Przetargi.pl
Usługa gastronomiczna polegająca na przygotowywaniu i dostarczaniu posiłków dla dzieci z oddziałów przedszkolnych oraz uczniów szkół w roku szkolnym 2023/2024 (zadania 1 - 3)

Szkoła Podstawowa im. Kornela Makuszyńskiego w Kobylnicy ogłasza przetarg

  • Adres: 76-251 Sycewice, Szkolna 1
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. (59) 811 14 21
  • Data zamieszczenia: 2023-07-12
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Szkoła Podstawowa im. Kornela Makuszyńskiego w Kobylnicy
    Szkolna 1
    76-251 Sycewice, woj. pomorskie
    tel. (59) 811 14 21
    REGON: 8393197936
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.spsycewice.pl/

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługa gastronomiczna polegająca na przygotowywaniu i dostarczaniu posiłków dla dzieci z oddziałów przedszkolnych oraz uczniów szkół w roku szkolnym 2023/2024 (zadania 1 - 3)
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przygotowywanie i dostarczanie posiłków dla dzieci z oddziałów przedszkolnych oraz uczniów ze Szkoły Podstawowej im. Jana Kochanowskiego w Kończewie.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla Zadania nr 1 zawiera załącznik nr 2.1. do SWZ.Przygotowywanie i dostarczanie posiłków dla dzieci z oddziałów przedszkolnych oraz uczniów ze Szkoły Podstawowej im. Polskich Noblistów w Sycewicach.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla Zadania nr 2 zawiera załącznik nr 2.2. do SWZ.Przygotowywanie i dostarczanie posiłków dla dzieci z oddziałów przedszkolnych i uczniów Szkoły Podstawowej im. Kornela Makuszyńskiego w Kobylnicy.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla Zadania nr 3 zawiera załącznik nr 2.3. do SWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym (art. 113):Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów (art. 114):Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej (art. 115):Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.4) zdolności technicznej lub zawodowej (art. 116):a. Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże, że w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wykonał (a w przypadku świadczeń powtarzających lub ciągłych również wykonuje):a) Zadanie nr 1: minimum 1 usługę w zakresie przygotowywania i dostarczania posiłków, o wartości nie mniejszej niż 100 000,00 brutto zł (usługi świadczone w ramach jeden umowy traktuje się jako jedną umowę),b) Zadanie nr 2: minimum 1 usługę w zakresie przygotowywania i dostarczania posiłków, o wartości nie mniejszej niż: 80 000,00 zł brutto (usługi świadczone w ramach jednej umowy traktuje się jako jedną umowę),c) Zadanie nr 3: minimum 1 usługę w zakresie przygotowywania, dostarczania wraz z wydaniem posiłków, o wartości nie mniejszej niż: 200 000,00 zł brutto (usługi świadczone w ramach jednej umowy traktuje się jako jedną umowę).W przypadku składania oferty na więcej niż jedno zadanie, ilości i wartości usług wymaganych do spełnienia warunku nie podlegają sumowaniu, co oznacza, że należy spełnić odrębnie warunek dla każdego z Zadań.b. Wykonawca spełni warunek, jeżeli skieruje do realizacji przedmiotu zamówienia (dotyczy każdego zadania) minimum jedną osobę pełniącą funkcję kucharza:a) posiadającą wykształcenie minimum zawodowe gastronomiczne, legitymującą się co najmniej 4 letnim doświadczeniem zawodowym w przygotowywaniu posiłków dla dzieci w wieku przedszkolnym i uczniów szkół podstawowych albob) posiadającą wykształcenie minimum średnie gastronomiczne, legitymującą się co najmniej 4 letnim doświadczeniem zawodowym w przygotowywaniu posiłków dla dzieci w wieku przedszkolnym i uczniów szkół podstawowych.W przypadku składania oferty na realizację więcej niż jednego zadania wymagana ilość osób skierowanych do realizacji zamówienia nie podlega sumowaniu, co oznacza, że należy spełnić odrębnie warunek dla każdego z Zadań.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-07-20

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach