Zespół Szkolno-Przedszkolny w Modlnicy ogłasza przetarg
- Adres: 32085 Modlnica, ul. Sportowa
- Województwo: małopolskie
- Telefon/fax: tel. 12 419 20 05
- Data zamieszczenia: 2018-08-07
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkolno-Przedszkolny w Modlnicy
ul. Sportowa 2
32085 Modlnica, woj. małopolskie
tel. 12 419 20 05
REGON: 35686848700000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.szkolamodlnica.neostrada.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Usługa cateringu dla dzieci, które będą uczęszczać do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Modlnicy: Przedszkola Samorządowego w Modlnicy, Oddziałów Przedszkolnych w Szkole Podstawowej w Modlnicy i Oddziałów Przedszkolnych w Szkole Filialnej w Modlniczce w roku szkolnym 2018/2019. - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
A. Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringu - przygotowanie i dostawa wyżywienia dla 25 dzieci w wieku przedszkolnym 3-6 lat, które będą uczęszczać do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Modlnicy: 25 dzieci do Przedszkola Samorządowego w Modlnicy , 50 dzieci do Oddziałów Przedszkolnych w Modlnicy, 50 dzieci do Oddziałów Przedszkolnych w Szkole Filialnej w Modlniczce, Gmina Wielka Wieś w okresie od 01.09.2018r. do 30.06. 2019r. z możliwością przedłużenia o kolejny miesiąc lub dwa miesiące wakacyjne. 1. Przedmiot zamówienia obejmuje przygotowanie trzech posiłków dziennie tj. śniadanie, obiad i podwieczorek dla grupy maksymalnie 125 dzieci w okresie od 1.09.2018r. do 30.06.2019r. 2. Wartość kaloryczna posiłków: 950- 1050 kcal. 3. Posiłki będą dostarczane od poniedziałku do piątku w godzinach: - śniadania – godz. 7:30, - obiad i podwieczorek – godz. 11:30. 4. Zamawiający określa wielkość przedmiotu zamówienia w okresie trwania umowy tj. 01.09.2018r. do 30.06.2019r. - 207 dni tj. 25.875,00 śniadań, 25.875,00 obiadów dwudaniowych, 25.875,00 podwieczorków). 5. Produkty w dziennym jadłospisie muszą być zgodne z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 roku, poz. 1154) oraz musi obejmować : śniadanie - zupa mleczna lub potrawy mleczne i mleko - pochodne, kanapka, herbata itp.:, obiad - zupa, drugie danie: ziemniaki (lub zamiennie ryż, kasza, kopytka, makaron itp.) - dania mięsne np. sztuka mięsa, udziec kurczaka, pierś z indyka kotlet schabowy, stek z piersi z kurczaka, bitki wołowe, gulasz itp. Ryba, pierogi, naleśniki, knedle itp. – surówka, kompot lub napój. Podwieczorek – kanapka lub ciasto i desery mleczne, owoce (w tym sezonowe) kisiel, budyń, herbata lub napój mleczny itp.: woda mineralna. Napoje przygotowane na miejscu muszą być słodzone cukrem w ilości nieprzekraczającej 10 g cukrów w 250 ml produktu gotowego do spożycia. Do smażenia należy używać olej rafinowany o zawartości kwasów jednonienasyconych powyżej 50% i zawartości kwasów wielonienasyconych poniżej 40%. Zupy, sosy należy sporządzać z naturalnych składników bez użycia koncentratów spożywczych z wyłączeniem koncentratów z naturalnych składników. 6. Wykonawca najpóźniej na 7 dni roboczych przed rozpoczęciem każdego kolejnego miesiąca świadczenia usług ustali i przedstawi do zatwierdzenia Zamawiającemu propozycje jadłospisu na okres kolejnego miesiąca, zamawiający ma prawo do dokonania zmian w jadłospisie. 7. Posiłki musza być urozmaicone, wysokiej jakości zarówno co do wartości odżywczej, gramatury jak i estetyki. 8. Wykonawca dostarcza posiłki własnym transportem i samodzielnie je przygotowuje. Wykonawca dba o właściwy stan dostarczania posiłków (posiłki gorące, świeże, smaczne i estetyczne) oraz właściwie dobrane do wieku dzieci. 9. Do obowiązków Wykonawcy należy także codzienny odbiór pojemników i odpadów pokonsumpcyjnych niezależnie od ich ilości. Pojemniki zbierane będą w następnym dniu dostawy posiłków. 10. Wykonawca oświadcza, że posiada pełne uprawnienia potrzebne do świadczenia usługi wydane przez Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego. 11. Stan posiłków i sposób dowożenia musi spełniać wymogi Państwowej Stacji Sanitarno- Epidemiologicznej. 12. W przypadku awarii lub innych nie przewidzianych zdarzeń Wykonawca jest zobowiązany zapewnić posiłki o nie gorszej jakości na swój koszt z innych źródeł. 13. W cenie oferty należy uwzględnić koszt posiłków standardowych i dietetycznych w razie konieczności. 14. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany w ilości przedmiotu zamówienia. Rozliczenie finansowe Wykonawcy usługi z Zamawiającym odbywać się będzie na podstawie faktycznie dostarczonych posiłków i ich ceny jednostkowej . 15. Cena jednego zestawu winna zawierać koszt przygotowania i dostarczania posiłku. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP. 16. Posiłki muszą spełniać wymogi żywienia zalecane przez Instytut Matki i Dziecka dla dzieci przedszkolnych w wieku od 3 do 6 lat oraz Instytutu Żywności i Żywienia. Posiłki nie mogą być przygotowywane z półproduktów. 17. W przypadku wzmożonej zachorowalności lub nieobecności dzieci, Zamawiającemu przysługuje prawo do ograniczenia ilości posiłków z zastrzeżeniem dokonania uprzedzenia Wykonawcy co najmniej na 1 dzień przed. 18. Wykonawca wszystkie dostawy wykona w terminie. 19. Wykonawca oświadcza, ze dysponuje odpowiedna wiedzą , kwalifikacjami i umiejętnościami oraz wystarczającymi środkami technicznymi do wykonania niniejszej umowy oraz ze wykona ja z należytą starannością zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa. 20. Wykonawcy nie wolno powierzyć wykonania niniejszej umowy lub jej części osobie trzeciej ( Podwykonawcy) bez pisemnej zgody Zamawiającego . - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Formularz „OFERTA” – załącznik nr 1 do SIWZ Pełnomocnictwo do podpisania oferty, o ile prawo do podpisania oferty nie wynika z innych dokumentów dołączonych do oferty. Przykładowy jadłospis na okres 6 tygodni z rozpisaniem składników z wyodrębnieniem alergenów, wartości kalorycznych i gramaturowych każdego posiłku. W jadłospisie muszą być podane posiłki składające się z produktów wymienionych w z Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 roku, poz. 1154)
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie usługi kompleksowego żywienia pacjentów hospitalizowanych przez Szpital Miejski w Rabce - Zdroju sp. z o. o.
Dodano: 2024-07-25 - Świadczenie usług cateringowych na potrzeby Przedszkola Publicznego w Michałowicach w okresie od dnia 02.09.2024 r. do dnia 30.06.2025 r. oraz od dnia 01.08.2025 r. do dnia 29.08.2025 r.
Dodano: 2024-07-17 - Świadczenie usługi kompleksowego żywienia pacjentów hospitalizowanych przez Szpital Miejski w Rabce - Zdroju sp. z o. o.
Dodano: 2024-05-22 - Świadczenie usług mających na celu przygotowanie i dostarczenie gotowych posiłków do Zespołu Placówek Oświatowych w Wiśniowej
Dodano: 2024-04-22 - Świadczenie usług mających na celu przygotowanie i dostarczenie gotowych posiłków do Zespołu Placówek Oświatowych w Lipniku
Dodano: 2024-04-22 - Świadczenie usług cateringowych na rzecz Samorządu Województwa Małopolskiego
Dodano: 2024-04-05 - Zakup i dostawa wyżywienia całodziennego dla dzieci Samorządowego Przedszkola w Zielonkach na zasadach cateringowych w roku 2024r
Dodano: 2024-02-04 - Świadczenie usługi cateringowej dla dzieci przedszkolnych w Szkole Podstawowej Nr 7 im. Jana Pawła II w Bochni
Dodano: 2024-02-02 - Świadczenie usługi cateringowej dla uczniów klas 1-8 w Szkole Podstawowej Nr 7 im. Jana Pawła II w Bochni do końca roku szkolnego 2024
Dodano: 2024-02-02 - Świadczenie usługi cateringowej dla dzieci w Miejskim Przedszkolu nr 1 w Bochni
Dodano: 2024-02-02