Przetargi.pl
Usługa cateringowa z obsługą kelnerską dla uczestników Centralnego Balu Połowinkowego Politechniki Warszawskiej w dniu 27 kwietnia 2013 r.; ZP/U/MP/14/2013

Politechnika Warszawska ogłasza przetarg

  • Adres: 00-661 Warszawa, Pl. Politechniki 1
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 022 2346206, 2346630 , fax. 022 2346217, 6286075
  • Data zamieszczenia: 2013-03-28
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Politechnika Warszawska
    Pl. Politechniki 1 1
    00-661 Warszawa, woj. mazowieckie
    tel. 022 2346206, 2346630, fax. 022 2346217, 6286075
    REGON: 00000155400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.pw.edu.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Uczelnia publiczna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługa cateringowa z obsługą kelnerską dla uczestników Centralnego Balu Połowinkowego Politechniki Warszawskiej w dniu 27 kwietnia 2013 r.; ZP/U/MP/14/2013
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringowa z obsługą kelnerską dla uczestników Centralnego Balu Połowinkowego Politechniki Warszawskiej w dniu 27 kwietnia 2013 r. 2. Przedmiot zamówienia obejmuje przygotowanie, dostarczenie i podawanie posiłków. 3. Usługa cateringowa związana z organizacją Balu Połowinkowego na Politechnice Warszawskiej 2013 dla ok. 700 osób, obejmująca: 3.1. Przygotowanie zaplecza cateringowego oraz okrągłych stołów dla gości. Stoły dla gości winny być rozstawione nie później niż do godz. 15:00. 3.2. Obsługę kelnerską, kucharską, nadzór menedżerski, ekipę techniczna do montażu i demontażu stołów, odbiór naczyń i sprzętu; 3.3. Kelnerzy 1 kelner na 20 osób. Ubiór elegancki, jednolity dla wszystkich kelnerów tzn. biała koszula, czarne spodnie od garnituru, fartuch gastronomiczny, pantofle lub czarne buty; 3.4. Przygotowanie i aranżacja bufetów (stoły, obrusy materiałowe białe, serwetki, szkło - szklanki i kieliszki, sztućce metalowe, porcelana - filiżanki). Zamawiający nie dopuszcza użycia naczyń ani sztućców plastikowych. Obrusy z tkaniny muszą być czyste i bez jakichkolwiek plam; 3.5. Zapewnienie okrągłych stołów 12-osobowych z okrągłymi obrusami materiałowymi, nakryciami, draperiami oraz akcentem kwiatowym (motyw Titanic) - 40 szt.; 3.6. Zapewnienie 24 szt. białych materiałowych obrusów z draperiami do ziemi na prostokątne stoły 8-osobowe na krużgankach; białych materiałowych obrusów z draperiami do ziemi na 4 długie stoły szwedzkie (2 z posiłkami w podgrzewaczach 2 stoły słodkie) oraz obrusy na 2 stoły krótsze na kawę i herbatę oraz owoce. Organizator zapewnia te stoły; 3.7. Zapewnienie białych pokrowców na wszystkie krzesełka 672 szt.; 3.8. Zapewnienie tabeli kalorii i wartości odżywczej podawanych posiłków; 3.9. Bufet zimny z zastawą stołową 5 porcji na osobę (zróżnicowane potrawy tj. śledź pod pierzynką, roladki z łososia z musem chrzanowym, mięsa pieczone, wędliny i pasztety, filety, koreczki, marynaty, schab w galarecie, sosy); 3.10. Wybór sałatek - ok. 50 kg (różne sałatki tj. grecka z serem feta, sałatka z tuńczykiem, sałatka z kurczaka - gyros, sałatka meksykańska, sałatka z paluszkami krabowymi); 3.11. Dania gorące w podgrzewaczach elektrycznych, z zastawą stołową, dwie porcje na osobę, minimalna gramatura jednego dania 450 gr. osoba (1 danie polędwiczki z kurczaka podawane z sosem, dorsz w pomidorach, ryż, zestaw surówek z młodej kapusty, marchewka z porem oraz warzywa gotowane. 