Przetargi.pl
Usługa przygotowania i dostarczenia posiłków osobom objętym wsparciem przez Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Gdyni

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 81-265 Gdynia, ul. Grabowo 2
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 058 7810120, 7820124 w. 55, 38 , fax. 058 7820124 w. 38
  • Data zamieszczenia: 2011-11-24
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Grabowo 2 2
    81-265 Gdynia, woj. pomorskie
    tel. 058 7810120, 7820124 w. 55, 38, fax. 058 7820124 w. 38
    REGON: 00283033200000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mopsgdynia.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługa przygotowania i dostarczenia posiłków osobom objętym wsparciem przez Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Gdyni
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania i dostarczania posiłków osobom objętym wsparciem : A. ośrodka wsparcia przy ul. Maciejewicza 11 w Gdyni, B. ośrodka wsparcia przy ul. Chwarznieńskiej 93 w Gdyni. Zakres usługi: A. przygotowanie i dostarczenie posiłków do ośrodka wsparcia przy ulicy Maciejewicza 11 w Gdyni: Dostarczanie posiłków: - od poniedziałku do piątku: śniadanie i obiad dla max. 65 osób oraz kolacja dla max 17 osób, - w soboty i niedziele: śniadanie, obiad i kolacja dla max 5 osób. Zakres usługi obejmuje następujące posiłki : a. śniadanie w postaci: kanapek posmarowanych masłem i obłożonych np. wędliną, serem żółtym, - obłożenie powinno być na bieżąco urozmaicane i wzbogacane sezonowymi warzywami lub parówek / kiełbasek na gorąco z musztardą i ketchupem oraz pieczywa z masłem lub sałatek ( 150g) oraz pieczywa z masłem lub dżemu (w opakowaniu jednostkowym lub zbiorczym) oraz pieczywa z masłem napoju - herbata + cukier + cytryna / kakao / mleko/ kawa zbożowa z mlekiem (napoje mogą być dostarczane w opakowaniach do przygotowania na miejscu - 200 ml/osoba b. obiad obejmujący: gorącą zupę, gorące drugie danie, np. ziemniaki, kasza, ryż, makaron + przetwory mięsne lub ryby + surówki z uwzględnieniem warzyw sezonowych lub potrawy mączne, np. naleśniki, pierogi itp., napój (może być w postaci skoncentrowanego syropu dostarczonego do przygotowania na miejscu, w proporcji) - 200 ml/osoba. c. kolacja w postaci: kanapek posmarowanych masłem i obłożonych np. wędliną, serem żółtym -obłożenie powinno być na bieżąco urozmaicane i wzbogacane sezonowymi warzywami lub parówek / kiełbasek na gorąco z musztardą i ketchupem oraz pieczywa z masłem lub sałatek (150g) oraz pieczywa z masłem lub dżemu (w opakowaniu jednostkowym lub zbiorczym) oraz pieczywa z masłem herbata + cukier + cytryna (może być dostarczane w opakowaniach do przygotowania na miejscu- 200 ml/osoba B. przygotowanie i dostarczenie posiłków do ośrodka wsparcia przy ulicy Chwarznieńskiej 93 w Gdyni Dostarczanie posiłków od poniedziałku do niedzieli - śniadań i kolacji dla max 33 osób. Zakres usługi obejmuje następujące posiłki : a. śniadanie w postaci: pieczywa, masła i produktów do obłożenia, np. wędlina, ser żółty - obłożenie powinno być na bieżąco urozmaicane i wzbogacane sezonowymi warzywami lub parówek / kiełbasek na gorąco z musztardą i ketchupem oraz pieczywa i masła lub sałatek oraz pieczywa i masła lub dżemu (w opakowaniu jednostkowym lub zbiorczym) oraz pieczywa i masła napoju - herbaty + cukier + cytryna / kakao / mleko/ kawa zbożowa z mlekiem (napoje mogą być dostarczane w opakowaniach do