdej z części zamówienia.Wydarzenia (16 wydarzeń – 1 wydarzenie w każdym województwie) zostaną zorganizowane w lokalach wskazanych w Opisie Przedmiotu Zamówienia dla każdej z części zamówienia. Zamawiający udostępni Wykonawcy lokale do organizacji wydarzeń nieodpłatnie. Przewidywana frekwencja podczas każdego z 16 wydarzeń na etapach wojewódzkich została określona w Opisie Przedmiotu Zamówienia. W ramach realizacji każdego z wydarzeń Wykonawca zapewni m.in. infrastrukturę niezbędną do organizacji wydarzenia we wskazanych lokalizacjach oraz catering dla uczestników, na który będą składać się wysokiej jakości rzemieślnicze, regionalne produkty spożywcze oraz wysokiej jakości potrawy z tych produktów podane w formie szwedzkiego stołu. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 79956000-0
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału w postępowaniu dotyczące zdolności technicznej lub zawodowej (dotyczy każdej z czterech części zamówienia).Zamawiający uzna warunek udziału w postępowaniu za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich 5 (pięciu) lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, należycie wykonał (usługi zakończone) lub należycie wykonuje (usługi w trakcie realizacji) co najmniej 3 (trzy) usługi, z których każda polegała na organizacji wydarzenia kulturalnego lub spotkania lub konferencji.Zamawiający wymaga, aby w ramach z każdej w ww. usług świadczona była usługa cateringowa o wartości minimum 20 000,00 zł brutto polegająca na serwowaniu posiłku składającego się z co najmniej z dwóch dań dla co najmniej 100 osób w ciągu jednego dnia.Jeżeli jedno wydarzenie kulturalne lub spotkanie lub konferencja trwało dłużej niż jeden dzień, Zamawiający nie dopuszcza na potwierdzenie spełniania warunku wykazania przez Wykonawcę więcej niż jednej usługi w ramach tego samego wydarzenia kulturalnego lub spotkania lub konferencji.UWAGA: W przypadku składania oferty na więcej niż jedną część zamówienia, Zamawiający dopuszcza legitymowanie się tym samym doświadczeniem w zakresie każdej z części. W przypadku, gdy umowa obejmowała/obejmuje zakres szerszy niż wymagany przez Zamawiającego, Wykonawca winien uwzględnić tylko wartość brutto usług wskazanych w warunku udziału w postępowaniu.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2022-09-12
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Organizacja II Festiwalu Polskiej Żywności #KupujŚwiadomie, odbywającego się w dniach 7-8 września 2024 r. na Stadionie Narodowym im. Kazimierza Górskiego w Warszawie „PGE Narodowy”
Dodano: 2024-06-28 - Zabudowa Stoiska PAIH S.A. na wydarzeniu BIO International Convention, które odbędzie się w San Diego w Kalifornii, USA w dniach 3-6 czerwca 2024 r.
Dodano: 2024-06-19 - Zabudowa Stoiska PAIH S.A. na wydarzeniu National Restaurant Association (NRA) Show, które odbędzie się w Chicago w Illinois, USA w dniach 18-21 maja 2024 r.
Dodano: 2024-05-07 - Zabudowa Stoiska PAIH S.A. na wydarzeniu BIO International Convention, które odbędzie się w San Diego w Kalifornii, USA w dniach 3-6 czerwca 2024 r.
Dodano: 2024-05-07 - Usługa zabudowy 90 m2 powierzchni wystawienniczej wraz z obsługą na targach Seoul Food&Hotel 2024 w dniach 11-14 czerwca 2024 r. w Seulu w Korei Płd.
Dodano: 2024-04-10 - Usługa zabudowy 126 m2 powierzchni wystawienniczej podczas targów Food and Hotel Asia 2024, odbywających się w dniach 23-26 kwietnia 2024 r. w Singapurze
Dodano: 2024-04-08 - Organizacja cyklu wystaw plenerowych „Znamy się od dawna i mamy na to papiery. Polska, Islandia, Liechtenstein, Norwegia”
Dodano: 2024-04-02 - „Wykonanie zabudowy stoiska informacyjno-promocyjnego MRiRW na targach SIAL China 2024, które odbędą się w dniach 28-30 maja 2024 r. w Szanghaju”.
Dodano: 2024-03-08 - Usługa zabudowy 74,32 m2 (800 ft²) powierzchni wystawienniczej wraz z obsługą na potrzeby organizacji polskiego stoiska informacyjno-promocyjnego podczas targów Sweets & Snacks Expo 2024...
Dodano: 2024-02-12 - Usługa zabudowy 150 m2 powierzchni wystawienniczej wraz z obsługą podczas targów ISM COLOGNE 2024 w dniach 28-31 stycznia 2024 r. w Kolonii w Niemczech
Dodano: 2023-11-09