Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 87-148 Łysomice, ul. Warszawska 8
- Województwo: kujawsko-pomorskie
- Telefon/fax: tel. 56 678 36 00 , fax. 56 678 36 00
- Data zamieszczenia: 2011-08-11
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
ul. Warszawska 8 8
87-148 Łysomice, woj. kujawsko-pomorskie
tel. 56 678 36 00, fax. 56 678 36 00
REGON: 34054486300000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.lysomice.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
USŁUGA CATERINGU DO PRZEDSZKOLA MARZEŃ II (co drugi miesiąc - miesiące parzyste) DO KTÓREGO UCZĘSZCZAĆ BĘDĄ DZIECI W OKRESIE OD 01.09.2011 R. DO 31.08.2013 R. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest Usługa cateringu do Przedszkola marzeń II (co drugi miesiąc - miesiące parzyste), do którego uczęszczać będą dzieci w okresie od 1 września 2011 r. do 31 sierpnia 2013 roku -przygotowanie i dostawa wyżywienia dla 60 dzieci w wieku przedszkolnym 3-4 lat, które będą uczęszczać do przedszkola w Papowie Toruńskim, Gmina Łysomice, współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki Priorytet: IX Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach działanie 9.1. Wyrównywanie szans edukacyjnych i zapewnienie wysokiej jakości usług edukacyjnych świadczonych w systemie oświaty, Poddziałanie 9.1.1. Zmniejszenie nierówności w stopniu upowszechnienia edukacji przedszkolnej zatytułowanego Przedszkole marzeń II w okresie od 01.09.2011 r. do 31.08.2013 r. 1.Przedmiot zamówienia obejmuje przygotowanie dwóch posiłków dziennie tj. obiad jednodaniowy i podwieczorek dla grupy maksymalnie 60 dzieci. 2.Wartość kaloryczna posiłków : 1400- 1700 kcal. 3. Posiłki będą dostarczane od poniedziałku do piątku do godz. 12.00. 4. Zamawiający określa wielkość przedmiotu zamówienia w okresie trwania umowy tj. (01.10.2011 r. do 31.08.2013 r. - 230 dni tj. 11.515 obiadów jednodaniowych, 11.515 podwieczorków). Zamawiający ma obowiązek codziennie (z wyprzedzeniem jednego dnia), powiadomić o ilości zamówionych posiłków dla dzieci na następny dzień. 5.Dzienny jadłospis obejmuje : Przykładowe obiady jednodaniowe (jedna porcja zupy - 300 ml. II danie: 7 dkg mięsa, 15 dkg ziemniaków, 15 dkg surówki ): -Zupa fasolowa z ziemniakami i porcją mięsa -Zupa pomidorowa z ryżem lub makaronem i porcja mięsa -Zupa krupnik z ziemniakami i porcja mięsa -Zupa rosołek z zacierką lub makaronem i porcja mięsa -Zupa pieczarkowa z łazankami i parówka -Ziemniaki, kotlet mięsny i surówka -Ziemniaki, wątróbka drobiowa i sałatka z buraczków -Makaron, paluszki rybne w sosie pomidorowym -Kluchy ziemniaczane z twarogiem -Pierogi z mięsem i cebulką Przykładowe podwieczorki - Jogurt -Bułka z masłem i jabłko -Parówka na ciepło -Drożdżówka -Biszkopty -Babka piaskowa -Serek waniliowy -Jogurt z owocami -Paczka herbatników i banan 6.Posiłki muszą być urozmaicone. Wysokiej jakości zarówno co do wartości odżywczej, gramatury jak i estetyki oraz uwzględniać polską tradycję kulinarną. 7.Wykonawca dostarcza posiłki własnym transportem i samodzielnie je przygotowuje. Wykonawca dba o właściwy stan dostarczania posiłków (posiłki gorące, świeże, smaczne i estetyczne) oraz właściwie dobrane do wieku dzieci. 8.Wykonawca oświadcza, że posiada pełne uprawnienia potrzebne do świadczenia usługi wydane przez Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego. 9.Stan posiłków i sposób dowożenia musi spełniać wymogi Państwowej Stacji Sanitarno- Epidemiologicznej. 10.W przypadku awarii lub innych nie przewidzianych zdarzeń Wykonawca jest zobowiązany zapewnić posiłki o nie gorszej jakości na swój koszt z innych źródeł. 11.Faktury VAT za realizację usługi będą wystawiane raz w miesiącu do 5 dnia każdego miesiąca za miesiąc poprzedni. 12.Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany w ilości przedmiotu zamówienia. Rozliczenie finansowe Wykonawcy usługi z Zamawiającym odbywać się będzie na podstawie faktycznie dostarczonych posiłków i ich ceny jednostkowej . 13.Cena jednego zestawu winna zawierać koszt przygotowania i dostarczania posiłku. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP. 14.Posiłki muszą spełniać wymogi żywienia zalecane przez Instytut Matki i Dziecka dla dzieci przedszkolnych w wieku od 3 do 5 lat. Posiłki nie mogą być przygotowywane z półproduktów. 15.W przypadku wzmożonej zachorowalności lub nieobecności dzieci, Zamawiającemu przysługuje prawo do ograniczenia ilości posiłków z zastrzeżeniem dokonania uprzedzenia Wykonawcy co najmniej na 1 dzień przed. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.lysomice.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowanie i podawanie posiłków profilaktycznych i napojów dla uprawnionych policjantów jednostek policji woj. kujawsko-pomorskiego
Dodano: 2016-07-25 - USŁUGA CATERINGOWA POLEGAJĄCA NA PRZYGOTOWANIU I DOSTARCZENIU POSIŁKÓW DLA WYCHOWANKÓW INTERNATU SOSW w WIELGIEM
Dodano: 2016-06-30 - Dożywianie dzieci Zespołu Szkół Boniewo w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-06-30 - Przygotowanie i dowóz posiłków dla osób zatrzymanych i osadzonych w Pomieszczeniu dla Osób Zatrzymanych
Dodano: 2016-06-24 - Przygotowanie posiłków dla osób zatrzymanych i osadzonych w Pomieszczeniu dla Osób Zatrzymanych
Dodano: 2016-04-15 - Przygotowanie posiłków dla osób zatrzymanych i osadzonych w Pomieszczeniu dla Osób Zatrzymanych.
Dodano: 2016-03-30 - Świadczenie usług żywienia na rzecz Zespołu Opieki Zdrowotnej w Brodnicy - sprawa nr ZP/2/2016
Dodano: 2016-03-10 - Przygotowanie posiłków dla osób zatrzymanych i osadzonych w Pomieszczeniu dla Osób Zatrzymanych
Dodano: 2016-02-25 - USŁUGA KATERINGOWA
Dodano: 2016-02-15 - Wykonywanie usług całodobowego żywienia pacjentów dla Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Mogilnie
Dodano: 2015-12-14