przygotowania na miejscu) b. kolacja w postaci: pieczywa, masła i produktów do obłożenia np. wędlina, ser żółty - obłożenie powinno być na bieżąco urozmaicane i wzbogacane sezonowymi warzywami lub przetworów mięsnych (np. pasztet, pieczeń, galaretka wieprzowa/drobiowa - 150 g) / rybnych (np. pasta rybna - 100 g) / nabiału różnego rodzaju (np. twaróg - 100g , jajka gotowane - 2 szt.) oraz pieczywa lub sałatek (150g) oraz pieczywa i masła herbata + cukier + cytryna (może być dostarczane w opakowaniach do przygotowania na miejscu Pieczywo (jasne lub ciemne) w ilości 3 kromek lub 2 sztuk bułek na każdy posiłek na osobę. Posiłki powinny być dostarczone do Zamawiającego w następujących godzinach: A. ośrodek wsparcia przy ul. Maciejewicza 11 w Gdyni - śniadanie - do godz. 7,30 - obiad - do godz. 12,00 - kolacja - do godz. 16,30 B. ośrodek wsparcia przy ul. Chwarznieńskiej 93 w Gdyni - śniadanie - do godz. 8,30 - kolacja - do godz. 17,00 w ilości zamówionej na dany dzień, Gramatura i kaloryczność posiłków powinna być zgodna z obowiązującymi normami. Posiłki muszą być urozmaicone i dostosowane do potrzeb osób dorosłych z niepełnosprawnościami, zgodnie z aktualnymi zaleceniami prawidłowego żywienia i z uwzględnieniem ewentualnych diet - Zamawiający zastrzega sobie prawo do bieżącej zmiany diet w zamawianych posiłkach. Zamawiający wymaga aby przygotowywanie posiłków odbywało się na bieżąco, z produktów świeżych , w I gatunku ( tzn. o charakterystycznej barwie i zapachu , bez odkształceń, nie uszkodzonych mechanicznie przez szkodniki), zgodnie z wymaganiami określonymi w przepisach ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz.U nr 171 poz. 1225 z póź. zm. ) oraz zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia; Wykonawca zobowiązany jest z tygodniowym wyprzedzeniem przedstawić do akceptacji osobie wskazanej przez Zamawiającego jadłospis na 10 dni, z gramaturą posiłków oraz ich kalorycznością. Zamawiający zastrzega sobie uwzględnienie w jadłospisie dekadowym minimum jeden raz drugiego dania obiadowego, w skład którego wchodzi ryba i maksymalnie dwa razy drugiego dania obiadowego z przetworów mącznych (np. naleśniki, pierogi). W okresie Bożego Narodzenia i Wielkanocnym menu powinno być wzbogacane i urozmaicane zgodnie ze specyfiką świąt, w uzgodnieniu z Zamawiającym. Ilość posiłków na kolejny dzień zamawiana będzie telefonicznie przez Zamawiającego do godz. 15.00 dnia poprzedniego. Ilość zamówionych obiadów i kolacji może być korygowana do godz. 08.00 dnia bieżącego. Do dostarczania posiłków Wykonawca wykorzysta własne pojemniki transportowe, osobne do zupy i osobne na posiłki, sosy i dodatki. Wykonawca ponosi wszelkie skutki prawne i finansowe wynikające z protokołu kontroli Sanepidu, w zakresie jakim to wynika z realizacji przedmiotu umowy. Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli wykonywania usług będących przedmiotem umowy oraz materiałów, produktów i urządzeń użytych do jej realizacji. Zamawiający zastrzega sobie prawo do złożenia zamówienia na posiłki w ilości nie powodującej osiągnięcia maksymalnej liczby. Zamawiający nie przewiduje udzielania zamówień uzupełniających. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych i częściowych. Zakwestionowane pod względem jakościowym lub ilościowym posiłki podlegają wymianie na koszt Wykonawcy;
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mopsgdynia.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach