Wójt Gminy Słupsk ogłasza przetarg
- Adres: 76-200 Słupsk, ul. Sportowa 34
- Województwo: pomorskie
- Telefon/fax: tel. 0-59 842 84 60, 842 92 54 , fax. 059 8429254
- Data zamieszczenia: 2010-08-23
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Wójt Gminy Słupsk
ul. Sportowa 34 34
76-200 Słupsk, woj. pomorskie
tel. 0-59 842 84 60, 842 92 54, fax. 059 8429254
REGON: 00055137800000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.slupsk.ug.gov.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Usługa dot. przygotowania i dowożenia posiłków dzieciom do punktów przedszkolnych przy SP we Wrześciu i ZS w Redzikowie - Gmina Słupsk - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiot przetargu obejmuje Usługę dot. przygotowania i dowożenia posiłków dzieciom do punktów przedszkolnych przy SP we Wrześciu i ZS w Redzikowie - Gmina Słupsk, w ramach realizacji projektu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Priorytet IX: Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach działanie 9.1 - Wyrównywanie szans edukacyjnych i zapewnienie wysokiej jakości usług edukacyjnych świadczonych w systemie oświaty, poddziałanie 9.1.1. - Zmniejszenie nierówności w stopniu upowszechnienia edukacji przedszkolnej - projekt -Aktywne dzieciństwo - zajęcia przedszkolne w Gminie Słupsk-. 2. Zakres przedmiotu zamówienia obejmuje przygotowanie i dowożenie posiłków dzieciom do punktów przedszkolnych przy SP we Wrześciu i ZS w Redzikowie dla około łącznie 104 osób dziennie rozpoczynając od dnia 01.09.2010 r., do 31.08.2011 r., (z uwzględnieniem miesięcznej przerwy w lipcu 2011 r.), zgodnie z następującym podziałem: 1) Zadanie nr 1 - Punkt przedszkolny przy Szkole Podst. we Wrześciu - szacunkowa liczba dzieci - 44, 2) Zadanie nr 2 - Punkt przedszkolny przy Zespole Szkół w Redzikowie - szacunkowa liczba dzieci - 60, 3)Łączna szacunkowa liczba dzieci w obydwu jednostkach - 104, 4) Łączna ilość posiłków w okresie trwania umowy - 22 880: a) jednostka we Wrześciu - ok 9 680, b) jednostka w Redzikowie - ok 13 320. 3. Liczby dzieci i ilości posiłków podane w pkt. 2 są liczbami szacunkowymi i jako takie nie mogą stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę jakichkolwiek roszczeń co do ilości faktycznie zamówionych przez Zamawiającego (poprzez upoważnionych kierowników jednostek) w toku realizacji umowy w sprawie zamówienia publicznego. 4. Zamawiający zastrzega sobie prawo ograniczenia przedmiotu zamówienia w zakresie ilościowym, w przypadku, gdy z powodów ekonomicznych, bieżących potrzeb lub innych, nie będzie to leżało w interesie Zamawiającego. 5. W związku z ograniczeniem przez Zamawiającego przedmiotu umowy, Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia w stosunku do Zamawiającego. 6. Rozliczanie w toku realizacji umowy w sprawie zamówienia publicznego następować będzie sukcesywnie w oparciu o faktycznie zamówione posiłki i cenę jednostkową zadeklarowaną w ofercie. 7. W zakresie realizacji dostawy posiłków dla każdej jednostki będzie zajmował się odrębnie Kierownik jednostki w oparciu o wzór umowy załączony do SIWZ oddzielnie na każde zadanie. 8. Kierownicy jednostek będą bezpośrednio uprawnieni do konsultowania składu posiłków i godzin dostaw z Wykonawcą oraz będą aktualizować listę osób skierowanych do odbioru posiłków. 9. Wymagania jakościowe posiłków przeznaczonych dla dzieci przedszkolnych: 1) posiłek musi obejmować śniadanie, II śniadanie, obiad i podwieczorek, 2) posiłek musi być dostosowany do obowiązujących przepisów norm żywności i żywienia w zakresie dożywiania dzieci i młodzieży. Wartość odżywcza przygotowanych posiłków powinna być zgodna z obowiązującymi przepisami, o dożywianiu dzieci i młodzieży, tj.: a) śniadanie o wartości min. 400 kcal, b) II śniadanie o wartości min. 270 kcal, c) obiad składający się z zupy, drugiego dania i kompotu o wartości min. 630 kcal, d) podwieczorek o wartości min. 300 kcal. 3) posiłki muszą spełniać najwyższy standard, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP, 4) posiłki powinny spełniać wymogi żywienia zalecane przez Instytut Matki i Dziecka dla dzieci przedszkolnych w wieku od 3 do 5 lat. 10. Dowożenie posiłków odbywać się będzie 2 razy dziennie: 1) śniadanie i II śniadanie, 2) obiad i podwieczorek, 11. Przykładowe menu dla dzieci przedszkolnych zostało określone w załączniku nr 7 do SIWZ, które stanowi wymagany standard jakościowy - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wadium w niniejszym postepowaniu
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.slupsk.ug.gov.pl - dział: zamówienia publiczne
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Usługa przygotowania i dowożenia posiłków do przedszkola gminnego oraz punktu przedszkolnego na terenie Gminy Słupsk w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-07-25 - Usługa cateringowa - przygotowanie i dostarczanie obiadów jednodaniowych dla dzieci i młodzieży szkolnej na terenie Gminy Starogard Gdański
Dodano: 2016-07-15 - Sukcesywne usługi przygotowywania i dostarczania posiłków na potrzeby jednostek organizacyjnych Uniwersytetu Gdańskiego
Dodano: 2016-06-28 - Usługa przygotowania i dowożenia posiłków do przedszkola gminnego oraz punktów przedszkolnych na terenie Gminy Słupsk w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-06-22 - Świadczenie usług żywieniowych dla dzieci szkolnych i osób skierowanych przez Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Słupsku w roku 2016-2017
Dodano: 2016-04-15 - 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług w zakresie przygotowania i dostarczania posiłków dla Szkoły Podstawowej nr 12 w Gdańsku ul. Człuchowska 6 oraz oddziałów przedszkolnych Szkoły Podstawowej nr 12 w Gdańsku ul. Człuchowska 4.
Dodano: 2016-04-13 - PRZETARG NIEOGRANICZONY/oraz art.5 ust 1/ Na przygotowanie, dostarczanie i wydawanie posiłków dla funkcjonariuszy kwaterowanych w obiektach Policji w Gdańsku ul. Harfowa 60
Dodano: 2016-04-05 - PRZETARG NIEOGRANICZONY Na żywienie osób przebywających w PDOZ dla KMP w Słupsku
Dodano: 2016-03-31 - PRZETARG NIEOGRANICZONY na żywienie osób przebywających w PDOZ dla KMP w Słupsku
Dodano: 2016-03-23 - Obsługa pensjonatu myśliwskiego w Ośrodku Hodowli Zwierzyny Nadleśnictwa Trzebielino w miejscowości Wiatrołom 9 wraz z przygotowaniem i podawaniem posiłków oraz zakwaterowania i wyżywienia osób na terenie obwodu łowieckiego nr 107 Nadleśnictwa Trzebielino w sezonie łowieckim 2016/17
Dodano: 2016-02-24