Planetarium i Obserwatorium Astronomiczne im. Mikołaja Kopernika w Chorzowie ogłasza przetarg
- Adres: 41-500 Chorzów, Aleja Planetarium 4
- Województwo: śląskie
- Telefon/fax: tel. 32 2 413 296, 2 506 584 , fax. 32 2506 584 wew. 58
- Data zamieszczenia: 2011-03-21
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Planetarium i Obserwatorium Astronomiczne im. Mikołaja Kopernika w Chorzowie
Aleja Planetarium 4 4
41-500 Chorzów, woj. śląskie
tel. 32 2 413 296, 2 506 584, fax. 32 2506 584 wew. 58
REGON: 00019585400000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.planetarium.edu.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Placówka wychowania pozaszkolnego
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Usługa hotelarska na zakwaterowanie, wyżywienie i udostępnienie sal konferencyjnych dla uczestników V Międzynarodowej Olimpiady z Astronomii i Astrofizyki - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Szczegółowy zakres przedmiotu zamówienia obejmuje: ZADANIE NR 1 Lokalizacja miejsca zakwaterowania - na terenie miasta Katowice (poza centrum) 1. Zapewnienie zakwaterowania w dniach od 25.08. - 04.09.2011 r.: 1) nocleg dla 190 osób; zakwaterowanie pierwszego dnia tj. 25.08.2011r., do ostatniego dnia tj. 4.09.2011r.; w pokojach jednoosobowych i dwuosobowych, ogrzewanych z TV i łazienką wyposażoną w: umywalkę, toaletę, wannę lub prysznic, o standardzie nie mniejszym niż dla hoteli zaszeregowanych do kategorii **** zgodnie z rozporządzeniem Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 19 sierpnia 2004 r. w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których świadczone są usługi hotelarskie (tekst jednolity Dz. U. z 2006 r. Nr 22 poz. 169); z zapewnieniem 10- ciu miejsc parkingowych dla zakwaterowanych gości zamawiającego, 2) wykonawca zapewni 58 pokoi jednoosobowych oraz 66 pokoi dwuosobowych z oddzielnymi łóżkami. 3) w cenę doby hotelowej musi być wliczone śniadanie dla każdej zakwaterowanej osoby, serwowane w formie bufetu (tzw. stołu szwedzkiego). 4) Zamawiający zastrzega możliwość zmniejszenia ilości osób, o których mowa w pkt 1 w stosunku do całego zamówienia max do 24 osób i niezrealizowania tej części zamówienia (dotyczy zakwaterowania i wyżywienia). Wówczas rozliczenie nastąpi zgodnie z rzeczywistym wykonaniem przedmiotu zamówienia, a Wykonawca nie będzie wnosił żadnych roszczeń z tego tytułu. W ostatniej dobie tj. 3/4.09.2011 r. Zamawiający zastrzega możliwość zmniejszenia ilości osób do 50 % osób zakwaterowanych. Wówczas rozliczenie nastąpi zgodnie z rzeczywistym wykonaniem przedmiotu zamówienia, a Wykonawca nie będzie wnosił żadnych roszczeń z tego tytułu. 5) Liczba uczestników, która będzie wiążąca do wyliczenia należności za usługę zakwaterowania i wyżywienia zostanie podana Wykonawcy przez Zamawiającego najpóźniej na 30 dni przed rozpoczęciem realizacji zamówienia. Dotyczy to również informacji, o których mowa w ppkt.4). 6) Zamawiający nie pokrywa kosztów zakwaterowania ani wyżywienia osób towarzyszących uczestnikom olimpiady zgłoszonym przez Zamawiającego. Zamawiający nie pokrywa kosztów zagranicznych i krajowych rozmów telefonicznych wykonywanych z pokoi hotelowych przez osoby zakwaterowane, Zamawiający nie pokrywa również kosztów związanych np. z udostępnianiem w pokojach płatnej telewizji lub mini baru itp. Wymienione koszty zostaną opłacone indywidualnie przez osoby zakwaterowane. 2. Zapewnienie wyżywienia dla osób korzystających z noclegu: 1) Każdorazowo przy podawaniu każdego posiłku Wykonawca musi przewidzieć konieczność serwowania dań jarskich i ewentualnie koszernych dla osób, które ze względów np. kulturowych lub religijnych tego wymagają. O ilości takich posiłków Zamawiający poinformuje Wykonawcę najpóźniej na 30 dni przed rozpoczęciem realizacji zamówienia. 2) Minimalne wymagania dotyczące posiłków: Dzienna wartość kaloryczna wydawanych posiłków powinna wynosić minimum 2500 kalorii na osobę. Zestawiając potrawy w posiłki należy je tak dobierać, aby w każdym z nich występowały produkty zawierające białka zwierzęce i roślinne oraz warzywa i owoce. Przy planowaniu jadłospisów posiłki powinny być komponowane pod względem smakowym i kalorycznym oraz codziennie urozmaicane. Posiłki muszą być obfite. Gramatura poszczególnych produktów na osobę powinna odpowiadać standardom dietetyki. śniadanie w formie bufetu (tzw. stół szwedzki) - wartość kaloryczna minimum 600 kalorii. Powinno składać się co najmniej z: potrawy ciepłej (co najmniej 3 rodzaje), pieczywa jasnego i ciemnego, jogurtów, słodkich bułeczek, półmisków wędlin (co najmniej 4 rodzaje), jaj, serów żółtych, białych i pleśniowych, dżemu, miodu, mleka, płatków śniadaniowych (co najmniej 4 rodzaje), kawy, herbaty, masła, cytryny, mleczka, wody mineralnej niegazowanej i gazowanej, owoców, soków owocowych (co najmniej 3 rodzaje), warzyw ( co najmniej 4 rodzaje). obiad w formie bufetu (tzw. stół szwedzki) - wartość kaloryczna minimum 1200 kalorii. Powinien zawierać minimum: zupę (co najmniej 3 rodzaje), gorącego dania drugiego (co najmniej 4 zestawy) w tym mięso różne (co najmniej 4 gatunki), ziemniaki (w różnej formie), makarony, ryż lub kasze, kluski, jarzyny gotowane i duszone lub zasmażane, surówki, kompot lub sok (co najmniej 3 rodzaje) i owoce, deser (ciasto lub mus lub torcik lub tp.), kawy, herbaty, wody mineralnej niegazowanej i gazowanej, kolacja w formie bufetu (tzw. stół szwedzki) - wartość kaloryczna minimum 700 kalorii. Powinna składać się co najmniej z: przystawki - sałatki (co najmniej 3 rodzaje), dania głównego na gorąco (co najmniej 3 rodzaje), półmisków wędlin (co najmniej 4 rodzaje), ryb, serów, pieczywa, kawy, herbaty, cytryny, mleczka, wody mineralnej niegazowanej i gazowanej, soku owocowego (co najmniej 2 rodzaje). 3) Dokładne godziny wydawania posiłków zostaną ustalone z Wykonawcą, który złoży najkorzystniejszą ofertę. 4) Kalendarz serwowania posiłków dla ZADANIA NR 1 stanowi załącznik nr 1 do SIWZ ZADANIE NR 2 Lokalizacja miejsca zakwaterowania - na terenie miasta Kraków (poza centrum) 1. Zapewnienie zakwaterowania w dniach od 25.08. - 04.09.2011 r.: 1) nocleg dla 78 osób; zakwaterowanie pierwszego dnia tj. 25.08.2011r., do ostatniego dnia tj. 4.09.2011r.; w pokojach jednoosobowych i dwuosobowych, ogrzewanych z TV i łazienką wyposażoną w: umywalkę, toaletę, wannę lub prysznic, o standardzie nie mniejszym niż dla hoteli zaszeregowanych do kategorii **** zgodnie z rozporządzeniem Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 19 sierpnia 2004 r. w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których świadczone są usługi hotelarskie (tekst jednolity Dz. U. z 2006 r. Nr 22 poz. 169); z zapewnieniem miejsc parkingowych (10 miejsc) dla zakwaterowanych przez Zamawiającego gości, 2) wykonawca zapewni (16) pokoi jednoosobowych (31) pokoi dwuosobowych z oddzielnymi łóżkami. 3) W cenę doby hotelowej musi być wliczone śniadanie dla każdej zakwaterowanej osoby, serwowane w formie stołu szwedzkiego. 4) Zamawiający zastrzega możliwość zmniejszenia ilości osób, o których mowa w pkt. 1 w stosunku do całego zamówienia max do 8 osób i niezrealizowania tej części zamówienia (dotyczy zakwaterowania, wyżywienia i serwisu kawowego). Wówczas rozliczenie nastąpi zgodnie z rzeczywistym wykonaniem przedmiotu zamówienia, a Wykonawca nie będzie wnosił żadnych roszczeń z tego tytułu. W ostatniej dobie tj. 3/4.09.2011 r. Zamawiający zastrzega możliwość zmniejszenia ilości osób do 50 % osób zakwaterowanych. Wówczas rozliczenie nastąpi zgodnie z rzeczywistym wykonaniem przedmiotu zamówienia, a Wykonawca nie będzie wnosił żadnych roszczeń z tego tytułu. 5) Liczba uczestników, która będzie wiążąca do wyliczenia należności za usługę zakwaterowania i wyżywienia zostanie podana Wykonawcy przez Zamawiającego najpóźniej na 30 dni przed rozpoczęciem realizacji zamówienia. Dotyczy to również informacji, o których mowa w ppkt.4). 6) Zamawiający nie pokrywa kosztów zakwaterowania ani wyżywienia osób towarzyszących uczestnikom olimpiady zgłoszonym przez Zamawiającego. Zamawiający nie pokrywa kosztów zagranicznych i krajowych rozmów telefonicznych wykonywanych z pokoi hotelowych przez osoby zakwaterowane, Zamawiający nie pokrywa również kosztów związanych np. z udostępnianiem w pokojach płatnej telewizji lub mini baru itp. Wymienione koszty zostaną opłacone indywidualnie przez osoby zakwaterowane. 2. Zapewnienie wyżywienia dla osób korzystających z noclegu: 1) Każdorazowo przy podawaniu każdego posiłku Wykonawca musi przewidzieć konieczność serwowania dań jarskich i ewentualnie koszernych dla osób, które ze względów np. kulturowych lub religijnych tego wymagają. O ilości takich posiłków Zamawiający poinformuje Wykonawcę najpóźniej na 30 dni przed rozpoczęciem realizacji zamówienia. 2) Minimalne wymagania dotyczące posiłków: Dzienna wartość kaloryczna wydawanych posiłków powinna wynosić minimum 2500 kalorii na osobę. Zestawiając potrawy w posiłki należy je tak dobierać, aby w każdym z nich występowały produkty zawierające białka zwierzęce i roślinne oraz warzywa i owoce. Przy planowaniu jadłospisów posiłki powinny być komponowane pod względem smakowym i kalorycznym oraz codziennie urozmaicane. Posiłki muszą być obfite. Gramatura poszczególnych produktów na osobę powinna odpowiadać standardom dietetyki. śniadanie w formie bufetu (tzw. stół szwedzki) - wartość kaloryczna minimum 600 kalorii. Powinno składać się co najmniej z: potrawy ciepłej (co najmniej 3 rodzaje), pieczywa jasnego i ciemnego, jogurtów, słodkich bułeczek, półmisków wędlin (co najmniej 4 rodzaje), jaj, serów żółtych, białych i pleśniowych, dżemu, miodu, mleka, płatków śniadaniowych (co najmniej 4 rodzaje), kawy, herbaty, masła, cytryny, mleczka, wody mineralnej niegazowanej i gazowanej, owoców, soków owocowych (co najmniej 3 rodzaje), warzyw ( co najmniej 4 rodzaje). obiad w formie bufetu (tzw. stół szwedzki) - wartość kaloryczna minimum 1200 kalorii. Powinien zawierać minimum: zupę (co najmniej 3 rodzaje), gorącego dania drugiego (co najmniej 4 zestawy) w tym mięso różne (co najmniej 4 gatunki), ziemniaki (w różnej formie), makarony, ryż lub kasze, kluski, jarzyny gotowane i duszone lub zasmażane, surówki, kompot lub sok (co najmniej 3 rodzaje) i owoce, deser (ciasto lub mus lub torcik lub tp.), kawy, herbaty, wody mineralnej niegazowanej i gazowanej, kolacja w formie bufetu (tzw. stół szwedzki) - wartość kaloryczna minimum 700 kalorii. Powinna składać się co najmniej z: przystawki - sałatki (co najmniej 3 rodzaje), dania głównego na gorąco (co najmniej 3 rodzaje), półmisków wędlin (co najmniej 4 rodzaje), ryb, serów, pieczywa, kawy, herbaty, cytryny, mleczka, wody mineralnej niegazowanej i gazowanej, soku owocowego (co najmniej 2 rodzaje). 3) Dokładne godziny wydawania posiłków zostaną ustalone z Wykonawcą, który złoży najkorzystniejszą ofertę. 4) Kalendarz serwowania posiłków dla ZADANIA NR 2 stanowi załącznik nr 1 do SIWZ 3. Zapewnienie sal konferencyjnych oraz pokoju organizacyjnego: 1) Sala konferencyjna co najmniej o powierzchni 130 m2 z możliwością układu stolików i krzeseł w sposób szkolny lub w kształcie litery U dla co najmniej 75 osób, - klimatyzowana, - wyciszona, - z możliwością odpowiedniego zaciemnienia, - z możliwością zainstalowania przez zamawiającego serwera - wyposażona w sprzęt multimedialny: projektor i ekran (podłączenie komputera do projektora musi znajdować się w sali konferencyjnej), flipchart z kartkami i mazakami, nagłośnienie, - z zapewnionym dostępem do łącza internetowego co najmniej o przepustowości 4 Mbit, umożliwiającego jednoczesne korzystanie przez co najmniej 75 notebooków oraz umożliwiający przekaz multimedialny wyświetlany uczestnikom na ekranie, -wyposażona w krzesła i stoliki jedno lub dwu osobowe Sala będzie udostępniona Zamawiającemu całą dobę w wyznaczonych dniach pobytu tj.; od 26.08.2011 r. od godziny 19:00 do 02.09.2011 r. do godziny 12:00. Wykonawca umożliwi Zamawiającemu utworzenie Ethernetu w w/w sali. 2) Sala konferencyjna co najmniej o powierzchni 25 m? z możliwością układu stolików i krzeseł w kształcie litery U dla 10 osób, -klimatyzowana, -wyciszona, -wyposażona w filpchart z kartkami i mazakami, -z dostępem do łącza internetowego, -wyposażona w krzesła i stoliki jedno lub dwu osobowe. -z możliwością zainstalowania przez zamawiającego serwera Sala będzie udostępniona zamawiającemu całą dobę w wyznaczonych dniach pobytu tj. od 27.08.2011 r. od godziny 19:00 do 31.08.2011 r. do godziny 18:00 3) Pokój organizacyjny o powierzchni co najmniej 15 m2 dla potrzeb Zamawiającego na okres od 25.08.2011 r. od godziny 6:00 do 3.09.2011 r. do godziny 18:00 z dostępem do łącza internetowego oraz możliwością zainstalowania przez Zamawiającego dwóch urządzeń kserograficznego 4) Zapewnienie serwisu kawowego w jednym punkcie tj. przy sali konferencyjnej, o której mowa w ppkt.1), w wyznaczonych dniach i godzinach. 5) Zestawienie ilości i rodzajów produktów zestawu serwisu kawowego oraz kalendarz serwowania dla ZADANIA NR 2 stanowi załącznik nr 2 do SIWZ. Godziny serwowania zostaną ustalone z wykonawcą, który złoży najkorzystniejszą ofertę. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 551000001
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Nie wymagane.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.planetarium.edu.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Usługa hotelarska dla maksymalnie 60 osób, w zakresie zakwaterowania, wyżywienia i udostępnienia sali konferencyjnej dla uczestników szkolenia w terminie 28-29 września 2016 r
Dodano: 2016-07-27 - Świadczenie usług w zakresie rezerwacji i sprzedaży usług hotelarskich krajowych i zagranicznych dla pracowników odbywających podróże służbowe w związku z realizacją projektu Centrum Symulacji Medycznej Śląskiego Uniwersytetu Medycznego w Katowicach - odpowiedzią na potrzeby współczesnej edukacji medycznej - RZP/PN/21/16
Dodano: 2016-04-15 - Organizacja zielonej szkoły dla klas III
Dodano: 2016-01-21 - Świadczenie w roku 2016 usług zakwaterowania mieszkańców wykwaterowywanych z zasobów mieszkaniowych Gminy Bytom
Dodano: 2015-12-02 - Usługa hotelarska dla 12 osób na terenie miasta Szczyrk (województwo śląskie)
Dodano: 2015-11-09 - Usługa hotelarska
Dodano: 2015-08-28 - Usługi hotelarskie na potrzeby Instytucji Kultury Katowice-Miasto Ogrodów- w drugim półroczu 2015
Dodano: 2015-06-23 - Usługa hotelarska dla 25 osób podczas warsztatów roboczych dotyczących projektu Strategii Rozwoju Obszarów Wiejskich Województwa Śląskiego do roku 2030, na terenie miasta Szczyrk (województwo śląskie)
Dodano: 2015-03-13 - Usługi hotelarskie na potrzeby Instytucji Kultury Katowice-Miasto Ogrodów- w pierwszym półroczu 2015
Dodano: 2015-02-23 - Organizacja zielonej szkoły dla klas III.
Dodano: 2015-01-30