2 danie roladki z polędwicy wieprzowej z mozzarellą, zapiekane muszle makaronowe nadziewane warzywami z serem włoskim, ziemniaki z koperkiem, zestaw surówek z czerwonej kapusty, marchewka z porem, warzywa gotowane); 3.12. Zróżnicowany bufet słodki z zastawą - 3 porcje na osobę (szarlotka, sernik, snickers, śmietanowiec, ciasto czekoladowe z wisienką, galaretki, ciasto bankietowe, babeczki z nadzieniem); 3.13. Świeże owoce - 40 kg. (winogrona, banany, pomarańcze, mandarynki, jabłka); 3.14. Napoje zimne i gorące, w tym: soki i napoje gazowane - bez limitu, woda, herbata, kawa, dodatki- cukier, śmietanka, cytryna, zaparzacze, filiżanki, spodki, łyżeczki metalowe, szklanki typu long. Motyw Titanic - Eleganckość to podstawa. Aula Główna wystylizowana pod transatlantyk Titanic - sala bankietowa statku oraz motyw morza. Na Auli będą góry lodowe wyrzeźbione z lodu na specjalnych podstawkach. Kolorem przeważającym będzie zimny niebieski oraz biały (oświetlenie). 4. Zamawiający wymaga aby Wykonawca: 4.1. wszystkie potrawy były świeżo przygotowane przed konferencją; 4.2. dania się nie powtarzały; 4.3. każdorazowo uprzątnął stoły, na których będą podawane posiłki oraz doprowadził do stanu sprzed rozpoczęcia realizacji przedmiotu zamówienia. 4.4. z najwyższą możliwą starannością zadbał o porządek, estetykę miejsca, w którym będą podawane posiłki; 4.5. w ramach realizacji umowy dostarczył niezbędne wyposażenie: stoły, naczynia, sztućce i obrusy; 4.6. wszystkie naczynia, sztućce oraz stoły były czyste, estetyczne i nieuszkodzone; 4.7. obrusy z tkaniny muszą być czyste i bez jakichkolwiek plam; 4.8. wykonał gustowną i elegancką dekorację z motywem Titanic oraz zapewnił serwetki na stołach; 4.9. przygotował i dostarczył posiłki zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz poniósł pełną odpowiedzialność za ich przestrzeganie; 4.10. zobowiązał się przygotowywać catering zgodnie z wymogami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 Nr 136 poz. 914). 4.11. dostarczyć posiłki, których sposób wykonania oraz podania odpowiadają i są zgodne z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności oraz żywienia zbiorowego. 5. Wykonawca ponosi wszelkie koszty dowozu posiłków i napojów oraz wyposażenia wymaganego przez Zamawiającego do siedziby, tj.: do Gmachu Głównego Politechniki Warszawskiej, Plac Politechniki 1, 00-661 Warszawa, Aula Główna, a także montaż i demontaż sprzętu niezbędnego do wykonania zamówienia oraz rozładunek. 6. Zamawiający, ze względu na specyfikę zamówienia, zastrzega sobie prawo do zmniejszenia lub zwiększenia ilości liczby uczestników Balu, a tym samym zamawianych posiłków i napojów w ramach świadczonego cateringu, jednak nie mniej niż 500 osób. 7. Informacja dotycząca powyższej zmiany powinna być przekazana do wybranego Wykonawcy, nie później niż 7 dni przed terminem Balu określonym w rozdziale 4 SIWZ. 8. Zamawiający udostępni Wykonawcom sale, przewidzianą na Bal w celu przeprowadzenia wizji lokalnej umożliwiającej Wykonawcy rozplanowanie rozstawienia stołów i stanowisk związanych z obsługą cateringowa, w powiązaniu z możliwością poboru mediów. 9. Wykonawca posiada wdrożony system HACCP. 10. Wykonawca zobowiązuje się przygotowywać catering zgodnie z wymogami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 Nr 136 poz. 914); 11. Wykonawca przygotuje i dostarczy posiłki zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz poniesie pełną odpowiedzialność za ich przestrzeganie; 12. Wykonawca zapewnia, że dostarczone posiłki, sposób ich wykonania oraz podania odpowiadają i są zgodne z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności oraz żywienia zbiorowego; 13. Wykonawca odpowiada przed Zamawiającym za jakość wszystkich podanych posiłków oraz przekąsek; 14. Pozostałe warunki, jakim ma odpowiadać wykonany przedmiot zamówienia, zawarte są w Polskich Normach lub PN przenoszących normy europejskie, bądź normach innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego przenoszących te normy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553200009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zamowienia.pw.edu.pl/wykaz
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach