Przetargi.pl
Usługa cateringowa z obsługą kelnerską dla uczestników Centralnego Balu Połowinkowego Politechniki Warszawskiej w dniu 26.04.2014 r.; Nr postępowania: ZP/U/MP/12/2014

Politechnika Warszawska ogłasza przetarg

  • Adres: 00-661 Warszawa, Pl. Politechniki 1
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 022 2346206, 2346630 , fax. 022 2346217, 6286075
  • Data zamieszczenia: 2014-04-04
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Politechnika Warszawska
    Pl. Politechniki 1 1
    00-661 Warszawa, woj. mazowieckie
    tel. 022 2346206, 2346630, fax. 022 2346217, 6286075
    REGON: 00000155400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.pw.edu.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Uczelnia publiczna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługa cateringowa z obsługą kelnerską dla uczestników Centralnego Balu Połowinkowego Politechniki Warszawskiej w dniu 26.04.2014 r.; Nr postępowania: ZP/U/MP/12/2014
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringowa z obsługą kelnerską dla uczestników Centralnego Balu Połowinkowego Politechniki Warszawskiej w dniu 26 kwietnia 2014 r. 2. Przedmiot zamówienia obejmuje: przygotowanie, dostarczenie i podawanie posiłków. 3. Usługa cateringowa związana z organizacją Balu Połowinkowego na Politechnice Warszawskiej 2014 dla ok. 630 osób, obejmująca: 3.1. Przygotowanie zaplecza cateringowego; 3.2. Przygotowanie i aranżacja bufetów w następującej ilości: 3 bufety wyposażone w bieliznę cateringowa (białe obrusy, czarne skirtingi) oraz zastawę (na każdym bufecie minimum 8 elektrycznych podgrzewaczy typu roll top do dań gorących oraz minimum 2 elektrycznych podgrzewacze do zup); 3.3. Zapewnienie okrągłych stołów 12-osobowych z okrągłymi obrusami, nakryciami z białego materiału z draperiami - 40 szt.; 3.4. Zapewnienie na każdym stole zostaną wystawione: dzban z woda, dzban z sokiem, szklanka do napoju typu long, serweta fizelinowa w kolorze czarnym - 625 szt.; 3.5. Zapewnienie 313 szt. białych pokrowców na krzesła oraz 312 szt. czarnych pokrowców na krzesła; 3.6. Przygotowanie i aranżacja bufetów (stoły, obrusy materiałowe białe, serwetki, szkło - szklanki i kieliszki, sztućce metalowe, porcelana - filiżanki). Zamawiający nie dopuszcza użycia naczyń ani sztućców plastikowych. Obrusy z tkaniny muszą być czyste i bez jakichkolwiek plam. Zapewnienie zastawy stołowej w ilości: 3.6.1. talerz do dania głównego - min. 2000 szt.; 3.6.2. talerz do przekąsek, deserów - min. 1800 szt.; 3.6.3. talerz do zupy - min. 650 szt.; 3.6.4. szkło do napoi zimnych (typu long) - min. 2200 szt.; 3.6.5. filiżanka ze spodkiem do napoi ciepłych - min. 1200 szt.; 3.6.6. łyżeczka do napoi ciepłych - min. 1200 szt.; 3.6.7. widelec do dania głównego - min. 2200 szt.; 3.6.8. widelec do deserów - min. 650 szt.; 3.6.9. nóż - min. 1800 szt.; 3.6.10. łyżka do zupy - min. 650 szt.; 3.6.11. sztućce serwisowe zgodne z ilością dań gorących i zimnych; 3.7. Obsługa: 3.7.1. Kelnerzy: min. 20 osób. Ubiór elegancki, jednolity dla wszystkich kelnerów; 3.7.2. kucharska - min. 2 osoby; 3.7.3. nadzór menedżerski; 3.7.4. ekipa techniczna do montażu i demontażu; 3.8. Zapewnienie 24 szt. białych materiałowych obrusów z draperiami do ziemi na prostokątne stoły 6-osobowe na krużgankach; 3.9. Bufet zimny z zastawą stołową, podany o godzinie 20:00: Przekąska na bazie faszerowanego schabu wieprzowego (min. 30g/os); Przekąska na bazie mięsa drobiowego (min. 30g/os); tortilla w 3 wariantach ( z dodatkiem warzyw, z dodatkiem mięsa drobiowego, z dodatkiem mięsa wieprzowego) (min. 30g/os); gotowane warzywa z kawałkami mięsa lub wędliny (min. 30g/os); mięsa w trzech wariantach (schab, boczek, karkówka) (min. 30g/os); danie na bazie ryby w zalewie gęstej (łosoś lub dorsz) (min. 30g/os); warzywne sajgonki w cieście francuskim lub ryżowym (min. 30g/os); pieczywo ciemne i jasne (min. 30g/os); 3.10. Dania gorące w podgrzewaczach elektrycznych, z zastawą stołową w następującej postaci: 3.10.1. Pierwsze danie podane o 20:00: Mięso drobiowe (z wykluczeniem mięsa mielonego) w sosie śmietanowym (min. 100g/os); ryba w sosie z egzotycznych owoców (cytryna, pomarańcz, mango, limonka) (100g/os); ziemniaki w dowolnej postaci (min. 90g/os); ryż w dowolnej postaci (min. 90g/os); dodatek warzywny na bazie sałat (rukola, szpinak, sałata rzymska, sałata lodowa) (min. 85g/os); warzywa na parze (min. 85g/os); 3.10.2. Drugie danie podane o 22:00: Mięso wieprzowe (z wykluczeniem mięsa mielonego) w dowolnym sosie (min. 120g/os); kluski ziemniaczane (kopytka lub kluski śląskie) (min. 150g/os); buraki na ciepło i na zimno (min. 100g/os); 3.10.3. Trzecie danie podane o 24:00: Makaron z dodatkiem warzyw (min. 60g/os); makaron z dodatkiem mięsa drobiowego i sosu śmietanowego (z wykluczeniem mięsa mielonego) (min. 60g/os); makaron z dodatkiem mięsa wieprzowego i sosu pomidorowego (przy użyciu mięsa mielonego) (min. 60g/os); makaron z dodatkiem oliwy, czosnku, świeżej pietruszki i parmezanu (min. 60g/os); 3.10.4. Czwarte danie podane o 02:00: Żurek wiejski z białą kiełbasą i gotowanym jajkiem (200g/os); porcjowana, świeżo wypieczona bagietka (min. 20g/os); 3.11. Świeże owoce (winogrona, banany, pomarańcze, mandarynki, jabłka) - min. 40 kg. 3.12. Napoje nielimitowane: zimne (woda niegazowana, sok pomarańczowy i jabłkowy), gorące (herbata w termosach min 10 l., kawa w termosach min 10 l.); 3.13. Zróżnicowany bufet słodki z zastawą - 4 rodzaje ciast (min. 100g/os); 3.14. Woda i soki wystawiane na każdy stół w szklanych dzbankach; 3.15. Potrawy musza być dowożone, gdyż nie mam możliwości ani zaplecza, by wykonywane były na miejscu; 4. Zamówienie powinno obejmować transport do siedziby Zamawiającego, tj.: do Gmachu Głównego Politechniki Warszawskiej, Plac Politechniki 1, 00-661 Warszawa, Aula Główna, i z powrotem, na koszt i ryzyko Wykonawcy, a także montaż i demontaż sprzętu niezbędnego do wykonania zamówienia oraz rozładunek i załadunek na środki transportu Wykonawcy. 5. Zamawiający, ze względu na specyfikę zamówienia, zastrzega sobie prawo do zmniejszenia lub zwiększenia ilości liczby uczestników Balu, a tym samym zamawianych posiłków i napojów w ramach świadczonego cateringu. Informacja dotycząca powyższej zmiany powinna być przekazana do wybranego Wykonawcy, nie później niż 7 dni przed terminem Balu określonym w rozdziale 4 SIWZ. 6. Zamawiający udostępni Wykonawcom sale, przewidzianą na Bal w celu przeprowadzenia wizji lokalnej umożliwiającej Wykonawcy rozplanowanie rozstawienia stołów i stanowisk związanych z obsługą cateringową, w powiązaniu z możliwością poboru mediów. Terminy oględzin sali powinny być uzgodnione z osobami odpowiedzialnymi za realizację zamówienia po stronie Zamawiającego: 6.1. Magdalena Bieńkowska tel. 509-353-440; e-mail: mag.bin@gmail.com 6.2. Krzysztof Baczewski tel. 515-272-803; e-mail: K.Baczewski@samorząd.pw.edu.pl 7. Wykonawca zobowiązuje się przygotowywać catering zgodnie z wymogami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 Nr 136 poz. 914). 8. Wykonawca powinien zapewnić wykonanie usługi, zgodnie z najlepszą wiedzą i praktyką zawodową oraz obowiązującymi przepisami prawa w celu zapewnienia właściwych warunków w zakresie: 8.1. higieny żywności; 8.2. bezpieczeństwa żywności; 8.3. jakości zdrowotnej żywności; 8.4. wszystkie potrawy były świeże; 8.5. Wykonawca każdorazowo uprzątnął stoły, na których będą podawane posiłki oraz doprowadził do stanu sprzed rozpoczęcia realizacji przedmiotu zamówienia. 8.6. z najwyższą możliwą starannością zadbał o porządek, estetykę miejsca, w którym będą podawane posiłki; 8.7. Wykonawca w ramach realizacji umowy dostarczył niezbędne wyposażenie: stoły, naczynia, sztućce i obrusy; 8.8. wszystkie naczynia, sztućce oraz stoły były czyste, estetyczne i nieuszkodzone; 8.9. obrusy z tkaniny muszą być czyste i bez jakichkolwiek plam; 9. Wykonawca posiada wdrożony system HACCP. 10. Wykonawca przygotuje i dostarczy posiłki zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz poniesie pełną odpowiedzialność za ich przestrzeganie; 11. Wykonawca zapewnia, że dostarczone posiłki, sposób ich wykonania oraz podania odpowiadają i są zgodne z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności oraz żywienia zbiorowego; 12. Wykonawca odpowiada przed Zamawiającym za jakość wszystkich podanych posiłków oraz przekąsek; 13. Pozostałe warunki, jakim ma odpowiadać wykonany przedmiot zamówienia, zawarte są w Polskich Normach lub PN przenoszących normy europejskie, bądź normach innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego przenoszących te normy. 14. Termin wykonania zamówienia. 14.1. Zamawiający wymaga, aby zamówienie było wykonywanie w dniu 26.04.2014 r. 14.2. Usługi cateringu wraz z obsługą kelnerską, winny być świadczone od godz. 20:00 dnia jak w ust. 1 do godziny 05:00 dnia następnego. 14.3. W dniu 26 kwietnia br. przygotowania do Balu powinny zakończyć się najpóźniej o godzinie 18.30. 14.4. Miejsce Balu: Aula Główna Politechniki Warszawskiej,00-661 Warszawa, Plac Politechniki 1
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553200009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zamowienia.pw.edu.pl/wykaz/
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach