Przetargi.pl
Usługa organizacji seminarium w ramach projektu Diament

Małopolskie Centrum Doskonalenia Nauczycieli ogłasza przetarg

  • Adres: 30-003 Kraków, ul. Lubelska 23
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 12 623-76-56, 623 76 46 , fax. 12 623 77 41
  • Data zamieszczenia: 2012-06-12
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Małopolskie Centrum Doskonalenia Nauczycieli
    ul. Lubelska 23 23
    30-003 Kraków, woj. małopolskie
    tel. 12 623-76-56, 623 76 46, fax. 12 623 77 41
    REGON: 12138578500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mcdn.edu.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługa organizacji seminarium w ramach projektu Diament
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    3.1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi organizacji seminarium dla 39 nauczycieli polegającej na zapewnieniu usługi hotelarskiej, gastronomicznej oraz wynajmu sal dydaktycznych z wyposażeniem, w dniach od 20 do 22 sierpnia 2012 roku w województwie małopolskim w: mieście Krynicy-Zdroju lub w mieście Zakopanem lub w Rytrze. 3.2. Harmonogram pobytu, został szczegółowo przedstawiony we wzorze umowy w §1 ust. 2 3.3. Wykonawca zapewni uczestnikom seminarium oraz członkom zespołu projektowego, osobom prowadzącym zajęcia i gościom zaproszonym na spotkanie z uczestnikami seminarium pokoje zgodnie z zestawieniem: a) z dnia 20 na 21 sierpnia 2012 roku: 20 pokoi dwuosobowych z oddzielnymi łóżkami oraz z łazienkami; 3 pokoje jednoosobowe z łazienkami, b) z dnia 21 na 22 sierpnia 2012 roku: 20 pokoi dwuosobowych z oddzielnymi łóżkami oraz z łazienkami; 12 pokoi jednoosobowych z łazienkami. 3.4. Pokoje muszą się znajdować w obrębie jednego obiektu o standardzie co najmniej trzech gwiazdek, w rozumieniu przepisów rozporządzenia Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 19 sierpnia 2004 r. w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie (Dz. U. Nr 188 z 2004 r., poz. 1945) oraz który ma możliwość, w ramach prowadzonej działalności: serwować gościom całodzienne wyżywienie, udostępnić sale dydaktyczne z pełnym wyposażeniem. 3.5. Wykonawca zapewni uczestnikom nieodpłatne korzystanie z basenu, sauny i sali fitness w obiekcie. Obiekt nie może być w trakcie prac remontowych. 3.6. Wykonawca zapewni sale do realizacji zajęć dydaktycznych i konferencji wraz z obsługą techniczną i bezpłatnym dostępem do Internetu w tym samym obiekcie jw. w dniach 20-21-22 sierpnia 2012 roku: a) w pierwszym dniu tj. 20.08.2012 roku w godzinach od 14:30 do 17:45 (jedna sala konferencyjna dla 40 osób + prowadzący), sala powinna być dobrze oświetlona, powinna posiadać możliwość zasłonięcia okien, b) w drugim dniu, tj. 21.08.2012 roku w godzinach od 10:00 do 13:30 (4 sale szkoleniowe, każda mieszcząca co najmniej 15 osób + prowadzący), w godzinach od 15:00 - 18:30 (1 sala konferencyjna dla 40 osób) sala powinna być dobrze oświetlona, powinna posiadać możliwość zasłonięcia okien c) w trzecim dniu tj. 22.08.2012 roku w godzinach od 9:00 - 10:30 (3 sale szkoleniowe) i od 10:45 do 12:15 (jedna sala konferencyjna dla 40 osób), sala powinna być dobrze oświetlona, powinna posiadać możliwość zasłonięcia okien, 3.6. Każda z sal konferencyjnych i sal do zajęć dydaktycznych musi być standardowo wyposażona w projektor multimedialny, ekran, laptop, tablicę Flip-chart. Sale muszą być wyposażone w krzesła oraz stoły umożliwiające sporządzanie notatek. Przy wejściu lub na drzwiach do budynku Wykonawca zapewni możliwość rozmieszczenia wywieszek informacyjnych. 3.7. Wykonawca zapewni przy hotelu bezpłatny parking dla uczestników i organizatorów. Przewidywana ilość - około 51 (każdy dzień). 3.8. Wykonawca zapewni usługi gastronomiczne uczestnikom seminarium oraz członkom zespołu projektowego, osobom prowadzącym zajęcia i gościom zaproszonym na spotkanie z uczestnikami seminarium zgodnie z harmonogramem tj.: a) dnia 20 sierpnia 2012 roku: obiad dla 42 osób, przerwa kawowa dla 42 osób, kolacja dla 42 osób, wszystkie posiłki zgodnie z opisem w pkt 3.9. SIZW, b) dnia 21 sierpnia 2012 roku: śniadanie dla 46 osób, przerwa kawowa dla 45 osób, obiad dla 45 osób, uroczysta kolacja dla 51 osób, wszystkie posiłki zgodnie z opisem w pkt 3.9. SIZW, c) dnia 22 sierpnia 2012 roku: śniadanie dla 51 osób, przerwa kawowa dla 47 osób, obiad dla 47 osób, wszystkie posiłki zgodnie z opisem w pkt 3.9. SIZW. 3.9. Wykonawca zapewni usługi gastronomiczne uczestnikom seminarium oraz członkom zespołu projektowego, osobom prowadzącym zajęcia i gościom zaproszonym na spotkanie z uczestnikami seminarium w postaci: a) przerwa kawowa- menu przerwy kawowej: kawa, herbata z dodatkami ( śmietanka lub mleko do kawy oraz cytryna), woda mineralna ( 500 ml na osobę), soki owocowe (500 ml na osobę), kruche ciastka (min. 10 dkg/osobę), różnorodne miniaturowe kanapeczki w 4 rodzajach - pieczywo ciemne i jasne, masło, wędlina - 2 gatunki, ser żółty, łosoś, przybranie (min. 4 szt./ osoba), b) śniadania - menu: forma bufetu szwedzkiego, 5 gatunków wędlin, deska serów, ser biały z dodatkami, warzywa świeże, min. 3 gorące dania: np. parówki z serem, krupniok, jajecznica, jajko sadzone, grzanki itp. płatki śniadaniowe, mleko zimne i ciepłe, miód, dżem, pieczywo: bułki, różne gatunki chleba, kawa, herbata, czekolada na gorąco, woda mineralna. Wykonawca zobowiązuje się zapewnić jedną przerwę kawową w każdym dniu zgodnie z harmonogramem. Przerwy kawowe powinny być zorganizowane na zewnątrz sali konferencyjnej /sal na zajęcia dydaktyczne, w ich pobliżu. W trakcie przerw kawowych Wykonawca zapewni obsługę (niezbędny personel i wyposażenie tj. obrusy, serwis do kawy itp.) i usługi sprzątania. c) obiady - menu: zupa, danie główne na ciepło, sałatki lub/i surówki- 2 rodzaje, dodatki typu ryż, ziemniaki, warzywa gotowane, deser ciasto i/lub lody oraz napoje bezalkoholowe:soki- min. 2 rodzaje, cola, woda mineralna. Zamawiający zastrzega, aby menu było codziennie zróżnicowane, d) kolacje - menu: danie mięsne i bezmięsne na ciepło, sałatki - 2 rodzaje, talerz wędlin i serów, pieczywo-min. 3 rodzaje, deser, soki oraz kawa i herbata, e) uroczysta kolacja - menu, w formie regionalnej biesiady: żurek z jajkiem lub kwaśnica (300 ml na osobę), mięsa z grilla (4 rodzaje dla każdej osoby, np. filet drobiowy, karczek, kiełbaska pieczona, kaszanka), deska serów (4 rodzaje dla każdej osoby oscypek, ser wędzony, bunc, warkocz góralski), ogórki małosolne (po 3 sztuki na osobę), smalec wiejski, dodatki: ketchup, musztarda, pieczywo, sos chrzanowo-czosnkowy lub tzatzyki, napoje bez ograniczenia dla każdej osoby: kawa, herbata, woda gazowana i niegazowana.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 799510005
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mcdn.edu.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach