Instytut Techniki Budowlanej ogłasza przetarg
- Adres: 00-611 Warszawa, Filtrowa 1
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel.
- Data zamieszczenia: 2024-06-28
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Instytut Techniki Budowlanej
Filtrowa 1
00-611 Warszawa, woj. mazowieckie
REGON: 000063650 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.itb.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Usługa hotelarska i restauracyjna na potrzeby szkolenia dla grupy ok. 100 osób w dniach 28-29 listopada 2024 r. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1.Przedmiotem zamówienia jest usługa hotelarska i restauracyjna na potrzeby szkolenia dla grupy ok. 100 osób w dniach 28-29 listopada 2024 r., zgodnie z OPZ Rozdział III SWZ.2. Miejsce realizacji zamówienia:Wykonawca zapewni usługi noclegowe i gastronomiczne w hotelu o standardzie co najmniej czterogwiazdkowym (zgodnie z art. 37 ust. 1 ustawy z 29.08.1997 r. o usługach hotelarskich oraz usługach pilotów wycieczek i przewodników turystycznych /t. j. Dz. U. z 2023 r., poz. 1944/ oraz obwieszczeniem Ministra Sportu i Turystyki z 26.10.2017 r. w sprawie ogłoszenia jednolitego tekstu rozporządzenia Ministra Gospodarki i Pracy w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie /Dz. U. z 24.11.2017, poz. 2166/).Obiekt, w którym odbywać się będzie spotkanie powinien znajdować się w okolicach Warszawy tj. w odległości nie dalej niż 50 km od Dworca Centralnego (odległości będą liczone według strony https://www.google.pl/maps - najkrótsza trasa samochodem). Wykonawca, w ofercie przedstawi propozycję hotelu, który spełnia wymagania OPZ.3. Zamawiający żąda wskazania przez Wykonawcę części zamówienia, których wykonanie zamierza powierzyć podwykonawcom i podania przez Wykonawcę firm podwykonawców.4. Wykonawca i podwykonawca w zakresie wszystkich czynności wykonywanych podczas realizacji umowy zobowiązany jest do zatrudnienia osoby na umowę o pracę, w rozumieniu art. 22 § 1 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. – Kodeks pracy (t.j. Dz.U. z 2023 r. poz. 1465) co najmniej jedną osobą wykonującą czynności kelnerskie (zapewniające serwis) itp. oraz osoba pełniąca funkcję koordynator. Szczegółowe wymagania w tym zakresie, także dotyczące udokumentowania wymogu zatrudnienia, uprawnień Zamawiającego dotyczących kontroli w tym zakresie, zostały określone w projektowanych postanowieniach umowy. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55100000-1
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 9.1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:a) zdolności technicznej lub zawodowej - w zakresie wiedzy i doświadczenia:Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże, że w okresie ostatnich 3 lat liczonych wstecz od dnia, w którym upływa termin składania ofert (a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie) należycie wykonał co najmniej 2 usługi polegające na świadczeniu usługi hotelarsko-restauracyjnej (minimum 2-dniowej) z zakwaterowaniem i wyżywieniem dla min 80 osób każda.b) sytuacji ekonomicznej i finansowej:Wykonawca musi wykazać, że posiada ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej na działalność związaną z przedmiotem zamówienia na kwotę minimum 1 000 000 zł (słownie: jeden milion złotych).
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2024-07-09
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie usług hotelarskich i gastronomicznych wraz z udostępnieniem sali konferencyjnej 22 dorocznego spotkania organizacyjnego pracy polskiego FADN oraz 20-lecia polskiego FADN
Dodano: 2024-05-31 - Świadczenie usługi cateringowej, zakwaterowania, kompleksowego wyposażenia i instalacji sprzętu na stanowiskach konkursowych konkursu SkillsPoland 2024 w konkurencji Piekarstwo 19-20.06.24 r., Poznań.
Dodano: 2024-05-29 - DZP.261.24.2024 - świadczenie usługi cateringowej oraz zakwaterowania w ramach realizacji przez FRSE konkursu regionalnego SkillsPoland 2024 w konkurencji Opieka zdrowotna w dn. 14-15.06 we Wrocławiu.
Dodano: 2024-05-23 - Świadczenie usług hotelarskich na terenie Warszawy
Dodano: 2024-05-15 - Usługi organizacji wyjazdu
Dodano: 2024-05-07 - świadczenie przez Wykonawcę usługi społecznej tj. usługi organizacji wyjazdu w ramach programu Erasmus+, nr projektu 2023-1-PL01-KA121-VET-000116793
Dodano: 2024-03-25 - Usługi hotelowe obejmujące zakwaterowanie, udostępnienie przestrzeni konferencyjnych oraz usługi gastronomiczne podczas międzynarodowej konferencji PISM Strategic Ark
Dodano: 2024-03-12 - Świadczenie usług hotelarskich realizowanych w 2024 roku związanych z projektami nagraniowymi dla Narodowego Instytutu Fryderyka Chopina
Dodano: 2024-02-21 - Zapewnienie usługi konferencyjno-hotelarsko-gastronomicznej i transportowej w związku z organizacją szkoleń TRM przez Polską Agencję Żeglugi Powietrznej.
Dodano: 2024-02-19 - Zakup usług hotelarskich w Warszawie w latach 2024 – 2025 dla zagranicznych delegacji parlamentarnych
Dodano: 2024-02-13