Przetargi.pl
Usługa przeprowadzenia szkolenia zawodowego Kucharz

Powiatowy Urząd Pracy w Mielcu ogłasza przetarg

  • Adres: 39-300 Mielec, ul. F. Chopina 16A
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 017 7880065 , fax. 017 7880069
  • Data zamieszczenia: 2011-08-12
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiatowy Urząd Pracy w Mielcu
    ul. F. Chopina 16A 16A
    39-300 Mielec, woj. podkarpackie
    tel. 017 7880065, fax. 017 7880069
    REGON: 83046686500000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługa przeprowadzenia szkolenia zawodowego Kucharz
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Przedmiotem zamówienia jest usługa przeprowadzenia szkolenia Kucharz dla 10 osób bezrobotnych/ poszukujących pracy - Kategoria wg Wspólnego Słownika Zamówień CPV: 80530000-8- usługi szkolenia zawodowego. 2.Uczestnikami szkolenia będą osoby bezrobotne/poszukujące pracy skierowane przez Powiatowy Urząd Pracy w Mielcu, nieposiadające przeciwwskazań lekarskich do wykonywania pracy na stanowisku związanym z kierunkiem szkolenia. Przed rozpoczęciem szkolenia uczestnicy zostaną skierowani przez PUP w Mielcu na badania lekarskie, Powiatowy Urząd Pracy pokryje koszty tych badań. 3.Celem szkolenia jest nabycie wiedzy teoretycznej i praktycznych umiejętności do pracy na stanowisku kucharz. 4.Wymagana liczba godzin usługi szkoleniowej 150 godzin zegarowych. Szkolenie powinno się kończyć egzaminem. Egzamin powinien być wliczony w liczbę godzin szkolenia. 5.Za godzinę zegarową zajęć uznaje się zajęcia edukacyjne liczące 45 minut oraz przerwę liczącą średnio 15 minut. 6.Zajęcia powinny odbywać się przeciętnie nie mniej niż 25 godzin zegarowych w tygodniu, codziennie (bez sobót, niedziel, dni ustawowo wolnych od pracy), nie mniej niż 6 godzin zegarowych dziennie. 7.Zajęcia teoretyczne powinni odbywać jednocześnie wszyscy uczestnicy. 8.W przypadku zajęć praktycznych dopuszcza się podział uczestników na dwie grupy 5-cio osobowe. Każda grupa odbywa zajęcia praktyczne codziennie przez taką sama liczbę godzin w tym samym lokalu gastronomicznym. 9.Zajęcia praktyczne powinny odbywać się w kuchniach lokali gastronomicznych (hotele, restauracje) świadczących usługi restauracyjne, spełniających wymagania sanitarne i posiadających zezwolenie stacji sanitarno-epidemiologicznej w zakresie działalności gastronomicznej. 10.Zajęcia teoretyczne i praktyczne mogą odbywać się maksymalnie do godz. 19:00. 11.Program szkolenia powinien zawierać co najmniej następujące bloki tematyczne: przestrzeganie przepisów BHP i p.poż. oraz wymogów higieniczno-sanitarnych, przygotowanie stanowiska pracy zgodnie z wymogami, czynności porządkowe w kuchni, planowanie posiłków i układanie menu przechowywanie surowców i przygotowanie do obróbki wstępnej, obróbka wstępna (jaj, ryb, jarzyn, drobiu, mięsa, podrobów), przygotowanie surówek, sałatek, potraw mlecznych, potraw z kaszy, potraw z mąki, potraw z jaj, przygotowanie potraw z mięsa, drobiu, podrobów i ryb, przygotowanie zup, sosów gorących i zimnych, przygotowanie zakąsek zimnych i gorących, przygotowanie farszów, nadzienia, past i kremów, sporządzanie deserów i wyrobów z ciast cukierniczych oraz napojów zimnych i gorących, sporządzanie potraw dietetycznych i wegetariańskich, porcjowanie, dekorowanie i wydawanie potraw. 12.Zamawiający nie dopuszcza uwzględnienia w programie szkolenia bloków tematycznych nie związanych bezpośrednio z kierunkiem szkolenia w postaci np. warsztatów aktywnego poszukiwania pracy, autoprezentacji, przedsiębiorczości itp. 13.Uczestnicy, którzy uzyskają pozytywny wynik egzaminu otrzymają zaświadczenie zgodne z rozporządzeniem Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 14 września 2010 r. w sprawie standardów i warunków prowadzenia usług rynku pracy (Dz. U. nr 177 poz. 1193) zawierające: numer z rejestru; imię i nazwisko oraz numer PESEL uczestnika szkolenia, nazwę instytucji szkoleniowej przeprowadzającej szkolenie, formę i nazwę szkolenia; okres trwania szkolenia; miejsce i datę wydania zaświadczenia lub innego dokumentu potwierdzającego ukończenie szkolenia i uzyskanie kwalifikacji; tematy i wymiar godzin zajęć edukacyjnych; podpis osoby upoważnionej przez instytucję szkoleniową przeprowadzającą szkolenie. 14.Wymagany termin realizacji: rozpoczęcie 10 październik 2011r., 15.Wykonawca zapewnia dla każdego uczestnika szkolenia: materiały dydaktyczne niezbędne przy realizacji szkolenia (dodatkowo jeden komplet materiałów dla zamawiającego doręczony zamawiającemu przed rozpoczęciem szkolenia), materiały ćwiczeniowe (produkty gastronomiczne , żywnościowe) niezbędne przy realizacji szkolenia, materiały piśmiennicze (długopis, zeszyt), zaplecze dydaktyczne i kadrę dydaktyczną posiadającą kwalifikacje zawodowe odpowiednie do prowadzonego kształcenia, odpowiednie pomieszczenia wyposażone w sprzęt i pomoce dydaktyczne umożliwiające prawidłową realizację kształcenia, zapewniające bezpieczne i higieniczne warunki pracy i nauki, bazę i sprzęt do zajęć praktycznych umożliwiający nabycie umiejętności praktycznych i płynną realizację szkolenia, odzież ochronną (fartuch, nakrycie głowy), nadzór wewnętrzny służący podnoszeniu jakości prowadzonego kształcenia. 16.Po zakończeniu szkolenia materiały dydaktyczne, piśmiennicze i odzież ochronna przechodzą na własność każdego uczestnika szkolenia. 17.Miejsce realizacji szkolenia: Mielec. 18.Zamawiający zapewnia sobie oraz organom nadzoru i kontroli Zamawiającego możliwość kontroli realizacji szkolenia w każdym czasie, a także prawo wglądu do dokumentów związanych z realizacją szkolenia w tym dokumentów finansowych. 19.W przypadku zaistnienia obowiązku ubezpieczenia Wykonawca zobowiązany jest do ubezpieczenia od następstw nieszczęśliwych wypadków powstałych w związku ze szkoleniem oraz w drodze do miejsca szkolenia i z powrotem wskazanych uczestników szkolenia. Obowiązek ubezpieczenia dotyczy uczestników którym nie przysługuje stypendium oraz którzy w trakcie szkolenia podjęli zatrudnienie, inną pracę zarobkową lub działalność gospodarczą (w przypadku kontynuowania szkolenia). Kosztu ubezpieczenia NNW nie należy wliczać do kosztu szkolenia, stanowi on wydatek wykonawcy. Zamawiający poinformuje Wykonawcę o wystąpieniu obowiązku ubezpieczenia i wskaże osoby do ubezpieczenia.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805300008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: KWALIFIKACJE i DOŚWIADCZENIE KADRY DYDAKTYCZNEJ
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.pup.mielec.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach