Przetargi.pl
usługa polegająca na przygotowaniu i dostawie posiłków obiadowych do Ośrodków Wsparcia przy ul. Jana Pawła 5 i 6, Domu Dziennego Pobytu przy ul. Pelplińskiej 3 oraz do miejsca zamieszkania klienta MOPS na terenie Starogardu Gdańskiego

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 83-200 Starogard Gdański, al. Jana Pawła II 6
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 058 5624458 , fax. 058 5634014
  • Data zamieszczenia: 2011-12-07
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
    al. Jana Pawła II 6 6
    83-200 Starogard Gdański, woj. pomorskie
    tel. 058 5624458, fax. 058 5634014
    REGON: 00284109200000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mops.starogard.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    usługa polegająca na przygotowaniu i dostawie posiłków obiadowych do Ośrodków Wsparcia przy ul. Jana Pawła 5 i 6, Domu Dziennego Pobytu przy ul. Pelplińskiej 3 oraz do miejsca zamieszkania klienta MOPS na terenie Starogardu Gdańskiego
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Przedmiotem niniejszego zamówienia jest usługa polegająca na przygotowaniu i dostawie posiłków obiadowych do Ośrodków Wsparcia przy ul. Jana Pawła 5 i 6, Domu Dziennego Pobytu przy ul. Pelplińskiej 3 oraz do miejsca zamieszkania klienta MOPS na terenie Starogardu Gdańskiego. 2. Godziny dostaw posiłków: a) Dom Dziennego Pobytu przy ul. Pelplińskiej 3 w Starogardzie Gd. o godz. 12:00 b) Ośrodki Wsparcia przy Al. Jana Pawła II 6 i 5 o godz. 12:15 c) do miejsca zamieszkania klientów MOPS od godz. 12:30 do 14:30 3. Ilość posiłków: a) Ośrodki Wsparcia oraz Dom Dziennego Pobytu - do 20 obiadów dziennie ( w rozliczeniu rocznym) b) do miejsca zamieszkania klientów MOPS - do 35 obiadów dziennie (w rozliczeniu rocznym) 3.1. Ilość posiłków za cały rok 2012 do 13860 ( posiłki zamówione w roku 2011 ok. 11 tyś). 4. Posiłki dostarczane będą od poniedziałku do piątku z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy. 5. Posiłki powinny być przewożone w termosach zapewniających zachowanie odpowiednio wysokiej temperatury oraz podawane w pojemnikach jednorazowego użytku dopuszczone do przechowywania żywności. 6. Posiłek powinien składać się z: mięso lub ryba (min. 120g, mięso z kością min 200g), ziemniaki, kasza lub makaron (min 150g), surówka (min. 100g), napój (min. 200 mil.) lub deser. Minimalna wartość energetyczna 600 kcal. 7. Posiłki należy przygotowywać zgodnie z wymaganiami określonymi w przepisach Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r.- o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225) i innych obowiązujących w tym zakresie jak również z zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia. 8. Wykonawca zobowiązany będzie do sporządzania jadłospisów zgodnie z zasadami żywienia i dietetyki stosowanej opracowanymi przez Instytut Żywności i Żywienia. Posiłki powinny pokrywać odpowiednie zapotrzebowanie na kalorie i podstawowe składniki odżywcze tj. węglowodany, białka, tłuszcze, witaminy oraz sole mineralne. 9. Wykonawca zobowiązany jest przedstawiać jadłospis na okres minimum 10 dni, który musi być zaakceptowany przez wyznaczonego pracownika Zamawiającego. Jadłospis powinien być przedstawiany z dwudniowym wyprzedzeniem. 10. Wykonawca musi prowadzić ewidencję ilościowo - wartościową posiłków. Zamawiający zastrzega sobie prawo do wglądu do tej ewidencji przez osobę wytypowaną przez Zamawiającego do tego celu. 11. Zamawiającego do ostatniego dnia każdego miesiąca przekaże wykonawcy grafik uwzględniający miejsce i ilość dostarczanych posiłków. 12. Wszelkie zmiany w grafiku Zamawiający będzie zgłaszał wykonawcy bez zbędnej zwłoki jednak nie później niż jeden dzień przed wprowadzeniem zmian. 13. Rozliczenia finansowe z Wykonawcą będą odbywały się w miesięcznych okresach rozliczeniowych (po zakończeniu miesiąca kalendarzowego) na podstawie rozliczeń dostarczonych posiłków. 14. Wypłata za wykonaną usługę, będzie następowała po upływie każdego miesiąca, w terminie 14 dni od daty otrzymania prawidłowo wystawionej faktury od Wykonawcy, przelewem na jego konto bankowe. 15. Nadzór nad jakością, ilością i przestrzeganiem obowiązujących norm odnośnie wydawanych posiłków sprawować będzie wyznaczony pracownik Zamawiającego. 16. Zamawiający zastrzega sobie prawo do wglądu do dokumentacji źródłowej np.: faktur zakupu, kartotek magazynowych itp. 17. Zakwestionowane przez pracownika Zamawiającego posiłki pod względem ilości i jakości podlegają wymianie na koszt Wykonawcy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Doświadczenie
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mops.starogard.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach